Jump to content

Moto Zajednica

Sport-touring. Koje gume (1000. put)? :)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Došlo vreme da se menja. Tražim gume za laganu vožnju po gradu, kao i putovanja u dvoje. Nove. Nije mi bitno da vozim brze krivine, koliko mi je bitno da su što jeftinije po pređenom km (tj. mogu skuplje ako su dugotrajnije), kao i da dobro koče i na kiši.

Je li ko imao iskustva sa Continental sport-touring gumama? ContiMotion, ili RoadAttack (1, 2)?

Koliko traju, kako drže na kiši?

Ako nešto znači, motor je stari Fejzer 600 ccm, dimenzije 17", 110/70 prednja i 160/60 zadnja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Moja preporuka je DUNLOP ROADSMART ... imao sam ih na Kawi z750 ... i dugotrajne i odlicne na mokrom asfaltu , a i cena im je OK ...

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Triumph Street Triple

Trenutno vozim RoadAttack2,presao sa njima oko 7 500 km ,prezadovoljan sam.

Bilo je tu dosta autoputa , kiše , ali i struganja fuzastera i u svim uslovima me je veoma zadovoljila.

Sve vreme pod punim opterecenjem i sa suvozačem ,a rekao bih da ima jos oko 4000 km u njoj.

Sve u svemu,topla prepuruka!

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver

Stavio Dunlop Road Smart,bile su zimus u Markosu 200E par 120/180  18 i zadovoljan sam. Imao sam turu od 310 km po žestokoj kiši i lepo drže.Za sada sam prešao samo 3000 km ali čujem da traju dosta dugo.I Continental je vrlo ozbiljna firma samo što kod nas nisu ''in''  ;D, inače nemci je voze masovno.

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Bmw R1250GSA

Ja sam promenio dosta Sport touring guma..

Međju najizdržljivijim su:

Dunlop Roadsmart

Michelin Pilot Road

Pireli Angel

i kao pobednik Michelin Macadam - definitivno rekordna guma u predjenoj kilometraži  ;)

• Zainteresovan, 635 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650

Trenutno vozim RoadAttack2,presao sa njima oko 7 500 km ,prezadovoljan sam.

Bilo je tu dosta autoputa , kiše , ali i struganja fuzastera i u svim uslovima me je veoma zadovoljila.

Sve vreme pod punim opterecenjem i sa suvozačem ,a rekao bih da ima jos oko 4000 km u njoj.

Sve u svemu,topla prepuruka!

e da pitam samo, nema potrebe da otvaram novu temu. vezano za kilometrazu koju gume mogu da predju.

koliko razumem ovako laicki, neka norma je oko 10k, dok su one dugotrajne do nekih 15k

e sad mene zanima na koju foru da utvrdim stanje svojih guma koje sam uzeo polovne sa motociklom, i ja na njima jos presao oko 14k.

sara je dobra, na oko nisu mnogo urnisane, vozene su lagano i po svim vremenskim prilikama. Kod majstora kad sam bio rekao mi je da mogu opusteno jos jednu sezonu da izdrze??

To me buni, ako sam uzeo polovnu gumu, pa ja onda jos jedno 30-40k tokom dve godine je akam, kakva to guma mora da bude?

trenutno sasvim lepo drzi u krivinama i na suvom i po kisi, malko kliza preko pesackog po mokrom kolovozu, al nista neobicno.

Pretpostavljam da nema potrebe da brinem  dok god na suvom ne prave problem? ili da nesto tu pametujem pa da istrazujem dalje.

Eto pitam samo zbog ovih komentara o kilometrazi koju nova guma moze da prodje.

thanx

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Velika je razlika u vrsti asfalta. Čuo sam od nekih engleza da je tamo asfalt dosta hrapaviji. Zato bolje drži, pogotovo kad je kiša, ali i brže jede gume. Pored asfalta, verovatno zavisi dosta i od stila vožnje. Puno ubrzanja/kočenja, kao i vožnja velikom brzinom, trebalo bi da brže "jedu" gumu.

Takođe kažu da gume propadaju zbog habanja, ali i vremena. Navodno posle 3 godine gube elastičnost i slabije prijanjaju, a posle 6 godina su potpuno neupotrebljive.

Sa druge strane, nazad sam stavio novu gumu koja je stajala 5 godina u skladištu. Dosta lepo drži, prešao sam 4000 km bez tragova habanja.

• Drug član, 2040 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

PapaStalin@

mene isto buni to sto ljudi ovde pricaju kako im gume izdrze samo 10k km. Ja i dalje vozim na gumama koje su bile na motoru kad sam ga kupio. Tad su bile istrosene malo po sredini. Ja sam sa njima presao jos oko 10k km i skoro da su iste kao kad sam kupio motor. Odlicno drze po suvom a ni po mokrom nisu lose. Nisam osetio da pustaju kad pada kisa mada tad vozim bas oprezno. Ako nastave da se trose ovom brzinom onda ispada da ce ove gume da predju oko 30000km  ??? . U pitanju su brigstone trail wing zadnja i micheline sirac prednja.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja