Jump to content

Moto Zajednica

sta od opreme?

Recommended Posts

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Suzuki TS 125 (Suzana)

da li neko moze da mi kaze sta, po zakonu, mora da ima motorista od opreme (sem kacige, OF HORS)? ne secam se da sam to video negde na forumu. ako ima, izvinjavam se zbog teme.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MZ Rider, 4149 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Od dodatne opreme, prsluk, prva pomoc,(sajla za vucu lanci,pp aparat ... 1lol.gif) na to je covek mozda mislio ???? I mene zanima sta??? Treba li da kupijem novu prvu pomoc po "EU standardima" 1Mina.gif i sve ostalo, sta je obavezno??

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Nije dozvoljena voznja u neadekvatnoj obuci (papuce), odeci (nesme kratka majica ni kr. pantalone). Kaciga na glavi i to vezana (nesme kao subara do pola). Motocikli prvu pomoc u spremistu.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Nije dozvoljena voznja u neadekvatnoj obuci (papuce), odeci (nesme kratka majica ni kr. pantalone). Kaciga na glavi i to vezana (nesme kao subara do pola). Motocikli prvu pomoc u spremistu.

izvini molim te, u kom stavu zakona si našao ovo gore?

• Podržavam 1

• MZ Rider, 4149 postova

Nije dozvoljena voznja u neadekvatnoj obuci (papuce), odeci (nesme kratka majica ni kr. pantalone). Kaciga na glavi i to vezana (nesme kao subara do pola).

Ovo prvi put cujem.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

To za odecu i obucu,mislim da je vezano za taxi vozace.Naravno ne na motorima,vec u svojim automobilima=sredstvima za rad u pruzanju javnih usluga

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

I mene zanima sta??? Treba li da kupijem novu prvu pomoc po "EU standardima"

Bilo bi dobro da je potrebna prva pomoć po EU standardima (koja za motore košta od 5-7€), ali nije tako, Srbija je posebna i veoma napredna zemlja, pa je u tom smislu potrebno imati prvu pomoć po SRS standardu (koja košta preko 20€). Ko nam je kriv kada smo napredniji od Norveške :moto3:

• MZ Rider, 4149 postova

I mene zanima sta??? Treba li da kupijem novu prvu pomoc po "EU standardima"

Bilo bi dobro da je potrebna prva pomoć po EU standardima (koja za motore košta od 5-7€), ali nije tako, Srbija je posebna i veoma napredna zemlja, pa je u tom smislu potrebno imati prvu pomoć po SRS standardu (koja košta preko 20€). Ko nam je kriv kada smo napredniji od Norveške :moto3:

1lud.gif

Za Automobile,dali to vazi i za motocikle?

Za Automobile,dali to vazi i za motocikle?

Naravno, mi i za motocikle imamo specijalnu prvu pomoć koja je na oko bar duplo veća od one iz Louisa, recimo. U Metrou sam video obe (i za motore i za automobile) na akciji. Ne sećam se tačnih cena, ali za motore je cirka 2300, a za automobile 2500 dinara i to na akciji :jee:

• Svrati ponekad, 147 postova

I za motocikle... Po novom moras da imas prvu pomoc, ali cinimi se da to tek tamo od septembra ili od septembra treba imati novu prvu pomoc. Nisam siguran ali treba ili ce trebati uskoro. :)

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

Po svim ovim nasim zakonima, moja procena je da evropa dolazi u Srbiju a ne mi u nju... tamo neki dr.mr. oce da bude pametniji od vise sile, koji do juce nije znao tablicu mnozenja i crtanje, pa su tako zahebali i "onaj" grb na tablicama...

Prvu pomoc sam uvek imao pa je i sad nosim ispod sedista, ne nameravam kupovati domacu proizvodju...

uvek se iznerviram kad je rec o Srpskom zakonu... 1hmm.gif

I za motocikle... Po novom moras da imas prvu pomoc, ali cinimi se da to tek tamo od septembra ili od septembra treba imati novu prvu pomoc. Nisam siguran ali treba ili ce trebati uskoro. :)

Za motocikle je uvek trebalo imati prvu pomoć, ali je ona do sada koštala 400 dinara u Metrou, a ova nova košta preko 2000. Novu ćemo morati da imamo nakon godinu dana od datuma usvajanja pravilnika, tako da ima još vremena za nabavku (a do tada će valjda malo pasti cena).

HJg0R_dscf1581a.jpg

Za motocikle je uvek trebalo imati prvu pomoć, ali je ona do sada koštala 400 dinara u Metrou, a ova nova košta preko 2000. Novu ćemo morati da imamo nakon godinu dana od datuma usvajanja pravilnika, tako da ima još vremena za nabavku (a do tada će valjda malo pasti cena).

OMj68_dscf1581a.jpg

:takoje:

Evo sada sam pronašao. Novi pravilnik je stupio na snagu 19. septembra 2010. godine, što znači da ćemo novu prvu pomoć u kolima i na motorima morati da imamo tek 19. septembra ove godine, a do tada to mogu da promene još 16 puta, a mogu i da nalože da imamo i PP aparate, što reče neko gore. Možda narede i obavezu završavanja medicinskog fakulteta (možda u Kragujevcu ili Kosovskoj Mitrovici) kako bi znali da koristimo prvu pomoć :lol: Ili recimo da se lekarski pregled vrši u Nemačkoj :jee:

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Trebalo bi pasti cena jer sam video da su se pojavile prve pomoci koje nisu "galenika". Znaci konkurencija ce da obori cenu. Ja i dalje imam 3 stare pomoci, 2 u kolima jednu u motoru.

Ja razmisljam da stavim auto pomoc u motor, veca je i bolja. Sad jedino dal mogu da mi pisu kaznu sto imam nesto sto je bolje od onog propisanog? Za prostor mi nije frka, imam mesta.

Trebalo bi pasti cena jer sam video da su se pojavile prve pomoci koje nisu "galenika". Znaci konkurencija ce da obori cenu. Ja i dalje imam 3 stare pomoci, 2 u kolima jednu u motoru.

Ja razmisljam da stavim auto pomoc u motor, veca je i bolja. Sad jedino dal mogu da mi pisu kaznu sto imam nesto sto je bolje od onog propisanog? Za prostor mi nije frka, imam mesta.

:) Vidis... Dobro pitanje! :)

Sad jedino dal mogu da mi pisu kaznu sto imam nesto sto je bolje od onog propisanog?

Pazi, najbitnije je da te kazne (jer treba para budžetu), a zašto će te kazniti, uopšte nije važno :jee:

Što se tiče cene, potpuno si u pravu. Pojavili su se i drugi proizvođači tako da će cena sigurno ići na dole. Verujem da će do jeseni biti i dobrih kopija (falsifikata), Srbija je to. E sad, da li je pametno kupovati ove poslednje, to je druga tema. Ja ću kupiti original, ali kad dođe vreme, a do tada mi je dobra i ona iz Louisa (koju su napravili "glupi" Nemci).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja