Arakis 6025 Napisano Decembar 2, 2010 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ura! Proradila ljuta makina! Ima da šljašti kada se uglanca, samo tako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Decembar 2, 2010 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Lepo nema sta, moze i neki snimak da se okaci na YouTube kad bude sve gotovo pa i mi da cujemo zvuk.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Decembar 5, 2010 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno nema sta,veoma interesantna tema. Samo me zanima koliko si platio motor i koliko te je kostalo sredjivanje? Planiram da kupim yamahu virago 250,pa cisto da se informisem. I da ne zaboravim. Jel problem naci delove za virago,jer su malo stariji motori? I jel si zadovoljan motorom? Unapred Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 5, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Pa motor nisam kupio nego sam menjao automobil za njega... recimo da je bio procenjen na nekih 1600-1700eur Sto se tice delova, zasad nista specijalno nisam trebao da kupim za njega, ali po iskustvu o mojim motorima od ranije, a nikad nisam imao maloletan motor do sada, nije problem nizasta. Veci deo stvari se resi i nabavi ovde na forumu, a za ostalo louis, ebay i kojekakvi drugi sajtovi... uvek ima neko ko nesto nabavlja, donosi, dovozi za neku malu proviziju. To mi nije bio problem nikada nizasta. Sto se tice svih troskova dosada, malo strpljenja. Uskoro se zavrsavaju radovi, pa cu onda sve detaljno da napisem. Trenutno pokusavam da resim problem crknutog statora... t.j. vijam nekog majstora za remont, i kada to odradim, manje vise cu imati sve podvuceno. Kao svaku moju temu, i ovu cu zavrsiti sa kompletnim i detaljnim troskovnikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Decembar 5, 2010 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan ok onda ocekujem izvestaj o troskovima na kraju i slike sredjenog motora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 8, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje... nesto malo smo radili i proslog vikenda Prvo zamena ulja u prednjoj viljusci. Ali vlasnici Viraga ce morati ovo uzeti sa rezervom i konsultovati servisno uputstvo, posto je na mom Viragu, prednji kraj od drugog motora... Kawa GPZ550 iz 1982god. Prvo popustanje steznika gornjih Zatrim skidanje gornjeg poklopca. E posle toga vam treba malo vise od 2 ruke. Srafcigerom smo pritisnuli dole metalni klip (ili sta god), a onda treba izvaditi tanki metalni osigurac. Posle toga sve lepo izlazi napolje. Potom se na dnu viljuske odvrne mali sraf i ispusti ulje. Potrebno ja malo rukom pumpati gore dole da bi svo ulje iscurelo. Obratite paznju da vam ulje ne curi po kocnicama i diskovima. Sledi zavrtanje tog donjeg srafa i punjenje novim uljem. Viljuske Kawe GPZ550 1982god, se pune sa 225ml ulja. Vraca se klipcic koji se gura dole kako bi se vratio osigurac i zatim sraf/poklopac i zatezu se steznici sa strane. Gotovo! Takodje smo montirali pinjon brzinomera, ali originalna Virago sajla je prekratka, pa cu trebati da kupim drugu. Montaza prednjeg blatobrana E sad... ostaje da resimo misteriju (ne)punjenja akumulatora. Posto smo montirali novi regler, a nista se nije promenilo, krenuli smo u potragu za losim kontaktima. Nismo resili problem. Onda je Joseph izvadio instrument i poceo da meri. Ispostavilo se da su sve tri faze lose, t.j. da su na masi (neka me strucniji isprave ako sam pogresio). Mobilni u ruke i zovi Josku... njegov odgovor je da je "vrisnuo" stator. Da bismo njega skinuli, potrebno je ispustiti novo ulje koje smo sipali. U isto vreme smo pricali i sa Arakisom koji se sazalio nad nama i rekao nam da za svaki slucaj pregledamo da nam negde neka zica nije prikljestena, oguljena,... pa da je problem nastao tu. Sta da kazem... na kraju smo ipak ispustili ulje i skinuli stator koji je trenutno negde u Backoj Topoli, kod izvesnog majstora Kis Karolja na remontu. Cena bi trebalo da bude negde oko 30-35eura. Cim stigne nazad vracamo ga u masinu, a do tada cemo obezbediti novi dihtung, a nadam se i sajlu kilometar sata. U svakom slucaju, kada to uradimo motor ce moci na registraciju (kako bih izbegao astronomske cifre najavljene za januar) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammerlo 42 Napisano Decembar 9, 2010 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996) Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, prava tema za rubriku "Sam svoj majstor" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 29, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan E pa Virago je zavrsen... manje vise... Montiran remontovani stator, sipano ulje, nov dihtung... presvuceno sediste... Izmerili napone i sve fercera lepo... Posle praznika ce se jos montirati sediste, lepo sve uglancati i ostaje da se kupe neki retrovizori. Tom prilikom cemo da uslikamo kompletno namontiran i ociscen motor a probacemo napraviti i neki snimak da cujete kako grmi. A sad troskovnik: materijal za pripremu ---------------------------------------------------- 40 sissy bar -------------------------------------------------------------------- 15 pinjon ------------------------------------------------------------------------ 35 farba, lak,... ----------------------------------------------------------------- 60 regler ------------------------------------------------------------------------ 20 sprej za izduvne grane -------------------------------------------------- 5 ulje, filter, ulje za prednje vile ---------------------------------------- 40 skaj --------------------------------------------------------------------------- 2 prekidac kocnice ---------------------------------------------------------- 2 remont statora ------------------------------------------------------------ 45 sajla km sata ------------------------------------------------------------- 17 dihtung ---------------------------------------------------------------------- 4 retrovizori --- (racunam 15 eur da ce me kostati) ---------------- 15 ************************************************************************** suma sumarum --------------------------------------------------------- 300 eur na to se doda jos nas rad, neprocenjiva pomoc prijatelja, lecenje od prehlade,...... Eto... a slike i snimak negde posle praznika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Januar 17, 2011 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan A gde su slike i snimak, za nas koji pratimo!? :nanana: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Januar 17, 2011 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Bice bice... samo da postignem da odem do Josephove radionice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 15, 2011 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo napokon smo isterali Viraga iz radionice i malkice provozali Nije bas ociscen... samo smo ga malo prebrisali ali evo par slikica Sutra tehnicki !!!!! Jos samo malkice da podesimo polozaj poluge menjaca i prednji far... A evo i kratkog filmica da cujete zvuk: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Federfufna 12 Napisano Februar 15, 2011 U prolazu, 64 postova Motocikl: Yamaha XV535 Virago - Purple Rain Prijavi odgovor kao problematičan U subotu sam imala priliku da čujem kako uživo zvuči i..... Ovo na snimku je ništa spram toga! Thunderstrike! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez71 18 Napisano Februar 18, 2011 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Novi-Sad Motocikl: Yamaha fz6 Prijavi odgovor kao problematičan Kad se male ruke sloze......... :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HULK@KG 65 Napisano Februar 18, 2011 U prolazu, 89 postova Lokacija: Prva prestonica moderne Srbije Motocikl: 90 jahre Prijavi odgovor kao problematičan UUUUuuuuuuUUuuu OVAKAV MI SE SVIDJA.... Samo da se nabaci sediste... Full custom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HULK@KG 65 Napisano Februar 18, 2011 U prolazu, 89 postova Lokacija: Prva prestonica moderne Srbije Motocikl: 90 jahre Prijavi odgovor kao problematičan BTW. Odlicno je ispao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dams1976 37 Napisano Februar 19, 2011 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: yamaha fzx 750 Prijavi odgovor kao problematičan Extra,samo neznam bas za ovu vatru sto bljuje! Nemoj nekom klincu da spalis skuter na semaforu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Februar 20, 2011 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za trud - bas se isplatio ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limenko 132 Napisano Februar 23, 2011 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Bar Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100 Prijavi odgovor kao problematičan ovo jevrlo dobro prikazano, stavka po stavka.odličan posao!pošto ija hoću da prefarbam moj motor,ova priča će mi dobro doći.bravo!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 24, 2011 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan ovo jevrlo dobro prikazano, stavka po stavka.odličan posao!pošto ija hoću da prefarbam moj motor,ova priča će mi dobro doći.bravo!!!!! Ako hoces mnogo detaljnije procackaj malo po forumu u mojim staaaaarim temama... Radili smo i TA pre godinu-dve, a jos ranije smo "restaurirali" mog bivseg NSU-a... mislim da je tu najdetaljnije objasnjen deo oko farbanja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draganfzr 1 Napisano Novembar 8, 2011 U prolazu, 27 postova Lokacija: knjazevac Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast,motor je extra,sobzirom da znam kakav je bio kod misela,sada samo reci hvale za motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karabajaa 0 Napisano Jul 27, 2012 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan jel moze neko da pomogne,, imam virago 535 godiste 90. rezervoar ispod sica a ,, naprijed je samo imitacija ,, zanima me gdje su sakrili regler za punjenje ,, hvala ja mislim da je isti model kao i ovaj vaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jul 30, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan jel moze neko da pomogne,, imam virago 535 godiste 90. rezervoar ispod sica a ,, naprijed je samo imitacija ,, zanima me gdje su sakrili regler za punjenje ,, hvala ja mislim da je isti model kao i ovaj vaš Regler je izmedju agregata i zadnjeg tocka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 3, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Virago je na prodaju http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/84050-yamaha-virago-535/page__p__1346754#entry1346754 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 3, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces mnogo detaljnije procackaj malo po forumu u mojim staaaaarim temama... Radili smo i TA pre godinu-dve, a jos ranije smo "restaurirali" mog bivseg NSU-a... mislim da je tu najdetaljnije objasnjen deo oko farbanja Никако да нађем теме о ТА и о НСУ а баш бих волио да погледам како то раде мајстори. Молим за линкове, ако је могуће. Поздрав, Срећко Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...