Jump to content

Moto Zajednica

YAMAHA FJR 1300

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: FJR1300P-A

Има ли неко овде да је скидао маску напред и да је заменио ове делове? Да скратим причу овде имате приказ како се решава проблем за ген 1 и ген 2 .  Мени се баш не мили да ово радим сам, а када ћу немам појма 
Списак делова који су потребни за ГЕН 1  
5JW-28329-00-00 , 12 комада (ако су оштећени, нагрижени) 
3P6-28396-00-00 , 2 клизача (разлог за климав визир),
3P6-28372-00-00 ово је амортизер, мислим да  није потребно мењати ако је ок

Списак делова који су потребни за ГЕН 2 
5JW-28329-00-00 , 8 комада манжетни силиконски одбојник
3P6-28396-10-00 2 клизача (разлог за климав визир)
Ставио сам снимак решења и фотографију клизача па ко има живаца да скида ону пластику напред...  

images.jpg

Promenio član akibuki

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Док не стигне микроталасна и седмица на лотоу ево још један користан видео како да се испита АБС. Нисам видео да је неко објаснио. Значи не треба онај магични кабал да се бацају паре.  Једна жица , бускне на оба краја. Потребно је притиснути кил свич, спојити жицу/ буксне са стране где је удубљење,  укључити мотор, блинка АБС светло, држати СТАРТ дугме 4-5 секунди, пустити Старт дугме, онда у исто време стиснути ручну и ножну кочницу, процес пулсирања кроз систем, осећа се тачно када  проварава ручну или ножну кочницу. Ако нема тог пулсирања у ручној или ножној могућ проблем код АБС вентила задње или предње кочнице.

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Yamaha fjr 1300

Pozdrav za sve forumaše.. od juna vozim Yamahu fjr 1300 .. u odnosu na druge motore koje sam vozio, yamaha je krstarica a perfomansama pruža mogućnost i agresivnije vožnje

Promenio član Slavemoto
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 2128 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
On 2. 7. 2025. at 9:07, akibuki je napisao:

Док не стигне микроталасна и седмица на лотоу ево још један користан видео како да се испита АБС. Нисам видео да је неко објаснио. Значи не треба онај магични кабал да се бацају паре.  Једна жица , бускне на оба краја. Потребно је притиснути кил свич, спојити жицу/ буксне са стране где је удубљење,  укључити мотор, блинка АБС светло, држати СТАРТ дугме 4-5 секунди, пустити Старт дугме, онда у исто време стиснути ручну и ножну кочницу, процес пулсирања кроз систем, осећа се тачно када  проварава ручну или ножну кочницу. Ако нема тог пулсирања у ручној или ножној могућ проблем код АБС вентила задње или предње кочнице.

Moze li ova fora da se iskoristi za zamenu ulja u kocnicama ?

Ne znam kako je na fjr , verovatno isto kao i kod mene , dual brake , i nisam siguran , ali mora da ima neka fora da se zameni i ulje u abs jedinici 

• Zainteresovan, 401 postova
  • Motocikl: plavi
3 hours ago, Darko Mihajlovic said:

Moze li ova fora da se iskoristi za zamenu ulja u kocnicama ?

Ne znam kako je na fjr , verovatno isto kao i kod mene , dual brake , i nisam siguran , ali mora da ima neka fora da se zameni i ulje u abs jedinici 

bas tako, vestacki iniciras da pumpa odradi, izbaci staru kocionu i uvuce novu...

• Sviđa mi se 1

4 hours ago, lesorsier said:

a kakav nosac imas, i kako si ga pricvrstio?

Фирма из Пољске Advalp. Ја сам прилагодио носач за мој мотор иначе је намењен тређој генерацији ФЈР. Свима их топло препоручујем, све што раде раде квалитетно 

ADVALP.PL

W naszych moto akcesoriach kładziemy szczególny nacisk na zachowanie najwyższej jakości i funkcjonalności, przy nadal atrakcyjnych cenach. Ciągle ulepszamy nasz asortyment, by...

Promenio član akibuki
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 71 postova
  • Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300

@akibuki predpostavljam da je ovo:

NaviGrip GPS bracket - Yamaha FJR1300 13-18

moj je 2016, tako da verovatno nemam nista da prepravljam. Nema neki problem prilikom ugradjnje? ova metalna skalamerija ide preko plastike ili ispod? I jel salju za Srbiju?

2 hours ago, lesorsier said:

@akibuki predpostavljam da je ovo:

NaviGrip GPS bracket - Yamaha FJR1300 13-18

moj je 2016, tako da verovatno nemam nista da prepravljam. Nema neki problem prilikom ugradjnje? ova metalna skalamerija ide preko plastike ili ispod? I jel salju za Srbiju?

Узмеш цео комплет носач са додатком за навигацију. Мораш да скинеш предњу маску, Зашрафиш и терај - Шаљу за Србију. Пази да при плаћању износ ппребациш у евре. Ја се зезнуо једаред и уплатио у злотама па ... Све испало у реду захваљујући њиховој пословности бриге о купцу и фирми која се ствара 

Promenio član akibuki

• Никад не једи жути снег!, 823 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)

Штета што не праве за старије моделе... 😟 Нигде на нету не постоји решење за централно монтирање као ово а за прву генерацију ФЈР-а. Просто ми дође да купим овај и да видим како да га набуџим. Ко зна, можда само рупе нису на правом месту, размак и то, можда вреди поиграти се...

@akibuki Шта си ти тачно морао да радиш да би га прилагодио за твој мотор? Да ли си правио неку прелазну плочицу или сл.?

Promenio član Влајко
  • Hvala 1

On 8/19/2025 at 12:39 PM, Влајко said:

Штета што не праве за старије моделе... 😟 Нигде на нету не постоји решење за централно монтирање као ово а за прву генерацију ФЈР-а. Просто ми дође да купим овај и да видим како да га набуџим. Ко зна, можда само рупе нису на правом месту, размак и то, можда вреди поиграти се...

@akibuki Шта си ти тачно морао да радиш да би га прилагодио за твој мотор? Да ли си правио неку прелазну плочицу или сл.?

Мало сам засекао ивице и прилагодио да легне између носача, пробушио нове рупе и то је то. Фоткаћу кад уграбим времена 

• Drug član, 1494 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!
On 7/2/2025 at 10:07 AM, akibuki said:

No ABS - no problem with ABS

IMG_5738.jpeg

IMG_5745.jpeg

• Haha 1

• Никад не једи жути снег!, 823 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)
4 hours ago, SHOKLA said:

No ABS - no problem with ABS

IMG_5738.jpeg

IMG_5745.jpeg

Што каже Бане, то је само једна брига више 😝

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja