Pablo87 85 Napisano Decembar 7, 2010 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi uputstvo kako provetriti prednja kociona klesta na ZZR600 '93. Kleshta su marke Tokico. Kleshta su bila skinuta sa motora poshto su dva klipa na levoj strani desnog klipa bila zaribala i nisu kocila. Naravno ja i drugar se nismo setili da ih istisnemo pritiskom koc. ulja nego je on hteo da ih sredi sa kompresorom na poslu. Sad kad je to propalo odnosno nemoze da ih istisne kompresorom mislio sam da probamo sa kocnicom ali nikako nemozemo istisnuti vazduh iz sistema... Sipali smo gore u rezervoar iznad rucice koc. ulje odvrnuli sisicu dole na klestima ali ulje nece ni da udje u cevi... Drukali smo kocnicu 10 min i nema sanse da otvrdne Naravno ovo smo radili tako shto smo zavrnuli sisicu pa drukali pa zadrzali rucicu kocnice odvrnuli sisicu da izadje vazduhi ( osim shto nije nishta izashlo ) i tako u krug... Kocnica je pre skidanja radila normalno izuzev dva zaglavljena klipa... Naravno sve bi mi skontali samo da imam service manual... Odnosno imam ga i koliki sam baksuz od 250 strana fali jedna - tacno ta koja meni treba. Chapter 7 section 8... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan66 126 Napisano Decembar 7, 2010 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: H H-Crni Prijavi odgovor kao problematičan Ako si sklopio klješta i sve vratio na svoje mesto...probai obrnuto...kupi špric od recimo 20ml, i crevo za akvarijum, koje je prečnika...recimo 5mm, navuci crevo,na špric, i na sisicu za ispuštanje vazduha, koju ćeš malo odvrnuti, špricem guraj ulje i rezervoar na ručici polako, i prati nivo, kad se napuni rezervoar, zavrni sisicu, raskači crevo i probaj da dobiješ kočnicu stiskanjem ručice...ako je sve kako treba , posle par pritisaka ručice, morao bi da se oseti pritisak, ako osetiš pritisak, zadrži ručicu i odvrni sisicu da izadje vazduh...i tako par puta... Nadam se da ćeš uspeti ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan66 126 Napisano Decembar 7, 2010 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: H H-Crni Prijavi odgovor kao problematičan Drukali smo kocnicu 10 min i nema sanse da otvrdne Naravno ovo smo radili tako shto smo zavrnuli sisicu pa drukali pa zadrzali rucicu kocnice odvrnuli sisicu da izadje vazduhi ( osim shto nije nishta izashlo ) i tako u krug... Ujedno ćeš ispitati instalaciju(crevo), dešava se da crevo od AT ulja popusti vlakna , i da se unutrašnji prečnik creva smanji i nema protoka ulja....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si sklopio klješta i sve vratio na svoje mesto...probai obrnuto...kupi špric od recimo 20ml, i crevo za akvarijum, koje je prečnika...recimo 5mm, navuci crevo,na špric, i na sisicu za ispuštanje vazduha, koju ćeš malo odvrnuti, špricem guraj ulje i rezervoar na ručici polako, i prati nivo, kad se napuni rezervoar, zavrni sisicu, raskači crevo i probaj da dobiješ kočnicu stiskanjem ručice...ako je sve kako treba , posle par pritisaka ručice, morao bi da se oseti pritisak, ako osetiš pritisak, zadrži ručicu i odvrni sisicu da izadje vazduh...i tako par puta... Nadam se da ćeš uspeti ... Hvala ti puno druze... Uspelo je... Odradio sam odmah cim si napisao nego nisam bio duze na forumu i tek sad sam se setio da odgovorim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...