ugac 1150 Napisano Januar 22, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Isto kao što je najbrži auto, uvek firmin auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 22, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan I najbolje ide preko rupa.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 23, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan AT i TA su bukvalno nasledili motor od VT500... kasnije Shadow! Kakva je razlika izmedju motora AT i TA, s obzirom da TA brže strada? Nisam imao rastavljene blokove jedan pored drugog da bi poredio, ali na oko, nema tu neke razlike... tj nikakve... i VT500 sam rastavljao, identicna sprava... Skalirana verovatno samo radilica, klip, klipnjaca, ventili... A ne znam sta da kazem na TA da riknjava cesce... mislim da nije pravilo, ali cak i ako postoji razlika u trajnosti, moguce je da je zbog manje kubikaze, vise snage na kubikazu a priblizna tezina... Mozda jednostavno finalna obrada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 23, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Jeli, kad rasturis.. jel znas da sklopis? Ma nije tebi dzaba nadimak takav ono.. trebao bi biti Majstor_Popravisa, a ne kvarisa.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 23, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Jeli, kad rasturis.. jel znas da sklopis? Ma nije tebi dzaba nadimak takav ono.. trebao bi biti Majstor_Popravisa, a ne kvarisa.. VT500 sam sklapao iz kutija a da ga pri tome nisam ja rastavljao (nit sam pre toga ijednog radio)... Radi cele godine (al me osralo ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 23, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je to isto, al nesto i ne vidjam africe sa crklim masinama u odnosu na vt i ta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Januar 23, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Kad citam majstor kvarisu,kao da govori moj deda po kome su svi motori sranje osim njegovog Tomosa T12. Ti navodis primere gde su motori proizvedeni pre 20 godina bolji zato jer nemaju elektroniku koja kad se pokvasi prestaje da radi.To da procitaju danasnji kontruktori motora mislim da bi pocrkali od smeha...stari R80 bolji od GS-a Adventura,jeste, samo sutra. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 23, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Ti si fantastican potrosac prijatelju, ti si san svakog modernog menadzera. To sta je bolje je zalazenje u ukuse, i uvek se postavlja pitanje za sta? Pricali smo o trajnosti i kvalitetu obrade, mislim da je doticna razlika ocigledna, cak i nestrucnom posmatracu, 'nako odoka. Primera radi, Varadero nikada nece biti ni pola motora kakva je bila Afrika RD03, a da ne pricam da su i performanse priblizne . Sad bi doticna prica mogla da se prolongira na mnooogo, mnogo strana, ali cini mi se da tvoja percepcija o konstrukciji motora ne doseze na taj nivo. P.s. cisto da ne mislis da dajem sebi suvise za pravo da pricam o necemu sto mi nije fah, a mislim da sam gore negde vec rekao, imam jednu malu diplomicu i drugu na putu koja upravo kaze da sam kompetentan sto se motora SUS tice... No mozda se i ja smejem sa ostalim konstruktorima... sta sve trziste proguta... Ih, umalo da zaboravim, hteo si reci da ti je deda pametan covek? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Januar 23, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan aj ponovo (napisao sam pa ipak obrisao) sto rece Arakis tolerancija na prvom mestu. I da,sta je to Afrika postigla za tih 10 godina postojanja sto Varadero nije za taj isti period. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 23, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Pa jedno 500 strana u AT vs ST temi.. ajde koji ce drugi motor.. osim ova dva.. dostici ikad toliku popularnost? nema sanse.. ma nema teorije :BMW1: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 23, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno odosmo u sedmu temu, a ako krenemo o dostignucima eto i osme, ne vidim ideju iza toga? Kako mislis postigla? Po koji dakar? Ili po koji krug oko sveta? ja je licno ne volim nista posebno, smatram da je precenjena... bla bla, to ode u nedogled... Neki vole i R25 oko toga ne treba raspravljati, ali mi se cini da si ipak ti nasledio gen od svog dede... varadero pa varadero... dobar je kao i svaki drugi motor, svejedno se poslednjih par godina svi prave u kini... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Januar 23, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan iskreno ja sam pre Varadera hteo Pan European,madjutim,zbog dranja prilikom registracije sam odustao i ipak kupio Varadera gde je pored kubikaze preovladalo to sto sam relativno visok pa mi je taj motor nekako i bolje lezao,ali i dalje mastam da cu jednog dana voziti Pan Evropu. Pre Varadera vozio sam 7 godina AT i razlika je veoma primetna i po udobnosti i po performansama i kad bi morao da prodam ovaj motor i kupim nesto slabije,nikad se ne bi vratio na dva cilindra jer mislim da jedino Varadero 1000 od V-Twin motora moze da ti pruzi udobnost i voznju bez vibracija.Moj sledeci motor ako ga budem kupovao bice sigurno sa 4 cilindra. I nemoj majstore da mases sa diplomama a da bezis od novih motora ko djavo od krsta, i da molis boga da ti ne udju u radionicu...pozz i laku noc 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Лаку ноћ, јер не знам шта би човек мога друго да ти каже а да не посегнеш за Аракисовом толеранцијом, док истовремено перфидно вређаш и омаловажаваш нечије знање, доказано дипломом, а спроведено у пракси, у гаражи?! И не знам шта ћеш у теми где је питање постављено људима који возе ендуро? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 24, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde de.. svakome je njegov...najbolji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan И то убедљиво! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Januar 24, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan u kojoj ili čijoj garaži ? koliko te diplome vrede na zapadu to je odavno poznato gde se ceni praktičan rad i znanje na terenu, diplomama mašu samo ovde kod nas... i onaj doktor je imao diplomu, pa sad kuka majka deteta koje je taj isti diplomirani lečio i da, ja ne vozim endura, ja vozim čopera samo što liči na Varadera 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sloperu, kralju stopala, ko ti drma kavez bre, opusti se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Не треба да се опушта! Треба сад да седне на свој ултра-супер-мотор и да убије Кваришу, запали му гаражу, поцепа диплому, обрише са њом дупе и оде у загрљај европског мајстора са великим сисама да га надоји са још есенцијалног знања о мотоциклима које тако несебично дели са нама на овом форуму! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 24, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Polako ljudi, stvarno nije bila ideja da se tako daleko ode, lepo je sto neki motociklizam shvataju toliko licno, ali su izgleda moji pokusaji da tema bude objektivna ispali uzaludni. Zao mi je sto smo krenuli i po omalovazavanju necijeg iskustva ili diplome, za taj alat se obicno hvataju oni bez oba. Otisli smo predaleko, teme su daleko od nepotrebnih, ali da bi se vodile, sagovornik bi trebalo da bude malo otvoreniji... Sto se mene tice, lock! Mislim da Tenere i TA nisu spomenuti u poslednje 2 strane ni jednom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kad citam majstor kvarisu,kao da govori moj deda po kome su svi motori sranje osim njegovog Tomosa T12. Ti navodis primere gde su motori proizvedeni pre 20 godina bolji zato jer nemaju elektroniku koja kad se pokvasi prestaje da radi.To da procitaju danasnji kontruktori motora mislim da bi pocrkali od smeha...stari R80 bolji od GS-a Adventura,jeste, samo sutra. Gledaj druze, postoje neke cinjenice koje se ne mogu opovrgnuti. Odlivak za masinu na motoru je dosta kvalitetniji kada odstoji pre ugradnje, ili u samoj ekplataciji. Samim tim stajanjem materijal sazreva i postaje daleko kvalitetniji. Tako su se nekada sve masine (masine u industriji) pravile, dok nije doslo ovo ludo vreme i sve pokarambasilo. Odlivci bi napolju stajali godinama pre finalne obrade! Trenutno su najbolje glodalice, strugovi, itd.... stari remontovani i na njih ubaceni motori sa elektronikom i time dobijene CNC masine. CNC masina je super stvar bez koje se trenutno masinska industrija ne moze zamisliti. Ali da sam u situaciji da mi neko da crtez po kome cu napraviti neki deo na glodalici, i da ako ga ne napravim iz prvog pokusaja ostajem bez glave na ramenima, pre bih to napravio na obicnoj nego na CNC masini. A, sto? Pa zato sto elektronika ume da pobrljavi, lose pricita program, ili nesto trece, i ode sve u pm. Unisti komad koji pravis, pa cak i samu masinu moze da unisti. Ovako ako koristis obicnu glodalicu, sve je na tebi! Zato kada kreces na put u nepoznato, neka pustara, van civilizacije, najsigurnije je krenuti sa prostom masinom na kojoj mozes i sam nesto da popravis ako stane. Jos ako je taj motor dobro odrzavan,od dobrog materijala napravljen, bez obzira sto je star 20 god., onda je sve to jos sigurnije. Ne drzi Afrika cenu zato sto se nekom tako svidja, vec zato sto u trenutnoj ponudi motora na svetskom trzistu je ostala ona i jos par sa kojima mozes krenuti u nepoznato sa najmanjim rizikom. Uhhh 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 24, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Kad citam majstor kvarisu,kao da govori moj deda po kome su svi motori sranje osim njegovog Tomosa T12. Ti navodis primere gde su motori proizvedeni pre 20 godina bolji zato jer nemaju elektroniku koja kad se pokvasi prestaje da radi.To da procitaju danasnji kontruktori motora mislim da bi pocrkali od smeha...stari R80 bolji od GS-a Adventura,jeste, samo sutra. Gledaj druze, postoje neke cinjenice koje se ne mogu opovrgnuti. Odlivak za masinu na motoru je dosta kvalitetniji kada odstoji pre ugradnje, ili u samoj ekplataciji. Samim tim stajanjem materijal sazreva i postaje daleko kvalitetniji. Tako su se nekada sve masine (masine u industriji) pravile, dok nije doslo ovo ludo vreme i sve pokarambasilo. Odlivci bi napolju stajali godinama pre finalne obrade! Trenutno su najbolje glodalice, strugovi, itd.... stari remontovani i na njih ubaceni motori sa elektronikom i time dobijene CNC masine. CNC masina je super stvar bez koje se trenutno masinska industrija ne moze zamisliti. Ali da sam u situaciji da mi neko da crtez po kome cu napraviti neki deo na glodalici, i da ako ga ne napravim iz prvog pokusaja ostajem bez glave na ramenima, pre bih to napravio na obicnoj nego na CNC masini. A, sto? Pa zato sto elektronika ume da pobrljavi, lose pricita program, ili nesto trece, i ode sve u pm. Unisti komad koji pravis, pa cak i samu masinu moze da unisti. Ovako ako koristis obicnu glodalicu, sve je na tebi! Zato kada kreces na put u nepoznato, neka pustara, van civilizacije, najsigurnije je krenuti sa prostom masinom na kojoj mozes i sam nesto da popravis ako stane. Jos ako je taj motor dobro odrzavan,od dobrog materijala napravljen, bez obzira sto je star 20 god., onda je sve to jos sigurnije. Ne drzi Afrika cenu zato sto se nekom tako svidja, vec zato sto u trenutnoj ponudi motora na svetskom trzistu je ostala ona i jos par sa kojima mozes krenuti u nepoznato sa najmanjim rizikom. Uhhh Moramo poceti "pozdrav" da stavljamo na pocetku svakog posta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Januar 24, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav lock teme, ne zaključavajte je, ja se neću više javljati, da ne remetim komcepciju iste. Vidim da ovi plusevi koje delite čoveku koji kaže da su stariji motori sa karburatorom bolji od injection sistema, da je BMW R80 bolji od GS-a, Da je Afrika Twin duplo bolji motor od Varadera, i da na putovanje treba ići sa starijim motorima da bi znali da ih poprave, mi samo govori da treba da pobegnem odavde koliko me noge nose. Ima vas više istomišljenika, nije ravnopravna borba...povlačim se 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav lock teme, ne zaključavajte je, ja se neću više javljati, da ne remetim komcepciju iste. Vidim da ovi plusevi koje delite čoveku koji kaže da su stariji motori sa karburatorom bolji od injection sistema, da je BMW R80 bolji od GS-a, Da je Afrika Twin duplo bolji motor od Varadera, i da na putovanje treba ići sa starijim motorima da bi znali da ih poprave, mi samo govori da treba da pobegnem odavde koliko me noge nose. Ima vas više istomišljenika, nije ravnopravna borba...povlačim se Nisam imao nameru da idem na tebe djonom, vec sam samo pojasnio sustinu teme o kojoj rapsravljate, iz ugla iz kog ja to vidim. A ovo sto si gore napisao je 100% tacno, u zavisnosti o kakvom se putovanju radi. Ajd jos jednom da probam, mozda se razumemo. Zamisli potone brod i na pustom ostrvu ostanete ti i: 1. Napucana domaca fenserka sa Dorcola, nejmodernijeg izgleda,uzor jor P.Hilton, razmažena, ima bogat profil na FB, sa dva kila silikona, veeeelikim sisama, neznim rukicama, i stopalima ko bebina guza. 2. Neka leeepa Uzicanka, prirodne trojke, dobar guz, vredna, ko dete celo leto provodila kod babe i dede na Zlatiboru, vrlo dobar djak, voli da se seta bosa po livadi, i kad se kupa jebe joj se baš za frizuru. S kojom bi ti delio to ostrvo, do daljnjeg? 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Januar 24, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan nisi naveo kakva stopala ima Užičanka sad ozbiljno, ne valja ti poređenje uopšte stavi ruku na srce i reci da li stvarno misliš, da su Varadero 1000 i GS Adventure nakićeni motori samo za paradu. i sad jedno pitanje za tebe: Da si u mogućnosti, koja od ova dva motora bi uzeo a da pritom nesmeš ni jedan ni drugi da prodaš u sledeći 20 godina. Zamisli da su i jedan i drugi motor stari 5 godina. 1. Afrika Twin 2. Varadero 1000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Januar 24, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav lock teme, ne zaključavajte je, ja se neću više javljati, da ne remetim komcepciju iste. Vidim da ovi plusevi koje delite čoveku koji kaže da su stariji motori sa karburatorom bolji od injection sistema, da je BMW R80 bolji od GS-a, Da je Afrika Twin duplo bolji motor od Varadera, i da na putovanje treba ići sa starijim motorima da bi znali da ih poprave, mi samo govori da treba da pobegnem odavde koliko me noge nose. Ima vas više istomišljenika, nije ravnopravna borba...povlačim se Nisam imao nameru da idem na tebe djonom, vec sam samo pojasnio sustinu teme o kojoj rapsravljate, iz ugla iz kog ja to vidim. A ovo sto si gore napisao je 100% tacno, u zavisnosti o kakvom se putovanju radi. Ajd jos jednom da probam, mozda se razumemo. Zamisli potone brod i na pustom ostrvu ostanete ti i: 1. Napucana domaca fenserka sa Dorcola, nejmodernijeg izgleda,uzor jor P.Hilton, razmažena, ima bogat profil na FB, sa dva kila silikona, veeeelikim sisama, neznim rukicama, i stopalima ko bebina guza. 2. Neka leeepa Uzicanka, prirodne trojke, dobar guz, vredna, ko dete celo leto provodila kod babe i dede na Zlatiboru, vrlo dobar djak, voli da se seta bosa po livadi, i kad se kupa jebe joj se baš za frizuru. S kojom bi ti delio to ostrvo, do daljnjeg? Jel smem ja da odgovorim ? Odgovor je pod brojem 2. Neka leeepa Uzicanka, prirodne trojke, dobar guz, vredna, ko dete celo leto provodila kod babe i dede na Zlatiboru, vrlo dobar djak, voli da se seta bosa po livadi, i kad se kupa jebe joj se baš za frizuru i voli da se dobro pojebe . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...