Jump to content

Moto Zajednica

TA Temperatura

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 227 postova

Moze li neko da kaze kako mogu TA da zagrejem na radnu temperaturu kada su temperature vazduha kao sada npr, ne znam dali je to normalno ili ne, ali kada je temperatura vazduha oko 10-15 stepeni jedva uspevam da ugrejem motor toliko da cajger pomerim iz plavog polja. Ako ga ostavim da radi na leru, ili ako ga po gradu zagrejem malo cekajuci na semaforu, cim krenem on se u roku od 10-tak minuta ponovo ohladi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Sad si me bash zamislio...

Ja kada negde idem, upalim motor u leru i sachekam recimo 2-3 minuta...taman dok navuchem kacigu, rukavice itd...

Motor se u tih par minuta sa nule da tako kazem pomeri skoro do crte koja se smatra jelte da je motor zagrejan. Onog momenta kada krenem, vec posle minut-dva motor je zagrejan i stoji npr malo preko te crte. I to je to. Nehladi se dok se ne zaustavim skroz i ne ugasim motor. Govorim o ovom nazovi zimskom vremenu. Leti se naravno zagreva mnogo vishe pogotovu ako zapadnem u guzvu.

Nije mi bash jasno kako tebi motor koji se zagreje na radnu temperaturu u toku voznje padne tj ohladi se ispod radne temperature.

Nisam ti nishta pomogla znam, samo sam ti prenela moje iskustvo. Bash si me zamislio, nema mi logike nekako.

• Svrati ponekad, 423 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Pa i kod mene na Africi je isto. Jako je veliki opseg radne temperature. Sad mi stoji nesto iznad minimalne radne temp, a leti ode do sredine osim kad sam u gradu kad se popne do ventilatora.

• Svrati ponekad, 227 postova

Kontam da je od 1. do 2. crte na cajgeru plavo polje, iako nije plavo, onda ide ono najvece od 3. do 4. crte, ono je otprilike 60% tog podrucja i na kraju ide crveno podrucje. Ja smatram da je radna temperatura kada se cajger nalazi bas u tom najvecem polju tj. bas izmedju 3. i 4. crte, koju je nemoguce postici osim u Julu i Avgustu. A kad je tako kontam ni da motor ni ulje nisu dovoljno zagrejani posto kad je u tom takozvanom "plavom polju", dekla motora jedva da je mlaka. A trbala bi biti vruca da jedva moze da se stavi ruka na nju.

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Africa i Transalp su generalno hladni motori.

Isto je bilo i sa mojim bivsim TA, znaci na otvorenom koliko god dugo vozio on je uvek nesto malo ispod pola. Po bgu leti kada je bas guzva, dodje do pola a onda upali ventilator. Preko pola mi nikad nije otisao.

To je normalno, nemoj da brines. Honda je to :care::moto3::nanana:

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Rekao bih ti da ni ne pokusavas da nesto mnogo grejes motor. Par minuta rada u mestu i cao! Nema sanse da se u ovo hladno vreme zagreje toliko da predje jedan ili dva mm preko prve crte.

Jedino sam uspeo da ga "nateram" da predje polovinu letos na reliju, kada smo se peli uz Kopaonik, motor bio natovaren potpuno, a ja sam zbog slabijih motora ispred morao da vozim sporije, pa se nije hladio dovoljno.

Nema sekiracije, svima nam je manje vise isto.

• Svrati ponekad, 194 postova
  • Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50,

Lako moguce da je termostat stalno otvoren i automatski se motor teze greje.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Ako motor iance radi kako treba ne bi trebalo da se brines oko ovoga.

Pre dve godine sam sa TA isao u Zrenjanin na deda mrazeve.... -11C... Dok sam se vozao po ZR, temperatura se popela na neki normalni minimum, ali kada krenuo kuci... 80-100km/h... temepratura je pala skoro do kraja. Kada sam na ulasku u naselje pustio gas, skoro mi se ugasio motor i morao sam dodati sauga.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja