Jump to content

Moto Zajednica

29.novembar ispred Politike

Recommended Posts

• Drug član, 1260 postova

A sad gledaj da to pokvariš.... Miruj, polako, ne napreži se. Odlično si prošao.

I slušaj šta ti budu govirili na rehabilitaciji. Budi ozbiljan, nije ti više 60 godina  :zvizduk::zvizduk::P:P

Miso :care: :care: :care::lol: :lol: :lol: :lol:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: Honda Dylan 150cc

Поздрав и што бржи опоравак колеги Аракису :zdravo::takoje:

него извини али морам нешто да питам у вези саме "незгоде" пошто сам свеж из ауто-мото школе још ме држи онај школски систем : мотори уз десну ивицу коловоза (у овом случају ГСП жуту траку) :zbunjen:

највише ме интересује како је пандур оценио да је искључива кривица аута кад си га ти обилазио са леве стране :zbunjen: (иако знам да у пракси то сви раде) ипак ако ћемо дословце по закону -део је и твоје кривице у овом случају :zvizduk:

исправи ме ако сам погрешно растумачио ситуацију ...

Позз 8);)

• Drug član, 1260 postova

Поздрав и што бржи опоравак колеги Аракису :zdravo::takoje:

него извини али морам нешто да питам у вези саме "незгоде" пошто сам свеж из ауто-мото школе још ме држи онај школски систем : мотори уз десну ивицу коловоза (у овом случају ГСП жуту траку) :zbunjen:

највише ме интересује како је пандур оценио да је искључива кривица аута кад си га ти обилазио са леве стране :zbunjen: (иако знам да у пракси то сви раде) ипак ако ћемо дословце по закону -део је и твоје кривице у овом случају :zvizduk:

исправи ме ако сам погрешно растумачио ситуацију ...

Позз 8);)

Koliko se ja sjecam i treba da se pretice i obilazi sa lijeve strane

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Čitaj ZOBS. Motociklom, biciklom, biciklom sa pomoćnim motorom (ne znam kako se to sad krštava po novom ZOBS-u) i triciklom koji nije širi od 1.3m smeš da izvršiš preticanje ukoliko tom prilikom ne prelaziš preko pune linije. To znači da si sve vreme unutar svoje kolovozne trake. Eto tako smeš da pretekneš ali samo sa leve strane.

кочите момци... па нисам ја рекао да је забрањено са леве стране - већ да је моторима дозвољено кретање једино крајњом десном траком у смеру кретања...

наравно да ћеш обилазити са леве, а не десне :zvizduk:

моје питање се односило на тумачење да је Аракис био у крајњој левој траци у том смеру, а требао је бити искључиво у десној уз ивицу коловоза, али нек буде и у целој десној ...

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

To je nedoslednost ZOBS-a. Inače, krajnja desna traka, u ovom slučaju i žuta traka, je bila zatvorena za saobraćaj jer je vodovod nešto kopao i bio je parkiran i njihov kamion tako da se sav saobraćaj u tom smeru obavljao kroz preostalu, levu kolovoznu traku za taj smer.

A ZOBS uopšte ne daje tumačenje kuda treba da se kreću dvotočkaši kada je krajnja desna traka isključivo namenjena za skretanje desno a dvotočkaš hoće da nastavi pravo drugom kolovoznom trakom. Verovatno je to prevelika matematika za kreatore ovog, inače najsavršenijeg ZOBS-a na svetu a najverovatnije i u celoj galaksiji.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

@KGB

Ne mogu da vjerujem da te u skoli uce da ides uz desnu ivicu. Ja sam prvi put pao na polaganju jer sam se vukao kao baba, tj. nisam "bio dovoljno agilan", tj. "nisam iskoristio potencijal motocikla u saobracaju"

Examinator je zakljucio da "ne vladam" tj. "nisam siguran", a ja sam samo pazio da ne prekoracim slucajno brzinu. :D (sledeci put sam pao jer sam prekoracio brzinu :jok:)

Skolski sistem je izmedju sredine i lijeve ivice trake. Tako pozicioniran te lakse vide oni iz suprotnog smjera i oni iza tebe, a i ti bolje vidis sta se desava ispred i iza.

Primjera radi, ako si uz desnu ivicu, iza nekog auta, iz suprotnog smjera neko moze zapoceti preticanje cim prodje taj auto jer tebe "nema". ;)

poz

ps. Motor i bicikl s motorom su 2 totalno razlicita pojma.

• Ne silazi, 6563 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ja polago prošle godine za A, isto važi i sad, morao sam da vozim skroz desno, a kad sam skretao na raskrsnici u levo išao sam uz razdelnu crtu i potom davao desni migavac i prestrojavao se opet na zad skroz desno. Isto i kad sam obilazio prepreku, levi pa potom desni migavac za vraćanje uz desnu ivicu iako u istoj traci. Nije naredbeno motorima da voze skroz desno, mada ponavljam, ja tako vozim i auto i motor da ne tupimo, al je mopedima izričito naređeno i definisano da mora da voza na metar od ivice što je debilno, al zato svi vozači auta po sistemu, što je babi milo to joj se snilo, shvatili da to važi za sve dvotočkaše.

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Ne mogu da vjerujem da te u skoli uce da ides uz desnu ivicu....

Ovde takodje ima u zakonu, znači negde desna trećina puta. Ako ima više voznih traka, onda po sredini.

ма положио сам ја А из 1 у АШ РАК у Новој Пазови у новембру још :takoje:

и баш што каже Ђунта десно па престројавање уз мигавац - дебилно јесте али тако је...

цело питање и ову дебату сам покренуо јер ми се десило да замало мене пандур окриви да делим кривицу заједно са камионџијом који ми је ударио ПАРКИРАН ауто ...

јер по пандуровом тумачењу мој ауто је био паркиран сувише ка спољној ивици паркинг места (све у оквиру обележеног места), а требао сам га нагузити уз сам ивичњак да гребем фелне и гуме... :lud::stabre:

Једва се извукох уз сведоке шта се десило да нестави тако у записник ;)

јер би онда и ја сносио део одговорности и штете ...

само због тога и овога са обуке јавило ми се питање око Аракисове незгоде...

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ne znam šta piše u Zapisniku, nije još gotov tako da nam ne vredi da debatujemo o tome šta su napisali. 0namigivanje.gif videćemo.

законски рок је 14 дана : зови Дунав у Устаничкој код њих су записници ... :zdravo:

Идиоти :lud: само се ти лечи и опорави брзо, неће те надам се задесити будала од пандура као мене

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ne mogu da vjerujem da te u skoli uce da ides uz desnu ivicu....

Ovde takodje ima u zakonu, znači negde desna trećina puta. Ako ima više voznih traka, onda po sredini.

Vjerujem ti, ali je stvarno nevjerovatno ko i kako slaze te zakone kod nas dole.

To je isto kao da vozis auto uvezen iz engleske..... :lud:

• BF3 killah, 301 postova
  • Motocikl: FZS 600

Oporavljas li se, o predobri i preposteni Arakise?

i ja sam ljosnuo na ledu pre neki dan :zvizduk:, ali srecom samo sam se malo ugruvucnuo :staa:

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Pozdrav prijatelju,

zao mi je da ti se desilo to sto ti se desilo..........sada zaleci rane, popravi bajk i sa srecom da se vozis........

Pozdrav.........iz Afrike

:zdravo: :zdravo: :zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja