Sailor 6 Napisano Maj 28, 2007 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan lepo druzenje,zestoki vozaci nema sta...nego gaso kakve utiske nose iz crne gore?kamentari i sl...nebudi skrt na recima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gasho 5 Napisano Maj 28, 2007 Zainteresovan, 666 postova Lokacija: CG Prijavi odgovor kao problematičan lepo druzenje' date='zestoki vozaci nema sta...nego gaso kakve utiske nose iz crne gore?kamentari i sl...nebudi skrt na recima...[/quote'] Pa kao prvo, nisu imali pojma o CG, ni kako izgleda, ni što nudi, a u ranim kontaktima sa glavnim èovjekom, ja sam izmijenio njihovu rutu. Oni su mislili samo da prodju primorjem, preko trajekta i tunelom nastave do Podgorice i Kolašina. Ipak su danas išli oko Boke, pa iz Budve na Cetinje, tako da se imalo što vidjeti, iako su oblaci bili nisko. Nekoliko ljudi me pitalo o politièkoj situaciji i istoriji, tako da sam im i to približio, koliko mi je moj engleski dozvoljavao. Ljudi koji su samnom razgovarali su najavili da bi vec ovog ljeta mogli doæi na sedam do deset dana, što znaèi da im se svidjelo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Maj 29, 2007 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan pazi sto ih je bilo... grejt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Maj 29, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Bili smo Markoni, njegova devojka i ja da ih sacekamo na naplatnoj rampi u ulazu u Bg. Kod njega su sve slike pa cu mu prepustiti i komentar Prvi put sam se vozio u grupi i bilo mi je bas lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Maj 29, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slicica. Pojavili smo se na auto-putu u 15:30 i cekali do 16:40. Cekali smo na izlazu kod Bubanj potoka ka gradu. Nigde nikog sat vremena. Duh se setio i predlozio da odemo do naplatne rampe, pa da proverimo da nisu tamo. Tamo smo zatekli sledecu situaciju... Dosta lepih motora, dosta ljudi (cak i dosta starijih), vreme OK...sve u svemu odlicno. Sreli smo Quasaara i Josepha koji su nam ukratko prepricali dozivljaje iz CG. Pozdrav i Rasi zbog odlaska do granice Krenuli smo coporativno ka Trgu Republike uz pratnju policije, koja nam je omogucila nesmetan prolaz. Duh u akciji... Stavicu malo kasnije i ostale slike, mnogo sporo radi Imageshack. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Maj 29, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Sad cuh na B92 vest o euro-biker turi... Zbuni me voditeljka, kaze da je Euro-Biker najveca moto organizacija u evropi???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 29, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Malo slika sa dogadjaja kod gradske skupštine... Foto: Ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Maj 29, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan I od svih Eurobajkera krene kamerman da snima mene tamo ispred Skupstine posto sam krenuo da bezim zbog kise koja je nailazila. I ja mu kazem- sta snimas mene, ja sam odavde, snimaj njih, a on-motor je motor..."Sta zna dete sta je 200 kila..." I nastavi da snima mene i 125ccm ispod mene pored svih onih BMW-a i Hondi GoldWing... Æu izadjem na televizor :mrgreen: Markoni, srezi slike na disk pa se vidimo u gradu da preuzmem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gasho 5 Napisano Maj 29, 2007 Zainteresovan, 666 postova Lokacija: CG Prijavi odgovor kao problematičan :kul: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Maj 30, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ih posetio juèe ispred hotela Srbija, i mogu reæi da je sve kul, zatvorili parking za motore, policija èuva, ma organizatori su sjajni. Igrom sluèaja poznajemo dvojicu. Ja dolazim u posetu i parkiram motor ispred neke grdosije i skpiram da moja afrika izgleda kao Tomos Tori u odnosu na neku Hondu Gold-fuckingplatiniummothafucker-wing od 4,5 tona i širine kao pola autoputa. Lepo pomerim svoju mezimicu pored neke Bembarice i onda je bilo ok. Uz to mi neki èika sa motorolom vièe, Please sir, over here!... A ja mu vièem, Ja sam naš! Valjda sam mu izgledao otmeno stranjski sa Afrikom, a kako bi dugaèije. Video sam se sa Josephom i èuo detalje o putešestviju, fascinantno... Ostao sam bez reèi. Nadam se da æe podeliti svoje doživljaje sa nama. Celu Eurobiker turu su na Bubanj Potoku doèekala 2 motora, odnosno troje ljudi. :? Danas nastavljaju ka Rumuniji. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Maj 30, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Da nastavimo sa slikama... Bulevar JNA... Srpskih vladara... Trg Republike... Joseph... Eto, to je od mene. Slike su malo smanjene kako bi i oni sa slabijom vezom mogli da vide jucerasnja desavanja. Jedino me cudi da nije bilo vise ljudi iz BG-a kod Bubanj potoka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 30, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ehhh, juèe radio ceo dan tako da nisam mogao da doðem... stvarno sramota što je bilo samo troje ljudi da ih saèeka, nismo se nešto pokazali. pozdrav za marcony-a, dauha i naravno saputnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Maj 30, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan ...Ja dolazim u posetu i parkiram motor ispred neke grdosije i skpiram da moja afrika izgleda kao Tomos Tori u odnosu na neku Hondu Gold-fuckingplatiniummothafucker-wing od 4' date='5 tona i širine kao pola autoputa...najzli[/quote'] Xexexe, hoces da se menjamo, moja Yamaha je u potpunosti zasenila sve te grdosije... Ko biciklom da sam dosao... Markoni i ja smo se sve vreme tripovali da nismo promasili dan, mesto, vreme jer nije bilo nikoga sem nas troje iz Bg... Inace, domacini iz CG su dobili sve pohvale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boskokg90 0 Napisano Maj 30, 2007 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Maj 30, 2007 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Raj za oci.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Maj 31, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan evo nekih njihovih slika http://www.eurobiker.lu/Eurobiker2007/PagePhotos/Eurobiker%20Tour%202007/index.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
giovanni 0 Napisano Maj 31, 2007 U prolazu, 5 postova Lokacija: sombor Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim bikerima. Javljam se iz Sibiu-a. Putovanje sa Eurobikerima je 10 points. Dobro su organizavani i opasno peglaju. Prosek 120 kmh. A njihov prosek godina preko 50. BMW Luxemburg je dao 6 motora na koriscenje. LIQUI MOLLY (takodje sponzor ) je napravio lep docek. Cela organizacija u Rumuniji je pod pokroviteljstvom rumunskog premijera. Docek na granicnom prlelazu uz zakusku i prijem od strane gradonacelnika SIBIUA. Upoznao sam Josepha i Quasara. Super momci. Oni su jutros nastavili u samostalnoj organizaciji i siguran sam da cemo od njih uskoro dobiti lep opis putovanja sa fotkama. Sutra palimo za Budapest i subota kuci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Maj 31, 2007 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan I jos jednom da zamolim sve koji ce se prikljuciti voznji: STRIKTNO PRIDRZAVANJE PROPISA!!! znate vec na sta mislim. Pozdrav OVER & OUT "EUROBIKER" tura je prosla kroz Banatsko Novo Selo juce oko 7.50, prva grupa, i 8.15 druga grupa, lepo za videti, policijska pratnja, gomila motora, milina...mada...prosli su pored skole i vrtica brzinom od oko 90 km/h, slovima DEVEDESET KILOMETARA NA SAT! ogranicenje je 30 km/h sa sve nacrtanom decom koja iskacu iz onog crvenog trougla... Ako je neko od ljudi koji ovo citaju u kontaktu sa ljudima koji "peglaju" EUROBIKER turu zamolicu da im prenese sledece: Neka isto urade u nekom od gradova Nemacke, Engleske, Holandije ili mozda Svedske, neka ih tamo primi gradonacelnik i pozeli im ugodan boravak i peglanje pored vrtica i obdanista! Ne znam da li treba da napomenem kako sam veliki zaljubljenik u motore i putovanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 1, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, evo da se malo prijavimo i mi posle prve noci za kojui se moze reci da smo spavali. Sve je manje-vise teklo po planu. Do CG smo vozili oko 16 sati posto nas je uhvatio mrak na Moraci pa smo Crnu Goru prosli vratolomnom prosecnom brzinom od oko 40km/h. Prve dve noci smo bili u kampu u Buljaricama. U nedelju smo se malo provozali do Kotora a u povratku smo sa Gashom bili na rucku. Izvinjavamo se sto se nismo javili ostalima, hteli smo ali je tih dan i po proletelo previse brzo. Bice dana. U ponedeljak smo se spakovali i posli u Budvu, ali smo se malo izgubili u gradu :oops: t.j. nismo mogli naci hotel Slovenska plaza. Tako da smo nazvali Vukana (imacu i ja pravi motor), koji nam je kasnije pravio drustvo i ispratio ceo konvoj Eurobiker prema cetinju grupu po grupu, pokazivajuci im pravac prema Cetinju. Prijem u Budvi je bio sasvim OK, opustena varijanta u jednom od kafica. Malo me je iznervirao jedan matori novinar koji kao da je po kazni morao da nam ostavi 3 pitanja ali dobro. Bila je prisutna i televizija Budve koja je napravila intervju sa organizatorom Michel Turkom, ali posto novinarka nije znala enleski, nemacki ili francuski i moja malenkost je bila prisutna u vidu simultanog prevodioca, a kasnije sam i ja dao malo duzi intervju za TV Budva o Eurobiker-u. (Vukane nabavi mi snimak!!!). Posle kraceg odmora i rucka odvezli smo se u grupama do Kolasina kanjonom Morace praceni kisom svo vreme. Hotel: Bianca resort & spa, sta reci. Perverzija je slaba rec. Ne smem ni da pomislim koliko kosta nocenje na tom mestu. Anyway, plan je bio da tamo veceramo i da posle 1-2 piva zamaknemo na tusiranje i spavanje i da sutradan krenemo bar sat vremena ranije posto smo se plasili da cemo biti mnogo sporiji od njih i da cemo zakasniti u Beograd (a tamo smo trebali da izorganizujemo jos i putarinu, policiju i da se pobrinemo da oko prijema sve bude OK). Medjutim posto su 2 BMW-a (k1200rt i gs1200) imali nekih problema trebalo ih je doslepati do Beograda do Radulovica i za to su pozvali AMSCG. Naravno vozac i njegov sef (koga smo upoznali nekoliko puta telefonski) pricaju sve svetske jezike osim nemackog, engleskog, francuskog, italijanskog, ruskog i spanskog, a ovi svetski putnici pricaju tamo neke jezike aki ne znaju svetski jezik: srpsko-hrvatsko-bosansko-crnogorski, pa smo pola noci posredovali u raznoraznim planovima oko transporta i popravke 2 BMW-a posto se ADAC , koji ih je inace pratio pokazao kao potpuni promasaj (a nahvalise ih u nemackoj kao najbolji servis na nemackom autoban-u. Sve u svemu posle citavih 3,5 sati spavanja konvoj je krenuo, grupa po grupa prema BG-u. Mi smo krenuli medju poslednjima. kao zasebna grupa koja zuri da nekako stigne na vreme do Malog Pozarevca. Cesto smo prolazili pored grupa koje su se odmarale uz pice pored puta ali su i oni cesto prozujali pored nas. Vozili smo oko 50 km Ibarskom iza jedne grupe oko 100-110km/h po onim blazim krivinama. Pravo je uzivanje gledati ih. 8 motora u grupi se krece kao 1. Malo pomeranje volana i li naginjanje onog prvog u grupi skoro istog trenutka stvara reakciju i kod onog poslednjeg. Brza i efikasna obilazenja po krivinama ali u isto vreme i savrseno bezbedna. Jadnostavno, voznju u grupi su doveli do savrsenstva. Dogovor je bio da nas policija doceka na Bubanj Potoku u 15:45, sto je znacilo da bi trebalo da se svi okupimo na Malom Pozarevcu pola sata ranije. u 15:25 ja i Joseph smo bili na mestu sastanka. Nigde ni jednog motora! Devojka iz kucice vioce:"Jesi ti Davor?". Odgovaram da jesam i ona me zove da udjem i predaje mei kovertu sa 70-tak kartica za putarinu. Pitao sam je da li je neko vec prosao i odgovorila mi je da nije. Bio sam zabrinut da nas policija nece dugo cekati i da ce otici pa sam rekao Josephu da on zapici do naplatne rampe i da im kaze da nas cekaju. Posle 15-tak minuta stigla je prva grupa u kojoj je bio Michel. Njegovoj zeni sam dao kartice i rekao im da idu i da pocnu proceduru a ja sam ostao da cekam ostale. Posle jos nekih 15 minuta stigle su zajedno 3 grupe i sa njima sam i ja otiso dalje a devojku u kucici sam zamolio da ako vidi jos motora da im samo mahne da prodju. (dodjem joj cokoladu ali bih najvise voleo da joj predam negde uz casu vina ispred kamina umesto na rampi ). Samo da napomenem da je za vreme organizacije, policijska pratnja i skupstina grada bila najveci problem. Ni jedni ni drugi nas nisu nesto ozbiljno shvatili. Pred skupstinom je trebalo da nas primi "neko" a policija je pristala da nas posle dugo natezanja prati ali bez zaustavljanja saobracaja. Cini mi se da ih je Turisticka Organizacija Beograda malo opomenula i da su uradili neko istrazivanje posto sam se jako iznenadio kada sam stigao do naplatne rampe. Policije je bilo vise nego sto obicno volim da vidim na jednom mestu. Kada sam stigao, cuo sam da na svakoj raskrsnici imaju patrolu i da ce saobracaj biti zustavljan u sred popodnevnog spica na najprometnijem delu grada. Zena na naplatnoj rampi je bila veoma efikasna i za nesto malo vise od sat vremena je uspela da izda 69 priznanica za putarine provlaceci jednu po jednu karticu. Govorili smo joj vise puta da za pravdanje troskova treba samo jedan papir na kome pise xy dinara i dva potpisa, ali procedura je procedura pa smo strpljivo cekali. No imali smo i drugi razlog za cekanje posto su 3 grupe zautale jos ranije prema Uzicu pa su kasnile. Kada su 2 grupe stigle onda smo se poredjali i krenuli posto treca grupa nije odgovarala na pozive i nismo znali gde se nalaze. Malo sam azocaran posecenoscu od strane BJB-a. Nadao sam se da ce se pojaviti bar 10-tak motora, a pojavilo se samo 3 clana i to maltene najsvezija. OK imate izgovor, bio je radni dan, radili ste, tek ste stigli sa posla, bili ste jako umorni,... Ne zameram nista. Naravo niko nije imao obavezu da se pojavi. Razocarenje je vise u smislu poredjenja doceka od strane motorista u CG i Rumuniji. Sto se pratnje tice, policija je odradila odlican posao, visoka ocena 10 !!! Svaka ima cast. Ono sto je bilo jako lepo za videti je bio narod i vozaci na ulicama Beograda, koji su bili toliko zateceni kolonom od 60-70 motora, povremenim turiranjem, sirenama,... Pored sve guzve niko nije pokusao da se ubaci, da obidje, niko nije izasao iz kola i psovao,... Bio je preteran osecaj gledajuci lica pesaka koji su otvorenih usta gledali kolonu i mahali. Kolona je najpre otisla do trga Republike gde je Unimerc (predstavnik Liqui Moly) organizovao mali stand sa osvezenjem. Kada smo napunili trg motorima i kada je buka masina prestala cuo sam ljude kako pricaju telefonom, svi u fazonu: "Nemam pojma sta se desava! Ima ih sigurno 100! Ajde pozuri da vidis!!!" i slicno. Posle kraceg zadrzavanja smo krenuli prema skupstini i tamo sam shvatio da smo stigli tacno na vreme, a ja sam ce svo vreme nervirao posto sam misli da kasnimo bar sat vremena. Na stepenistu skupstne nas je cekala delegacija. Kratak formalni razgovor, razmena poklona,... Kratko ali sasvim dovoljno da bude zvanicno a da istovremeno ne bude previse nategnuto. Direktorka Tur. Org. Beograda se slikala na jednom GoldWingu. Mediji su bili prisutni u sasvim dovoljnom broju. 2-3 novinara s kamerama su bili stajali is nimali i kada sam ih pri kraju pitao da li su zainteresovani za kratak intervju ili izjavu odgovorili su kratko NE. Bio sam malo razocaran i nisam znao sta da kazem Michelu koji je stajao pored mene, ali su me spasile 2 novinarke, devojke koje su upravo priskocile i pocele da postavljaju pitanja. Posle toga nas je policija ispratila do hotela Srbija. Kasnije smo otisli na Skadarliju na veceru, koja je bila odlicna. Muzika dobra, glumica koja je imala kratak program na savrsenom nemackom (konobar mi je prisao i pitao da li je OK ako ona bude odradila kratak program i kojim jezikom vecina govori. Glumica inace zna nemacki, engleski, spanski i italijanski.) Oko ponoci smo se vratili u hotel pa na spavanje. U 7 ujutro smo bili spremni za pokret, kao i policija. Dogovor je bio da nas sprovedu do Pancevackog mosta gde cemo se mi podeliti u grupe i svako ide svojim tempom dalje. Medjutim oni su nas sproveli do Panceva gde su motori i 2 automobila stala a 1 policijski auto je nastavio da vozi ispred konvoja. Jedan deo je stao na prvoj benzinskoj stanici i tada mi je policajac rekao da ce ih pratiti sve do granice i da ce u svakom narednom vecem mestu preuzeti drugo policijsko vozilo. Pokusao sam da ga ubedim da nazove sefa ali bezuspesno. Neko je pisao da su rozujali sa 90km/h kroz mesto. Zbog toga ovo i pisem. Policija je od skoro sasvim pasivnog ponasanja pre 10 dana otisla u drugu krajnost i sada su hteli da ih prate sve do granice da kao budu sigurni da je sve u redu sa gostima iz inostranstva. Ovi jadnici nisu znali sta da rade pa su ih pratili. Jedan od ucesnika mi je kasnije rekao da se sasr*o kada ih je policija povukla kroz neko selo sa 140km/h. Na kraju je Michel uspeo da zaustavi jednog od policajaca i uspeo da ih odgovori od dalje pratnje, ljubazno im se zahvalivsi na trudu ali da nema potrebe posto ce se sada razbiti na grupe i da svaka grupa ide svojim putem da ne bismo previse opteretili jedan granicni prelaz. Naravno svi smo prosli granicu kod Vrsca. Na Rumunskoj strani su nam pokupili pasose i zatim smo usli u jednu od prostorija gde smo imali zvanican docek sa decjom folklornom grupom, zakuskom, picem,.... Posle tog prijema ja Joseph i Ivan (Ivan Borovac koji nam se pridruzio to jutro u BG-u) smo zapicili prvi. Svo vreme voznje jedva da smo tu i tamo videli nekog. Izgeda smo se mimoilazili dok smo odmarali na picu ili tako nesto. Dogovor je bio da se nadjemo svi u mestu Calan, oko 120km pre Sibiu-a i da cemo navodno imati pratnju odatle (svaka grupa zasebno). Nismo previse zurili, cak smo razmisljali da odemo negde i rucamo natenane, ali smo se setili vremenske razlike (u Rumuniji je +1h u odnosu na nas) pa smo na kraju uzurbano stigli na mesto sastanka. Do tada smo vec bili poprilicno omiljeni medju ostalim bajkerima, posto im se svidelo sve sto se izdesavalo u Beogradu a i bili smo jedini sa motorima koji su jeftiniji od 20000eura, takoreci starim gvozdjem a nikada se nismo ni na sta zalili i uvek smo bili na mestu sastanka na vreme i medju prvima. Bez GPS-a bez radio komunikacije u kacigama,... a na neke njihove grupe se uvek moralo cekati. Kada smo stigli na mesto sastanka tamo je bilo 3 grupe, oko 25 motora i docekali su nas sa aplauzom. Tu smo kulirali nekih sat vremena, i kada smo se okupili saznali smo da nece biti pratnje , vec da ce nas policija cekati pred Sibiu-om. Magistrala uzasno opterecena kamionima!!! Ali put dobar! Pustili smo ih da svi prodju posto su na brzim deonicama daleko efikasniji od nas, a unda gas i narednih 110km bez stajanja smo peglali 90-120km/h obilazeci sve sto nam se nasli na putu. Na mesto sastanka smo naravno opet stigli na vreme, i opet nismo mi bili poslednji. Posle nas je stigla jos jedna grupa. Policija nas je sprovela kroz grad do crkve Biserica Evangelica gde se narod vec bio okupio. Prijem je bio veoma lep i isto tako efikasan i kratak. Razmena par poklona, kratak govor i predaja onih velikih cekova (50cm x 100cm) kao u fimovima, sirotistima u Sibiu-u i Bukurestu (ukupno 15000 eura) kao i predaja medicinske opreme (oko 50000eur). Imali smo vema lep docek 10-15 bajkera lokalaca koji su bili parkirani na kapiji crkve pod konac. Oni su bili nasa pradnja do hotela koji je nekih 20km van grada. Momci su bili jako dobro uigrani. Na svakoj raskrsnici je neko stao da ne bi moglo doci do nekog incidenta. A hotel!!! :shock: !!! Kada sam video nisam mogao da verujem. Cardak ni na nebiu ni na zemlji!! Ja i Joseph nismo imali dogovoren smestaj posto smo nesto drugo planirali ali posto smo vec bili tu a i vece je padalo, Joseph je pitao Michela da li moze da nam odradi smestaj, a ako ne onda moramo da se oprostimo i da krene da trazimo neki hostel. Naravno da je Michel pozitivno odgovorio i rekao da ne brinemo. Dobili smo kljuceve i kada smo u sli u sobu shvatili smo da smo dobili 2-sobni apartman od nekih 70 kvadrata. Odlucili smo da potrazimo Ivana i da popijemo pice zajedno pre nego sto se istusiramo. U moto-opremi i cizmama smo izasli, zapalili cigaru i odjednom su nas pozurujuci smestili u autobuse koji su nas odvezli u grad do iste one crkve. Pred crkvom je bio veliki sator sa stolovima i klupama. Vecera odlicna, posluzenje efikasno, odlicno hladno toceno pivo i belo vino na savrsenoj temperaturi. Bio je organizova autenticni folklorni program koji je cak i meni prijao. Malo smo prosetali po dvoristu crkve da se upoznamo i sa lokalnim bajkerima. Popricali smo sa njima i ispostavilo se da je jedan od njih i sponzor vecere. Momak ima radnju opreme i delova u Sibiu-u. Ovih dana ce mu proraditi i web site pa cu ga postaviti. Rekao je da ako bilo koji bajker treba neku pomoc moze da mu se obrati ako je u blizini i trudice se da mu pomogne. Oko ponoci smo obisli sve stolove i zvanicno se oprostili od svih ucesnika objasnjavajuci im da ujutru mi nastavljamo drugom rutom. Bilo je veoma prijatno kada su poceli da zapitkuju zasto i kada su neki od njih pokusavali da nas nagovore da nastavimo sa njima. Dobili smo mnogo poziva da ih posetimo ako negde putujemo. Sve u svemu stekli smo neke veoma dobre prijatelje i upoznali mnogo dobrih ljudi, odlicnih bajkera sirokog srca. U hotelu smo sepozdravili i sa Nastjom, veoma lepom devojkom koja potice iz Kazahstana ali vec 10 godina zivi u nemackoj i osim sto odradjuje odlicam marketinski posao za Liqui Moly, oooodlicnoooo izgleda. Sa njom smo proveli bas dosta vremena u razgovoru za ova 3-4 dana. Kada sam se oprostio od nje na ruskom, malo sam je izgleda pogodio pa je odmah skocila i zagrlila nas pa smo se slikali za uspomenu. Ujutro smo ustali rano i krenuli da provozamo Transfagarasan bez obzira na brojna upozorenja lokalaca da je zatvoreno i pod snegom. Kisa je pljustala vec kad smo izasli iz hotela i nije popustala ... pa sve do danas ujutro. Kada smo sa magistrale skrenuli prema Transfagarasanu ubrzo su pocele krivine ali i sve gusca magla. Vidljivost je bila svega 30-tak metara. Nekoliko puta ke put nestajao u odronima sa samo jednom nepunom trakomda se obidje. Posle 20-tak km voznje uzbrdo izasli smo iz sime i s Transfagarasan je bio pred nama. Kisa i magla su malo popustile ali smo ubrzo shvatili da smo mi ustvari bili iznad kisnih oblaka koji su se bili tako nisko spustili. Cak smo imali i malo sunca pa smo uspeli da napravimo par fotografija. Ubrzo su pocele da se pojavljuju prve bele fleke u daljini i nekih 1-1.5 km pre tuneka je bilo deonica gde je bilo samo toliko mesta na putu da se jedan motor provuce medju sneznim zidovima visokim 2-3 metra sa obe strane. Joseph je oducio da se popne motorom par krivina i da me snimo dok se penjem. Jenom je nestao i kikako da se pojavi iza jednog zida od snega i leda. Posle par minuta sam krenuo za njim i ubrzo ga video kako mi ide u susret. Samo mi je rekao : " neces tamo da ides suzukijem!". Iza jedne krivine je pocinjao led. Pokusao je da prodje Transalpom ali je u 3 metra dva puta pao i motor je uspeo da digne tako sto ga ge onako polegnutog nekako odgurao do zida od snega i ukopavajuci se petama u led nekako pdigao i spustio se nazad. Planina nas je ovaj put pobedila ali vraticemo se za koji mesec i procicemo je celu! Vratili smo se nazad do magistrale u tako gustoj magli da smo pri vidljivost od 5-10m krivinarili niz planinu vratolomnom brzimom od 5km/h. Sreli smo par nemackih motora koji su se penjali i rekli im da se ne moze proci ali da slobodno nastave jer je vredno popeti bar dokle moze. A mi smo uhvatili magistralu do Brasova a zatim do ploiesti-ja. Kisa je padala tako jako da pri brzini preko km/h ne znam ni kako smo preziveli posto se nije videlo ama bas nista. Sreca sto ovaj put vec znamo napamet pa nije bilo probema. Bar ne do grada ploiesti. Samo sto smo usli u grad na jednoj raskrsnici liksa Daciom stane da propusti pesake. Joseph malo dekoncentrisan i umoran pocne da koci ali tacno na sinama, zanese se i skoro da je obisao daciu. Desni kofer je zakacio branik, nosaci kovera su popucali na varovima i sve kopce koje drze kofer su se izlomile. Joseph sa motorom levo (zaustavio se bez pada), kofer desno, a Dacia u sredini stoji. Vozac je izasao zabrinuto, ali na kolima zacudo ni najmanje ogrebotine tako da je seo u kola i otisao. Evo upravo se spremamo da krenemo u grad da nadjemo nekoga ko ce zavariti nosace da bismo mogli sutra da nastavimo putovanje. Treba jos da posetimo prijatelje u Brasovu a onda jos km do kuce. Eto to bi bilo to! Nadam se da nisam previse udavio. Joseph ce postaviti slike uvece, a pravi putopis cete moci procitati kada se sve malo slegne i kada ga uspem postaviti (nadam se za 10- dana) na motodiary.info Pozdrav i visimo se uskoro na nekoj voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
linza 0 Napisano Jun 1, 2007 U prolazu, 9 postova Lokacija: Zagreb,Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan JU HU HU JIPI, koji ste vi genijalci Od srca vam zelim SRETAN povratak kuci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Jun 1, 2007 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Koji dozivljaj.. svaka vam cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jun 1, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Sta jos da kazem, kada je quasaar vec napisao sto se napisati moze...A ostala su iskustva, emocije, koje ja stvarno ne znam da opisem :oops: Moram da se zahvalim Najzli-ju i ostaloj ekipi koja mi je pomogla kada sam imao problema sa gumom ( u ovoj prici je i Cope i SpaVe koji su ponudili gume -FOR FREE?!?! -Organizovacemo mi neki kotlic ili rostilj u Temerinu...). Naime, kada sam kupio Transalpa, izgleda da su mi gume bile premekane, mozda bas enduro ( ja se ne razumem u gume uopste) , i asfalt u Crnoj Gori mi je ogulio svu saru a imao sam bar 4mm. Momci u ADAC-u su bili zaprepasceni i ponudili da mi motor vuku na prikolici , naravno da sam odbio, ako mi ovi forumasi ne bi pomogli, onda bih bio ovde sa tim gumama... ( ili jos uvek na Transfagarasanu) . Dakle, da ne duzim pricu..Uvece je Najzli dosao sa Kontinentom i gumama, pa smo potrazili vulkanizera , koji me je odrao sa 3000 dinara, sto mi je bio budzet za dva dana, tako da smo se dosta kilometara odrekli... Sve u svemu, svaki problem je resiv. Zahvaljujem se i ovim nasim forumasima iz susedstva. Gashi i Vukanu, koji su nam boravak ucinili jos lepsim. I zahvaljujem se sparcu i Vecem na pozivu, koje nismo iskoristili ovaj put, jer nam je vreme bilo uzasno ograniceno, ali bice sledeceg puta, sigurno. Ako smo kod zahvaljivanja, treba da pomenem na kraju i ivanu, markonija, i duh-a , koji su nas docekali na naplatnoj rampi i provozali se sa nama do trga Republike. Treba da pomenem i Ivana ( giovanni ) koji nam je pravio drustvo od Beograda pa sve do Sibiu-a. Vrlo dobro se uklopio u nasu grupicu, nadam se da ce nam se pridruziti i u buducnosti na nekim putovanjima. Last, but not least: Ra$a, koji nas je ispratio na ovo nase putovanje sve do granice. Bilo je lepo voziti sa njim! Ja cu da se izvinim svima koji su videli ( i koji nisu) eurobiker ekipu kako prolaze 100-120-140 km/h kroz naseljena mesta u ime svih ucesnika. Ovde mi nismo imali nikakvog uticaja, jer smo nas trojica poslednji krenuli iz Panceva i za ovo smo saznali kada nam je jedan od vodja jedne grupe prisao i pitao " what the fu*k was this?" Izgleda da je policija "malo" preterala sa dobrim namerama... Inace , kako su vozili, to je nesto sto se retko vidja. Na Ibarskoj smo bili dosta dugo za njima, i kao grupa, ponasaju se tako uigrano, kao da oduvek voze zajedno, a upoznali su se pre par dana. Vozili su ostro, ali bezbedno. U naseljenim mestima su usporili na oko 70, ali ne brze. I na celoj turi nije bila ni jedna nezgoda , niko i nijedan motor se nije ni ogrebao, po meni je sve bilo za 10-ku. Par slika u sledecem postu. Idemo da nadjemo majstora ko ce da mi zavari nosace za kofere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jun 1, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Vulkanizer koji je odrao Josepha je onaj na poèetku plavog mosta, strana ka Konjarniku. Kada je rekao 3000 dinara, ja sam se šokirao. Joseph je otišao da plati a ja sam pitao majstora: Kako te nije sramota? 3000 za zamenu gume... On mi se pravdao: Znaš li ti koliko je to posla? Ja mu kažem, Pa znam koliko je to posla, zato te i pitam kako te nije sramota da nam toliko naplatiš???? On poèeo da mi se pravda i da zamuckuje ali nije hteo da spusti cenu. Peder je provalio da nam je on jedina moguænost. Ja tamo više nikada neæu otiæi, makar on bio poslednji vulkanizer koji može da mi pomogne. Da ponovim, PEDER! najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Jun 1, 2007 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Da ponovim, PEDER ...gnjida lopovska.... thanks josephu na prici...sad cekamo fotke.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 1, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Organizator Eurobiker Tour-a, Michel Turk, ( inace potpredsednik Evropske Moto Federacije) i predstavnici nase drzave i sto je jos vaznije BJB-a Jos malo pa stizemo i do oblaka, sada samo kisa pada U oblacima Znak pred Transfagarasanom, na kojem pise da je jos zatvoren prolaz Transfagarasan Neki vec kampuju...brrr Dacia je bila jaca Rumunski majstori u akciji , namucili se svetski. Vise od sat vremena su zavarivali, ispravljali, krivili i na kraju namestili sve da valja, mozda je bolje nego kada smo krenuli. Bio sam tamo, hteo da pomognem, ali nisu prihvatili. Na kraju su trazili da im platim 40 lei-ja , pa sam im dao 50, sto je ok 15 €. Verujem da su vise radili i uradili, nego taj vulkanizer za 40€ (PEDER? ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...