Jump to content

Moto Zajednica

Guevara

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Juce sam zvao u vezi sa Justissimo kacigom, receno mi je da nemaju na stanju. OK, rekoh, da narucim jednu. Ne moze, do sledece sezone, ne moze.

Ne razumem se narocito u trgovacke poslove, ali mi nije jasno zasto ne moze! Na toj kacigi ostvaruju zaradu, bez obzira jesam li je kupio u sezoni ili ne! Da li im ta zarada nije potrebna preko zime? Ili preko zime _nista_ ne nabavljaju pa da se ne cimaju oko jedne kacige, a do proleca zive od rasporodaje onoga sto se nije prodalo u sezoni (?) ? Eh sto nema konkurencije...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 0 postova

Ok je prodavnica, samo treba izbegavati kupovinu uljnih filtera !!! Jer kad usled neispravnosti filtera, prolupa motor, gazda prodavnice kaze " Ne mogu ti ja nista,nisam ga ja napravio."

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Ok je prodavnica' date=' samo treba izbegavati kupovinu uljnih filtera !!! Jer kad usled neispravnosti filtera, prolupa motor, gazda prodavnice kaze " Ne mogu ti ja nista,nisam ga ja napravio."[/quote'] Moguæe,mada sumnjam... te iste filtere prodaje još par prodavnica, a to što si rekao može važiti za bilo koju. Whats the point? Ako imaš neko konkretno iskustvo, slobodno udri, žedni smo informacija (istine)! :wink:

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: DR 650
Ok je prodavnica' date=' samo treba izbegavati kupovinu uljnih filtera !!! Jer kad usled neispravnosti filtera, prolupa motor, gazda prodavnice kaze " Ne mogu ti ja nista,nisam ga ja napravio."[/quote']

neoj da me plasis! Ja sam kod njih uzeo filter za ulje. :) KOme se to desilo?

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: vfr rc36

Moze li neko da mi objasni kako motor moze da prolupa od loseg filtera? Svaki motor bio od motocikla ili automobila ili traktora... ima sigurnosni ventil koji propusta ulje ako se uljni filter zapusi (ako je neispravan ili nije menjan 100 godina) i time ga premosti

• U prolazu, 3 postova

dosao sam kod njih sa namerom da kupim jaknu koju sam video na njihovom sajtu oznaka je bila jnc 3010 a cena 17,200 din..Pozovem ih i pitam dAli je imaju na stanju kazu ok.

Ujutro zapucam iz Kragujevca dodjem kod njih u radnju i posle kratke probe kazem trgovcu da mi je spakuje ali kao da me neki djavo terao pitam ih za cenu....mada na sajtu je stajala cena od 17,200

Kad on odvali 22,600 !!!

pitam ga sto je ta cena kada na sajtu stoji druga cena ?? lik odgovara .......pa nismo azurirali sajt verovatno !! i naravno iz principa se vratim kuci bez kupljene jakne

mada za kraj price o azurnosti i expeditivnosti nasih trgovaca.....dodjem kuci onako ljut i posle par nedelja preko njihovog predstavnika u KG -u ipak je porucim jer mi se mnogo svidela.....mada je i dan danas nenosim sa punim uzivanjem ..

• U prolazu, 0 postova

Drugar mi je doneo Hiflo filter, koji vazi za kvalitetniji. Kupljen u Guevari, sve sa racunom( fiskalnim). Promenim ulje( motul 5100) i filter . Odvozam se 1350 km i gumica ispadne ispod filtera i istera ulje. Sve se odigralo na autoputu Beograd Šid pri brzini od oko 250 km/h , tako da kad sam cuo promenu zvuka vec je bilo kasno. Odmah sam odneo motor ( suzuki gsx r 1100) kod servisera, pogledali da nije zaglavio ventil pritiska ulja , ali nije. Vec filter nije ravan na delu gde naleze na blok. I ta sala, kosta 950 €.... :lol: ( kod luk oil-a sam stajao sa likom sto radi na pumpi i bio je zainteresovan za motor, zagledao ga je, nije bilo nigde masno.Posle toga 10 km PUFFF.

• Drug član, 1414 postova

Pazite se filtera (vazi i za male predfiltercice na nekim motorima, a izgleda kao obicno sito). Meni je pre desetak godina motor prolupao zbog zapusenosti filtera!!!

• U prolazu, 0 postova
Ok je prodavnica' date=' samo treba izbegavati kupovinu uljnih filtera !!! Jer kad usled neispravnosti filtera, prolupa motor, gazda prodavnice kaze " Ne mogu ti ja nista,nisam ga ja napravio."[/quote']

Drugar mi je doneo Hiflo filter' date=' koji vazi za kvalitetniji. Kupljen u Guevari, sve sa racunom( fiskalnim). Promenim ulje( motul 5100) i filter . Odvozam se 1350 km i gumica ispadne ispod filtera i istera ulje. Sve se odigralo na autoputu Beograd Šid pri brzini od oko 250 km/h , tako da kad sam cuo promenu zvuka vec je bilo kasno. Odmah sam odneo motor ( suzuki gsx r 1100) kod servisera, pogledali da nije zaglavio ventil pritiska ulja , ali nije. Vec filter nije ravan na delu gde naleze na blok. I ta sala, kosta 950 €.... :lol: ( kod luk oil-a sam stajao sa likom sto radi na pumpi i bio je zainteresovan za motor, zagledao ga je, nije bilo nigde masno.Posle toga 10 km PUFFF.[/quote']

Kompanija HifloFiltro cije proizvode proizvode na Srpskom trzistu distribuira nasa firma, jedan je od najvecih proizvodjaca filtera na svetu.

Njihovi proizvodi su deo prve ugradnje vise proizvodjaca motorcikala a pod drugim imenom ih prodaju i neke od najpoznatijih kompanija iz te branse.

Takodje, HifloFiltro je prvi uljni filter za motorcikle na svetu koij je dobio prestzni TUV sertifikat.

Za protekle dve godine koliko je Hiflofiltro zvanicno prisutan na nasem trzistu imali smo samo jednu prituzbu na kvalitet njihovih proizvoda.

Prituzba se odnosila na filter HF 138 montiran na Suzuki GSXR 1100 iz 91god.

Po tvrdnji kupca, gumica na osnovi filtera koja naleze na motor je u toku voznje ispala iz svog lezista, izazvala curenje ulja iz motora i njegovo ostecenje.

Odmah moramo da kazemo da su uloga filtera u procesu rada motora i njegov polozaj takvi da ne postoji mogucnost da na pravilno montiranom filteru gumica spadne sama od sebe.I ako do toga dodje, to je iskljucivo posledica zakazivanja nekog sklopa u motoru.

U najcescem broju slucajeva uzrocnik je ventil za pritisak,usled cijeg zakazivanja pritisak u motoru kontinuirano raste do trenutka izbijanja. Logicno je da do izbijanja dolazi prvo na gumenim spojevima kao sto je dihtung filtera.

Kod konstrukcije Hiflo filtera u cilju prevencije ovoga su primenjena i neka dodatna resenja pa je gumica smestena duboko u zljeb, konusnog je oblika i fabricki podmazana.

Prilikom iznosenja reklamacije, sve ove cinjenice smo i kupcu predocili ali smo radi definitivnog utvrdjivanja uloge filtera u ovom incidentu trazili da nam obezedi osteceni agregat na uvid, uz napomenu da u medjuvremenu na njemu nebi trebao nista da dira.

Nakon izvesnog vremena, kupac se pojavljuje u radnji i sa sobom donosi rastavljen agregat te saopstava kako je pregledom utvrdio da su svi bitni delovi motora ispravni pa da je ocigledno da je filter jedini uzrok nastalog kvara.

Kao dodatni prilog svojim argumentima, u daljem razgovoru iznosi i cinjenicu da je taj agregat pre par meseci kupio kao polovan i da na njega ima garanciju.

S obzirom na sve okolnosti u tom trenutku predlazemo mu vise nego fer resenje.Da neki od beogradskih majstora izvrsi inspekciju rastavljenog agregata i da se u zavisnosti od njegovog zakljucka o svemu obavesti i proizvodjac.

Na nase iznenadjenje on taj predlog odbija konstatacijom da u Beogradu nema adekavatnog majstora za taj tip agregata,da ce misljenje traziti od Suzukijevog servisera u Hrvatskoj a troskove naplatiti tuzbom.

Nakon svega ostaju nam nejasna njegova ocekivanja vezano za podnetu reklamaciju.

Cudi nas takodje da je isti prilikom iznosenja ovog dogadjaja na forumu nije nasao za shodno da vas detaljnije upozna sa gore navedenim cinjenicama.

Smatramo da smo u konkretnom slucaj uradili sve neophodno da zastitimo interese kupca kao i interese naseg partnera firme HifloFiltro.

O ovom dogadjaju smo obavestili i proizvodjaca filtera. Mislimo da bi neke od posetilaca ovog foruma mogao da zanima njihov odgovor pa ga stoga i prilazemo u njegovom integralnom obliku.

I am sorry to hear of this problem, but it is very unlikely the HF138 is

at fault.

You need to carefully compare the HF138 which was fitted to the GSXR1100

and a new HF138 from your stock. You will possibly see that the used

filter has distorted the top plate allowing the gasket to blow out.

This problem can only be caused by excessive oil pressure, and the most

common cause is a stuck pressure relief valve in the engine`s oil pump.

I will be happy to inspect the HF138 in question, if you would kindly

return it to me.

Below you will find a link to the Filter Manufacturers Council, of which

we are a member. The link clearly describes the problem, and the filter

should not be blamed for the problem.

http://www.filtercouncil.org/techdata/tsbs/99-1R2.html

I have experienced several similar cases, and on all occasions the oil

pump was at fault.

Please advise the bike`s owner not to use the GSXR1100 until the oil

pump is serviced as the valve may now appear OK, but could stick in the

closed position again at a later date.

Please let me know if you require any further information, or if you

would like me to test the HF138 filter.

Jim Irwin

Bike Alert Plc

Axion House, 1 Silver Road

Lewisham, London SE13 7BQ

T: +44 (0) 208 297 7970

F: +44 (0) 208 297 7992

e-mail: jim.irwin@bikealert.com

http://www.bikealert.com.

S postovanjem,

Guevara moto shop

• U prolazu, 3 postova

dobro gospodo ocito je da ste vi citali sve na ovu temu i da ste tu procitali i hvale i kritike. Ali kada ste vec nasli za shodno da odgovorite na jednu kritiku na ovom forumu sta je sa ostalim kritikama ???

Zasto niste ispali fer pa odgovorili i na ostale prozivke ili bar se udostojili da ih DEMANTUJETE ??

TAKO SE NEVODI POSAO...ali posto je opste poznato da se u ovoj nasoj jadnoj i siromasnoj zemlji radi kako ko hoce i sta hoce a da pri tome nikome nemora da polaze racune nadam se iskreno da ce veoma brzo stupiti na snagu pravila trgovine kao i na zapadu pa cete i VI morati sami da se njima povinujete jer izigravanje poverenja musterije se debelo placa u finansiskom obliku.Jedan sam od takodje od VASIH prevarenih musterija .

Zvonko iz Kragujevca

sramota !

• In memoriam, 884 postova

Chile, bez zelje da ulazim u to ko je u pravu a ko nije, mislim da ti je ton rasprave malo neprikladan. Takodje mislim da su ljudi iz Guevare vrlo korektno i rekao bih cak hrabro sebe zvanicno registrovali, pa bismo morali to da postujemo i da (kao uostalom i na sve druge teme) komuniciramo malo "laganije"... verujem da se slazes.

• U prolazu, 3 postova

izgleda da nisi lepo procitao moj text ! a izgleda ni ostale topice na ovu temu ......

ja nikoga nisam vredjao moja kultura to nedozvoljava samo sam izneo moje zapazanje a cinjenice govore da imaju propusta svojstvenih nasem trzistu i mentalitetu i takodje sam naveo da sam i ja jedan od prevarenih a to sam izneo u predhodnom topicu potrazi ga u ovoj rubrici .

I za kraj na ovu temu imam neki utisak da si jako pristrasan ali samo na jednoj strani .

pozzz

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

Ja u Guevari nikada nista nisam kupio, a bio sam jednom. Ipak prijatno sam iznenadjen time da se na kritiku ovako odgovara. Sam odgovor valjda znaci da je nekom ipak stalo: a) da se objasni problem, b) do naseg misljenja; sto smatram jako pozitivnim.

Inace, 'prevara' je krivicno kaznjiva koliko mi se cini, a sve one koji misle da im je neki prodavac naneo stetu najiskrenije i dobronamernije savetujem da se obrate trzisnoj inspekciji. Nemojte da zanemarujete ovu instituciju, meni su par puta izasli u susret sa hvale vrednim entuzijazmom.

• In memoriam, 884 postova

@chile: uopste ne branim Guevaru, nemam nikakvog razloga. Momke znam kao i svaki drugi kupac, uzeo sam kod njih cizme i to je to. Samo kazem da su se vrlo korektno javili pod "imenom i prezimenom", sto vec samo po sebi cini plus. Ko je u ovom konkretnom slucaju u pravu ne znam i nije moje da sudim, ali sugerisem da svi zajedno malo "ulaganimo" raspravu, kako ne bi doslo do nepotrebne eskalacije zestine komunikacije... no hard feelings chile :wink:

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

da, i zasto si prevaren? Zato sto cene na sajtu nisu azurirane?

Pa sta hoces da napisu u vezi toga? Videli smo svi da cene nisu bile azurirane, sve i da hoce, ne mogu da Ti prodaju robu po nizoj ceni jer im je sada tako zavedena knjigovodstveno roba sem da dobijes fiskalni racun na kome je visa cifra od one koju platis a da sami plate razliku u ceni. Probaj malo da kupis nesto iz, recimo, Louisa po tacnoj ceni sa sajta i tacnom izgledu na slici, pa kada to uzmes u upotrebu pozalis svaki cent za ono sto si platio, pa da vidis kad pocnes deset puta u sat vremena da palis opet sliku sa interneta i razocarano gledas uzivo u to isto i drzis ga u rukama...e tu vise nema "nisam znao", pare su otisle pa onda gledaj koliko je azuran sajt. Kada si vec proveravao imaju li uopste taj model i broj koji nosis, mogao si komotno pitas i za cenu, imao bi odavno tu jaknu i danas bi pisao po nekim drugim temama a ne ovde kako si "prevaren" i napadao nekoga ko nema problema sa svojom sujetom i moze da se registruje da bi ponesto objasnio ili kakav nesporazum rascistio i to bez ruznih tonova bez obzira kakvo drvlje i kamenje neko bacao na njega sakriven iza anonimnosti svoga nicka. Eto, cak se i ne pokusava reklamirati vec samo ponekad to pojasniti jer ne zeli da forum koristi za reklamiranje.

• U prolazu, 3 postova

Lancia 88 da ti odgovorim na tvoju provokaciju....prvo neznam zasto si sebe nasao u mom textu ?? izgleda da si u rodbinskoj vezi sa njima ili dobijas neki popust kod njih za ovaj text ,,,,,hehehe

Drugo: radio sam preko nekih par godina i tada je vazilo a i dan danas vazi pravilo koje je neprikosnoveno a to je da je cena iz kataloga cena i u radnji ti ocito lupas onda za Luis itd...... a sto kazes da se krijem iza nekog nicka ?? pa ocito da opet nisi citao moj text do kraja jer sam se ja potpisao punim imenom na kraju texta i naveo i grad u kojem zivim i napomenuo da je ova tema za mene zavrsena ali ok .......cuveno nase ....lep sajt dosta korisnih ideja, informacija ,i nebih voleo da ima ovakvih topica ali i oni su potrebni da se vidi ,cuje i upozori na javasluk u nasem svakidasnjem zivotu jer novac niko nije nasao na ulici sem sponzorusa i dizelasa da bih ga olako bacao ili poklanjao nelom bahatom trgovcu ! :P

• Drug član, 2143 postova

Evo da se i ja ukljucim malo, necu da branim nikog ali ako prodavnica ne update-uje swoj web-site to je stvarno za svaku kritiku i osudu. Naravno, ko pita ne skita - pa na zalost ovo treba da bude naravoucenije da se cene iz prodavnica koje imaju prezentacije OBAVEZNO PROVERAVAJU TELEFONOM, da se tako ne bi ponovili nemili dogadjaji sa dolaskom iz KG, a kad ja tamo, a ono medjutim.

Ako pretenduju da budu ozbiljna prodavnica sa internet prezentacijom, taj site mora da bude redovno odrzavan i up to date.

Evo i da malopotkrepim svoju diskusiju-posle cele nase price SITE JOS UVEK NIJE UPDATE-ovan novim cenama, sto govori o ozbiljnosti vlasnika prodavnice.

http://www.motooprema.co.yu/odeca/odeca.htm

Jakna i dalje kosta 17200, iako ju je drug Chile na kraju platio cak 5400 dinara, vise od 30 % skuplje od cene na netu. Verujem da mu je ostao gorak ukus u ustima....

:shock: :shock: :shock:

• I N S T R U K T O R, 1205 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Ljudi, ja coveka razumem, zato sto sam imao srece pa mi je to vec jedan drugi trgovac objasnio. Naime, dosao ja da kupim motorno ulje za kola, tu stalno inace uzimam, ali sad vidim poskupelo, pitam sto i tu mi covek objasni da je to sto EVRO stalno skace. Pa reko sine skace al na dole, tako je valjda i ovaj shvatio, navikli oni da dizu cene kad euro skace, pa dizu ikad pada. Eto ta jakna, zbog pada eura sa 200 skoci na 300 eura. Matematika je cudna nauka !

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

To, da je na sajtu jedna cena (niža), a u trgovini (Louisu, etc) druga... Zbog toga lete radnici sa posla, drugovi. To se u Bg još praktikuje, ali neèe dugo, kao što kaže jedan deèko. Dotièna trgovina si na žalost sama pravi slabu reklamu.

• U prolazu, 31 postova

Koliko sam imao prilike da vidim, na ovom sajtu je dosta pravnika koji bi mogli da malo prouce materiju i daju nam konkretan odgovor. Ali stvari nisu jednostavne. Sajt je jedan od nacina privlacenja potencijalnih kupaca (reklama, marketing...) i kao takav ne moze davati lazne informacije u javnost. Za to se najblaze receno svuda u svetu prekrsajno odgovara. To su elementarne stvari. E sad druga je stvar sto kod nas ne postoji zakon ( bar ja tako mislim ) koji bi regulisao tu problematiku (e-trgovina). U najmanju ruku, potez nema blage veze sa profesionalnoscu.

Zamisli situaciju da ides Knez Mihajlovom ulicom i vidis na izlogu reklamu da tacno odredjeni model patika kosta na popustu 2000 din. Udjes u nutra, a oni kazu promenili su na 3500. Za takve stvari dolazi trzisna inspekcija. E to je potpuno ista stvar svuda u svetu. Pa ti nemoj da azuriras sajt.

P.S. Zao mi je sto govorimo o Guevari, jer sa njima sam do sada imao lepu saranju. Nameravam da tako i ostane.

• U prolazu, 0 postova

Postovani,

Razlog zbog kojeg Guevara do sada nije bila registrovana kao aktivni ucesnik foruma je bila bojazan da bi nasom pojavom uneli dodatnu pometnju kao i lavinu prepucavanja koja u velikoj meri odstupaju od teme foruma ili problema.

To je ujedno i razlog zbog cega se, do sada, nismo oglasavali na vase dosadasnje kritike. Ipak, gospodin koji je izneo svoje nezadovoljstvo vezano za filter za ulje je pokrenuo izuzetno ozbiljne optuzbe na racun nase kompanije te smo iz tog razloga morali da reagujemo.

Sto se tice najnovijih kritika vezanih za azururanje sajta, na zalost moramo da priznamo gresku na nasu stetu. Cinjenica je da sajt nije azuriran duze vremena, pa cak ni cinjenica da niko od zaposlenih nije obucen da azurura sajt, kao i da je osoba koja je bila angazovana za to od pocetka nije vise na raspolaganju nas ne opravdavaju. Time smo i mi bili u nemogucnosti da obavestimo javnost o novitetima u ponudi kao i odredjenim akcijama pa samim tim i na gubitku.

Neke od cena su trenutno nize ili vise od navedenih na online prezentaciji, a doslo je i do promene zaliha ali ovo nije mesto za takvu vrstu promocije.

Resenje ovog problema je vec u toku pa, vec u najskorije vreme mozete ocekivati azuriranu prezentaciju.

Koristimo ovu priliku da se izvinimo se svima koji su se nasli uvredjenim ili prevarenim zbog neazuriranosti sajta.

Srdacan pozdrav

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Ja u principu ne isterujem mak na konac i nisam dzangrizava baba ali neke stvari moraju da se isteraju do kraja. Postovana Gospodo iz Guevare. Drago mi je da ste kao trgovci poceli da pratite sta vase sadasnje i buduce musterije misle o Vama. Na zalost morate da istrpite jos jednu kritiku na vas racun. Elem, prica oko razlicite cene jakne na sajtu i u prodavnici ima potpuno novu dimenziju ako se zna da je na dan azuriranja Vaseg sajta 12.06.2005. godine zvanicni kurs bio 82,45 dinara

http://www.bjbikers.com/forum/album_pic.php?pic_id=1988

....sto ce reci da je euro po kome ste vi formirali cene bio za tri dinara skuplji od danasnjeg kursa eura i da navedeno poskupljenje nema veze sa zdravim razumom osim ako se zeli loviti u mutnom i ostvariti extra profit.

Nemam nista licno protiv Guevare, i momci koji tamo rade su skroz ok ali imam protiv ljudi koji mi vredjaju inteligenciju i prave me budalom.

Zovnite lepo coveka, izvinite se i vratite mu visak para (razliku izmedju stare i nove cene) pa da pricamo dalje o korektnom odnosu kupac/prodavac

S postovanjem Vas,

Peki

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja