RadicM 1076 Napisano Januar 31, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan 1L ulja na 100L benzina je 1% 1L ulja na 25L benzina je 4% Za 2 % je 200g na 10L Nije, pošto 10 litara benzina teži 7200-7550 grama, dakle 200 grama ulja je 2,78% kod spec.tež.7200 g/lit ili 2,65% kod 7550 g/lit. Ako želiš točan postotak moraš izražavati % vol.(volumni), dakle 200 ml/10 lit. Vidis sa kakvim se predznanjem pravi msavina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Februar 1, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Aj da seremo , da izvinete na izrazu Ionako ne mozes napravitim mesavinu od 2-2,5% tacno u promil, znaci sipaj odprilike 2-4%. Nece sigurno da mu skodi ako naspes malo viska, samo ce malo vise dimiti. Uostalom povezi taj mesac i nemoj misliti mnogo, nece on bas tako lako da otkaze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14465 Napisano Februar 1, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan ma uortaci se ti sa gavrom u radionici i videces kako je sve lakse :D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan napljuvaše te neki Radicu a nemaju pojma šta pričaju. acim i bokilic su u pravu. procenat ulja u mešavini zavisi od opterećenja motora, kad ideš uzbrdo on vapi za uljem i mešač pravi jaču mešavinu jer si mu odvrnuo ručku gasa do kraja, za to služi ta sajla. a i štedi ulje nizbrdo. i ja sam se pre 2-3 godine isto zeznuo ko ti i nisam zakačio crevce za karburator. to veče kad sam ga vozio vraćao je obrtaje ko r1 , tako sam i primetio, malo je falilo da zakove. posle toga sam prešo 7-8000 km ko da nista nije bilo i tad mu puče karika pa generalna. opusti se i ne skidaj mešač, i ja sam se tad malo štrecao i gledao non stop u crevce ali sad sam miran 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...