Popsy 2907 Napisano Novembar 7, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Elem, Kako to biva kod nas, dobra organizacija je alfa i omega svega Za ovaj vikend je bilo predviđeno izuzetno lepo vreme tako da smo znali da će da padne neki dogovor za off road – svi su bili za samo niko nije znao gde i kako... Kao u pesmi „jedan poziv menja sve“ ovog puta je bilo jedna poruka menja sve – od Kepe i bila je „dolazite ovamo“ :D Onda je počelo sa internim dogovaranjem, ideja je bila da dođemo u petak uveče i prespavamo u Kosjeriću i ranom zorom krenemo. Busman se smorio jel mora da radi do petka do ponoći, Jimmy i ja smo imali ideju da prepadnemo Kepu malo ranije i odemo u mali off još u petak, Jager je isto imao nekake obaveze itd... Nekako smo se izdogovarali da dođemo u malim grupicama do Kosjerića neki uveče a neki ranom zorom. Jimmy i ja smo krenuli oko 14h 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 7, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Slika iz serijala "Afrikanac u retrovizoru" Ova slika je namenski napravljena da se vidi kako se poštoju propisi i ograničenja brzine Deonica od Valjeva ka Kosjeriću... Naravno poštp smo napravili grešku u računanju (ovo zimsko merenje mi je uvek išlo po živcima) zaboravili smo u koliko sunce zalazi i već tada je bilo očigledno da i pored dobrog prolaznog vremene neće biti ništa od popodnevnog offroada Mereno seoskom metodom imali smo manje od prsta sunca Stigosmo do Kosjerića ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 7, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dolazimo do Kepe koji nas dočekuje sa mapom i mutnom vizijom puta kojim trebamo da prođemo... čuo sam od jednog čoveka ()da ima tamo neki put :takoje: više nego dovoljna informacija... Jel znaš ti Jimmy gde je manastir Uvac? Aaaaaaaaa tu je Ubrzo potom dolazi nam i Boban. Krećemo ka mestu gde ćemo spavati koje je pored soba imalo i radionicu (šta ti je iskustvo jednog Afrikanca:) ) Boban je imao peh sa (ozloglašenim) problemom RD07 a to je predugačak prednji branik koji prilikom naglog kočenja ume da se zaglavi u šuspleh... Za dr. Kepu ovo je sada već rutinska operacije :D:D Ondak smo otišli na klopu koju sam zaboravio da slikam (pretpostavite onda kakva je bila - domaće kobasice rulezzz) zatim pomeramo bazu ka lokalnom kafiću Ubrzo zatim čujemo kako stižu Valentino ROSSI i Andrea DOVIZIOSO u narodu poznatiji kao Busman & Vlajko. Inače Vlajko je na svoju ST nazuo nove Hajdesada gume i totalno je poludo Kao što vidite malo se :cirka2:a malo i klopalo Kangrbe u mraku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 7, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kapetan Kepa je izneo uveče plan, u pola 9 se nalazimo u kafiću u 9 krećemo, kratak je dan i to je to. Ali mi znamo da ne ide to baš tako lako, iako smo neki ustali u pola 8 došlo je do nekih pomeranja al idemo polako... Pogleda sa terase.. Boban je izašao kao da je napolju 20 stepeni a nije bilo ni 6 ... Busman u fazi "šta ćete vi svi u mom snu..." -_- Jutarnje sređivanje Afrike :) Jel smo spremni, ko sve dolazi... čekamo Jagera koji je junački ustao u 5h i zapucao iz SU pravo za Kosjerić i Rusica sa još 2 drugara. Jager se javio, samo što nije.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 7, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da se ne bi više razvlačili, sišli smo do pumpe da sačekamo Mali dodaci na Africi by Kepotech (Gošo ovo ti je bolje od orginala ) Čekajući ljude zapažam nešto zanimljivb Eto Rusica i drugara... Afrika Mad Max edition Eto nam i Jagera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 7, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Krenuli smo... Posle nekog vremena pravimo pauzu... Jager je odlučio za malo šumskog stripteasea Zlatibor - za ovu fotku oću piće Jageru Ovaj deo će nekima biti poznat (sa prve izvidnice za Kotlinu) Pošto su ovi sa čepovima poludeli ja sam probao da ih preteknem okolnim putem i slikam kad se budu podizali iz dolinice... Naravno bio sam spor za Kepu Onda je krenulo divljanje po Zletiborskoj preriji... fenomenalni pravci prekriveni travom ispod koje nemate pojma šta vas čeka, tako sam ja bio u situaciji da vidim Kepu i Jimmya kako naleću na neki poplavljeni deo sa blatom i iskusno odlučim "mene nikad neće uhvatiti" i zalomim oštro levo i sav ponosan što sam zaobišao blato uletim direktno u neke rovove i čuda (jedva živu glavu izvukoh )<br><br>taman smo došli do puta kad neko fali... fali trojac Busman, Jager & Vlajko (eno ih na vr onog brda kao tri tačkice) Jager je krenuo sa koferom na off a ploči od kofera se to nije ni najmanje dopalo... sa par gurtni problem je polutrajno rešen... Taman smo se zagrejali kad jedan deo ekipe mora nazad. Da bi stigli kući pre mraka idu sa nama do izlaza na Zlatiboru i pravac BG Pošto smo se razišli krećemo "putem kojim se ređe ide" i dolazimo do potoka za koji sam ja prošli put bio uskraćen preko potoka postoji i pontonski most al zašto ići mostom... Jager i ja krećemo herojski kroz potok i nekako prolazimo. Međutim ja nisam zadovoljan jel sam prošao u drugoj i oću opet. Naravno to je već idealan recept za pljuskanje... okrećem krug ubacujem u prvu i krećem... mal je falilo da pljusnem (dokumentovano videom) al nisam. Zako kad sam stigao na obalu, stao i da spustim noge sa fuzastera, desnu sam spustio a leva neće pa neće... ostali će opisati šta je bilo i kako ... Stižemo do neke raskrsnice i posle mojih vapaja nekako stajemo na lunch pauzu i nikad mi draže sedviče. U međuvremenu Kepo se bavi obaveštajnim radom Jager je otišao da "telefonira" Nastavljamo dalje ka manastiru Uvac Po starom običaju opet upadamo ljudima u dvorište Prolazimo kroz prelepe predele Kapetan razmišlja... "mogli bi ovuda..." i onda na moju veliku žalost baterija crkava... ja iskusno vadim punjač za mobilni za utičnicu od 12v al ona ne radi (tj. fali joj onaj šiljak...) znači smorio sam se kao rotkvica u 40 hektara... al sam zato bio više nego dosadan da maltretiram Vlajka i Jagera da slikaju sve i svašta... Posle ovih puteva smo imali skoro pa magičnu deonicu kroz šumu uzbrdo putem za drvoseče koji je bio prekriven lišćem pa kao što se pod motorima na zlatiboru dizala prašina sada je letelo lišće ... prelep osećaj sike u mojoj glavi skoro nestvarne.. onda stižemo na vrh gde se malo odmaramo pa krećemo šljunkovitim serpentinama nizbrdo. Serpentine su vrlo nezgodne jel su pod velikim uglom prekrivene sitnim šljunkom i kako se za čas dobije na brzini sa kočenjem je mali problem. A posle serpentine jedno 200-300 metara izmišljenih za slobodan pad (svi smo imali bar po jedno presecanje dal ćemo stati ili ne ) ali osećaj je vrhunski. <br><br>Prošli smo manastir i opet smo stali da se informišemo... Kepo je potražio savet lokalnih iz prodavnice "jeste tu je uvac, ima tu most" "nema most, odnela reka" "ma nije ima most" Nema veze idemo... i pogodite šta - nema mosta i tu smo mogli da se podavimo (sve je dokumentovano videom) Zatim nastavljamo dalje prolazimo neverovatne predele i; posle svega toga izbijamo na raskrsnicu u Kokinom Brodu (malo pre kafane Sveti Nikola). Vraćamo se za Kosjerić ali pošto ja gubim moć govora pa zatim moć vožnje stajemo u Užicu na kafu. Ubrzo nas locira Mata i ugošćava nas sve u 16 - "to što niste došli kod mene kući ne znači ništa, u mom ste gradu..." Organizovao nam je komplet lepinje koje su meni vratile moć govora. Sedeli smo tu par tura, skupilo se još bajkera iz Užica i baš mi je drago što sam ih upoznao. Svaka čast na gostoprimstvu... Kaže Jimmy "jeli Popsy jel imaš goriva? meni se upalila lampica pa da sipamo" ja se razmišljam pa imam sipao sam do čepa u BGu. Idemo do pumpe i ja sipam i sipam i na kraju sipam 24l i skapiram da smo zapravo prešli 340km a od toga bar 150offroada i da mi se potrošnja primakla na 7 litara što nikad nije bilo (kad sam posle premotao kako smo i gde vozili još je to malo ) Krećemo mi za Kosjeru i ja razmišljam pa ja sam bio na 1 lit u rezervoaru mogao sam da stanem negde, sva sreća pa je sve ok.... kako sam to pomislio svetlo počinje da žmirka... nema veze idem ja za Jagerom koji sa onim bixenonima prži sve insekte ispred sebe a iza mene Vlajko... žmir žmir ja u mraku a ko u inat par krivina pre toga Jager bacio na masu i po gasu (ona dvojica sa čepovima su bila ko zna gde)... Vlajko je skapirao šta se dešava i bacio duga svetla i ja lagano. E sad problem je sa krivinama gde duga ne pomažu ... stižemo Jagera ja mu iznosim problem i krećemo u gustoj grupi . Sreća pa je put planinski bez saobraćaja pun krivina a nas trojica ko na sajli da se vučemo...<br><br>stižemo do Kosjerića i ne verujemo kako nam je extra bio ovaj prelep dan.. biće još dana za vožnju al ne ovoliku. <br><br>E sad da dođemo i do naslova teme... pošto smo se lomili kako da je nazovemo, jedino što je ostalo iz lunch paketa je Enduro jabuka koja je prošla ceo put i kao specijalna nagrada je uručena Jageru kao pobedniku ove vožnje (svaka mu čast, čovek je ustao u 5 krenuo iz SU i vozio ceo dan junački offroad). Znači Jager - :sampion:Jedino gume da zameni pošto je jedini bio sa neodgovarajućim gumama ... E sad ako sam šta zaboravio dodaću a čekam i ostale aktere da ulete sa slikama, u svakom slučaju svima Vam puno hvala za ovu enduro vožnju... pune su mi baterije jedno 150% 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Novembar 7, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Gde je blato Popsy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mio 57 Napisano Novembar 7, 2010 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: ČaČaK Motocikl: zgodni BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Ako momci ako, tako valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6410 Napisano Novembar 7, 2010 Enduraš, 6387 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma bzv, kladim se da ste se smrzli i smorili od voznje. A i uvece u kaficu verujem da vam je bilo dosadno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 7, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan kepijada broj.............? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 7, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Inkognito Kepijada Kepo rece bice 5-6 motora Kad ga pre sroci o Popsy..? Mala ispravka..Jagarac je ustao u 4..ima sms u 4.15.. Ispratio manijaka..a pre toga prosetali nase blato do usca..Maltene nam nisu dali da sednemo..da ne uprljamo stoljnjake.. No svako radi sto voli. pa eto hvala Kepo jos jednom sto si nas zvao po ko zna koji put u tvoja brda... Doci cemo opet :jaa: spominjano je neko sankanje na dzakovima.. tako rece nas Kapetan..kome moramo da izlijemo i urucimo medalju za........ lambadu po brdima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 7, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Aparat mi ostao na klaviru..vazno da sam gume poneo:D Jutarnja temperatura..1.7C Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6410 Napisano Novembar 7, 2010 Enduraš, 6387 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kad ce taj video ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 7, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ima ih više :D čeka se Kepo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 7, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Tja...uvek me nerviralo da klikcem na thumbnails.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Novembar 7, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan ma sve vas...čitavu tu bandu... treba a ne sad mi pošten i fin svet koji smo lepo i na vreme krajem septembra zavrsili sezonu i sad da moramo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 7, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo su se zajebali ovi sto uvek moraju kuci zbog cancibojzni.. Imali smo i sacekusu kod Lazarevca.. Izgoreli brat teneras Zex dosao je da mu odmah i smesta ispricamo kako jebilo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 7, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Popseto je stalno Jageru kacilo zguzvanu kutiju pljuga na kofer.. Da ne prlja okolinu i valjda mu lici kangrba na kontejner Hvala svima na predivnom vikendu.. Jedva cekam jopet 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 7, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 7, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vratia se Šime :D 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 7, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan pored kutija cigara,neko je bacio praznu kutiju od ulja!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Novembar 7, 2010 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci o opstoj jurnjavi Luda ekipa,isto takva voznja i druzenje Ovi sto su pobegli ranije imaju za cim da zale Hvala Uzicanima na gostoprimstvu,saborcima ..tenerasima i afrikancima na dobrom druzenju ,i po ko zna koji put dobro provedenom vikendu..,a vrhovnog komadanta Kepu..za predsednika Zivelii Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3247 Napisano Novembar 7, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 7, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Otprilike u par smajlija tako :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 7, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Divčibarsko-zlatiborski gonič ... a tek ako se kasni sa polaskom :oda2: Kepo, brate, fala jos jednom, pa da se opet vidimo uskoro! Zao mi je sto sam bio samo u prvih 80 kilometara off-a, ali ne sumnjam da ce se ta nova dzada ponoviti jos koji put radi utvrdjivanja gradiva. Skidam kacigu Jageru! Svaka ti cast prijatelje! Takvu kondiciju retko ko ima. I znate sta... ove fotke sto napravimo u pauzama su cisto turistickog karaktera. Nikada nismo stali sa namerom da se ufotka staza i bogaza kojom gazi tocak, a bilo je toliko zanimljivih momenata. Rusicevi drugari, Nikola i Milutin, su odusevljeni voznjom, ali im je zao sto nisu imali prilike nista da vide od predela. Samo dzada, gas, koci, gas, koci, bara, krivina, prsti kamenje, op - kolotrag (mokar), opop, gas... Znaci, moci kazu da im sex posle ovoga ne treba. Aj ziveli i ponovo se po Kepolendu vozili !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...