KTM+A 547 Napisano Januar 29, 2012 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema vinjeta za bajkere Upravo tako... motorom je sve free a kolima se placa vinjeta na granici ali samo ako ces na autoputeve (mislim) i kosta nesto sitno vinjeta treba za sva vozila osim motora i imaju kamere za kontrolu istih kazna je velika . samo neki auto putevi se placaju ne svi (mislim da se placa bukurest konstanca ) i neznam kolika je cena za motore i dali oni placaju . jedina briga su vam radari imaju dosta fiksnih u mestima i bele dacije policia rutiera koje imaju ugradjene radare . mada meni nije nikad stigla kazna a nisu meni uhvatili ni iz kola . kod njih nocu nema policije sa radarom pa ja vise preferiram nocnu voznju u naseljenim mestima pogotovo izlazi i ulazi polako . spremite sitniji novac kod sebe jer radari koji uhvate iz kola imaju video snimak koji se brise . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19115 Napisano Januar 29, 2012 Integrisan, 8522 postova Prijavi odgovor kao problematičan ^^ Ako ništa ne pomogne i ipak dobijete kaznu za prebrzu vožnju, pokušajte da izađete iz zemlje bez da platite kaznu. Često uspeva (meni uspelo oba puta ) iako je standardna procedura da ne možete izaći iz Rumunije bez da donesete dokaz o uplati (iz neke pošte ili banke itd) na granicu... Pri sledećim ulascima neće vam tražiti ništa na temu kazne, niti ćete imati bilo kakvih problema. Iskustva su sasvim sveža (kazne od 2010, a oko 10-ak ulazaka motorom u RO 2011. godine)... Naravno, najbolje je ne dobijati kazne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goran69 5 Napisano Februar 15, 2012 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se nekako razmisljao bas mnogo dje cu i sto cu ove godine. Dr Dare mi je skrenuo paznju na ovaj thread i zaista fenomenalne informacije koje se mogu dobiti. Mnostvo informacija koje su me sada sasvim pobrkale....ali jedno je sigurno. Ove godine Rumunija........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goran69 5 Napisano Februar 18, 2012 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo i Quasaar-ovog predloga za mene i moj put u Rumuniju 1. Ako mozes iz Kraljeva spici u danu do Hunedoare (ili okoline) 2. Prodjes Transalpinu do Curtea de Arges 3. Predjes Transfagarasan do Brasova 4. Napravis izlet u Bran i Sinaiu 5. Iz Brasova magistralom preko Sibiua do Lugoja pa preseces dole preko Resite i Anine do granicnog prelaza prema Beloj crkvi, a nastavis na RO strani do Drobeta Turnu Severin (dobra lokacija za nocenje 6. predjes preko Derdapa pa prema CG To ti je 1 dan do Kraljeva i 6 dana kroz RO i kuci... ja bih iskreno dodao jos jedan dan za uzivanje u Brasovu, pa bi to bilo 8 dana Mislim da bolje od ovoga ne moze (ja sigurno bolje ne mogu )pa jos samo da poubacam u kartu i kupim lonely planet :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
orlovi 594 Napisano Mart 22, 2012 Stara Garda, 274 postova Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI Prijavi odgovor kao problematičan Lepa je prica o Rumuniji ali...Idite na krajnji sever..Granica sa Moldavijom..Ima mnogo toga da se vidi..U gradu Jasi su mosti Svete Petke..U Brasovu Drakulin tj. dvorac Vlad Tepesa...U Bistrici Viteski festival...Na vrhovima Karpata prelepo..Prelepi pogledi,solidan put...Od hrane u Rumuniji trazite njihov nacionalni specijalitet Mic..Nesto poput nasih cevapa ali mnogo lepse i ukusnije,a i vece..Sve u svemu godinama krstarim po Rumuniji..Puno toga ima i u perspektivi planiram jednu organizovanu voznju..Ali do tad... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Mart 22, 2012 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Lepi krajevi i lepo motorce.... Moracu da ti se pridruzim jednom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Mart 24, 2012 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Bio danas, medjunarodnu vozacku ne traze, zadrzavanje 5 min max, samo na izlasku iz zemlje rumun mi vice "vinjeta vinjeta", a ja mu kazem "ne treba nama viza, nema vize vize...", smesak i cao cao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 439 Napisano April 23, 2012 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put kada sam išao u Rumuniju motorom (2010.), kada sam prešao granicu, ubi se tražeći mesto gde prodaju vinjete i uputili me do nekog kontejnera a tetka kaže: "motori nema vinjeta, nema". Super.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HILL 20 Napisano Maj 11, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda XRV 650 Paprika Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prosle godine napravio dobrih 1800km kroz Rumuniju, imao sam odlicnog vodica, i put je bio fenomenalan. Ono na sta bih skrenuo paznju, je da cim se izadje iz vecih mesta, ne racunajte da neko prica engleski. Moj put je isao ovako nekako: 1 dan Beograd - Bukurest 2 Nocenje i ceo dan u Bukurestu 3 Sinaja, Nocenje u Brasovu 4 Bran (ako mene pitate slobodno zaobidjite, Sinaja je mnogo, mnogo bolja) i put ka transfagarasanu 5 Nocenje na samom vrnu (Balea Lac) 6 Spust od transfagarasana ka Sibinju 7 Nocenje u Sibinju, i put ka transalpini 8 Nocenje u jednoj finoj domacinskoj kuci i odlazak u obliznju pecinu (Muierlior - preporuka) 9 vracanje za Beograd preko Targu Jiu Ceo dozivljaj je neverovatan, Transfagarasan je predivan, zapravo najmanje me je u celoj prici fascinirao prepoznatljiv put. Transalpina je prelepa. Put je negde dobar negde los, Transalpina je skoro uradjena, i asfalt je fenomenalan. Na transfagarasanu, je asfalt star decenijama, ali izuzetno dobar. Na prilazu doduse ima mnogo delova gde je los put, ali nista sto se ne moze proci bez problema. Ne vredi trositi reci, treba otici tamo. Ono na sta treba obratiti paznju je vreme. Ja sam imao neverovatnu srecu, da me kisa uhvatila samo u Brasovu. Ne treba voziti nocu po planinama, vreme je veoma promenljivo. Jedan od najlepsih momenata je bio dorucak u kuci sa terasom iznad jezera, sunce sija u najlepsem... Nakon dva sara se vec nije video prst pred okom. P.S. Nadjite auto na poslednjoj slici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1908 Napisano Maj 11, 2012 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko ima iskustva da li treba medjunarodna vozacka za rumuniju,posto nam sad ne treba zeleni karton ocemo proci bez ovoga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chuky 94 Napisano Maj 11, 2012 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Kladovo Motocikl: Suzuki INTRUDER C800 VOLUSIA Prijavi odgovor kao problematičan Nama niko ne traži, često smo tamo zbog blizine granice!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Maj 11, 2012 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Sad za prvi maj grupi iz Srpske Crnje trazili da svi plate vinjetu...umalo izbi fight izmedju carenika (policije/rumuna) i ovih nashih. Niko im nishta nije trazio kad su isli, ali u povratku , kao gde su vinjete!?.. Na kraju pustili ih bez vinjeta.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Maj 15, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam imao takvu situaciju ali su bili razumni i uspeo sam da im objasnim.Čak smo se i ispozdravljali na rastanku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cipotm 102 Napisano Maj 17, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: MURSKA SOBOTA --- SLOVENIJA Motocikl: YAMAHA FJR 1300A Prijavi odgovor kao problematičan pozzz !! interesuje me , da li je moguče transfagarasan provozati u početku juna jer sam tada u srbiji , prošle godine sam ga provozao avgusta .. lp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6148 Napisano Maj 17, 2012 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nemožeš druže, koliko se sećam otvara se tek od prvog jula Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Maj 17, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Mozda motornim sankama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Maj 17, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan pozzz !! interesuje me , da li je moguče transfagarasan provozati u početku juna jer sam tada u srbiji , prošle godine sam ga provozao avgusta .. lp Transfagarasan je trenutno pod debeeeeelim snegom. Nema teorije da se otopi i da se put otvori u narednih par nedelja. Pre pocetka jula sigurno ce biti neizvodljivo doci blizu vrha. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cipotm 102 Napisano Maj 17, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: MURSKA SOBOTA --- SLOVENIJA Motocikl: YAMAHA FJR 1300A Prijavi odgovor kao problematičan Mozda motornim sankama e , baš si pametan !!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Maj 17, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Milane ako je zbog vlajna rekao sam ti nabavicu ti jednu, nemoras cak u Rumuniju po njih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cipotm 102 Napisano Maj 17, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: MURSKA SOBOTA --- SLOVENIJA Motocikl: YAMAHA FJR 1300A Prijavi odgovor kao problematičan dejan , ako ti nabaviš nema problema !!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja knx 1 Napisano Maj 17, 2012 U prolazu, 79 postova Lokacija: Србија,Нови Сад Motocikl: suzuki DL-650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prosle godine prosao Transfagarasanom od severa ka jugu negde oko 18 juna.Ali tada nije predhodila ovako jaka zima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Maj 17, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Drugovi, a što ga ne posmatrate uživo? http://www.jurnalul....arasan-170.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Maj 17, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Jer ovo u daljini sneg i magla ili mi samo cini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Maj 18, 2012 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Sneg , samo bord fali za spust.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Maj 18, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta se ja cudim kad sam blizu Rumunije, pokocismo se od ladnoce u zadnjih nekoliko dana .Necemo skoro da se vozimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...