Влајко 1512 Napisano Ponedeljak u 21:45 Никад не једи жути снег!, 714 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Добро ти нама дошао. Иначе, немам одговоре за тебе, ја само прву генерацију возио и возим. Што новије то сбакаквих геџета има а свака нова функционалност је само једна брига више Сент фром мај Шајоми... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1729 Napisano Utorak u 07:34 Drug član, 1476 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao prilike da vozim taj noviji, sredjeniji model, u vezi sa kojim si postavio pitanje. Ali, imam FJR prve generacije, a uporedo sa njom sam isprobao model koji ti vozis, pa mogu da ti dam poredjenje prve dve verzije: Gotovo nikakvih krucijalnih razlika nema, osim nekoliko estetskih promena, i po kojeg dodatka, koji, realno najvecem broju motorasa i nisu potrebni, osim da se u razgovorima medjusobno pohvale "ciji je duzi". Kao sto napisa kolega pre mene, sto vise frcaforci, to je vise mesta KOJE CE (ne da li ce) u jednom trenutku napraviti problem. Verujem da je identicna situacija i sa ova dva modela o kojima se raspitujes. Vecina onih koji pisu po internetu kao svoje misljenje i zapazanje, u stvari prenose svojim recima reklamne fraze proizvodjaca i dilera motocikala, a svi znamo kako oni umeju da nakite i potpuno beznacajnu sitnicu, na koju vecina ne bi ni obratila paznju, niti je primetila. Osim, ukoliko motocikl ne guras svaki put do limita, pa da ti tih 1, 2 ili 3% poboljsanja cini preko potrebnu razliku. A FJR ces tesko gurati do limita, tako da ti to lakse kvacilo ili drugaciji odziv na gas ili laksi tockovi prave neku razliku u svakodnevnoj, normalnoj upotrebi. 6-ta brzina je OK, ABS je ok mada vozimo i bez njega, resen problem grejanja rezervoara, medjunozja i rama motocikla je dobrodosla novina, a laksi tockovi, veci displej, brzi gas... koga zabole za to, i ko ce u tome osetiti razliku na masini od 250+kg, od 1300ccm i 145ks...? Jeste fensi, lepo zvuci uz espreso i 'ladan NES, ali u realnim uslovima voznje...? Ovo je moj stav u globalu, a kod sprave kao sto je FJR, i koja je toliko dobro napravljena u startu, i koja je pretrpela toliko malo izmena u svom proizvodnom veku, ovakvo razmisljanje dobija posebno na tezini. Ajd' dobro ti dosao u klub, i ravne i ciste puteve ti zelim na cemu god da jezdis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7786 Napisano Utorak u 08:20 Solo Rider, 3089 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @SHOKLA.......moje objašnjenje bi bilo mnogo kraće, a možda čak i uvredljivo ....ovako je ispalo bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vdjurdjevic 4 Napisano Utorak u 08:24 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, hvala U principu se slazem sa vama u vecini stvari. Nisam ni ja ljubitelj moderne elektronike i gluposti, jos manje EURO normi Tako da u principu 2012 godina je najdalje sto me zanima od FJR-a. Pokusavam samo da skontam sta je najbolja varijanta za mene u toj drugoj generaciji, i da taj motor vozim narednih 10+ godina. Treca i cetvrta generacija mi se ni na oko ne svidjaju, za moj ukus su skroz izgubile "sport" iz "sport touring" kategorije. Druga generacija mi se u tom smislu najvise svidja, posebno ova plava. Jedino se za ABS ne slazem, on moze da sacuva glavu kad dodje do neke nezgodne situaciji i panicnog i naglog kocenja. Laksi tockovi mogu da naprave razliku u drzanju motor, isto kao i gume (sto je bila tema ovde, ako se ne varam Vlajko je bas primetio da je "drugi motor" kad mu stavis bolje gume). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 360 Napisano Utorak u 14:55 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan ja sam vozio keca a dvojku i trojku imam... ako te bude zanimalo nesto konkretno onda cemo na pm, ili jos bolje castis tulumbe u bombaju i dobijes info iz prve ruke, ne ono reko mi drugar od drugara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7786 Napisano Utorak u 15:21 Solo Rider, 3089 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ne nasedaj na tulumbe...kad bude pojeo reči će ti....sve je to isti qrac 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 360 Napisano Utorak u 16:15 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan evo ga tipican primer, sve je isto, cuo sam od drugara plati tulumbe, vredim svaku paru! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1729 Napisano Utorak u 18:26 Drug član, 1476 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, BaneVuk58 said: @SHOKLA.......moje objašnjenje bi bilo mnogo kraće, a možda čak i uvredljivo ....ovako je ispalo bolje Pokusao sam da bidnem fini, i da se ne oseti da mi je kiselo grozdje, ali jbg... Pokusao sam, valjda se i to broji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7786 Napisano Utorak u 18:29 Solo Rider, 3089 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, SHOKLA je napisao: Pokusao sam da bidnem fini, i da se ne oseti da mi je kiselo grozdje, ali jbg... Pokusao sam, valjda se i to broji. Najbolji si od sve dece evo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7786 Napisano Utorak u 18:31 Solo Rider, 3089 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedna od danas SoloRider 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vdjurdjevic 4 Napisano Utorak u 20:13 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan @bobi_krofna Ako ti nije frka, napisi ovde iskustva sa sva tri (i koja su godista u pitanju), cisto da ostane ako jos neko naleti na temu a ima slicnu dilemu kao ja, korisnije je nego da pricamo na pm. A za tulumbe cemo se lako dogovoriti Ne znam samo gde je taj bombaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1729 Napisano Utorak u 21:52 Drug član, 1476 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, vdjurdjevic said: @bobi_krofna Ako ti nije frka, napisi ovde iskustva sa sva tri (i koja su godista u pitanju), cisto da ostane ako jos neko naleti na temu a ima slicnu dilemu kao ja, korisnije je nego da pricamo na pm. A za tulumbe cemo se lako dogovoriti Ne znam samo gde je taj bombaj Pa u Indjiji, a tamo ima djungla... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 360 Napisano Sreda u 10:06 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, vdjurdjevic said: @bobi_krofna Ako ti nije frka, napisi ovde iskustva sa sva tri (i koja su godista u pitanju), cisto da ostane ako jos neko naleti na temu a ima slicnu dilemu kao ja, korisnije je nego da pricamo na pm. A za tulumbe cemo se lako dogovoriti Ne znam samo gde je taj bombaj ma prvo tulumbe pa pisem, aaa pa znas kolko puta me tako presli, kakvi, @BaneVuk58 i prasetinu obecavao, neki cak nudili i svastike i nikad nista! 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7786 Napisano Sreda u 10:50 Solo Rider, 3089 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, bobi_krofna je napisao: ma prvo tulumbe pa pisem, aaa pa znas kolko puta me tako presli, kakvi, @BaneVuk58 i prasetinu obecavao, neki cak nudili i svastike i nikad nista! Ne ne......Prasetinu su obećali oni s kojima se družiš u krugu dvojke.....za nas seljake sa ibarske na prasetinu smo se i navikli 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Sreda u 16:39 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Прасе и тулумбе ти дођу као у песму Десанке Максимовић, не немој ми прићи, љубав је лепа само док се чека, тако и ово… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 198 Napisano Sreda u 19:03 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nikad nisam vozio FJR ali volim tulumbe.Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 360 Napisano Sreda u 19:05 (promenjeno) Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, bbocko said: Nikad nisam vozio FJR ali volim tulumbe. Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk jedino me ti razumes Promenio Sreda u 19:13 član bobi_krofna 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...