Throttle Addict 947 Napisano Jun 20, 2019 "Trtl", 584 postova Lokacija: Sabac Motocikl: BMW K1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, Ninja66 said: Ima li neko da je ugradio LED H4 i da je apsolutno zadovoljan. Mislim naravno na nocne uslove dugacko-oboreno, a i po kisi ? Gde se steluje visina svetla ? Ja sam prezadovoljan sa novim parom LED sto sam uzeo na Aliju, prethodni par je bio prejak na kratkom a preslab na dugom. Ove sad su odlicne bas sto se tice nocnih uslova, kratko dovoljno sija a dugo je odlicno. Adjusting the FJR1300's Headlight WWW.FJR1300.INFO CNSUNNYLIGHT Car LED Headlight Bulbs All in One H7 H11 H1 880 H3 9005 9006 9012 5202 72W 8500LM H4 H13 9007 High Low Beam Lights-in Car Headlight Bulbs(LED) from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2842 Napisano Jun 20, 2019 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 31 minutes ago, Throttle Addict said: Ja sam prezadovoljan sa novim parom LED sto sam uzeo na Aliju, prethodni par je bio prejak na kratkom a preslab na dugom. Ove sad su odlicne bas sto se tice nocnih uslova, kratko dovoljno sija a dugo je odlicno. Adjusting the FJR1300's Headlight WWW.FJR1300.INFO CNSUNNYLIGHT Car LED Headlight Bulbs All in One H7 H11 H1 880 H3 9005 9006 9012 5202 72W 8500LM H4 H13 9007 High Low Beam Lights-in Car Headlight Bulbs(LED) from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Po slici sudeci ne moze se zadnja guma montirati ? Jesam toliko corav da ne vidim gde je kontakt ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Throttle Addict 947 Napisano Jun 20, 2019 "Trtl", 584 postova Lokacija: Sabac Motocikl: BMW K1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, Ninja66 said: Po slici sudeci ne moze se zadnja guma montirati ? Jesam toliko corav da ne vidim gde je kontakt ? Zastitne gume se lako montiraju, cak u pakovanju posalju i upustvo. Odvrne se sijalica, H4 zub stavis u far i zakljucas, zatim stavis gumu i onda uguras sijalici kroz sve to i zarotiras je za 90 stepeni i ona se zabravi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rex 432 Napisano Jul 17, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: beograd, Motocikl: pantelija Prijavi odgovor kao problematičan ima na oglasima u temi al da probam i ovde.prodajem levi bocni kofer sa yamahe fabricki.kofer nije ostecen. estetski ok.nemam kljuc i predpostavljam da mu je slomljena plastika koja drzi rucku zakljucanu.hteo da kupim i desni pa da ih uparim al ispade da su junacki skupi cak i polovni.izvinjavam se ako je spamovanje teme.cena 30eur.kontakt na pp ili tel 069684950 pedja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 3, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, jedno kratko pitanje za imaoce FJR-a... Da li vam se čuje menjač kad ubacujete u prvu brzinu? Kao da lupi, tako nekako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 837 Napisano Jul 4, 2020 MK Obrenovac, 566 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Kod vecine se tako cuje. I na mom bivsem FJRu se tako culo. Inace kod dosta Yamaha se malo grublje cuje i oseti to ubacivanje u prvi ( FJR, R1, TDM....) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 4, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Za TDM-ove znam i to mi se dešavalo bukvalno na svakoj 850-ki. Mislio sam da je taj problem Yamaha rešila na drugim modelima, ali sad uviđam da im je menjač kanda isti svugde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Jul 4, 2020 Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nije menjač u pitanju nego kvačilo. Taj neprijatni zvuk se povećava sa kilometražom. Ako je lanac labaviji ili zategnutiji isto se povećava klik R1100 je šampion Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2842 Napisano Jul 4, 2020 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Cuje se naravno. Bas kad me zezaju ispred kafica i cekaju da klakne, onda ih zaj..m i ubacim u prvu pre paljenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17603 Napisano Jul 4, 2020 Integrisan, 5193 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Cuje se i na nekim drugim motorima. Npr. kod mene na gpz u se cuje samo na hladno i ujutru od prvog dana, nakon toga vise ne. Moze da se smanji tako da se pogura malo napred. I nije do kvacila uopste. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Jul 4, 2020 Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Čuje se u svakom slučaju na svakom motociklu. Kada kvačilo malo zadržava okretanje osovine onda se čuje više.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 4, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, srbac je napisao: Čuje se u svakom slučaju na svakom motociklu. Kada kvačilo malo zadržava okretanje osovine onda se čuje više.... Kolega, ovo jednostavno nije tačno... Na VFR-ovima, koje sa imao, (dve 750-ke i jedna 800-ka) se uopšte nije čulo to ubacivanje u prvu brzinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Jul 4, 2020 Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Čuje se malo. Vozio sam skoro vfr800x, najbolji motor po tom pitanju. Na mom KTMu se isto jako malo čuje... Ubaciš jednom čuje se. izbaciš i ubaciš još jednom manje se čuje. Na FJR1300 koji ima malo km, mnogo manje se čuje... Kupimo motocikl sa 100 000km , 15-20 godina star, onda je normalno da se čuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10626 Napisano Jul 4, 2020 Drug član, 1546 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Čuje se i kod mene na Fz-u. Kad je hladniji više a posle sve manje. Jednom zimus nisam čekao da se motor lepo zagreje nego sam krenuo posle 2-3 minuta rada u mestu. Čulo se žestoko i poskočio je metar unapred. Usrao sam se. Pomaže, što reče Motorcyclist, da se prilikom ubacivanja u prvu nogom malo pogura motocikl unapred. Manje se čuje kada se odsečno potisne poluga nadole a čak zakrči ako se nežno pritisne. Pored pređene kilometraže i pohabanosti sklopova koje ste pomenuli mislim da dosta utiče i viskozitet ulja u agregatu. Ja sam pokušao da smanjivanjem nivoa utičem na tu pojavu. Inače koristim ulje Ipon Katana 10W50 i moguće da me ono zeza. Kvačilo je hidraulično kao na FJR-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13189 Napisano Jul 4, 2020 Ne silazi, 7484 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Loše našpanovani lanci, deformisani damper blokovi u točku, ne održavan hidraulički sistem, loše i nepodešene sajle kvačila koje se menjanju dok ne puknu, potrošne ploče u kvačilu... I tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17603 Napisano Jul 4, 2020 Integrisan, 5193 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Za GPZ cu da eliminisem sledece jer znam da je ispravno: Painkiller mi je menjao opruge kvacila, stavljene nove i moze da potvrdi da su lamele bile odlicne. Sajla kvacila nova, damperi u zadnjem tocku dobri. Hidraulicki sistem nemam. A procitao sam sijaset clanaka na ex500 forumu o tom lupanju kada se ubaci u prvu, i to samo prvi put dok je motor potpuno hladan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 4, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mislio da započnem raspravu šta je uzrok tom lupanju pri ubacivanju u prvu brzinu. Jednostavno su neki menjači grublji, a neki finiji. Nije to samo do održavanja i starosti...ima i do samog sklopa menjača, do zazora na zupčanicima, ali ima i do toga kakav je celokupan sklop zajedno sa kvačilom. Mene je interesovalo da li FJR lupi (isto kao i TDM) i dobio sam potvrdu da lupi (a to sam i pretpostavio, ali mi je lakše kad se i uverim u to)... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2842 Napisano Jul 4, 2020 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan FJR je kao AK47, malo grublje radi , ali radi beskonacno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Jul 4, 2020 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene se ne čuje ništa posebno, možda kada je baš hladna mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8366 Napisano Jul 4, 2020 Solo Rider, 3204 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ja fala Bogu nemam toliko istančan sluh tako da neznam o čemu pričate . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 5, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se prijavim kao ponosni vlasnik jedne lepe FJR1300... 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8366 Napisano Jul 5, 2020 Solo Rider, 3204 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se prijavim kao ponosni vlasnik jedne lepe FJR1300... Честитам у здрављу је возио Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1605 Napisano Jul 5, 2020 Никад не једи жути снег!, 743 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, ThePainkiller said: Evo da se prijavim kao ponosni vlasnik jedne lepe FJR1300... Добродошао у клуб! Прва генерација, одличан избор Желим ти пуно безбедних километара са њом! п.с. и на старој и на овој сада, убацивање у прву се чује као онај пнеуматски чекић (што аутоматски забија ексере) што виђам по филмовима... ТААК! додуше слабије касније...кад се загреје... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 5, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, WlayCo je napisao: Добродошао у клуб! Прва генерација, одличан избор Желим ти пуно безбедних километара са њом! п.с. и на старој и на овој сада, убацивање у прву се чује као онај пнеуматски чекић (што аутоматски забија ексере) што виђам по филмовима... ТААК! додуше слабије касније...кад се загреје... Upravo tako se ponaša menjač. Pogodio si opis u bocu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17603 Napisano Jul 5, 2020 Integrisan, 5193 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke kolega! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...