varadero015 12 Napisano Decembar 12, 2010 U prolazu, 56 postova Lokacija: loznica Motocikl: HONDA TA Prijavi odgovor kao problematičan pitanje za strucnije.. dosao sam do rucke kocnice brembo sa zasebnom bocicim od yamahe yzfr6,2007god. ugradnja iste za posledicu nosi zamenu creva,jer je potrebno duze od fabrickog,i naknadne ugradnje nosaca retrovizora jer na serijskom vec imam navoj za ogledalo... pitanje se ogleda u sledecem: hocu li u odredjenom procentu pojacati prednju kocnicu..??? nije da sam bas zadovoljan kako mi koci sada sa jednim diskom(model `94) pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bursac 74 Napisano Decembar 13, 2010 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan za nijansu bolje a sa pancirnim crevom mnogo bolje provereno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6464 Napisano Decembar 13, 2010 Svakom po zasluzi, 12478 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sve u lancu kočione instalacije ima uticaja na jačinu kočenja ali najveći procenat odlazi na kočiona klešta i veličinu diskova. Tom zamenom ćeš verovatno malo pojačati jačinu kočenja ali mnogo više bi dobio ako nađeš točak sa dva diska, od novijih TA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Decembar 13, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Sve u lancu kočione instalacije ima uticaja na jačinu kočenja ali najveći procenat odlazi na kočiona klešta i veličinu diskova. Tom zamenom ćeš verovatno malo pojačati jačinu kočenja ali mnogo više bi dobio ako nađeš točak sa dva diska, od novijih TA. A racunaj na to, da kada kupis tocak sa 2 diska, trebaju ti komplet creva, stapovi (da bi imao gde da pricvrstis kociona kljesta), trebaju ti jos jedna kociona kljesta... a mozda i cilindar, nisam siguran da li su isti. U svakom slucaju, mislim da je to previse para, i da je jeftinije da se priviknes na tu kocnicu. Eventualno zameni crevo pancirnim, i teraaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6464 Napisano Decembar 13, 2010 Svakom po zasluzi, 12478 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pancirno crevo što kaže Miloš i to ti je jedina jeftina prepravka koja daje rezultate. Sve ostalo košta i to dosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17554 Napisano Decembar 13, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3718 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Zamenom standardnih creva pancirnim dobija se "neposrednija" reakcija pri kočenju, odnosno kočenje se obavlja uz nešto kraći i "progresivniji" hod poluge. Ali potrebna sila na polugi ostaje uglavnom nepromenjena. Dakle ukoliko želite da Transalpa zaustavite brzo, biće vam potrebna cela šaka na polugi kočnice (a ne samo dva-tri prsta). I da ne bude zabune: I konfiguracija sa jednim diskom omogućava ostvarivanje dovoljne sile kočenja, (moguće je motor podići na prednji točak), ali traži pri tome "muški" pritisak na polugu. A osnovno je da je vozač "utreniran". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Decembar 13, 2010 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zamenom samo rucke neces puno dobiti, samo ce se gumeno crevo jos vise siriti. Sve zavisi koliko zelis da ulozis novca u tu prepravku. Jeftinija varijanta sa vidnim poboljsanjem ti je da stavis veci disk i napravis nosac od punog aluminijuma za postojeca klesta uz obaveznu montazu pancir creva. A ako zelis da sirom otvoris novcanik onda je sve moguce, i bolja klesta, i dva diska itd itd 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo42 69 Napisano Decembar 13, 2010 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Bijeljina-Republika Srpska Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenom samo rucke neces puno dobiti, samo ce se gumeno crevo jos vise siriti. Sve zavisi koliko zelis da ulozis novca u tu prepravku. Jeftinija varijanta sa vidnim poboljsanjem ti je da stavis veci disk i napravis nosac od punog aluminijuma za postojeca klesta uz obaveznu montazu pancir creva. A ako zelis da sirom otvoris novcanik onda je sve moguce, i bolja klesta, i dva diska itd itd Ova Transalp Masina mi odlicno izgleda sa ovim crnim Bandazima,,, a posebno mi se svidjaju zadnje bocne plastike i zadnje krilo sa stopkom !!! Mozel kakav opis,upravo se mucim kako da izvedem zadnje krilo na mojoj XLV750r Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Decembar 13, 2010 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zamenom samo rucke neces puno dobiti, samo ce se gumeno crevo jos vise siriti. Sve zavisi koliko zelis da ulozis novca u tu prepravku. Jeftinija varijanta sa vidnim poboljsanjem ti je da stavis veci disk i napravis nosac od punog aluminijuma za postojeca klesta uz obaveznu montazu pancir creva. A ako zelis da sirom otvoris novcanik onda je sve moguce, i bolja klesta, i dva diska itd itd Ova Transalp Masina mi odlicno izgleda sa ovim crnim Bandazima,,, a posebno mi se svidjaju zadnje bocne plastike i zadnje krilo sa stopkom !!! Mozel kakav opis,upravo se mucim kako da izvedem zadnje krilo na mojoj XLV750r Vlasnik motora je moj poznanik u italiji. Sto se tice plastika korisceni su delovi od KTM-CAGIVE i APRILIE. http://tecnica.transalp.it/modelli.php?id=4 Imam na raspolaganju nekih plastika, sedista i sl. od KTM-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo42 69 Napisano Decembar 13, 2010 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Bijeljina-Republika Srpska Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenom samo rucke neces puno dobiti, samo ce se gumeno crevo jos vise siriti. Sve zavisi koliko zelis da ulozis novca u tu prepravku. Jeftinija varijanta sa vidnim poboljsanjem ti je da stavis veci disk i napravis nosac od punog aluminijuma za postojeca klesta uz obaveznu montazu pancir creva. A ako zelis da sirom otvoris novcanik onda je sve moguce, i bolja klesta, i dva diska itd itd Ova Transalp Masina mi odlicno izgleda sa ovim crnim Bandazima,,, a posebno mi se svidjaju zadnje bocne plastike i zadnje krilo sa stopkom !!! Mozel kakav opis,upravo se mucim kako da izvedem zadnje krilo na mojoj XLV750r Vlasnik motora je moj poznanik u italiji. Sto se tice plastika korisceni su delovi od KTM-CAGIVE i APRILIE. http://tecnica.trans...odelli.php?id=4 Imam na raspolaganju nekih plastika, sedista i sl. od KTM-a NEMAM RIJECI,,,odlicno izgleda....eto lijepi detalja ako neko nesto planira da pravi !!! Ukrascu kakvu ideju, oko zadnjeg krila i stopke...ja na moju stavljam auspuhe od Yamahe R1 (2004-2006) pa cu morati da ukrojim neko lijepo krilo sa led stopkom.....Trebace mi neki plastika(posalji mi br.mob. u PP) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
varadero015 12 Napisano Decembar 14, 2010 U prolazu, 56 postova Lokacija: loznica Motocikl: HONDA TA Prijavi odgovor kao problematičan hvala na odgovoru expresnom! znam sta je sve potrebno da bih ugradio dva diska,prednji tocak(ili srce,pa da se preplete postojeci)stapovi,dodatna klesta,creva,rucka vece zapremine...jendom recju-mnogo! pancirna creva sam vec planirao da nabacim...pa neka brembo klesta.a i to sa diskom veceg diametra i drugim nosacem je jako zanimljivo resenje..poradicu na tome.. pozz za sve! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
varadero015 12 Napisano Decembar 14, 2010 U prolazu, 56 postova Lokacija: loznica Motocikl: HONDA TA Prijavi odgovor kao problematičan Zamenom samo rucke neces puno dobiti, samo ce se gumeno crevo jos vise siriti. Sve zavisi koliko zelis da ulozis novca u tu prepravku. Jeftinija varijanta sa vidnim poboljsanjem ti je da stavis veci disk i napravis nosac od punog aluminijuma za postojeca klesta uz obaveznu montazu pancir creva. A ako zelis da sirom otvoris novcanik onda je sve moguce, i bolja klesta, i dva diska itd itd Ova Transalp Masina mi odlicno izgleda sa ovim crnim Bandazima,,, a posebno mi se svidjaju zadnje bocne plastike i zadnje krilo sa stopkom !!! Mozel kakav opis,upravo se mucim kako da izvedem zadnje krilo na mojoj XLV750r Vlasnik motora je moj poznanik u italiji. Sto se tice plastika korisceni su delovi od KTM-CAGIVE i APRILIE. http://tecnica.transalp.it/modelli.php?id=4 Imam na raspolaganju nekih plastika, sedista i sl. od KTM-a bas,bas lepo sredjen TA!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 836 Napisano Decembar 14, 2010 Drug član, 1450 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je izvodljivo probaj sa drugim vecim diskom, veca kljesta automatski i veca plocica i teflon crevo. To ce najmanje da kosta pa sta bude. Racunaj da na kvalitet kocenja utice i vesanje tako da je od TA nezahvalno traziti mnogo. Ja sam svojevremeno na skoro novom Kle500 uradio par promena kao EBC kit disk i HH plocice, Hyperpro progresivne opruge sa dodatim caurama u viljusku, spiegler teflon crevo. Pomak je subjektivno bio ali veoma mali. Sa obzirom da sam znao sta mi treba otisao sam u radnju i kupio Ktm Supermoto 690. I sada kocim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Decembar 14, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Prvo vidi koji ti je prečnik cilindra pumpe. Ako je na toj pumpi od Yamahe isti kao i na toj što već imaš, nećeš dobiti ništa. Problem koji imaš jedino možeš rešiti promenom diska i kočionih klešta a to je i poskupa stavka. Stavljanjem teflonskog creva dobijaš bolji odziv kočnice. Probao sam DR-a 650, prepravljenog u supermoto, sa promenjenim diskom i kleštima, ne znam od koje firme, i teflon crevom. E to je već Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...