Jump to content

Moto Zajednica

Michelin Sirak-ko ima iskustvo?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 354 postova

Potrebno mi je misljenje nekog ko je imao ove gume.Planiram da ih kupim jer planiram ture koje bi vise obuhvatale makadam.Ili ako postoji tema da ubaci link,posto ja sa pretrazivacom ne mogu da nadjem.

Hvala i pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1953 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Ja trenutno imam prednju sirac. Zadovoljan sam skroz. Vidim da je neki ljudi pljuju ali meni zadovoljava potrebe 100%. Dobra i za asfalt i za makadam. Ne trosi se brzo, cak se i cudim koliko se malo trosi. Po kisi nisam primetio nista cudno mada tad vozim bas oprezno.

Sve ovo shvati s rezervom zato sto mi je ova guma dosla na motoru i nisam vozio sa drugom gumom da mogu da uporedim.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

I!Niko nije koristio SIRAK?

Jesam ja 2003/04 godine... Ovako, za cestu generalno OK, ali ništa posebno...

Guma je malo tvrđa od Anakee i duže traje, iako bi ja uvijek prije stavio

Anakee u svim uvjetima... Na makadamu je tak-tak, nisam se osjećao bash

najsigurnije, puno mi je bolje legla recimo Pirelli MT60 koja izgleda vrlo

slično... Ne kažem da ne valja, ali utisak je ostao poprilično prosječan...

Kupi K60 ili Anakee, bolje nego Sirac... Na Siracu sam bio 2003 na Korzici,

na onom krupnom grubom asfaltu je držala odlično, a ovdje kod mene gdje je

asfalt malo klizav nikako nisam uhvatio neku sigurnost... Onda me je kolega

nagovorio da probam T63, 2004 godine, i šokirao sam se koliko je T63 bolja

guma, vjerovatno zbog mekše smjese... I zaboravio sam na Sirac..

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3698 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Video sam tvoju temu čim si je postavio. Nisam hteo da komentarišem jer koristim Sirac koje su stare već deset godina (bile su već na TA kada sam ga kupio pre godinu dana). S obzirom da se niko drugi (sa "taze" gumama) nije javio evo mojih utisaka: Ja sam sa njima prešao oko 11.000 km, ali pošto su već bile korišćene računam da su ukupno prešle oko 14-15.000km. Zadnja sada po sredini ima jedva 0,5mm šaru i "četvrtasta" je. Prednja je bolja.

Motor je uglavnom korišćen na asfaltu, ali je bilo i prilično vožnje i po makadamu i po poljskim putevima, po pesku po snegu ... . Takođe je na motoru uglavnom bio i saputnik i bar dvadesetak kg tereta (ukupno oko 200-220kg)

Zapažanja: Na suvom asfaltu prilično dobra (mada se desilo više puta da otklizne u krivini bez vidljivog razloga). Predpostavljam da je u pitanju bio loš kvalitet asvalta.

Na mokrom asfaltu takođe prilično dobro "drži". Za makadam i zemljani put fenomenlna. Dok je suvo. Blato i dublji pesak nisu nikako za ovu gumu. Moj je zaključak da je ovo dobra

"univerzalna" guma.

Opet napominjem da se u mom slučaju radi o veoma starim gumama. Takođe ja na ovom motoru nisam probao neke druge gume da bih mogao da upoređujem karakteristike.

p.s. Vidim da je i Antek dao komentar upravo dok sam ja pisao. Slažem se sa njegovim komentarom te i ja sada planiram da stavim Anakee 2 ili Conti Trail Attack.

• Svrati ponekad, 354 postova

Hvala vam puno,posto planiram ove godine vise makadama(Boze zdravlja po Karpatima),odluka ce pasti izgleda na Conti escape ili T63,po svemu sudeci.Hvala jos jedno i pozdrav.

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Po meni Conti Escape nije guma dorasla tom izazovu.

Pogledaj Metzeler Enduro 3 ili nesto slicno.

T 63 su bez premca, ali je pitanje trajnosti.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Sirac je guma srednje zadovoljavajućeg kvaliteta. Lepo drži leti kada je asfalt 50 stepeni, i zbog toga je malo tvrđa smesa da se ne bi trošila. Brzinski koeficijent takođe ima prilagođen za laku i srednju kategoriju endurača. Ja sam je svojevremeno imao na dominatoru i dosta sam je cepao dok je nisam poravnjao. Nikad mi se nije probušila za razliku od Anake-a, koja je iz potpuno nerazjašnjenih okolnosti pustila, (to ne znači da je Anake lošija - čak štaviše sve pohvale).

Po hladnom sam sa njom imao jako interesantna proklizavanja, za van puta može da posluži ali u pitomim varijantama. Ima plitku šaru i brzo se zasiti blatom i prašinom.

Moja ocena od 1 do 5 je 4-

Uvek napominjem da univerzalna guma ne postoji. Sve gume koje se deklarišu kao pola-pola su zapravo neupotrebljive za neku ozbiljniju vožnju, što mogu da potvrdim iz ličnog iskustva. Nikad nisi siguran ni na asfaltu ni van. Dakle krastača za van, slik za put, i kraj.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja