Jump to content

Moto Zajednica

hladjenje ulja

Recommended Posts

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Vozim regal raptor kako da mu ugradim rezervoar za ulje ispod sedista,kao na harlikama. Ne znam kako da u motoru uvek bude potreban nivo ulja

Prosto! Tu gde si namislio da namestis rezervoar za ulje napravis nosace i ugradis ga.Iz njega izvuces dva izvoda,pancirna creva. Jedno crevo dovedes do hladnjaka za ulje, (koji lepo ugradis na prednji deo rama,ispred samog agregata),a drugo izvedes iz hladnjaka i vratis u rezervoar za ulje.Na taj nacin ces i dalje imati uvek dobar nivo ulja u motoru,nista neces zabrljati,a lepo ce izgledati. A sto se tice suvog kartera,mani se.Uzivaj u voznji ovako kako je! :zdravo:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 192 postova

ok ne diram nista do daljnjeg.Postavio sam to pitanje jer me smara da u motor sipam 1.5l ulja kad moze vise a i redje bi ga menjao i postojala bi mogucnost stavljanja filtera ulja kog nema na raptoru

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Evo sad mogu da kazem da sam se i ja primio na ovo! :hej: Vec trazim negde preko hladnjak i deklu za BMW-a,pa da smorim kuma da mi kupi i posalje. :moto3:

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

Evo sad mogu da kazem da sam se i ja primio na ovo! :hej: Vec trazim negde preko hladnjak i deklu za BMW-a,pa da smorim kuma da mi kupi i posalje. :moto3:

ma hladnjak nadji ovde a onaj poklopac filtera naruci kod svaba .... dva crevceta i kraj ...

• motoras, 2461 postova

Ima dve vrste dekli filtera za BMW-a. Sa termostatom i bez. To mi i nije toliko bitno koja je,ali za seriju /5 i /6 treba da se zameni i ona "pipa" u bloku na kojoj stoji filter. Vec sam nasao par kitova na e-bayu,pa cu da vidim da se opremim. Moze i bez hladnjaka i creva. To ima i ovde.

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650

Imam Suzuki Burgman 400. Trosio je puno ulja (1.2l/1000km) pa sam mu promenio klip i karike. Situacija se drasticno popravila. Od jednog majstora sam cuo da Burgman kao i inace vecina skutera su podlozni pregrevanju. On predpostavlja da je ovaj moj preziveo jedno dobro pregrevanje te su se karakteristike karika pogorsale i usled toga je poceo da trosi ulje. Predlozio mi je da mu ugradim hladnjak za ulje. Gledao sam ove vase slike al nisam siguran da mi je 100% jasno gde treba izbusiti da bi se napravio izvod da se ulje izvuce do hladnjaka a naravno posle hladnjaka i vrati u motor. Na ovom video snimku se vidi da je negde na karteru izbuseno a zatim vrlo blizu i vraceno nazad. Da li bi neko znao da pojasni gde se u osnovi moze izvaditi a gde vratiti ulje. Koje su to tacke. Filter za ulje je jedno od mesta sigurno. Bojim se da ne smanjim pritisak ulja u motoru i izazovem zaribavanje.

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

za burgmana probusis malu rupicu na termostatu i cepaj po gradu do mile volje nema pregrevanja,a ventilator jos plus radi svoje!! :takoje:

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650

Svetac, nisam te bas naj bolje razumeo. Kako mislis na termostatu.Pa kroz termostat ne prolazi ulje nego voda, odnosno antifriz. Ajd malo bolje pojasni ako hoces. Sta gde busim i gde vracam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja