Jump to content

Moto Zajednica

GT550

Recommended Posts

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Kawasaki GT550

Kawasaki%20GT550.jpg

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj motocikl. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

1. Godište motocikla koji ste vozili:

Navesti tačno godište motocikla koji ste vozili..

2. Vreme provedeno na motociklu:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa motorom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor:

[b]1. Godište motocikla koji ste vozili:[/b]

[b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b]

[b]3. Šta mi se dopada:[/b]

[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]

[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1727 postova

1. Godište motocikla koji ste vozili:

Posedujem ovakav motor, proizveden je 1982. godine ali nikada "mu ne bih dao toliko"...

2. Vreme provedeno na motociklu:

Ovaj motor sam vozio jednu sezonu ali sam pre nekoliko godina imao KZ 550 koji je inace vrlo slican ovom modelu...

3. Šta mi se dopada:

Kako je volim da kazem ovaj motor se vozi "kao bicikla", izuzetno lagan za voznju. Udoban motor, stvarno projektovan za duza putovanja, dobar polozaj sedista i upravljaca bar za vozace koji su visoki 170/185 cm. Cetiri cilindra, mala potrosnja i sasvim zadovoljavajuci adrenalin pri naglom zavrtanju rucice gasa, s' obzirom da je motor proizeden tih godina. Moja ranija iskustva sa kardanom su vrlo skromna a dosadasnja su sasvim zadovoljavajuca, po meni pravi izbor i za ovaj tip motora, mislim da postoje razlike u voznji narocito kod vracanja u manji stepen prenosa ali o tome mogu pisati kada steknem jos malo iskustva. Takodje mi se dopada sto ima hladnjak za ulje, mada to nije motor "za fosriranje" ali kombinacija vazdusnog i uljanog hladjenja je po mom misljenju dobitna kombinacija...

4. Šta je moglo biti bolje:

Malo me cudi izbor velicine tockova, napred 19 nazad 18, ali ipak je to motor starije generacije. Jedini nedostatak je disk i na zadnjem tocku...

5. Moj utisak:

Ako finasijska situacija dozvoli, moj utisak je da cu se sa ovim motorom "druziti" duzi niz godina i uz Boziju pomoc preci jos dosta kilometara...

• U prolazu, 1 post

Posedujem ovaj motor tri godine. Dobio sam ga na poklon od rođaka, konzerviranog, sa fabričkih 8000km. Motor je '84 godište, sve na njemu je još original. Po broju postova i tu a i na međunarodnim forumima se vidi da uz nekog razloga nije bio preterano popularan, do duše čuo sam da su ga onomad kuriri obožavali. Navodno je neuništiv. Vozi se zaista kao bicikl, veoma lak za vožnju, predvidiv, pitom. Za motor tih godina ima dovoljno snage, ništa spektakularno po današnjim standardima, ali za neku normalnu vožnju sasvim dovoljno. Udoban je jako, pozicija sedenja i korman su odlični i za duža putovanja čak i za mene sa mojih 186cm. Sedište je mekano i ne tera na pauze svakih pola sata. Zaštita od vetra je nepostojeća, preko 140km\h je potrebna snaga da se ostane na motoru. Ja sam na moj dodao vetrobran što je znatno poboljšalo situaciju. Kočnice su srazmerne vremenu u kom je motor osmišljen, jedna čeljust po disku. Zadnja je isto mogla biti dusk, što je i situacija kod većeg brata ovog modela. Izuzetno je lak za održavanje i servisiranje. Imam njegovu originalnu servisnu knjigu, ako je nekom potrebna, mogu je skenirati. Mali potrošač, pri nekoj normalnoj vožnji (ne penzionerski ali ne divlje) potroši 5l\100km. Po mom mišljenju je stvoren za svakodnevnu vožnju ali se neće uplašiti ni od neke ozbiljnije moto ture. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja