Jump to content

Moto Zajednica

Da vidimo endurase :)

111 članova je glasalo

1. 1. Transalp 600 vs. Tenere 660

• Honda XLV 600 TransalP
      52
    • Yamaha xt660 Tenere
      59

Recommended Posts

• prisutan, 1119 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

glasao za .ondu!! nemam iskustva po off-u puno,mada imam soft enduro,ali cisto radi V2 agregata! volem ih i nadam se jednome u buducnosti! mada mi sasvim odgovara i moj redni dvocilindras iz kawe! ali V2 mi je prvi na listi! eto cisto iz srca,razum i iskustvo sa ovim nemaju nista!!!

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

ja sam se samo nadovezao na ono tvoje, "i da imam dosta para, ne treba mi bolji motor" to me je malo zaintrigiralo, jer mi je čudna ta tvoja skromnost,da čak i kad bi imao para, ne bi kupio bolji motor ?! Dobro mi je to što imam, ne treba mi bolje ! ako će mo tako kako ti kažeš, onda smo trebali da ostanemo u kamenom dobu, bez struje, vode, koji će nam TV, mašina za veš, kompjuter. Valjda je normalno da u životu težiš ka boljem, zar to nije smisao življenja...Onda smo trebeali da ostanemo da živimo sa gospodinom ćubicom, da se ne bunimo za previsoke registracije...postoji zastarela tehnologija koja se prevazilazi, rade se novi sigurniji motori, i stari forum je otišao u penziju pa smo prešli na novi, bolji, ima more primera, ali ne bi više da gnjavim, dovoljno sam offovao, izvinjavam se

Mislim da se niste nikako razumeli ... Ja se slazem sa Kvarnim svakako u sledecem .. Kada bi sutra dobio na tacni recimo 15000 eura, svakako bih bez razmisljanja sa tim parama pre zapalio na put oko sveta sa 15 godina starom Africom koju trenutno posedujem, nego sto bih kupio recimo nov KTM 990 ADV koji bih takodje voleo da imam ... Stvar je izbora, percepcije i pogleda na svet .. Ali to nikako ne znachi da nisam izabrao u mom slucaju, za mene - "bolje" 0takoje.gif

A zašto ne bi kupio KTM 990 Adv. i da se par godina voziš se samo po Srbiji i skupljaš pare, da bi neke treće-četvrte godine sa tim istim KTM-om otišao na put oko sveta.

Ja razmišljam tako, da čim imam neke malo veće pare u rukama, odmah to uložim u neku nekretninu, neki stvar koju mogu duže vreme da koristim, a ne odmah njaaa na put, a za svet oko sebe me baš briga.Neznam da li putuješ sam, ali pitao bih tvog saputnika da li bi pre izabrao neki noviji motor sa udobnim sedištem, nego da se gužva na DR650.Malo je sebično razmišljati samo na sebe. Ok, put oko sveta nudi nešto što će ti celog života ostati u sećanju, ali isto tako može da ti i presedne sa nesigurnim motorom, koji ti se na pola puta pokvari i upropasti putovanje, ili da ti saputnik celim putem negoduje zbog neudobnosti.

Drugacija su razmisljanja, verovatno bi ja drugacije razmisljao da sam vise love u startu imao... Da imam

bolji motor, uvek zelim, ali sta znaci bolji?? Opet prica iz kafane! Kada sretnes gospon Labasa na njegovom

FJ-u 1200, pitaj ga zasto vozi taj motor!!! A realno ima para za drugi (ako ne znate o kome pricam, gospodin je presao milion na doticnom motoru!).

Na gavrinu repliku: Gavrolini, ako prodam DR, plan je da kupim stariji motor! Ne planiram ja da putujem po jevropi, majstor za moj motor je uvek na motoru.

replika na udobnost: moje se suvozacice nikada bunile nisu na DR! A bilo je i 1kkm dnevno voznje! Mislim

da na to ne utice tvrdoca sedista :nanana:

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Sad ste me zbunili nacisto, vise nisam siguran sta je enduro motor.

Мени је ендуро својевремено био и Томос АПН4! :moto3:

a zivotni san CTX 80 :moto3:

Колика је то моторчина била! Неки је Макса имао и никада ми није дао круг! :moto3:

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Sad ste me zbunili nacisto, vise nisam siguran sta je enduro motor.

Мени је ендуро својевремено био и Томос АПН4! :moto3:

a zivotni san CTX 80 :moto3:

Колика је то моторчина била! Неки је Макса имао и никада ми није дао круг! :moto3:

Kod mene je imao Misa koji mi nije dao, al sam mu maznuo :moto3:

A tek pozajmljeni MZ iz serije TS :moto3: kakav je toooo enduro bio!

ultimativni dokaz da u stvari uopste nije bitan model i tip motora! Vazno

da je tudj! :D

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Или фирмин! Има један поштар у Љигу - врстан ендураш са службеним, црно-жутим томосом. Кад пролети помислио би човек да је задужио хускварну, хусаберг или сузуки! :moto3:

• BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Kada sretnes gospon Labasa na njegovom FJ-u 1200, pitaj ga zasto vozi taj motor!!!

A realno ima para za drugi (ako ne znate o kome pricam, gospodin je presao milion na doticnom motoru!).

Darko Labaš vozi FJ 1100...

Kada sretnes gospon Labasa na njegovom FJ-u 1200, pitaj ga zasto vozi taj motor!!!

A realno ima para za drugi (ako ne znate o kome pricam, gospodin je presao milion na doticnom motoru!).

Darko Labaš vozi FJ 1100...

Poenta ista... Tj motor je samo jos malo stariji nego sto ja mislih :D

a zašto dotični gospodin vozi baš taj motor ?

Vecina razloga je se vezuje za tehniku koja se na motoru nalazi i kvalitetu izrade delova.

Sitan primer je napajanje: karburatori! U diskusiju da ne ulazimo (a moze da potraje posto

su mi motori SUS struka), jednostavno cu reci da svi motori na dakaru upravo imaju karburtore.

Vazdusno hladjenje sa dodatnim hladnjakom za ulje (pouzdanost i manje delova da se pokvari), tj

jedna stvar manje za razmisljanje... Elektronika?!... to je ono sto ne voli vlagu i prasinu!

Elemneti ogibljenja i uopste trajnost masine... gorespomenuti FJ je imao 900000km poslednji

put kad sam ga video na skupu u sm... Nije bez radova, ali stare masine se lakse remontuju,

redje imaju totalne otkaze, blokovi su prosli period starenja, materijali su kvalitetniji...

A preformanse? Malo se toga promenilo osim na papiru... jos uvek mi vozimo Z1, samo se sminka

promenila...

• Podržavam 1

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Šta je period starenja? Pretpostavljam nešto vezano za promene na materijalu kroz vreme i eksploataciju, ali ako može malo detaljnije :)

Šta je period starenja? Pretpostavljam nešto vezano za promene na materijalu kroz vreme i eksploataciju, ali ako može malo detaljnije :)

Nekada su se blokovi posle livenja ostavljali da stoje da bi se metalna resetka u materijalu preslozila

i oslobodila unutrasnjih napona. To je jedna od zavrsnih obrada koja se danas vise ne koristi zbog

hiperprodukcije. Kada su serije bile male, proizvodjac je mogao da ostavi blokove da stare i po par godina...

Najkvalitetnije starenje se uprkos tome postize periodicnim grejanjem i hladjenjem motora, sto se desava

kroz ekspoloataciju, te bi najkvalitetniji proizvod bio kada uradite prvu specijalu u starom bloku (cilindru).

Pri cemu noviji motori retko doguraju do perioda za obradu, obicno imaju totalnu havariju na nekom drugom delu...

• Podržavam 2

Stara koka dobra juha

Afriku ne cini savremena tehnologija... ljudi su ugradili motor iz chopera a napravili legendu... Najbolji

BMW je r80gs, ove novotarije bas i ne dobacuju daleko...

Stara koka dobra juha

Afriku ne cini savremena tehnologija... ljudi su ugradili motor iz chopera a napravili legendu... Najbolji

BMW je r80gs, ove novotarije bas i ne dobacuju daleko...

i ovi se odlucise za motor iz copera

ktm950adventures20032.jpg

AT i TA su bukvalno nasledili motor od VT500... kasnije Shadow!

Kakva je razlika izmedju motora AT i TA, s obzirom da TA brže strada?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja