Jump to content

Moto Zajednica

Gumice za kociona kleshta

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600

Trebaju mi komplet gumice za prednja koc. kleshta za Kawu ZZR600 '93. Kleshta su marke tokico.

E sad koliko sam pretragom skontao firma Sigurnost iz ZR pravi gumice za koc kleshta. I sve bi bilo super i nebi me koshtalo puno para da od njih narucim gumice ali su mi rekli da im poshaljem stare pa da po njima odrade nove. E sad to je problem poshto od one gumice za prashinu nije ostalo skoro nishta:

( prva sa leva je za prashinu )

404.jpg

Ovo je jedini deo gumice koji je ostao od 8 klipova koliko ukupno imaju prednja kleshta. Mozete zamisliti koliko je sve bilo puno korozije...

Jel im ja mozem poslati ovakvu gumicu, jel postoji neki standard po kome oni to rade ??

Ili ako neko ima komplet gumica nek se javi na PP

:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: NX500 2024 Pearl Horizon White

Premeri klip, debljinu i sirinu gumice pa nazovi ove iz sigurnosti. Verovatno da vec imaju takvu gumicu u asortimanu svojih proizvoda, meni je konkretno odgovarala od prednjeg kocionog Lade Nive fi 30x3x3,2...

Ovu gumicu za prasinu sam, iskopao na nekom Egleskom sajtu sa moto delovima i idu u kompletu i nisu bas jeftine... Rade isporuku za Srbiju i meni je malo falilo da porucim ali sam u zadnji cas iscackao Sigurnost kao opciju jer mi je prasinarka bila ok. Pokusacu da nadjem sajt kad uhvatim vremena, pa se javljam sa linkom...

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

8 klipova? Da se nisi zabrojao malo?

LM najbitnija ti je "neprasinarka", tj. ona sto dihta.

Prasinarku mozes napraviti i "ofrlje". Dakle, ako mogu da ti naprave onu najvazniju gumicu, neka po njoj napravei prasinarku nekako i cao.

Premeri klip, debljinu i sirinu gumice pa nazovi ove iz sigurnosti. Verovatno da vec imaju takvu gumicu u asortimanu svojih proizvoda, meni je konkretno odgovarala od prednjeg kocionog Lade Nive fi 30x3x3,2...

Ovu gumicu za prasinu sam, iskopao na nekom Egleskom sajtu sa moto delovima i idu u kompletu i nisu bas jeftine... Rade isporuku za Srbiju i meni je malo falilo da porucim ali sam u zadnji cas iscackao Sigurnost kao opciju jer mi je prasinarka bila ok. Pokusacu da nadjem sajt kad uhvatim vremena, pa se javljam sa linkom...

Zvao sam ove iz sigurnosti i kazu da nije dovoljno da premerim precnik klipa kad neznam debljinu gumice za prasinu poshto iz 8 klipova je ostao onaj mali deo. Rekli su da im poshaljem kleshta i klip. Danas sam im poslao pola kleshta i jedan klip pa oni nek mere i odrade kako treba.

8 klipova? Da se nisi zabrojao malo?

LM najbitnija ti je "neprasinarka", tj. ona sto dihta.

Prasinarku mozes napraviti i "ofrlje". Dakle, ako mogu da ti naprave onu najvazniju gumicu, neka po njoj napravei prasinarku nekako i cao.

Pa dvoje kleshta a svake imaju po dva klipa sa svake strane ;)

Danas su me zvali iz Sigurnosti i primili su paket ali kazu da gumicu za prashinu nemogu da urade na osnovu onog malog delica shto sam im poslao. Ustvari kazu da mogu ali nemogu da garantuju za nju. Najbolje bi bilo kad bi mogao naci tacne dimenzije gumice za prashinu pa da im poshaljem da urade po tim dimenzijama.

Na gornjem linku koji je dao G.Crni nevidim dimenzije gumica a ni ova slika nepomaze...

10002220.jpg

Ako neko zna dimenzije gumice za prashinu nek ih napishe. Hvala.

:zdravo:

Danas su mi stigli gumice iz Sigurnosti i u ponedeljak ce ih drugar montirati... nadam se da ce da pasu...

:zdravo:

• Zainteresovan, 635 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650

napisi molim te koliko gumica su ti napravili i koliko te to kosta?

moram i ja u ponedeljak da ih zovem, rasturio sam glavni kocioni cilindar i menjam sve unutra.

Kurir 250 slanje + 150 povratak

Gumice 8 uljanih + 8 prasinara + 4 za izmedju kleshta ( kao na gornjoj slici samo bez one dve u desnom donjem uglu ) = 680

=1080 RSD

Glavni kocioni cilindar to je ono gore gde je rucica kocnice i gde se sipa koc. tecnost ??

Glavni kocioni cilindar to je ono gore gde je rucica kocnice i gde se sipa koc. tecnost ??

iskreno se nadam da je tako !

ako ne onda sam upravo razmontirao pogresan deo na motoru :lol:

evo u medjuvremenu nadjem da imaju svoj stand na bubanj potoku svake subote, pa cu pre to da probam nego da im saljem svoje delove. a evo nadjem da ima i neka radnja na Mirijevu koja prodaje njihovu robu.

aj sa srecom, da resis problem

evo ako neko juri gumice, da znate da ih ona radnja na Tosinom Bunaru u BG nema :(

bio sam sad, ljudi uvoze robu iz Juznoafricke Republike. ali nemaju nista od ovih sitnih gumica za motore.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja