eclipse 220 Napisano Maj 24, 2012 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, koje gume imate na vasim GS-ovcima? Treba da menjam zadnju gumu pod hitno, citam po forumu tamo ovamo, misljenja su bas podeljena. Jel zna neko koja guma ide fabricki na njega, i sta predlazu katalozi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10549 Napisano Maj 24, 2012 Hronični Motociklopata, 7341 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, koje gume imate na vasim GS-ovcima? Treba da menjam zadnju gumu pod hitno, citam po forumu tamo ovamo, misljenja su bas podeljena. Jel zna neko koja guma ide fabricki na njega, i sta predlazu katalozi? fabricka je 130/70-17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phenom 168 Napisano Maj 25, 2012 suzuki rider, 365 postova Lokacija: Bogatić Prijavi odgovor kao problematičan Da to je fabricka, ja sam stavio 150 zadnju, izgleda lepse a nisam osetio razliku u obaranju i u voznji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Maj 25, 2012 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mislio na dimenziju nego na proizvodjaca i model? Sta uzeti? Continental, Bridgestone, Pirelli, Michelin... i koji model? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phenom 168 Napisano Maj 25, 2012 suzuki rider, 365 postova Lokacija: Bogatić Prijavi odgovor kao problematičan Zar je bitno? Neces voziti trke... Bitno da obavlja posao i da se dimenzije poklapaju. Kod mene je trenutno michelin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nix 27 Napisano Maj 25, 2012 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Loznica-Beograd Motocikl: Yamaha FZ1 Prijavi odgovor kao problematičan kod mene su trenutno michelin pilot activ. fabricke dimenzije. guma je po meni odlicna. dobro drzi na suvom kao i na kisi, a nije previse mekana tako da se ne trosi mnogo.... po meni odlicna guma za ovaj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MICKO 88 4 Napisano Maj 27, 2012 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki gsxr srad Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Postao sam ponosan vlasnik Suzukija gs 500, 1989 god, i mogu vam reci da za te pare koje sam dao za motor sam stvarno prezadovoljan!!! Imam par problemcica i pitanja vezana moj motor??? Kao i vecina ljudi ovde sa foruma koji voze gs, imam problem sa viljuskom procureli su semerinzi i svaka rupa ili lezeci su veoma bolni!!! Koliko je to para da se sredi i gde je najbolje da odem da mi se to sredi ili mozda mogu sam da to zavrsim samo da pazarim semeringe i ulje??? Drugi problem, skinuta je sajla od odrtomera covek od koga sam pazario motor kaze da je crkla sajla i dao mi je sajlu koja je u gornjem delu koji ide u sat pojedena,rasparala se , e ja sam u nedoumici da nije sam sat zaglavio pa da je zato sajla stradala, bio sam kod bobana sajle i napravio mi je sajlu 260 din nije neka stavka ali nisam je montirao,reko da pitam prvo da ne bi ponovo pravio sajlu?? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Maj 27, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan pa ovako preko foruma niko ne mozhe da ti kazhe shta je sa satom/sajlom... ona treba da bude kockasta na krajevima... semeringe i ulje sam zameni, nije nauka. semerinzi su 10e oba + ulje od 5 do 10e. treba ti manj od litre tako da do 20e troshak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MICKO 88 4 Napisano Maj 27, 2012 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki gsxr srad Prijavi odgovor kao problematičan To sto se sajle tice,reko da to nije mozda neki opste poznat problem pa da se zna sta i kako!! Hvala A sto se tice stelovanja ventila i zamene lanca u masini kako to ide i kolika je to stavka, posto on na satu ima 48 000 km a prethodni vlasnik je bas bio malo nemaran tako da ne verujem da je zamenio lanac i stelovao ventile??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Maj 27, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan lanac bregastih je oko 40e +ruke ventili, meni je majstor trazhio oko 4e po ventilu, znachi 16 + ruke. oko 25e javi ako treba da ti preporuchim choveka, ne bih javno da ne ispadne da reklamiram... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MICKO 88 4 Napisano Maj 27, 2012 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki gsxr srad Prijavi odgovor kao problematičan OK!! hvala pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nix 27 Napisano Maj 27, 2012 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Loznica-Beograd Motocikl: Yamaha FZ1 Prijavi odgovor kao problematičan kao sto je rekao fj charlie, viljuske mozes sam da sredis i trebalo bi to sto pre ukoliko nema ulja. skines cele stapove, odvojis ih, i polako skiknes dust i oil semering. oil semering ce malo teze da se skine, ali samo lagano da ne bi zeznuo tapove jos vise. ima na netu manual, tako da mozes da vidis tacno sta se po kom redu skida (i vraca) i koliko ide ulja u stapove. za obrtomer, nije mu poznata boljka da rikne, moguce da jeste, ali u svakom slcaju stavi novu sajlu i mozes cak probati na busilicu da li ce se kazaljka na satu pomeriti, mada mozes i direktno na masinu da stavis da probas pa ako ne krene gasi odma za stelovanje ventila, ne mozes sam jer ide preko plocica a ne klasicna klackalica. lanac bregaste bi trebao da se zameni oko 50-60k km, pocne za zvecka malo kada se istegne. ja sam uzeo i svejedno sam zamenio da ne razmisljam. i ne moras mnogo da verujes tome sto pise na satu, mozda je on presao dosta vise (sto iksreno verujem sobzirom na godiste) ali ako je motor ok, nista mu ta kilometraza ne smeta... sve u svemu, cestitam na kupovini motora, izabrao si dobru masinu... mnogo lepih i srecnih kilometara zaboravih da kazem da sam i ja radio kod istog masjtora lanac bregaste kao i fj charlie, tako da kontaktiraj njega na pm za kontakt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MICKO 88 4 Napisano Maj 29, 2012 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki gsxr srad Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci!!! Juce sam gledao za sat i video da mi je pogresno napravio sajlu to jest onaj deo sto ulazi u masinu, gde bih mogao nabaviti polovnu sajlu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nix 27 Napisano Maj 29, 2012 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Loznica-Beograd Motocikl: Yamaha FZ1 Prijavi odgovor kao problematičan to je kad neobracaju paznju... mislim da su meni ili fj charlie u napravili par cm duzu sajlu ali to nije veliki problem. ne znam za polovnu sajlu gde bi mogao da nadjes a i ne znam koliko bi ti se isplatilo... idi vrati im tu i reci da su pogresili, lepo im reci kakvi treba da budu zavrseci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MICKO 88 4 Napisano Maj 30, 2012 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki gsxr srad Prijavi odgovor kao problematičan Moracu da odem sa motorom kod njih, jer dok mu budem objasnio kako treba da izgleda onaj donji deo sto ulazi u masinu ima da ispizdim, bolje ovako da vidi na licu mesta!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nix 27 Napisano Jun 7, 2012 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Loznica-Beograd Motocikl: Yamaha FZ1 Prijavi odgovor kao problematičan da li je neko imao problema sa onim lampicama ispod satova, tacnije sa plastikama (poklopcima lampice ili kako god)? kad sam uzeo motor nije bilo za dugo svetlo, a dok je kod mene ispalo je i za ler, tako da mi fale 2... predpostavljam da je od vibracija to ispalo. e sad, pokusvao sam da nadjem bas od gs 500, ali ne mogu nigde da nadjem. znate li mozda za neku alternativu sta mogu tu da stavim? ruzno ovako bez, pogotovo nocu kad ubacim u ler, izbi oci xD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10549 Napisano Jun 7, 2012 Hronični Motociklopata, 7341 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan da li je neko imao problema sa onim lampicama ispod satova, tacnije sa plastikama (poklopcima lampice ili kako god)? kad sam uzeo motor nije bilo za dugo svetlo, a dok je kod mene ispalo je i za ler, tako da mi fale 2... predpostavljam da je od vibracija to ispalo. e sad, pokusvao sam da nadjem bas od gs 500, ali ne mogu nigde da nadjem. znate li mozda za neku alternativu sta mogu tu da stavim? ruzno ovako bez, pogotovo nocu kad ubacim u ler, izbi oci xD pitacu drugara, on se skenjao sa njegovog GS-a i polomio je satove pa je posle stavio neke digitalce, videcu s njim dali su mu mozda ostali citavi ti poklopci lampica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nix 27 Napisano Jun 7, 2012 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Loznica-Beograd Motocikl: Yamaha FZ1 Prijavi odgovor kao problematičan e odlicno druze... hvala u napred kad saznas javi. a u medjuvremenu, ako neko zna neki alternativu, nek napise slobodno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Jun 8, 2012 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan kod mene su trenutno michelin pilot activ. fabricke dimenzije. guma je po meni odlicna. dobro drzi na suvom kao i na kisi, a nije previse mekana tako da se ne trosi mnogo.... po meni odlicna guma za ovaj motor. Nix, hvala na preporuci. Namontirao juce istu tu (Pilot Activ 130/70-17), motor se preporodio. Prosto nisam mogao da verujem. Stara guma je bila Bridgestone Batlax istih dimenzija. Nije problem u tome da je ona kao guma losa, nego da je bila fest potrosena i da je se ucetvrtila. Ne znam kad je namontirana ni koliko je kilometara pregazila jer sam kupio motor pre 2 meseca sa takvom gumom. Zanimljivost je da kad sam stavio staru i novu gumu jednu pored druge, razlika u visini je sigurnih 5,6 cm. Nisam mogao da verujem sa svoje oci, sto bi Sojic rekao. Toliko je bila potrosena i kockasta da je razlika bas primetna. Prednosti: 1. Namontirao sve, seo na motor i guram ga u nazad - ide sam??? Kao da me gura neko od napred. (Inace pritisak je bio isti i u staroj gumi tj. 2.5 bara tako da nije bila izduvana pa da je tu razlika) Isto tako i u napred. Jednostavno je mnogo manja gazna povrsina gume pa je otpor manji. 2. Ne osecam vise mrdanje pod guzicom na manjim brzinama (20-30 km/h) sto je bio slucaj sa starom. 3. Nemam problem tresenja volana na 50-60 km/h. (Do duse, centrirao sam i prednji tocak za svaki slucaj, jer ne znam da li je to iko radio i kad) 4. Motor se sad mnogo lakse vozi (mislim na skretanje levo desno, posebno na manjim brzinama). Kao bicikl Nemam vise osecaj da vozim autobus. Znam da guma glavu cuva, i sve to, ali tek sad vidim koliko to znaci na motoru. Nek me jebe roda kljunom u dupe ako ikad vise budem seo da vozim bilo koji motor sa onakvom gumom kao sto je bila. Inace, treba da me bude sramota sto nisam predstavio svog ljubimca. Evo par slika u to ime: (Prve dve su sa skupa u Lazarevcu, napravljene u 6 ujutru, pa je malo ovlazio zbog rose , a druge dve su pred polazak u Obrenovac. Natovaren k'o magare. Mada sam vidjao i gore, tako da moze to jos. ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Jun 8, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan mnogo ti je lep GS. svidjaju mi se oklopi i taj tamni vizir. jedino shto mi se ne svidja je shto su samo nakachili oklope, tj previshe shtrche zbog satova koji se pomeraju sa kormanom. al je lep ko lutka! pitanje, jesi ga zaletao? koliko si uspeo da nagurash i koliko je dobra zashtita od vetra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Jun 8, 2012 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Da, oklopi jesu malo presiroki (mozes bukvalno celu ruku da provuces izmedju rama i plastike ali zbog toga i stiti od vetra. Ne znam koja je razlika u odnosu na ostale motore, ali po meni je ok zastita. Inace nisam ga zaletao nesto zaletao, smatram da nema potrebe. Trudim se da vozim do 80, u vecini slucajeva cak i sporije ako je guzva, na pravcima van naselja do 100 jer do te brzine ja vozim njega, a preko on mene. Nije vise uzivanje. A i GS sa svojih 475 ccm-a i 34 kw nije motor za ludovanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nix 27 Napisano Jun 8, 2012 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Loznica-Beograd Motocikl: Yamaha FZ1 Prijavi odgovor kao problematičan @eclipse nema na cemu druze, samo sam preneo moje iskustvo sa tom gumom, a ocigledno nisam pogresio sad samo uzivaj, naravno lagano u pocetku sa novom gumom dok se malo skine onaj povrsinski sloj inace motor ti je prelep stvarno. koliko su ga samo te plastike promenile. koje je godiste? samo lagano i uzivaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phenom 168 Napisano Jun 8, 2012 suzuki rider, 365 postova Lokacija: Bogatić Prijavi odgovor kao problematičan Dobar, dobar.... Samo taj korman mu nikako ne stoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Jun 9, 2012 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Godiste: 2004 A sto se kormana tice, u pravu si. Ne uklapa se u ove oklope, al sta da se radi. Prija za voznju, da je nize postavljen i da je uzi bilo bi kao na R-u, a to ne zelim! By the way: Merim potrosnju po treci put i nije mi jasna. Primer: Sipao do cepa pred polazak u Smederevo (napravio oko 150km tamo i nazad, voznja do 100 km/h). Posle toga se vozao u lokalu i po gradu, naravno laganeze i juce pred polazak za NS naspem opet do cepa. Odlazak u smederevo i grad posle, ukupno 216 km, nasuo 8.41L (nije moglo da stane vise) sto je 3.88 L/100KM. Ma ja sam ODUSEVLJEN potrosnjom ovog motora! Inace nisam resetovao sad merac, nastavio sam da brojim na tih 216km, pa cu da saberem i sledece sipanje da uhvatim prosek, a izracunacu i samo sledece, cisto da vidm jel moguce. I da... sipam onaj skuplji benzin, euro premium. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Jun 10, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan gs ima potroshnju smejurija, nikad mi nije bila ispod 4 al opet ni on nije bio mlad, 1991god. eto recimo ja sam juche ostao bez texta, gsxf prosechna 4.94L bila bi i manja da nisam zavrtao al ja presretan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...