Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Fazer & Diversion klub

392 članova je glasalo

1. 1. Koji model Fazera posedujete?

• FZ1 Gen2 2006-
      35
    • FZ1 Gen1 2001-2005
      32
    • FZ8
      19
    • FZ6 S2 2007-2009
      46
    • FZ6 S1 2007-2009 (78KS)
      8
    • FZ6 2004-2006
      69
    • Starije verzije FZ (FZS600, FZS1000, ...)
      76
    • XJ6 2009-
      11
    • XJ900
      27
    • XJ600
      69
  2. 2. Koju varijantu imate?

• Sa poluoklopom (ili dodatnim punim oklopom)
      278
    • Bez oklopa (naked)
      76
    • Sa punim oklopom (starije verzije)
      38
  3. 3. Da li bi bilo dobro da osnujemo klub vlasnika?

• Da
      351
    • Ne
      41

Recommended Posts

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

acime jesi ti otišao u Njemacku da šljakaš ili da visiš na forumu? otkad si tamo aktivnost na BJB je u duplo veca.

CARE!  :jee3: Slatko si me nasmejao! Za ovo, Aćim duguje  :kamp:  (Meni je oprošteno, na odmoru sam!). 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2

ja sam u debelom razmisljanju za modularnu ili flip up , iz Nolan grupacije. iskreno nemam sad para da dajem 500e na kacigu mislim da cu dati do 250 za pocetak pa kad se malo finansije povrate da kupim nesto bolje. Mozda pogledati neki stariji model a dobar tek treba da prelistam teme za kacige :-) Nista ne znam , najgori sam od svu decu  :)

Uzeo sam skoro(mesec ipo dana) ovu kacigu: http://www.moto-mania.rs/catalog/kabuto/oprema-za-motoriste/kacige/full-face-integralne/kamui.html

Vise sam nego zadovoljan kacigom i udobnoscu koju poseduje. Prosetaj se do Moto manije pa probaj, a imas i u Kompp-u Airoh Movement. Kabuti je malo skuplji, obe su jeftinije od Shoie-a i Schuberta, ali je sve subjektivna stvar kako ti leze na glavi i kojom si ti zadovoljan.

Posto su cene jako slicne 35eura mi iskreno ne znaci ali bi mi znacilo da predjem vise sa gumom tipa ako sa angel gt mogu da predjem 5000 km a sa PR4 15000 pre bih kupio PR4 . Jer kao pocetnik ne verujem da ja mogu da vidim neku razliku , dok malo ne upoznam motor i ne verujem da cu posle 5 dana da idem na avalu i da vozim 150 po krivinama :moto2:  Nadam se da ste razumeli sta je pisac hteo da kaze :stabre: . I hvala sto se trudite da mi pomognete jer mi bas znaci da cujem misljenja od nekog mnogo iskusnijeg.

Sto se guma tice, montirane Michelin Pilot Road 4 pre 20-tak dana, kupljene u Kompp-u za 32500 komplet. Nije mnogo skuplje nego u Nemackoj, a manje cimanja. Mislim da je cena opreme trenutno kod nas dosta povoljna, i uvek trazi za popust sta god ozbiljnije da kupujes od opreme. Skoro svi ce skinuti cenu barem za 10%.

• Podržavam 1

• Misbehave Responsibly, 1643 postova
  • Motocikl: FZ6S

Pozdrav svima , ja sam postao ponosan vlasnik Fazer-a 2005 i sa predjenih 52000 ( bar tako pise ) . Inace ovo su mi prvi veci tockovi pa nisam nesto strucan da komentarisem ali za sad sam zadovoljan izborm jer sam dobio sta sam hteo. Udobnu voznju , odlican polozaj sedenja za moje gabarite ( 190cm , 90kg ) Procitao sam da se svi zale na zvuk i ja imam iste primedbe ali to je lako resivo sa par stotina eura :-) Sem sto sam imao prvo lose iskustvo sa majstorom koji je radio servis 12 dana i sto je hteo da naplati vise nego dogovoreno imam problem ne znam kako da odaberem gume pa bih vas zamolio za pomoc i vase iskustvo sa gumama. 

Zdravo GCB,

Ja vozim Fazer-a iz 2005, od 2005, tek nekih 100k km - tako da od skora gulim neki 8 ili 9 par guma. Sve što je Acim nabrojao su dobre gume i ni sa jednom nećeš pogrešiti. Ja nemam neko široko iskustvo po pitanju izbora pneumatika, uvek sam montirao Dunlop-a. Ovo sada je treći po redu set RoadSmart2 - guma je fenomenalna. Bitno je da gume menjaš u paru i da vodiš računa o pritisku.

Što se tiče servisa, ne znam ko i šta je radio a moja preporuka ti je da motor pregleda i iservisira Milan Marinković u Čačku.

Ako menjaš lanac/lančanike prednji stavi zub manji - dosta utiče na živahnost. S obzirom da te ima (190/90) blago povećanje predopterećenja prednjih federa - umetanjem šajbne u štap bi ti takođe dosta značilo. Mekan je napred, sa težim vozačem lako popije graničnik pri panik kočenju i posle toga ti suljanje po asvaltu postaje realna opcija.

Da ga teraš u zdravlju i veselju i mnogo setova guma da pohabaš!

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Kawa z750s

pozdrav drugovi , da ne zna ko da li ove plastike pasuju na fz6 2005 fodiste

Ne pase jer je to za s2 ja imam da prodam bocne plastike za s1 te sto tebi trebaju...javi se na pp ako hoces...

• U prolazu, 71 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8N

ja sam u debelom razmisljanju za modularnu ili flip up , iz Nolan grupacije. iskreno nemam sad para da dajem 500e na kacigu mislim da cu dati do 250 za pocetak pa kad se malo finansije povrate da kupim nesto bolje. Mozda pogledati neki stariji model a dobar tek treba da prelistam teme za kacige :-) Nista ne znam , najgori sam od svu decu  :)

Izvinjavam se sto se obracam sa malim zakasnjenjem imas u Motoringu to ti je kod dolazne autobuske stanice vrlo dobre kacige Nolan, Grex i Shark po povoljnim cenama zato sto imaju akcije tako da za 250 eura mozes stvarno dobru kacigu da pazaris. To je sto sam uspeo da ispratim za druge prodavnice neznam, pozdrav.

http://www.motoring.rs

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: DL1000 L4

@acim

Meni su jako zanimljive,ali nisu na mom motoru. :) a i slazem se sto se tice vidljivosti...na sam na banditu menjao originalne zbog manjka preglednosti.

A sto se tice kaciga,toplo preporucujem Nolan N86...odlicna kaciga..jako jako tiha,poprilicno lagana,lep dizajn,sunacani vizir,pinlock,i udobna jako...kada sam isao da kupim N104Evo,prodavac mi je nudio i n86 ali sam zacrtao bio da cu flip..vozio sam je jedno 20 minuta (n86),posto ne kupujem bez probe...kaciga je jezivo dobra..i cena je stvarno po meni jako smesna za ono sto nudi(27000)..a neke su trash a mnogo su skuplje.

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z 1000 sx

Hvala puno svima zbog obaveza ne stizem da redovno citam , ne znam da li se , kad i gde skupljate ali ako postoji tako nesto rado bih se odazvao?? :-) 

Drugari, imam jedan problem sa Yamahom xj6oos Diversion, pa ako neko može da pomogne savetom! Najpre sam mislio da su guma ili felna u pitanju, ali je provereno da u tome nije problem. Kada ne držim korman, počinje da se trese napred - nazad, sve jače, a ukoliko ga samo malo pridržim (jedva ga dotaknem) to trešenje prestaje. Nakon zamene kormana, dotegao sam tegiće i u jednom periodu je sve bilo u redu i kad počne da se trese (nakon više stotina metara) dovoljno je samo da dodirnem korman i odmah pustim i opet prestaje da se trese. Takođe sam primetio da prilikom polukružnog okretanja na maloj površini, kao da "nešto" u točku "preskoči". Motor nikada nije imao udes, ram je odličan, pa mi nije jasno u čemu je problem? Hvala!

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

lezaj volana,lezaj u tocku ako kases sa si probao sa drugom gumom i da nije problem do nje.

Ja sam imao taj problem na Suzukiju kad mi nisu bile izbalansirane gume...tegic na felnu i resio stvar...a ovo drugo sa preskakanjem nisam doziveo nikad,niti cuo da se nekom desilo.

Ja sam imao taj problem na Suzukiju kad mi nisu bile izbalansirane gume...tegic na felnu i resio stvar...a ovo drugo sa preskakanjem nisam doziveo nikad,niti cuo da se nekom desilo.

Ma, to sa preskakanjem je teško i objasniti. Kada savijem korman do kraja u levu stranu i malo na tu stranu oborim motor, pri čemu vozim polako, u  trenutku osetim kao da sam npr prešao preko neravnine, kao da se točak (ili korman) malo pomere u levo "za jedan klik". To sam dva puta primetio u poslednje vreme. :neznam: Inače, u vožnji se odlično ponaša, upravljiv je, ne trese (kada su ruke na kormanu). 

kontam da mozda to moze da se desi i ako imas sooolidno natovaren kofer nazad, 

Kofer je skoro uvek poluprazan i nema trških stvari u njemu.

• Misbehave Responsibly, 1643 postova
  • Motocikl: FZ6S

Drugari, imam jedan problem sa Yamahom xj6oos Diversion, pa ako neko može da pomogne savetom! Najpre sam mislio da su guma ili felna u pitanju, ali je provereno da u tome nije problem. Kada ne držim korman, počinje da se trese napred - nazad, sve jače, a ukoliko ga samo malo pridržim (jedva ga dotaknem) to trešenje prestaje. Nakon zamene kormana, dotegao sam tegiće i u jednom periodu je sve bilo u redu i kad počne da se trese (nakon više stotina metara) dovoljno je samo da dodirnem korman i odmah pustim i opet prestaje da se trese. Takođe sam primetio da prilikom polukružnog okretanja na maloj površini, kao da "nešto" u točku "preskoči". Motor nikada nije imao udes, ram je odličan, pa mi nije jasno u čemu je problem? Hvala!

Koliko sam razumeo - imaš kofer. Da li je polu prazan ili pun, nema nikakve veze. Kofer izaziva trešenje kormana i to se dešava ~ između 40 i 60 ili između 50 i 70 km/h. Na manjoj ili na većoj brzini toga nema. Ako je kofer, skini ga pa probaj bez njega; ako to da rešenje znaš na čemu si. Ako i dalje imaš trešenje - protegni noge do Marinkovića u Čačak - on će provaliti šta mu je.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja