Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500 ('89-'00, '01+, '04+ F) - svasta ponesto o njemu

Recommended Posts

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

vidis, mogao bih tacno i to da uradim... uopste mi nije palo na pamet to sa strugarom :)

Taman mozes i da ih odneses na hromiranje...super izgleda i razbija monotoniju...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Pozdrav svima, ljudi imam problem, pre neki dan mi je izgoreo osigurac (jedan jedini koliko sam video onaj od 20 A pored automata alnasera), sijalica pr. pozicije napravila sranje, zamenim osigurac upalim motor sve ok motor radi, medjutim kad sam vracao plastike uhvatim se za zice od regulatora napona a one skoro vrele jedva da mogu da ih drzim izmedju prstiju???0ljut2.gif Merio napon punjenja ok od 13,5 do 14,2!!! Jel neko obracao paznju na svom gs-u na te zice dali trebaju da budu bas toliko vrele?? strah me da se ne zapalim negde!!!0stabre.gif

Kako je sijalica npr problem? Sta se desilo? Da li si siguran da je samo zbog sijalice otisao osigurac? To moras da proveris, jer mozda imas nekog tajnog potrosaca ili ono cuveno "vuce na masu" . MIslim da ne bi trebalo inace kablovi da se toliko greju. Da nisi mozda nasao resenje ovih dana?

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

vidis, mogao bih tacno i to da uradim... uopste mi nije palo na pamet to sa strugarom :)

Taman mozes i da ih odneses na hromiranje...super izgleda i razbija monotoniju...

a gde to ima i koja je cena? ja ove moje farbam svako mesec dana...otpada boja

Imas ovde kod mene u kraju....firma DES...

Cena je nesto bas smesno....sumnjam da je preko 500 din...

Samo sto bi dva tri dana morao da vozis bez tegica....mislim da im toliko treba...

Vidi se malo kod mene u galeriji...na bivsoj SUZANI...meni je bilo mnogo lepse nego crno...

Samo mali savet....pre nego sto im odneses...osmirglaj ih do metala...hoce da smaraju kad im se odnese obojen komad...

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

Zdravo,

Da se prijavim u Zajednicu - kao novopeceni SUZUKI GS 500 ponosni vlasnik!

Motoric jeste polovan, ali je mlad, malo presao i lepo ocuvan.

Slede slike i iskustva - posle prvih predjenih kilometara...

Poz.

Otkuda ja na Suzukiju?

post-3073-0-87556800-1342180935_thumb.jpg

Ja sam stari zaljubljenik u Kawasaki KLE i resih ovog leta da realizujem ljubav. Posle tromesecne pretrage po raznim oglasima, putovanjima da pogledam motore, shvatio sam da cu veoma tesko pronaci KLE solidno ocuvan, mlad i sa meni prihvatljivom cenom!

Onda sam se prebacio na ER 5. Veliki zaokret u koncepciji, ali je to i dalje Kawasaki, sve pogodnosti koje nosi 500cm klasa, ista kao KLE masina, ima ih i mladjih godista... Ali, nikako da mi se sklope tri komponente: lepo ocuvan motor + novijeg godista (npr. posle 2000) + i da bude po razumnoj ceni,recimo do 2KEu.

Dizem ruke od Kawasakija i slucajno pogledam jedan Hyosung 250cm. Odusevljenje kakva je to masina i vrlo brzo sam shvatio da je meni sasvim OK najked 250-650cm. Ponuda tanka, a i ono sto ima - pretezno NEISPRAVNO.

Znajuci da je Hyosung u tesnoj vezi sa Suzukijem, padne mi na pamet, zasto bih kupovao kopiju, kada mogu i original i setim se mog starog 500cm kandidata - GS 500!

Prvo pogledam nekoliko Bandita i vidim da je to za mene preveliko u svakom pogledu. A onda, vrlo lako i brzo pronadjem moj GS motor 2003.g. sa 12.000km i veoma lepe estetske ocuvanosti. Prvo sam se plasio da li ja mogu da vozim GS-500? Dileme: polozaj sedenja, polozaj ruku i nogu, velika tezina itd... jedino sam znao da ja imam dovoljan budzet za kupovinu i da mogu da ga izdrzavam!

Ja imam oko 20 tak hiljada Km na motorima sa menjacom, vecih od 50cm, pretezno "kineza". Dosta motora sam imao priliku da provozam i na kraju sam shvatio da mi jedino vec pomenuti KLE pase kao da sam rodjen na nejmu. Da se naviknem na Suzukija GS-500, bukvalno, bilo mi je potrebno oko 15estak minuta voznje, tj. 15estak predjenih Km!!! I sve je bilo na svom mestu, noge, ruke, komande, saradnja sa motorom...

Malo je reci da sam SUZUKI brendom (GS 500) ODUSEVLJEN! Ekstremno kvalitetno napravljen motocikl od renomiranog svetskog proizvodjaca.

Upravljivost (ciklistika) ogibljenje, kocnice, menjac, elastican motor (nemam pojma u kojoj sam brzini a masina veselo prima gas i povlaci) a udobnost - na prvom mestu!

GS 500 je nekako utegnut motocikl, odise elegancijom, pojavom i snagom, zvukom... to je orkestar gde svako na najbolji nacin izvodi svoju deonicu - masina, gume, ogibljenje, aerodinamika... niko ne falsira i ne strci iz orkestara!

Dizajn i color sema - nije ostavio ravnodusne ni moju zenu ni moje cerke! Svaku priliku koriste da se provozaju sa mnom kao suvozacice i pri tome same reci hvale, a ja na masini i ne primecujem da mi neko sedi pozadi.

Svog GS-a sam pocastio sa 2.9L Motul 5100, 10w40 ulja, novim filterom ulja OX 411, novim NGK DPR8EA-9 svecicama, napumpao mu prednju gumu na 2.3 a zadnju na 2.9 bara... a on je meni uzvratio potrosnjom goriva, tek nesto malo vecom od 3L!

NOVA LJUBAV JE RODJENA - I TO NA DUZE STAZE!

post-3073-0-23447000-1342180889_thumb.jpg

post-3073-0-21760300-1342180918_thumb.jpg

post-3073-0-59012300-1342190325_thumb.jpg

Poz.

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50

Imamo dve stvari zajednicke!

GS-a, do duse moj je F, al' ista je to masina i iste jet kacige (ZEUS)! :) Do duse, ja je koristim za suvozaca, mada nekad i nju nataknem na glavu. Odlicna kaciga za te pare.

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr srad

Pozdrav svima, ljudi imam problem, pre neki dan mi je izgoreo osigurac (jedan jedini koliko sam video onaj od 20 A pored automata alnasera), sijalica pr. pozicije napravila sranje, zamenim osigurac upalim motor sve ok motor radi, medjutim kad sam vracao plastike uhvatim se za zice od regulatora napona a one skoro vrele jedva da mogu da ih drzim izmedju prstiju???0ljut2.gif Merio napon punjenja ok od 13,5 do 14,2!!! Jel neko obracao paznju na svom gs-u na te zice dali trebaju da budu bas toliko vrele?? strah me da se ne zapalim negde!!!0stabre.gif

Kako je sijalica npr problem? Sta se desilo? Da li si siguran da je samo zbog sijalice otisao osigurac? To moras da proveris, jer mozda imas nekog tajnog potrosaca ili ono cuveno "vuce na masu" . MIslim da ne bi trebalo inace kablovi da se toliko greju. Da nisi mozda nasao resenje ovih dana?

Sijalica se istopila unutra tj. one dve sipkice (elektrode,bem li ga kako da ih nazovem) koje drze vlakno su se spojile i zbog toga je vrisnuo osigurac, a sto se grejanja tice bio je los kontakt u onom konektoru i malo je nagoreo, isekao sam i spojio direktno zaletovao zice i sad je kao bog! 1zdravo.gif

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: suzuki gs500

Probaj kod BOBAN SAJLE.....verovatno mogu da naprave...

dzaba nemam sta da im posaljem kad sam ga kupio nije bilo ni starih sajli tako da nemam ni kako da im kazem niti pokazem

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Probaj kod BOBAN SAJLE.....verovatno mogu da naprave...

dzaba nemam sta da im posaljem kad sam ga kupio nije bilo ni starih sajli tako da nemam ni kako da im kazem niti pokazem

mislim da ja imam negde moju staru od puzha sa sve buzhirom, aj pogledachu pa nek ti urade po njoj, a za ovu drugu chesh se morati snachi nekako... pogledachu pa ti javim...

• U prolazu, 29 postova

da li zna neko kako uopste izgleda sajla od obrtaljke da mi slika pa da skonta vec nesto, jer zaista nemam predstavu kakva je

da li zna neko kako uopste izgleda sajla od obrtaljke da mi slika pa da skonta vec nesto, jer zaista nemam predstavu kakva je

Zdravo,

Probaj ovde:

http://www.3t-racing.com/

Oni vaze za dobar Suzuki servis.

Moj K3 (iz 2003.) nema sajlu za obrtometar. Prikljucak na motoru je zacepljen aluminijumskim poklopcicem, a obrtometar je elektronski (instrument - analogni).

Poz.

• U prolazu, 29 postova

da li neko zna gde ima da se kupi original vazdusni filter za gs500 1991 god ili nesto slicno tome, da je jeftino nemam filtere pa mi trebaju? imate kakve savete i cene?

• U prolazu, 29 postova

ja sam uzimao kod nas u SU u radnji Moto centar Cavrgov, kostalo je oko 2000din

kakvi su msm jel original ono kutija sundjer i to ili su one kopije KN-a? ili nesto trece?

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

kakvi su msm jel original ono kutija sundjer i to ili su one kopije KN-a? ili nesto trece?

original, montira se na airbox kao i fabricki filter

• U prolazu, 29 postova

original, montira se na airbox kao i fabricki filter

vidi ja imam dva KN filtera i nemam original kutiju od filtera jel to moze bez original kutije?

• suzuki rider, 365 postova

Aa imam problema. Nece da pali, od automata anlasera se cuje samo cakcanje, ali da vrti nece... Ustvari nekad malo krene i stane, pa pocne to cakcanje. Akumulator je vec neko vreme zreo za menjanje, ali do sada mi se ovo nije desavalo. Da li je sada crkao nacisto? A kada nakacim ispravljac i tako probam da verglam isto se desava. Akumulator ili automat, odnosno relej anlasera, sta moze biti??

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

i moj GS je imao slicnu situaciju i ispostavilo se da je anlaser bio u pitanju, tacnije cetkice, ocistili ih, takodje i deo rotora gde nalezu, i radi ko zmaj :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja