*zeka* 1182 Napisano Jul 7, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Dule , ne znam koji ti je termin polaska i povratka ali ako je pre 13.07 i posle 19.07 racunaj da imas kod mene u hotelu u Vrnjackoj Banji besplatno prenociste ako uopste planiras da prolazis tom rutom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Jul 7, 2015 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dule, glavno pitanje je koliko dana si planirao za obilazak Rumunije... Hajde to napiši pa da možemo nešto da ti preporučimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jul 7, 2015 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav drugari , planiram sledece nedelje malo da obidjem rumuniju, recite mi u kratkim crtama sta treba obici, najlakse da mi posaljte samo rutu pa cu ja sve ostalo pronaci, posto dolazim iz CG na kojem mjesto je najbolje uci u rumuniju, koja je cijena smjestaja, gdje je najbolj spavati i to bi bilo to. Izvinjavam se sto vec ove odgovore nisam ovdje nasao, ima ih dosta al nikako podpuno sve da nadjem , pa ako nekog ne mrzi da mi pomogne to mu je 2 minuta posla. Zamak Corvin u Hunedoari Zamak Peles u Sinai delta Dunava stari grad Sighisoara (rodno mesto Vlada Tepesa) Brasov Turda rudnik soli Bicaz kanjon Transalpina Transfagarasan palata naroda Bukurest prevoj Brezoi - Petrosani grad Cluj Napoca Dunavska magistrala sa RO strane stari grad Sibiu nacionalni park Retezat nacionalni park Domogled-valea Cernei gradic Campina voznja kroz sumu Muntele Rosii blatni vulkani primorje ozbiljan offroad na potezu Runcu - Campu Lui Neag i jos mnogo toga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Jul 7, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan prvo da se zahvalim, drugo sto se tice vremena i dana, mogu koliko ocu samo sam ogranicen sa param, imam nekih 250e na raspolaganju, drugo, vozim fz6 tako da dolazi u obzir samo asfalt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2639 Napisano Jul 7, 2015 Drug član, 1223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan prvo da se zahvalim, drugo sto se tice vremena i dana, mogu koliko ocu samo sam ogranicen sa param, imam nekih 250e na raspolaganju, drugo, vozim fz6 tako da dolazi u obzir samo asfalt Sto znaci da ne ide suvozacica. Svrati u NS dobrodosao si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Jul 7, 2015 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ukupan budžet 250 EUR? Ako je tako, biće nategnuto. Pošto ideš iz Crne Gore, prvi dan treba da se dođeš do granice sa RO - logičan izbor je da ideš na Kladovo. Iz Mojkovca, kuda god da okreneš ne gine ti jedno 500+ km vožnje do Kladova. Toliko minimum i da se vratiš iz RO u CG. Znači, računaj na jedno 1000-1200 km samo da dođeš do granice sa RO i da se vratiš od granice nazad u Crnu Goru. To ti je min 70 - 80 EUR samo za gorivo. U Srbiji se valjda možeš snaći za džabalesku smeštaj i klopu makar tu da nemaš troškova. . Znači da ti ostaje jedno 170-180 EUR za gorivo, hranu i smeštaj u RO. Smeštaj u Rumuniji možeš naći od 15-25 EUR da biraš. Kad sve to saberemo i oduzmemo, moj predlog je sledeći: Ovaj predlog podrazumeva 3 noćenja (4 dana puta). Prvo noćenje u Curtea de Arges, drugo u Brašovu i treće u Sebešu (varijacije po želji). Kao što vidiš to je ukupno nešto preko 1000 km (još 70-80 EUR za gorivo i ostaje ti oko 100 EUR za smeštaj i hranu za ta tri dana)... Na ruti bi obišao Transfagarašan i Transalpinu, zamke Bran i Peleš (nisam označio Peleš ali je on u mestu Sinaja nedaleko od Brašova i realno imao bi vremena treći dan da sve to obiđeš), utvrđenje Fagaraš, gradove Brašov i Sigišoaru itd, itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Jul 7, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice srb. imam smjestaj u bg, kod rodjaka, a evo dosta kolega se javilo da mogu i kod njih sto sam im mnogo zahvalan.kolega icatenej hvala na detaljnom opisu rute. nadam se da cu do kraja mjeseca vidjeti tacan datum polaska, i ako jos gdje zakoci javljam se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2639 Napisano Jul 8, 2015 Drug član, 1223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Kurtea de Ardjes, zovi naseg coveka ima motel (srbin je) zove se Dalibor Jankovic i spavas za 5-10evra (neznam ove godine cene, ali mi smo spavali za 5e, samo moras najaviti dan dolaska) tel. +407 35672996 Covek je drugarcina, nasem drugaru je rikno motor u podnozju Fagarasana i on je dosao kombijem da ga odveze do Djerdapa (platio je samo gorivo za kombi) tako Dule sve preporuke za njega. Nemoj da te plase ovi bogati, 250e je sasvim dovoljno za 4-5 dana po Srbiji i Rumuniji, jer su cene kao kod nas (izuzev ako nisi neki fensi tip). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Jul 8, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan hvala dane, javicu se obavezno njemu, nisam od tih koji se gade od toga da stave u kofer malo mesa i da jedem u prirodi, isto tako i da hranu kupujem po marketima sve je to neki dozivljaj i merak bitnije mi je sto vise obici i vidjeti , a to 4,5 dana sto cu jesti nesto suvo ili tome slicno, da smo zdravo, ne boli to nista ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Jul 8, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan i ako je ko zainteresovan da ide sa mnom neka se javi, da ne idem sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukFZ6 85 Napisano Jul 29, 2015 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT1200ZE World Traveler Prijavi odgovor kao problematičan Planirali smo drug i ja da uskoro odemo u Rumuniju i uzivamo u predivnim predelima i super voznjici. Plan nam je da se vozamo 4 dana,pocetna tacka je Beograd. E sada,gledao sam mnoge putopise,ali me zanima da li je bolje ici preko Kladova ili ici na Vrsac pa pre Temisvara desno. Sa koje strane je bolje ici? Ako neko ima predlog i plan za 4 dana,sta videti,kuda ici i neke preporuke za prenocista,bio bih mu jako zahvalan. Veliki pozdrav za sve kolege bajkere! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 241 Napisano Jul 29, 2015 Zainteresovan, 500 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Jesi nasao ovu temu: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/58515-informacije-o-rumuniji/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2711 Napisano Jul 29, 2015 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Sretan vam put I da se lepo provozate. Obavezno dogovorite smestaj mislim za motore. Vi mozete I na klupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2711 Napisano Jul 29, 2015 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan pogledajte putopise kolege "Creative biker" odlicni opisi I slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Jul 29, 2015 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan Nije zgoreg da uplatite putno osiguranje, kosta evro po danu i mirna vam glava.. ps. da se razumemo, ne daj boze da vam zatreba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1861 Napisano Jul 29, 2015 Drug član, 2859 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da u rumuniji važi naše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukFZ6 85 Napisano Jul 29, 2015 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT1200ZE World Traveler Prijavi odgovor kao problematičan Jesi nasao ovu temu: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/58515-informacije-o-rumuniji/ Jesam Neso,hvala,citao sam dosta putopisa,ima dosta varijanti pa treba izabrati pravu,gde sta i kako. Sretan vam put I da se lepo provozate. Obavezno dogovorite smestaj mislim za motore. Vi mozete I na klupi. Hvala Bruno,jos smo u fazi dogovora,idemo 99%,cekam da Fica zavrsi njegove obaveze,pregledamo motore i idemoooo .Pa to,mene neka i ukradu,ali moju Yasminu nikako Nije zgoreg da uplatite putno osiguranje, kosta evro po danu i mirna vam glava.. ps. da se razumemo, ne daj boze da vam zatreba Juce sam se uclanio u amss za inostranstvo,a zdravstveno osiguranje cu isto uplatiti,nije skupo,a treba ga imati za ne daj Boze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nellle 614 Napisano Jul 29, 2015 Svrati ponekad, 257 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako ides preko Kladova ides dunavskom magistralom koja nije bog zna sta zanimljiva,a ako udjes na Vrsac pa onda ides preko mesta Anina zanimljivim planinskim putevima koji su dobrog kvaliteta a usput vidis i Izvorul Bigar iliti zanimljiv mali vodopad koji se svrstava medju 10 najlepsih i + se nalazi na 45 paraleli sto mu daje jos malo smeka...Mozete svratiti do banje Herkulane (o toj banji se stalno vrti neki klip na Travel Chanel). Dalje picite pravo ili do Transalpine ili do Curtea de Arges gde krece Garas...Nema potrebe da idete do Temisvara osim ako ne zelite da idete nezanimljivim i preopterecenim putevima... http://i.imgur.com/cTNcjyl.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukFZ6 85 Napisano Jul 29, 2015 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT1200ZE World Traveler Prijavi odgovor kao problematičan Vec sam isao do Kladova i zato bih isao drugim putem,jeste lepa Dunavska magistrala ali sam je vec prosao. Ako idemo do Anine vidim da je bolje ici na Belu Crkvu-Oravita-Anina-Herkulane-Targu Jiu-Ramnicu Valcea-Curtea Arges i spavanje kod Jankovica. To bi bilo izvodljivo u prvom danu. E sada od Curtea Arges-a treba obici i Brasov,Transalpinu i Transfagarasan,to je malo zeznuto jer Brasov zajebava,ne moze nikako da se napravi krug da se sve obidje ili sam ja corav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nellle 614 Napisano Jul 29, 2015 Svrati ponekad, 257 postova Prijavi odgovor kao problematičan Inace put od Curtea preko Brana do Brasova je ocaj zivi (a i motori nam se ne razlikuju mnogo).Priroda lepa ali put uzasan,toliko sam se unervozio zbog puta da ni ta priroda a ni Bran kasnije nisu mogli da me oraspoloze.Za Brasov ne znam sta da ti kazem,mozda bolje da ostavis za sl put (a bice sigurno sl puta) a da lagano obidjes Garas,Sibiu,Alpinu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukFZ6 85 Napisano Jul 30, 2015 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT1200ZE World Traveler Prijavi odgovor kao problematičan Inace put od Curtea preko Brana do Brasova je ocaj zivi (a i motori nam se ne razlikuju mnogo).Priroda lepa ali put uzasan,toliko sam se unervozio zbog puta da ni ta priroda a ni Bran kasnije nisu mogli da me oraspoloze.Za Brasov ne znam sta da ti kazem,mozda bolje da ostavis za sl put (a bice sigurno sl puta) a da lagano obidjes Garas,Sibiu,Alpinu... Hvala ti na savetima,zato sam i postavio temu,da bi me kolege posavetovale,jer je dosta ljudi bilo tamo,a meni je prvi put da idem,svaka informacija je dobrodosla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1861 Napisano Jul 30, 2015 Drug član, 2859 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan https://www.google.c...5Lk&usp=sharing Ja bi to ovako sledeci put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukFZ6 85 Napisano Jul 30, 2015 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT1200ZE World Traveler Prijavi odgovor kao problematičan https://www.google.c...5Lk&usp=sharing Ja bi to ovako sledeci put Lepa ruta,ali mi imamo samo 4 dana na raspolaganju,a treba sve ovo obici i videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DestroYer015 129 Napisano Jul 31, 2015 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Sabac Motocikl: TA 99' Dominator 95' Keeway exceed 125ccm Prijavi odgovor kao problematičan Kad planirate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukFZ6 85 Napisano Jul 31, 2015 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT1200ZE World Traveler Prijavi odgovor kao problematičan Eee pa 8.og Avgusta bi trebali da krenemo,99% cemo tada,ako se ne bude nesto vremenska prognoza pokvarila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...