nordi 362 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan odvazili smo se !? - Jesmo ! Ovde se radi o putu od Studenice do Stare Planine i bilo je prvo vece otiskivanje od kuce na motoru. Putesestvije se odigralo 2009. godine. Ja i miloswind sa dva drugara otisli da vidimo istok Srbije. Jutro, pola 7 na satu, i mi nabacujemo sve sto treba poneti ... spremni iz Studenice. U Uscu tocenje za po jednu crvenu, provera pritiska u gumama i ( popravka frizure ) :lol: Na granici kod Rudnice stajemo da vidimo gde dalje, navlacimo podkape... i palimo ! gledamo malo put, malo pored puta... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan vozimo jos malo i stajemo na nasem malom odmaralistu ( pored puta :lol: ), 'ladimo sta treba oladiti i vracamo se u sedlo. stizemo do " malo " veceg odmaralista na Kopaoniku. ( i ne stajemo ) kako je ovde zimi ne znam ( nisam bio ), ali leti je predivno. posle kopaonika, prva stajanka u mestu zvanom Mercez (nesto pre Kursumlije ). i tu frka gde, sta i kako jer nam karte nisu najsavrsenije, (a put makadam, prasine za izvoz. Ja vozio 5 minuta iza miloswinda i opet se nagutao cestica ) a i mi krenuli " grlom u jagode" nailazimo na branu. mi ono sve happy ( idemo preko, ludilo ) kad ono prc, mosa. Ustava necega i na necemu ??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan sledeca stanica negde izmedju Kursumlije i Radan planine ( pored magistrale kod nekog hotela ). Tu podmazujemo naravno, sve sto treba podmazati i nastavljamo dalje.... :takoje: lagano krivudavim putem stizemo do " Davolje Varosi". na zalost ovo je jedina slika tog mesta koju ce te videti jer mi se ne svida ta ideja da neko poseduje ( prirodnu lepotu ) " kamenje " i da za to naplacuje ulaz. Posto nas ruta vodi preko planine, mi ne marimo i vozimo dalje i u voznji dobijamo ( poogled pticice ) i vidimo sve ( i jos vise ) sto ostali vide kad odu tamo samo _from above_. kad smo mi bili kod " Djavole Varosi " vode tamo nije bilo ni za kap. negde na Radan planini.. stajemo da pojedemo leba, i oladimo sve zivo, jer, da napomenem samo, ovo lepo vreme koje vi vidite na slikama, mi smo extra osetili. miloswind trazi kiflice ;D napomena ! uvek dovoljno vode nosite sa sobom kad idete na planinu ! mnogo " nigde nikoga " i onda na nekom vrhu " nesto ". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan posle jedne najlosije deonice naletosmo na asfalt, bas cudno zatim masimo skretanje prema Lebanu i stizemo u ( za nas novo mesto ) Medvedju. Tu, svesni gde treba sledece, nastavljamo za Lebane. Iz lebana prema Leskovcu i prema Nisu (uz auto put ). jeste pravac ali nije bilo toliko mnogo dosadno jer je vecim delom duvao jak bocni vetar pa smo imali cime da se zanimamo. :D i tu negde ispred Nisa ( kod Doljevca) skrecemo da izbegnemo zagadjenje i idemo za Nisku Banju. igrom slucaja tu smo prvo omasili nadvoznjak preko auto puta. Jedan dobar covek se ponudio da nam sa skuterom pokaze put... i pri okretanju, dum tras bum :o, ja kacim prasinu, i taman kad je trebalo da se prostremo po istoj izlazim na asfalt i katapultiramo se na suprotnu stranu. Srecom pusto neko mesto ;D te nikoga na putu. jedina steta - na pola slomljena rucica kocnice. Ali sve sljaka kako treba i idemo, idemo! :takoje: U Nisku Banju nismo svracali jer smo vec bili u zakasnjenju. Stani ovde, stani onde i prodje vreme dok trepnes. prvi znaci da su nam te planine blizu taman kad pomislimo evo je Stara ( pl.) mi se zeznemo i zatim se pojavi jos veca, dok najednom nismo bili sigurni... da je tamo negde.. izgleda da je tog dana samo na istoku bilo oblacno. pokusajte da je (NE)vidite medju oblacima. a putevi kao stvoreni za voznju ;D, nije neki kvalitet, ali tematika . Uvek smo bili zaposleni, ili oko rupa ili gledajuci ono kroz sta prolazimo. i konacno ! zadnje naseljeno mesto pre odredista - Kalna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan iskreno, svidelo mi se mesto, malo je cudno, ali... tu smo malo po jednu limenku zveknuli ( Lav ili Jelen, ne mogu da se setim) i shvatili da tesko stizemo za dana. kaze tabla ( pa i karta ), da do Babinog Zuba ima da se ide negde oko 24 km. Koja laz, mi smo ta 24 km gazili 1 sat i 30 minuta. Za kilometrazu ne mogu da garantujem jer mi je na silasku sa Radana pukla sajla za brzinomer, a miloswindu ne radi vec poduze vreme. Ali za trajanje uspona garantujem ( a isli smo od 50-70 odprilike ). Voalaaa ! :D pola 9 -9 sati. kod odmaralista ispod Babinog Zuba stajemo, ali se nista zivo ne vidi. smestaj, ceskajuci se po glavi zaboravljamo i nastavljamo u nepoznato prema stazi, prema kojoj nas je uputio jedan od radnika hotela. hteli smo da nocimo u prirodi i tamo idemo ! spremanje sklonista na brzinu i tamo gde se moze... odgovor samo zasto bas na ovom cudovistu spavamo : - zato sto samo njega vetar ne moze da oduva na tom prevoju. Mi se nadali dvoristu pored hotela i laganici sa satorom, ali nista od toga. mislili smo da razapnemo ceradu izmedju motora ali bi se verovatno probudili bez nih. A krevet skup u turizmu... ( za nas low cost putnike ). kad smo precesljali sumu za sklonistem odlucismo da prekrijemo rol bar Pirsten Balli-ja ( cudovista ), a sto ostane rupa da popunimo jaknama i cime stignemo. Jelen " bomba", kolicina 2x2x x x xx X l, hladne kiflice i po dvojica u jednu vojnu vrecu. Jedino - bauk- iskustvo od kojeg i sad zazirem ( kad se setim ) je fijuk vetra i zvizdanje stanice za merenje istog, i mecka koju je neko spomenuo- posle toga nikome nije vreca virila van kaveza i niko se nije zalio na manjak prostora. :D a kamoli da pogleda u sumu iz kaveza dok smo prepricavali put uz ladno pivo, neko je obilazio masine sa cetvorotockasem. od bojazni da ce nas oterati, gasimo svetlo i molimo Boga da nas ne primeti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan i posle " dobro prespavane " noci, ( svako na svoju stranu ) nismo imali nikakve prostirke, a ruke su morale van vrece zbog guzve u istoj. najjednostvnije receno pomrzli smo se ko p **** na onom aluminijumu ! nekom najpametnijem pade na pamet da probudi sve u 5 sati, ni manje ni vise nego 5. i evo kako izgleda izlazak... verovatno smo poranili da ne bi zakasnili (u povratku ) ??? " cela stvar " na toj planini je u razvoju.... jedino se kajem sto nisam otisao " tamo gore ", da vidim sta ima. :'( :'( :'( no valjda ce biti jos prilika? ovo je bilo negde sredinom leta, a mi smo ujutru skidali mraz sa sedista ;D ;D ;D dok su neki spremali vrece i smece, ja sam dolivao malo ulja u motor jer mi je curelo na semeringu kod dekla ( iza magneta ). gde je sta ... i kad smo bili sigurni da nista nismo zaboravili,,, da se slikamo ! cudi me da nikog nismo videli kad smo odlazili. a tamo u daljini.. kad smo vec sisli na ( ravniju ) zemlju, kockali smo se sa time da li je jos neko budan kao mi - 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan sad da vam kazem zasto sam se ja toliko cimao za zadni deo puta do Babinog Zuba. moj motor nema pokazivac kolicine goriva, po slobodnoj proceni ga je ostalo za (pa za veoma malo km), zadnja pumpa na nasem putu ne radi ( mislim da ima sestocasovno radno vreme ) :lol: , a mi stigli podobro van tog vremena. " sprema se kisa ", pada mrak, i samo cekam da me ostavi. i jos povrh toga ne mogu da iskoristim rezervu ( 2 l )jer je neko petljao nesto pre mene oko ventila ispod rezervoara. naravno ni ujutru nije bilo nikog na pumpi a motor se i dalje kotrljao, pa nastavljamo (sa najboljim zeljama ) za Knjazevac.. ali izmedju.. u nekom selu ( gde smo zatekli samo starije od " 70 " kako nose mleko na prodaju ), pocinje auspuh da " puca " i stajemo. miloswind pocinje da skida prednju masku kako bi dosao do svog rezervoara, a ja da vidim sta moze da se nadje. i naslo se litar i po kod ovog dobrog dekice. jes da smo morali da sacekamo da se krave pomuzu, ali smo bili osposobljeni da preguramo to sto je ostalo do pumpe u Knjazevcu. a tamo " veliki odmor " za dorucak i protezanje udova. pust neki grad, sve samo starci a mi " ko naruceni " banemo u pekaru kod dve lepotice - zamislite ! opet malo prikupljamo informacije. i nastavljamo dalje... prema Soko Banji. valjda je to ova slika 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan ulazimo na lokaciju. bili smo tu malo, osvezili se i krenuli. i opet " capture the moment " - za ovo i nismo bili bas svesni da ce mo da naletimo, ali kad je vec tu - neka je. :jee: ( Bovansko jezero ) ovo je sve u " hodu ", a zasto miloswind nije stao da malo zabiljezimo, nije mi jasno. Bilo je tu i dosta ljudi. u Aleksinac ne svrcemo, vec pravo kroz zitna polja za Krusevac. u " zitu " naravno gubimo pola sata dok ne izadjemo na pravi put. mi bili u zescem tripu da ce mo videti moto skup, kad ono mi jedini bajkeri u gradu. Sad makar znam kad treba otici. (mi stigli u nedelju ) inace da smo znali za to, mozda bi ruta bila drugacija, verovatno preko Resavske pecine, ali sta je tu je. ( posle j..., nema k.... ) :lol: od Krusevca prema Kraljevu hvatamo brzi voz, saginjemo se i jedemo kilometre. i drago nama Kraljevo i Gradska terasa. tu kod skolske na pice i sumiranje utisaka. Sve u svemu, lepo nam je bilo. U povratku iz Kraljeva ( u blizini Usca ) gazim srcu na putu ( nisam stigao da izbegnem ). Osecam se cudno kroz krivinu, ali tek u Uscu ispusta cela. Srecom nalazimo majstora i za 2 minuta " gotova posla ". Posle toga nosim komplet za generalnu. Zahvalan sam sto sam dobio priliku da odem tako daleko od kuce i da tamo povedem drugare. Takodje i sto sam u prilici da sve to podelim sa vama prijatelji. Do sledece voznje.. ciao ragazzi e le ragazze :jee: ( pozdrav momci i devojke ) 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Januar 7, 2011 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno , bravo!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nastasovic 89 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: selo vojska Motocikl: suzuki bandit 1200s Prijavi odgovor kao problematičan :care: :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Fino! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Januar 7, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan prelepa avantura svaka cast!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 7, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavel 72 Napisano Januar 7, 2011 šta bi ovo bilo, 303 postova Lokacija: Borca(skoro pa Bgd) Motocikl: regal raptor Prijavi odgovor kao problematičan lepo,lepo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4924 Napisano Januar 7, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Divno je kad čovek u ove hladne dane ima čega lepog da se seća... Svaka čast - lepa vožnja ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Februar 4, 2011 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 4, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, baš lepo! Hvala što si podelio sa nama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Februar 4, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepo putovanje i jako lep putopis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 4, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan hvala svima ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Februar 4, 2011 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i do sada.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1420 Napisano Februar 8, 2011 Drug član, 1947 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno! Tamo u onoj prasini kad ste pravili pauzu pre Kursumlije videli ste sigurno putic desno. Cini mi se 10m od mesta gde ste stali. E da ste tu skrenuli i vozili desetak km okupali bi ste se kao kraljevi. Spoljni bazeni sa toplom vodom. Da znate za drugi put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 8, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno! Tamo u onoj prasini kad ste pravili pauzu pre Kursumlije videli ste sigurno putic desno. Cini mi se 10m od mesta gde ste stali. E da ste tu skrenuli i vozili desetak km okupali bi ste se kao kraljevi. Spoljni bazeni sa toplom vodom. Da znate za drugi put. hvala na informaciji. onda skoro nismo ni znali gde je Kursumlija :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...