Jump to content

Moto Zajednica

cbr 600 vs. R6

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

Evo ovako stvari stoje:

Pre neki dan sretnem drugara koji ima cbr 600 `05 (prvi vlasnik,motor presao 7000) i kaze mi da je resio da ga proda i kupi nesto jace.Pusti mi crva kao motor do j@j@,lak za obaranje...itd.itd....Sve u svemu njegov zakljucak je bio da je honda mnoooogo bolja od moje R6.Nisam imao priliku da vozim hondu pa me interesuje da li neko moze da mi kaze koja je razlika izmedju ova dva modela. :?: :!:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Guest gasa

honda je mnogo mirnija i lepsha za vozhnju, i ima bolji menjach...

ali ja sam uvek bio za Yamahu, tako da-t6voj motor je bolji :D

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

r6 je bolji od cbr600 , svako ko je dosta vozio oba i dobro dooooooooooooobro se razumije reci ce ti to ,

• Svrati ponekad, 116 postova

Malo je subjektivno ali Honda je Honda. Možda je R6 življa od Honde, ali se neuporedivo lakše vozi Honda, a u pogledu kvaliteta, ipak je za klasu bolja.

Zakljuèak: Honda :prayer:

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9

Ljudi nemoj da ste smesni, provozajte oba motora pa dajte zakljucak, necu mnogo da komentarisem, moje licno misljenje da je honda mnogooo bolja!

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ta honda (2005) i R6 koju ti vozis (2004) su malo razliciti motor i sacu ti objasniti i zasto:

Do 2004. godine su motori u klasi od 600 kubika imali dimenzije prednjeg tocka 120/60-17 (cijeli tocak je manji...) i zbog toga su bile poznate po okretnosti i brzini promjene pravca. Medjutim, zbog potreba takmicenja i nekih drugacijih zahtjeva tamo negdje u 2005. godini svi proizvodjaci u klasi 600 imaju tockove 120/70-17 (isto kao i klasa 1000) i uz to dobijaju i moderne potpuno podesive USD viljuske. Malcice se izgubilo na okretnosti ali se jako dobilo na stabilnosti. Naravno, zbog svog medjuosovinskog rastojanja i kao takvi ovi motori su i dalje kraljevi okretnosti u svijetu brzinskog motociklizma.

Ja sam pri kupovini mog motora htio CBR600RR (i to bas tu 2005. o kojoj ti govoris), meni je ona bila premala u smislu onoga sto je pruzeno vozacu na raspolaganje (ne estetika vec polozaji nogostup-hebl-sjediste-rezervoar) tako da sam nastavio da biram izmedju R6 2005 i GSX-R600 2005. Odlucio sam se za Yamahu jer mi je vise odgovarala po pitanju ovoga maloprije navedenog... Ja sada ne znam za sta tebi treba motor, R6 jeste malo snaznija ali je treba znati vozitijer trazi odredjeni rezim, a Honda je vise User Frendly bike i Hondu moze svako da vozi (povozna je). E sad, tebi sve ove stvari koje ti nudi ta Honda nista mnogo ne znace ako neces na pistu... Ako je u pitanju estetika uzmi onaj koji ti se vise svidja i to je to :wink:

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez
Ta honda (2005) i R6 koju ti vozis (2004) su malo razliciti motor i sacu ti objasniti i zasto:

Do 2004. godine su motori u klasi od 600 kubika imali dimenzije prednjeg tocka 120/60-17 (cijeli tocak je manji...) i zbog toga su bile poznate po okretnosti i brzini promjene pravca. Medjutim' date=' zbog potreba takmicenja i nekih drugacijih zahtjeva tamo negdje u 2005. godini svi proizvodjaci u klasi 600 imaju tockove 120/[b']70[/b]-17 (isto kao i klasa 1000) i uz to dobijaju i moderne potpuno podesive USD viljuske. Malcice se izgubilo na okretnosti ali se jako dobilo na stabilnosti. Naravno, zbog svog medjuosovinskog rastojanja i kao takvi ovi motori su i dalje kraljevi okretnosti u svijetu brzinskog motociklizma.

Ja sam pri kupovini mog motora htio CBR600RR (i to bas tu 2005. o kojoj ti govoris), meni je ona bila premala u smislu onoga sto je pruzeno vozacu na raspolaganje (ne estetika vec polozaji nogostup-hebl-sjediste-rezervoar) tako da sam nastavio da biram izmedju R6 2005 i GSX-R600 2005. Odlucio sam se za Yamahu jer mi je vise odgovarala po pitanju ovoga maloprije navedenog... Ja sada ne znam za sta tebi treba motor, R6 jeste malo snaznija ali je treba znati vozitijer trazi odredjeni rezim, a Honda je vise User Frendly bike i Hondu moze svako da vozi (povozna je). E sad, tebi sve ove stvari koje ti nudi ta Honda nista mnogo ne znace ako neces na pistu... Ako je u pitanju estetika uzmi onaj koji ti se vise svidja i to je to :wink:

Ti si kralj!

Dileme vise nema,saznao sam do sad skoro sve o razlikama ove dve azdaje.Hvala svima a kad se negde sretnemo bice :pivo: :jos_piva:

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Ti si kralj!

Dileme vise nema' date='saznao sam do sad skoro sve o razlikama ove dve azdaje.Hvala svima a kad se negde sretnemo bice :pivo: :jos_piva:[/quote']

Lepo je kada se na temu dobije konkretan odgovor. Mislim da ovde nema šta više da se kaže.

najzli

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja