alexanto 4924 Napisano Novembar 28, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan ...da se lagano vratimo na temu... Imam podkapu i okovratnik iz Pegaza i otprilike sam "šugav" kad ih ne nosim. Pogotovo okovratnik... Podkapu ipak nosim samo kad je hladno. Vrede svaki dinar. Preporuka !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Novembar 28, 2010 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je do 00 ,testirao sam u nedelju na +3 ("WS/Coolmax Balaclava") http://www.rukka.com/mxl-fashion/rukkawww.nsf/pages/en_mc_products.html?OpenDocument&Cat=2_3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1953 Napisano Novembar 28, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego sto se odlucis za kupovinu, proveri i ovu varijantu: http://www.trionmotors.com/oprema/tucano-urbano/wb-jet-under-helmet-silk-100-618-wb.html Ovo je zimska podkapa, prvenstveno namenjena za Jet kacige zato sto ima wind-stoper materijal koji stiti grlo, vrat, ali i celo lice i čelo. Medjutim izuzetno je primenjljiva i za kros/enduro kacige, koje nemaju stitnik ispod brade. (Ako imas full-face kacigu, kroz koju ne duva, onda bi ti mozda i ovaj model zavrsio posao: http://www.trionmotors.com/oprema/tucano-urbano/wb-full-face-under-helmet-silk-100-620-wb.html) Ima siroki okovratnik koji nema potrebe uvlaciti u kragnu, jer padne preko nje i potpuno stiti od hladnoce, a samim tim je i udobnija za upotrebu. Vrlo sam zadovoljan ovom podkapom. Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Novembar 28, 2010 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Pre mesec dana u Pegazu me ubediše da uzmem tu "baklava" potkapu, i ja prezadovoljan. Ovde možeš da poručiš aktivni veš,Cheris, domaće proizvodnje,komplet za 1400 dinara, i to je to. Planiram da kupim u Pegazu one tanke rukavice koje idu ispod rukavica. Ako budu radile posao kao potkapa, za mene nema zime. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
metheny 11 Napisano Novembar 29, 2010 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...Najveci problem je da se ubodu dioptrijske naocare kroz otvor vizira i priljubljenu podkapu, i zadenu za usi. Ovo se rešava kupovinom flip-up kacige Vozio sam i full face i flip i mogu reći da je flip pravo rešenje za ove stvari. Još samo da mi izmisle enduro-flip! eh, puste želje imas u polo katalogu speed specs naocare za kacige,stavis jednom i ne mislis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Novembar 29, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja da potvrdim da je termo balaclava iz pegaza odlicna stvarno za hladnije vreme. znaci to nosim stalno sa sobom, razlika u odnosu na obicnu pamucnu ili svilenu potkapu je kao nebo i zemlja. za ovaj dodatak, sto je samo rolka nisam ni znao, moracu da odem da uzmem i to. ne volim kad mi je hladno pa to ti je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Novembar 29, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ništa, pičim u pegaz onda... Taman ću da kupim i onje podrukavice, sa grejačima ručki kapiram da će biti super... Jedino će butine da mi mrznu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 616 Napisano Novembar 29, 2010 drkadzija, 1226 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan ......razmisli o onim windstoper pantalonama koje ti je markone predlagao uopšte nisu loša stvar, probao sam ih ispod običnih platnenih pantalona i super su mi radile posao. Naravno ako planiraš da se voziš po 1 cifrenim temperaturama bez moto pantalona sa termo uloškom biće ti jako ladno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Novembar 29, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan jebiga, trpeću dok ne budem imao para za pantalone za zimskim uloškom, a to je mesec dana maksimum... P.S. Bolje voziti se sto godina na BMW 1200 gs sa opremom vrednom 2000 evra, nego pet dana na Tomosu bez ikakve opreme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano Novembar 29, 2010 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mali OFF: Malopre gledam na History kanalu, neki reporter otišao u Ukrajinu da poseti ogromnu podmorničku bazu na Crnom moru koja je napuštena već 10 godina...i šta mislite kako se zove to selo gde je bila baza? Balaclava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Novembar 29, 2010 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je do 00 ,testirao sam u nedelju na +3 ("WS/Coolmax Balaclava") http://www.rukka.com...ocument&Cat=2_3 Deo koji ide na glavu, je li debeo ili tanji materijal? Pretpostavljam da si je pazario negde preko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Novembar 29, 2010 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre dve godine u Gajicu kupio podkapu skijasku, kombinacija "cebeta" i neoprana. Vozio se na -7 i nije bilo hladno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Novembar 29, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Baklava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Novembar 29, 2010 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo ta Balaklava podkapa odradjuje posao i to jako dobro. Onaj predlog sa cvikerima bice testiran prvom prilikom, hvala. Molba forumasima glasi da po ovim temperaturama i ostalim nuzpojavama ne eksperimentisu sa neadekvatnom odecom t.j. opremom. Kasnije posledice budu stalne, a treba dugo da se druzimo. Radije se strpite i nemojte voziti motore. Pantalone Duchinni Sahara testirane na 3 stepena odlicne, doduse na skuteru. U Pegazu imaju jos 5 ili 6 modela moto pantalona, izaberite i mirni ste do poledice. Onda nema voznje, ne zbog hladnoce, nego zbog pogibeljnosti pri poledici maloj kao tanjiric od kafe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Novembar 30, 2010 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je do 00 ,testirao sam u nedelju na +3 ("WS/Coolmax Balaclava") http://www.rukka.com...ocument&Cat=2_3 Deo koji ide na glavu, je li debeo ili tanji materijal? Pretpostavljam da si je pazario negde preko? Neki fin,tanak materijal ,jako prija na glavi. Kupio u Luisu.Imao sam Bickers ranije i ona je slicna na prvi pogled ali je ova neuporedivo udobnija. Evo kopi sa sajta - Throat, neck and upper chest are protected against the wind with Gore Windstopper®Active Shell material - Coolmax® hood creates a pleasantly cool feeling Ove duge gace sam probao i ispod farmerki sve do 0 stepeni i vrlo je prijatno u njima jer se nism kuvao kada sidjem sa motora i sednem negde gde se prostor greje http://shop.hostettler.de/productdetails.aspx?id=248&itemno=Z6795 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Novembar 30, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan ja ću da kupim onaj aktivni veš iz ruzveltove, kažu ljudi da je za te sitne pare skroz dobar.... jebiga, ne mogu odmah da uzmem full kvalitete na sve strane... trebalo bi stvarno onda da počnem da pljačkam menjačnice ili banke ... mali off - kako do novca za opremu a.k.a. kojim vidom kriminala se baviti ... možda otvoriti temu P. S. glasam za pirateriju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Novembar 30, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan ja ću da kupim onaj aktivni veš iz ruzveltove, kažu ljudi da je za te sitne pare skroz dobar.... jebiga, ne mogu odmah da uzmem full kvalitete na sve strane... trebalo bi stvarno onda da počnem da pljačkam menjačnice ili banke ... mali off - kako do novca za opremu a.k.a. kojim vidom kriminala se baviti ... možda otvoriti temu P. S. glasam za pirateriju Aktivni veš ti neće rešiti problem sa vetrom i hladnoćom! On je za izbacivanje toplote i znoja da ostaneš suv i da te rashladi leti! Windfilter je za ono što tebi treba. Znam da je skuplji ali ti radi posao. Ovo što planiraš ćeš samo bez potrebe da baciš pare, osim ako ne uzmeš i neku vetronepropusnu opremu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Novembar 30, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Mali OFF: Malopre gledam na History kanalu, neki reporter otišao u Ukrajinu da poseti ogromnu podmorničku bazu na Crnom moru koja je napuštena već 10 godina...i šta mislite kako se zove to selo gde je bila baza? Balaclava Evo da ne bude off objašnjenje: Englezi su u bici za Balaklavu (da tako se zove mesto, ali ne znam u kom ratu je to bilo od mnogih koje su vodili) koristili potkape koje su kasnije nazvali po tom mestu gde su im bile neophodne i rođena je Balaklava - po srpski potkapa. Ne znam da li su je oni izmislili (sumnjam), ali po tome je dobila ime na engleskom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Decembar 2, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Prodali smo sve Windfilter Balaclava potkape. Sledeća tura nam stiže oko 20. decembra. Obzirom na veliku potražnju napravićemo popust za kombinaciju: Windfilter Neck Warmer (ima dublju zaštitu za grudi od Balaclave) + svilena potkapa umesto 2.200,00 RSD biće 2.000,00 RSD. U ovoj kombinaciji vrat i grudi su čak mnogo bolje zaštićeni. + = 2.000,00 RSD! Popust važi do isteka zaliha ili dok nam ne stignu Windfilter Balaclava potkape. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dynaudio 37 Napisano Decembar 2, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Maleni off, koliko Windfilter Inner Gloves mogu da "kupe" vremena na tempeaturama od 0 - 5 stepeni? Pre koji dan sam izdrzao 40-tak min sa GP Plus rukavicama, ali posle toga 2 dana nisam osecao nokte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Decembar 2, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan ove rukavice sam kupio negde u aprilu, uvek sam ih imao sa sobom. po mom skromnom iskustvu windfilter unutrasnje rukavice nece pomoci ama bash nista pri temperaturama ispod 10c. Mislim da nisu ni dizajnirane da pruze toplotnu izolaciju na iole nizim temperaturama ? ili pak moras da imas dobre osnovne rukavice? ja sam ih nosio ispod nekih koznih rukavica, nesto na foru all season, al nista nije pomoglo Ukoliko nemas namenske letnje rukavice, mogu lepo da posluze leti i da se nose samo one (ovo radis na svoj rizik). Bash prijaju po vrucini, ne greju ti se ruke, a ne odvali te vetar. ako te nervira kad se prstitji smrzavaju, moj su savet ozbiljne zimske rukavice. Ja sam licno za duza putovanja smekao nesto ovako, ali moram nekako da se maznem necim u glavu pa da opravdam 100eur cenu http://www.louis.de/_209ff0d274c2b3657dedd9dc8c0a9707c4/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=180&wgr=712&list_total=14&anzeige=0&page=0&artnr_gr=201065 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Decembar 4, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Maleni off, koliko Windfilter Inner Gloves mogu da "kupe" vremena na tempeaturama od 0 - 5 stepeni? Pre koji dan sam izdrzao 40-tak min sa GP Plus rukavicama, ali posle toga 2 dana nisam osecao nokte. Ja sam ih nosio ispod običnih kožnih rukavica i mogu ti reći da su mi kupile oko sat vremena. Posle toga i sa njima bude hladno. Kasnije sam probao bez Inner Gloves-a i već posle 10-tak minuta su mi promrzli prsti. Dakle, da vrede - VREDE i to jako, ali ne očekuj baš čuda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dynaudio 37 Napisano Decembar 4, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Maleni off, koliko Windfilter Inner Gloves mogu da "kupe" vremena na tempeaturama od 0 - 5 stepeni? Pre koji dan sam izdrzao 40-tak min sa GP Plus rukavicama, ali posle toga 2 dana nisam osecao nokte. Ja sam ih nosio ispod običnih kožnih rukavica i mogu ti reći da su mi kupile oko sat vremena. Posle toga i sa njima bude hladno. Kasnije sam probao bez Inner Gloves-a i već posle 10-tak minuta su mi promrzli prsti. Dakle, da vrede - VREDE i to jako, ali ne očekuj baš čuda Hvala na odgovoru, tako necemu sam se nadao, ne treba mi za ne znam kakve ture, cisto po lokalu ako se sedi do 45min-1h na motoru da ipak bude koliko toliko prijatno. Do sada sam pribegavao grejanju ruku u voznji i na semforima na izduve, XT je kao stvoren za to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 4, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan dobri štitnici za ruke takođe mnogo znače (mislim na one na kormanu koji služe da vetar ne udara direktno u ruku) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Decembar 4, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan ko zna........... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...