Arakis 6135 Napisano Octobar 7, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan nije u pitanju motocikl, već ćerkin Pežo, malo je pomešao vodu i ulje zbog crkotine od dihtunga glave motora. Probao sam Axel Sgrasom i vrelom vodom, benzinom...ali ima još tragova ulja. Neki mi savetuju da po sklapanju sipam 2-3 litre nafte i tako upalim motor na 15 minuta i posle sve ispustim i isperem vodom? Ima li neki bolji (hemijski) način? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 7, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Naspi unutra ''famin'',odličan odmašćivač koji se lako ispira vodom...dovoljno da naspeš 1/5 litra i da mućkaš,da ''zađe'' svuda...desetak minuta,onda prospi pa crevo unutra,dokle god izlazi belo (kao mleko) ispiraj i mućkaj...kad krene čista voda onda je OK...od nafte za tu svrhu je svakako bolji petrolej pa čak i benzin...,nijedna druga stvar nije pogodna ... Pričali mu mi, al džabe. Nafta je jevtinija ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Octobar 7, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Brat je pre 2 god imao isti problem na zastavi. Ispirao je svim i svacim i dosta je toga isprao,ali i dalje je ostala neka kolicina emulzije na zidovima hladnjaka,pa je imao lose hladjenje.Na kraju je promenio hladnjak i sve je bilo ok. Nadam se da ces uspeti da isperes i da neces morati da menjas hladnjak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Octobar 7, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan sipas jedno 150 g sode bikarbone i pustis da radi dok se ne ugreje ,pa ponovis jos jednom ako bude potrebe ............... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steffan46 11 Napisano Octobar 7, 2010 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6N S2 Prijavi odgovor kao problematičan obrati paznju na gumena creva rashladnog sistema,s obzirom da su nauljena sada,i samim tim vise guma nema isto svojstvo(teze trpi visoke temperature i temperaturne razlike) kao pre,postoji mogucnost da ti pucaju creva i da gubi vodu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica-MIGE 7 Napisano Octobar 7, 2010 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd-BANOVO BRDO Prijavi odgovor kao problematičan ako je plus i naduvavao creva,moj ti je savet da promenis i creva da te posle ne bi bolela glava!pricam iz iskustva! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Octobar 7, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan FAMIN i samo FAMIN,ILI EKO KLINER,USPITE U HLADNJAK POLA LITRE FAMINA I MUCKAJTE I VODOM HLADNOM ISPERITEI ONDA NAMONTIRAJTE HLADNJAK I NAPUNITE SISTEM VODOM UPALITE MOTOR I NEK SE ZAGREJE I OPET ISPUSTITE NA DONJE CREVO AL PAZITE DA SE NE OPRZITE,I ONDA ONU DRUGU POLOVINU FAMINA OPET USPITE I PONOVITE CIKLUS,POZDRAV!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Octobar 7, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari, probaću i famin i sodu...valjda ću uspeti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Octobar 7, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Ako uspes,javi sta je dobitna kombinacija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Octobar 8, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan nisam za sodu cuo nikad,ja reko da je zajebancija ;D ;D ;D,jbm li ga ja uglavnom faminom perem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Octobar 8, 2010 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Soda bikarbona moze zavrsiti posao kada je u pitanju vodeni kamenac , u ovom slucaju samo famin . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Octobar 8, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan ...ili ako vas zeludac jebe gorusica i te dzidza bidze:D :D ;D e za to je dobra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Octobar 9, 2010 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Imas na omv-u ili slicnim pumpama koje prodaju ta sredstva i aditive za vozila Cooling system flush/cleaner. Sve lepo sklopi i sipas jednu flasicu toga, postupis po uputstvu, uglavnom vozis neko vreme i sve lepo ispustis. Ta sredstva u kombinaciji odrstranjuju i masnoce i kamenac, tj sve lepo ociste. Jednom prilikom sam isprao tako sistem za hladjenje i bilo je vise nego ok. Na unutrasnjem zidu kantice sa dolivanje vode sam imao skramu od kamenca a posle toga kantica lepo bela i cista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 11, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da radis sta hoces, ali moram te razocarati, nikada neces 100% ocistiti sistem od ulja i vecito ce ti biti belkasta rashladna tecnost. Ovo sto kolege pricaju odnosi se na hladnjak a kako ces blok motora da operes? E u tome je caka! Creve obavezno zameni, ali ne zaboravi da imas i radijator za grejanje kabine i on je pun ulja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Octobar 13, 2010 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan To je cena koju moras da platis ;D, prilikom pranja sistema za hladjenje, ukljuci se grejanje da se ispere i mali hladnjak. Ako nema dodatnog mesanja, moze se sve lepo isprati. Vozi se jedno 50-ak kilometara i onda sve lepo ispusti i ispere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KEZA 33 Napisano Octobar 14, 2010 U prolazu, 75 postova Lokacija: Sokolac Motocikl: SUZUKI RM 250, CAGIVA 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo druze probaj sa tabletom iz masine za sudje izdrobi je i stresi u hladnjak vozaj 2 sata i isperi 2-3 puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Octobar 14, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Soda b. je odlicno sretstvo za ispiranje hladnjaka od kamenca..... probajte i necete verovati sta sve moze da izadje napolje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Octobar 14, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Eh da je kamenac to bi lako Ovo što je izašlo iz creva više liči na tovatnu mast nego na ulje. Kupio sam "Eco clean" pa sutra nastavljam borbu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 14, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan ... sutra nastavljam borbu. E aj da doživim i to ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 15, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Jes`l kupio nova crevca, bez holesterola ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 15, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Nije. Vraćamo stara i molimo se bogu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6742 Napisano Octobar 16, 2010 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ma, lako je za crevca, ali hladnjak me brine... Previse je sitnih prolaza, cevcica, rupica... Ali, ako je prohodan i sa 50%, sigurno se da radi kako treba. Ne verujem da ce da pravi veliki problem. Jedino sto bih preporucio je da se do zime tera na vodu ili jeftin antifriz, i da se menja na "svako malo" da bi izbacio iz sistema svo djubre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 16, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ma, lako je za crevca, ali hladnjak me brine... Previse je sitnih prolaza, cevcica, rupica... Ali, ako je prohodan i sa 50%, sigurno se da radi kako treba. Ne verujem da ce da pravi veliki problem. Jedino sto bih preporucio je da se do zime tera na vodu ili jeftin antifriz, i da se menja na "svako malo" da bi izbacio iz sistema svo djubre. Tjah, Arakis ga je ispirao i ispirao i ispirao benzinom pa vrelom vodom a kupio je i famin pa će ga naliti da odstoji i ondaK opet vrela voda. Samo što to traži vreme a njega mrzi. Valjda će se pročistiti. A creva su se malo razbalavila od ulja pa me brine dal će negde da propišaju "pod pritisak" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Octobar 16, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Creva treba da promeni,to je smesna kinta,a sa ovim crevima rizikuje da ostane bez tecnosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6742 Napisano Octobar 16, 2010 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Neverujem... Armirana su. Trebalo bi da... Ma cekaj, jel me ti zezas? Ulje NIJE agresivno na creva/gumu od koje su creva. Imas kod nekih automobila cak i creva za ulje, temp ulja je priblizna temp rashladne tecnosti /najcesce je i manja/. Koliko sam gledao, od istog su materijala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...