aca-pn 6438 Napisano Octobar 27, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam jednu interesantnu stvar na motoru, koja mi se nije desavala sa drugim motorima koje sam imao. Posle oko 3000 km od promene ulja, kad izvadim sipku meraca ulja u motoru, ono je i dalje zuto kao da sam ga sipao juce. To mi je standardna pojava kod auta koji vozim na plin, ali jos nisam doziveo da ulje tako dugo ostane zuto i nezaprljano kod vozila koje se vozi na benzin. U cemu je fora i imate li vi takva iskustva ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6886 Napisano Octobar 27, 2010 Drug član, 3059 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Je li, mali, koga ti to... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Octobar 27, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije chika miso to sto mislis Imam neku teoriju zasto je to tako, ali bi voleo da cujem i tudja misljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Octobar 27, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene je tako na samoj zameni (5000). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 267 Napisano Octobar 27, 2010 Zainteresovan, 571 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam jednu interesantnu stvar na motoru, koja mi se nije desavala sa drugim motorima koje sam imao. Posle oko 3000 km od promene ulja, kad izvadim sipku meraca ulja u motoru, ono je i dalje zuto kao da sam ga sipao juce. To mi je standardna pojava kod auta koji vozim na plin, ali jos nisam doziveo da ulje tako dugo ostane zuto i nezaprljano kod vozila koje se vozi na benzin. U cemu je fora i imate li vi takva iskustva ? Koje je ulje u pitanju? Ima jedna teorija koja kaze da ulje koje prilikom ispustanja nije promenilo boju, jednostavno ne radi posao koji se zove čišćenje.(čišćenje motora od nečistoća koje nastaju kao posledica habanja kliznih površina). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Octobar 27, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Motul 5100 10w-40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 267 Napisano Octobar 27, 2010 Zainteresovan, 571 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Motul 5100 bas zanimljivo... mora da postoji neko objasnjenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Octobar 29, 2010 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ...Ima jedna teorija koja kaze da ulje koje prilikom ispustanja nije promenilo boju, jednostavno ne radi posao koji se zove čišćenje.(čišćenje motora od nečistoća koje nastaju kao posledica habanja kliznih površina). Možda grešim, ali se samo delimično slažem sa iznesenom teorijom. Slažem se da jedan od razloga što ulje nije promenilo boju može biti da ne radi svoj posao (čišćenje). Međutim, ne slažem se sa delom "čišćenje motora od nečistoća koje nastaju kao posledica habanja kliznih površina". Mislim da nečistoća u motoru nastaje od gareži usled sagorevanja koja se hvata na stubline, karike, klipove... Da se toliko menja boja usled habanja kliznih površina, na svakih mesec dana bi radili po jednu specijalu... Ili grešim? :blink: :huh: ??? A koja je Acina teorija...? (ili je još rano, da još malo lupamo glavu ) p.s. - Ma da ti Aco ne pripremaš teren za prodaju motora...? :D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Octobar 29, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Necu ga prodavati sigurno u dogledno vreme, potpuno mi odgovara i ne vidim za koji bolji bi ga zamenio, tako da nije priprema terena u pitanju Moja teorija je 1. karike tako dobro dihtuju, da prolazi vrlo malo gara koji u stvari prlja ulje 2. suvise mi je siromasna smesa, pa je cilindar stalno "suv" sto je dobro za ulje, a lose za masinu. Zbog ove druge teorije sam i otvorio temu, da vidim da li je jos nekom pala na pamet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6886 Napisano Octobar 29, 2010 Drug član, 3059 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne gresim, prvo ce siromasna smesa da se vidi na svecici. Imas odlican motor, nemoj da se tripujes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Octobar 29, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan zasto je siromasna smesa stetna za masinu ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Octobar 29, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto su temperature u cilindru mnogo vece od propisanih, pa se kod velikih opterecenja desava da izgori klip, ventili, svecica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ojsfajl 393 Napisano Octobar 30, 2010 U prolazu, 60 postova Motocikl: klr Prijavi odgovor kao problematičan ako je siromasna smesa primetio bi da ti brze dize temperaturu na radnu? A opet ako je motor od skora u tvom vlasnistvu onda nemas reper za normalnu smesu. Kakav je sa kvacilom, ako ulje neradi svoj posao odrazilo bi se valjda i na kvacilo? nego, imas li ti dokonih drugara, ovo mi lici na pricu "secas se kad smo mu menjali ulje svaki put pre nego je on trebao da menja, pa upao u rebus"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Octobar 30, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pokazivac temperature, a i da ga imam, motor je od skora u mom vlasnistvu Kvacilo radi kako treba. Voleo bi ja da imam takve dokone drugare koji mi rade servise na motoru bez mog znanja Vecina mojih drugara niti vozi motor niti se razume u iste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Novembar 1, 2010 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ima li kakve veze koliko je motor u vlasnistvu, zna se kakve boje treba da je svecica kad je odgovarajuca smesa na bilo kojoj masini, bilo u motociklu, automobilu ili camcu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...