Jump to content

Moto Zajednica

Skuter Caffe - Podforumi

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6141 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Da li je izvodljivo da Skuter-Caffe dobije podforume kao MZ svet?

Recimo:

Obaveštenja: predstavljanja skutera,razni predlozi,slike skutera i sl.

Putovanja: kratki opisi vožnji,predlozi za vožnje, upozorenja i sl.

Gradski skuteri: Modeli,utisci, problemi,servisi,dorade i sl.

Maxiskuteri: isto kao i gradski

(ovo je samo navedeno kao primer)

Ovako nam je samo u Temi za vl.skutera "zbubano" od svega gore navedeno po nešto...

Dakle pitanje je: Da li podforumi treba da se "zasluže" od Komande ili to mogu naši desetari da urede?

Mislim da bi nam tako Skuter-caffe bio mnogo pregledniji i funkcionalniji.Ovo je lični utisak, ako ima još

predloga, drage kolege - izvolite...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skuteras, 3732 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ja sam pitao isto kad je bila reorganizacija, ali se u onoj guzvi verovatno nismo razumeli. Ovih dana sam bez racunara pa nisam ni gledao kakva je situacija. Bice obavestenja dok se srede sve sitnice

• Ne silazi, 6637 postova
  • Motocikl: đački pešački

Kopiram svoj post dodat u temi Maksi skuteri:

"Uh, baš mi ne ide ova podela. Mislim da mopedi od 50 kubika su jedna grupa a sve ostalo druga, možda 2t treća. Teško je napraviti neku podelu, možda po dužini rama. Al recimo većina skutera je oko 145 cm među osovinskog rastojanja, ala dosadašnji Beverly, a on se ne smatra maksijem, kao ni novi Scarabeo koji ima jako velik raspon, preko 150 cm. Kubikaža opet nije merilo. Aprilia Sportcity ima motor od 125 pa do 300, Scarabeo čak do 500 raspon. Dizajn takođe nije presudan, ono, mogućnost ispruženih nogu. Krajnja brzina opet ne, Honda SH ima model koji ide 105 pa do 150. Manji točak, deblji točak. Težina opet ne. Fiksan prednji vetrobran i komandna tabla i foteljast položaj sedenja je recimo meni prva asocijacija na ovo što se uobičajeva pod ovim pojmom. Lično, ne vidim mogućnost nikakvog razvrstavanja na maksi, midi, normal, mini itd. osim možda Vas, nas, nekoliko koji zbog sličnog dizajna jednu grupu tako nazivamo. Ako se ne varam, ima takvih modela sa motorom 125 kubika koji sigurno ne mogu biti svrstani u putni skuter za koji se vezuje asocijacija maksi. Nemam nikakav lični stav ni za ni protiv, jednostavno glasno razmišljam. Jedino nisam za previše grupašenja, dosta je što mnogi skuter ne smatraju motorciklom i to je već dovoljna podela sa kojom se valja i dalje nositi a to će opet biti lakše ako smo svi u jednoj kategoriji, mada mnoge motordzije samo respektuju nešto sa ovakvim nazivom. Molim da mi ne zamerate što ipak na neki način osporavam ovu kategorizaciju. 5 godina je trebalo da prođe da se dobije izdvojeno poglavlje. "

Đunta...

Kao što napisah, nije motiv da se separatišemo, nego da nam skuter-caffe bude pregledniji...

I sam BJB je prešao na novi softver zbog pogodnosti i preglednosti.Par podforuma ne može

narušiti harmoniju druženja.Prihvatam da bi možda trebalo razdvojiti 50 ccm i ostale, ili 2T od 4T,

ali samo kao podforum.Tako će svako lakše naći ono što ga zanima.Ti si prvi pisao o dovođenju toplog

vazduha na noge...Neko će se za dve nedelje javiti i raspisati se o tome u Temi za vl.skutera, naširoko

a sve to ima već tu, ali 10-tak stranica pre.

U istoj temi trenutno imaš svega i svačega, pa ta tema neka ostane ali ne verujem da škode par podforuma

za tehn.pitanja,pred.modela,vožnje i druženja itd. Biće i onda "šamaranja" u pogrešnim podforumima ali

desetar to lepo prebaci i gotovo...

Opet kažem: ceo BJB je unapređen, zašto ne bismo i mi? A na kraju krajeva svako neka kaže šta misli...

• Ne silazi, 6637 postova
  • Motocikl: đački pešački

Nee, ma jesam za podforume, nego šta, nego nisam za klasifikaciju među skuterima. Čak ne bi ni odvajao same skutere na 2 t i 4 t mada se cvaje drugačije budže, al sve ostalo je univerzalno, plus što dorada ide u paketu sa svim i svačim što nije karakteristično za određenu vrstu agregata ili tip skutera. Hrvati imaju mnogo veće forume po ovom pitanju i treba tamo videti razvrstavanje tematike. Kod nas postoji Pjađo forum i skuter klub pa bi bilo korisno iskoristiti nešto iz tuđeg iskustva. Predložio bih posebnu glavu za postavljanje korisnih linkova na bilo koju temu oko skutera, pa čak uopšte za 2 točka. Često sasvim slučajno natrčim na nešto na netu a nisam mogao da ga nađem pretragom jer net je postao mesto za reklamu i sve ostalo se potiskuje za kraj pa ako ga i tad ostave na mreži. Još ako nije engleski, nema ništa od pretrage. Recimo moj Outlook ima naziv Outlender na Ruskom i svoju temu od preko sto strana. Pao mi komp i sad opet moram slučajno da nađem link. Ja sam se okozio dok sam našao jedan jedini link za tjunovanje CVT prenosa. Ovo su linkovi ka skuter forumima pa da malo svi zajedno vidimo registr tema i napravimo svoju tematiku.

http://www.piaggio.co.rs/index.html

http://scooterclubbeograd.forumup.com/index.php?mforum=scooterclubbeograd&sid=4cef853de04ef4c8a97cf4a50136a4f8

http://www.skuteri.org/forum/index.php?/index/page__s__56af19e6a1e6ffb917465db54a48b5e3

http://www.motori.hr/forum/index.php#3

http://www.mojskuter.com/forum/

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

pitanje?! PIAGGIO Hexagon 125 "96god,2t ili 4t? sta? kakav je? kako se ponasa? koliko trosi?

molio bih za neki brz odgovor jer lovim nesto na nekoj licitaciji!!

pitanje?! PIAGGIO Hexagon 125 "96god,2t ili 4t? sta? kakav je? kako se ponasa? koliko trosi?

molio bih za neki brz odgovor jer lovim nesto na nekoj licitaciji!!

Imao drugar-2T mašina, troši k'o upaljač-solidno ide .Jedino su točkovi majušni-baš,baš...

ajd molim vas dogovorite se! realno mi je interesantan zbog cene a licitacija silazi oko 18h,a svakako bih trebao ici gore poslom!

http://auto.ricardo.ch/kaufen/fahrzeuge/motorraeder/scooter/piaggio-hexagon-125-ab-500-franken/w/an623591922/

imali ga neko pa da mi nesto kaze ukratkim crtama,deluje mi max udoban!

ajd molim vas dogovorite se! realno mi je interesantan zbog cene a licitacija silazi oko 18h,a svakako bih trebao ici gore poslom!

http://auto.ricardo.ch/kaufen/fahrzeuge/motorraeder/scooter/piaggio-hexagon-125-ab-500-franken/w/an623591922/

imali ga neko pa da mi nesto kaze ukratkim crtama,deluje mi max udoban!

Kao što rekoh-Imao drugar 125 ccm i mašina je bila 2T !!! Ne kažem da nema i 4T...Za ovo znam.

Udoban jeste-on je bio zadovoljan,prešao je 25000 sa njim.Skoro svaki dan Žabalj-NS-po gradu-Žabalj, to ti je 70-80 km.

Sam pravi mešavinu.Mali potrošač...E da, setih se - bio je vodeno hlađenje !

ostaje zalenje,sto nisam uspeo na licitaciji! naravno jos jedno pitanje,vespa je skuter?! :)

Da li je Papa katolik ????

Zezaš se, priznaj...

• Integrisan, 7720 postova
  • Motocikl: TDM 900

Vespa je majka svih skutera.

Hexagon ima 2T i 4T agregate. Postoji 125 2T i 125 4T, 150 4T (125, 150 Leader) 1802T (kao u Runneru) 180 4T (Piaggio Amalfi) i 250GT, Hondin agregat iz Helixa i Foresighta.

To je to :D Odlican skuter inace, bez nekih posebnih mana. Doduse ne svidja mi se to sto ima 10ke, neke serije i 11. Mozda bi mogle 12ice da se uglave, treba probeti.

ostaje zalenje,sto nisam uspeo na licitaciji! naravno jos jedno pitanje,vespa je skuter?! :)

Da li je Papa katolik ????

Zezaš se, priznaj...

kazu daq smajli vredi vise od 1000reci!! :hej:

• Skuteras, 3732 postova

Meni se kod tog hexagona ne svidja sto mi se cini da je jako nestabilan. Ja ga nisam mnogo vozio, samo par krugova, ali nikako mi ne uliva poverenje

• Skuteras, 3732 postova

Mislim da je kod 125 i 150 sa zavrnutim, a kod 250 prislonjen, To koliko se ja secam service manuala. Obrisao sam ga kad sam prodao motor pa ne mogu bas sa sigurnoscu da tvrdim. Nadji negde manual na netu

za apriliju leonardo 125 spaner razvodnog lanca,gde naci?! zvao sam nekoliko brojeva u ovoj famoznoj drzavi i niko pojma nema! radi se o sugavom malom klipu oko kojega se pravi atomska fizika,strasno!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja