Guest MiloshBG Napisano Maj 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ovu temu me zamolio drugar da postavim. Dakle, decko ima 17 god i do sada je vozio CTX. Ima A polozeno. Posto ga je CTX smorio (80ccm) a 125 nece jer su 4T mnogo slabi/spori a 2T imaju smesan zvuk i veliku potrosnju/habanje. E sad, on nece da ceka 18. rodjendan vec hoce odmah da uzme motor od 600 ccm. Pitanje je da li bi ga policija smarala? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Maj 27, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da bi. Pa ne moze da vozi motor tolike kubikaze sa manje od 18 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Maj 27, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Naravno.Koga oni ne smaraju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Maj 27, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Gde on zuri?Polako momci.Kada puni osamnest? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1127 Napisano Maj 27, 2007 Ne silazi, 5525 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam' date=' on je utripovao da bi ga pustili jer ima polozenu A kategoriju.[/quote'] Pa ako je drot otkovao neku konobaricu prije pocetka smjene ili mu zena dala ili mu je djete upravo polozilo ispit,nece ga smarat`,pa neka se drugar nada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Maj 27, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan A kategoriju sa 18? Mozda "mali A" sa kojim moze da vozi motore do 125ccm pre 18, ali tek posle 18 moze da ima pravu A kategoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Maj 27, 2007 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje je da li bi ga policija smarala? Ma ne bi ga uopšte smarali... Kazne bi mu pisali svakodnevno i to je to... Inaèe sve OK :paper: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Maj 27, 2007 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od pandura, neki bi ga MOZDA pustili, a neki ne! E sad je ne razumem, on zakonski nema prava da vozi motor preko 125ccm (to ok), a po tom zakonu ako je njemu ostalo par meseci do 18. rodjendana, da li ce on za tih par meseci biti spretniju, boli vozac... ili sta vec ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 215 Napisano Maj 27, 2007 Drug član, 1194 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od pandura' date=' neki bi ga MOZDA pustili, a neki ne! E sad je ne razumem, on zakonski nema prava da vozi motor preko 125ccm (to ok), a po tom zakonu ako je njemu ostalo par meseci do 18. rodjendana, da li ce on za tih par meseci biti spretniju, boli vozac... ili sta vec ?[/quote'] Možda neæe biti spretniji vozaè, ali da bi dobio A kategoriju mora da bude punoletan. To ne smemo da zanemarimo. Možda je to èisto zaštita roditelja, zakon ne želi da licu daje u ruke pištolje, vozila ili alkohol sve dok ne budu sami snosili krivicu za svoja dela. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Maj 27, 2007 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Po mom misljenju mogao bi da uradi dve stvari: 1. Da se vozi na tom CTX-u , ustedi lovu i kupi jacu masinu kad postane punoletan. ili 2. Ako je nestrpljiv, neka kupi nesto od 125ccm, izbor je stvarno veliki,a ako mu smeta zvuk 2t masina,nek stavi novi izduv pa ima da vristi ko lud! Na kraju,125ccm uvek moze da proda(pa cak i zaradi), potraznja za tim motorima je stvarno velika!! Pozzdravv ------------------------------------- Dve najvece tuge u zivotu su: 1. gubitak motora 2. gubitak motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Maj 27, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Cim tako razmislja, znaci da ima predrasude, kao sto sam ih i ja imao dok nisam seo na 125 4T... Zafalice mu gasa sigurno (skoro da sam napravio 6. brzinu koliko sam puta pokusao da presaltujem ), ali su mnogo manje sanse da prebrzo udje u krivinu, ko ja danas par puta... Mogu da zamislim sta bi bilo da sam imao jaci motor... Samo nek se opusti, i sa 125ccm ce imati kez od uva do uva i cele kosti kao bonus... Ima samo 17 godina, ponece ga brzina tamo gde ne treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad 0 Napisano Maj 30, 2007 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa 16 godina vozio 250ccm, sa 17 god. 750ccm. Zaustavljali su me i nisam imao nikakvih problema! Jednom prilikom sam sa VFR dao malo jaèi gas i izruèim druga sa motora,on dobije potres mozga, i završi tri dana u bolnici, a milicija dodje na uvidjaj i jedan pandur pita kako moze da ima A sa 17god., a drugi kaže pa može i sa 16. (glupi drotovi) i tako ti se ja izvuèem! Bilo je dosta zaustavljanja i veæinom nisu ni primeæivali, ali to je bilo leta gospodnjeg davne "99.-2000.godine! Uzmi ti motor i malo se pripazi, teško je njima da izraèunaju koliko je godina od datuma tvog roðenja do danas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanzKS 1 Napisano Maj 30, 2007 U prolazu, 67 postova Lokacija: Krusevac Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene jedan klinac ima polozeno za A a ima 17 godina i vozi bez ikakvih problema sa pandurima svoj suzuki DR 650 PS. u dozvoli mu stoji zabrana upravljanja motora preko 125 ccm ali on oprao dozvolu i malo izgrebao na sve strane tako da se to ne vidi a vidi se samo da ima polozeno za A kategoriju jbg snasao se decko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Maj 30, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene jedan klinac ima polozeno za A a ima 17 godina i vozi bez ikakvih problema sa pandurima svoj suzuki DR 650 PS. u dozvoli mu stoji zabrana upravljanja motora preko 125 ccm ali on oprao dozvolu i malo izgrebao na sve strane tako da se to ne vidi a vidi se samo da ima polozeno za A kategoriju jbg snasao se decko Nemoras da savetujes mlade ljude,na ovaj nacin.Ako mu zelis dobro?Nemora da sedne sa 80ccm na 1100.U tim godinama se to zavrsava lose.Ima i od 125ccm motori sa 20-25kw.Sto ide korektno.Pozdrav i samo polako. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanzKS 1 Napisano Maj 30, 2007 U prolazu, 67 postova Lokacija: Krusevac Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene jedan klinac ima polozeno za A a ima 17 godina i vozi bez ikakvih problema sa pandurima svoj suzuki DR 650 PS. u dozvoli mu stoji zabrana upravljanja motora preko 125 ccm ali on oprao dozvolu i malo izgrebao na sve strane tako da se to ne vidi a vidi se samo da ima polozeno za A kategoriju jbg snasao se decko Nemoras da savetujes mlade ljude' date='na ovaj nacin.Ako mu zelis dobro?Nemora da sedne sa 80ccm na 1100.U tim godinama se to zavrsava lose.Ima i od 125ccm motori sa 20-25kw.Sto ide korektno.Pozdrav i samo polako. :wink:[/quote']nisam mislio da savetujem nikog ovim sto sam napisao mozda tako ispada jbg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Maj 31, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Nema zurbe, ne brze od zivota, sve dodje i prodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danko 196 Napisano Maj 31, 2007 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa 16 godina vozio 250ccm' date=' sa 17 god. 750ccm... ...Jednom prilikom sam sa VFR dao malo jaèi gas i izruèim druga sa motora,on dobije potres mozga, i završi tri dana u bolnici...[/quote'] Upravo je to razlog zašto deca ne treba da voze motore... Da se ja nešto pitam, pa ja bi do 21 godine ogranièio sve na 50ccm... Pa ja mator konj od 25 godina, pa me je strah da kupim motor od 600 kubika, i još se pitam dal bi ja bio u stanju to da vozim i kontrolišem, a ne tamo neki balonja od 17 godina koji ne zna ni gde je šupalj, da mu mama i tata kupe motor od 600ccm... Pa bolje da mu kupe pištolj i objasne kako se igra ruski rulet... Tako æe bar samo sebe ubiti, neæe ugrožavati druge... I ove prièe tipa "kupuje motor", "hoæe da kupi" a deèak ima 16-17-18 godina, pa to je smešno... Od èega on da kupi motor, kad balonja još ni srednju školu nije završio... Mogu samo mama i tata da mu kupe (koje bi ja expresno poslao u zatvor zbog pokušaja višestrukog ubistva) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Maj 31, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa 16 godina vozio 250ccm' date=' sa 17 god. 750ccm... ...Jednom prilikom sam sa VFR dao malo jaèi gas i izruèim druga sa motora,on dobije potres mozga, i završi tri dana u bolnici...[/quote'] Upravo je to razlog zašto deca ne treba da voze motore... Da se ja nešto pitam, pa ja bi do 21 godine ogranièio sve na 50ccm... Pa ja mator konj od 25 godina, pa me je strah da kupim motor od 600 kubika, i još se pitam dal bi ja bio u stanju to da vozim i kontrolišem, a ne tamo neki balonja od 17 godina koji ne zna ni gde je šupalj, da mu mama i tata kupe motor od 600ccm... Pa bolje da mu kupe pištolj i objasne kako se igra ruski rulet... Tako æe bar samo sebe ubiti, neæe ugrožavati druge... I ove prièe tipa "kupuje motor", "hoæe da kupi" a deèak ima 16-17-18 godina, pa to je smešno... Od èega on da kupi motor, kad balonja još ni srednju školu nije završio... Mogu samo mama i tata da mu kupe (koje bi ja expresno poslao u zatvor zbog pokušaja višestrukog ubistva) Zasto???????Momci su super.Svi smo mi mastali u tim godinama,o prelepim masinama.Meni je bio san cbr 900 rr.Naravno nisam mogao da ga kupim,jer poticem iz radnicke porodice i sve sam morao sam da zaradim i kupim.Nisam sebi kupovao krpice,patike.Samo da bi kupio deo za motor.Radio sam sve i svasta,samo da bi zaradio,u to vrema neku marku.Nemoj da ponizavas mlade.Ako nemozes da im pomognes,nemoj ni da pises na ovaj nacin.Molim te. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 31, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Zar nepise u dozvoli ogranicenje do 125cc. To je ranije pisalo na dnu ispod E kategorije. Kad napunis 18 godina odes u SUP i oni ti izdaju novu dozvilu bez ogranicenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 31, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Zar nepise u dozvoli ogranicenje do 125cc. To je ranije pisalo na dnu ispod E kategorije. Kad napunis 18 godina odes u SUP i oni ti izdaju novu dozvilu bez ogranicenja. Pise ogranicenje u dnu, meni jos uvek pise "amater", mrzi me da vadim drugu dozvolu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...