rafter 110 Napisano Januar 23, 2011 U prolazu, 90 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: Suzuki TS 125 (Suzana) Prijavi odgovor kao problematičan da li neko moze da mi kaze sta, po zakonu, mora da ima motorista od opreme (sem kacige, OF HORS)? ne secam se da sam to video negde na forumu. ako ima, izvinjavam se zbog teme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Januar 23, 2011 Zainteresovan, 420 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Po zakonu trazi se samo kaciga!! Opremu treba da nosis zbog sebe a ne da bi postovao zakon.....ne pametujem nego samo kazem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 23, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ništa osim kacige, ali se oprema ne nosi zbog zakona, već zbog zaštite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Januar 23, 2011 MZ Rider, 4149 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Od dodatne opreme, prsluk, prva pomoc,(sajla za vucu lanci,pp aparat ... ) na to je covek mozda mislio ???? I mene zanima sta??? Treba li da kupijem novu prvu pomoc po "EU standardima" i sve ostalo, sta je obavezno?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Januar 23, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Nije dozvoljena voznja u neadekvatnoj obuci (papuce), odeci (nesme kratka majica ni kr. pantalone). Kaciga na glavi i to vezana (nesme kao subara do pola). Motocikli prvu pomoc u spremistu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Januar 23, 2011 MZ Rider, 4149 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Motocikli prvu pomoc u spremistu. samo to??? nisu nista dodavali po ovom novom zakonu?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6811 Napisano Januar 23, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Po EU standardima,bar u Italiji.Kaciga i fluo prsluk.Kraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 23, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije dozvoljena voznja u neadekvatnoj obuci (papuce), odeci (nesme kratka majica ni kr. pantalone). Kaciga na glavi i to vezana (nesme kao subara do pola). Motocikli prvu pomoc u spremistu. izvini molim te, u kom stavu zakona si našao ovo gore? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikiriki 148 Napisano Januar 23, 2011 glavatar, 172 postova Lokacija: burlingame, ca Motocikl: gs500 '02 Prijavi odgovor kao problematičan uuu zakonu o voznji u svecanim salama 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Januar 23, 2011 MZ Rider, 4149 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Nije dozvoljena voznja u neadekvatnoj obuci (papuce), odeci (nesme kratka majica ni kr. pantalone). Kaciga na glavi i to vezana (nesme kao subara do pola). Ovo prvi put cujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6811 Napisano Januar 23, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan To za odecu i obucu,mislim da je vezano za taxi vozace.Naravno ne na motorima,vec u svojim automobilima=sredstvima za rad u pruzanju javnih usluga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 23, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan I mene zanima sta??? Treba li da kupijem novu prvu pomoc po "EU standardima" Bilo bi dobro da je potrebna prva pomoć po EU standardima (koja za motore košta od 5-7€), ali nije tako, Srbija je posebna i veoma napredna zemlja, pa je u tom smislu potrebno imati prvu pomoć po SRS standardu (koja košta preko 20€). Ko nam je kriv kada smo napredniji od Norveške Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Januar 23, 2011 MZ Rider, 4149 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan I mene zanima sta??? Treba li da kupijem novu prvu pomoc po "EU standardima" Bilo bi dobro da je potrebna prva pomoć po EU standardima (koja za motore košta od 5-7€), ali nije tako, Srbija je posebna i veoma napredna zemlja, pa je u tom smislu potrebno imati prvu pomoć po SRS standardu (koja košta preko 20€). Ko nam je kriv kada smo napredniji od Norveške Za Automobile,dali to vazi i za motocikle? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 23, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan nesme kao subara do pola Ne zove se šubara, nego noša Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 23, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Za Automobile,dali to vazi i za motocikle? Naravno, mi i za motocikle imamo specijalnu prvu pomoć koja je na oko bar duplo veća od one iz Louisa, recimo. U Metrou sam video obe (i za motore i za automobile) na akciji. Ne sećam se tačnih cena, ali za motore je cirka 2300, a za automobile 2500 dinara i to na akciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VanjaBGD 31 Napisano Januar 23, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I za motocikle... Po novom moras da imas prvu pomoc, ali cinimi se da to tek tamo od septembra ili od septembra treba imati novu prvu pomoc. Nisam siguran ali treba ili ce trebati uskoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Januar 23, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Po svim ovim nasim zakonima, moja procena je da evropa dolazi u Srbiju a ne mi u nju... tamo neki dr.mr. oce da bude pametniji od vise sile, koji do juce nije znao tablicu mnozenja i crtanje, pa su tako zahebali i "onaj" grb na tablicama... Prvu pomoc sam uvek imao pa je i sad nosim ispod sedista, ne nameravam kupovati domacu proizvodju... uvek se iznerviram kad je rec o Srpskom zakonu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 23, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan I za motocikle... Po novom moras da imas prvu pomoc, ali cinimi se da to tek tamo od septembra ili od septembra treba imati novu prvu pomoc. Nisam siguran ali treba ili ce trebati uskoro. Za motocikle je uvek trebalo imati prvu pomoć, ali je ona do sada koštala 400 dinara u Metrou, a ova nova košta preko 2000. Novu ćemo morati da imamo nakon godinu dana od datuma usvajanja pravilnika, tako da ima još vremena za nabavku (a do tada će valjda malo pasti cena). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VanjaBGD 31 Napisano Januar 23, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I za motocikle... Po novom moras da imas prvu pomoc, ali cinimi se da to tek tamo od septembra ili od septembra treba imati novu prvu pomoc. Nisam siguran ali treba ili ce trebati uskoro. Za motocikle je uvek trebalo imati prvu pomoć, ali je ona do sada koštala 400 dinara u Metrou, a ova nova košta preko 2000. Novu ćemo morati da imamo nakon godinu dana od datuma usvajanja pravilnika, tako da ima još vremena za nabavku (a do tada će valjda malo pasti cena). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 23, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sada sam pronašao. Novi pravilnik je stupio na snagu 19. septembra 2010. godine, što znači da ćemo novu prvu pomoć u kolima i na motorima morati da imamo tek 19. septembra ove godine, a do tada to mogu da promene još 16 puta, a mogu i da nalože da imamo i PP aparate, što reče neko gore. Možda narede i obavezu završavanja medicinskog fakulteta (možda u Kragujevcu ili Kosovskoj Mitrovici) kako bi znali da koristimo prvu pomoć Ili recimo da se lekarski pregled vrši u Nemačkoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VanjaBGD 31 Napisano Januar 23, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znam da ima nesto vezano za septembar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 23, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi pasti cena jer sam video da su se pojavile prve pomoci koje nisu "galenika". Znaci konkurencija ce da obori cenu. Ja i dalje imam 3 stare pomoci, 2 u kolima jednu u motoru. Ja razmisljam da stavim auto pomoc u motor, veca je i bolja. Sad jedino dal mogu da mi pisu kaznu sto imam nesto sto je bolje od onog propisanog? Za prostor mi nije frka, imam mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VanjaBGD 31 Napisano Januar 23, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi pasti cena jer sam video da su se pojavile prve pomoci koje nisu "galenika". Znaci konkurencija ce da obori cenu. Ja i dalje imam 3 stare pomoci, 2 u kolima jednu u motoru. Ja razmisljam da stavim auto pomoc u motor, veca je i bolja. Sad jedino dal mogu da mi pisu kaznu sto imam nesto sto je bolje od onog propisanog? Za prostor mi nije frka, imam mesta. Vidis... Dobro pitanje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 23, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Sad jedino dal mogu da mi pisu kaznu sto imam nesto sto je bolje od onog propisanog? Pazi, najbitnije je da te kazne (jer treba para budžetu), a zašto će te kazniti, uopšte nije važno Što se tiče cene, potpuno si u pravu. Pojavili su se i drugi proizvođači tako da će cena sigurno ići na dole. Verujem da će do jeseni biti i dobrih kopija (falsifikata), Srbija je to. E sad, da li je pametno kupovati ove poslednje, to je druga tema. Ja ću kupiti original, ali kad dođe vreme, a do tada mi je dobra i ona iz Louisa (koju su napravili "glupi" Nemci). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Januar 23, 2011 MZ Rider, 4149 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Znaci moze da prodje i stara jos malo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...