Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki vredi ili ne vredi

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: beverly 200

Braco Bajkeri Charuga je presao jos malo pa vise od 500000 km..pogledajte malo njegove putopise.....i sve to kawa izdrzala

Ja  ako cu nekog da slusam na ovom forumu i uvazavam misljenja to je siguro on i ostali koj imaju dosta predjenih kilometra koji neko nemoze da predje ni za dva zivota

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ne mozete da poredite nove motore, motore koji se voze preko, motore koji se redovno servisiraju i motore koji vide majstora samo kad stanu skroz{ a i onda je pitanje dal ga je majstor osposobio il je zbudzan}. Kod mladih motora i nije neka razlika ali kad postanu punoletni {a njih ima mnogo kod nas} e tu je problem. Kawa trazi najvise brige, kawa ima najvise sitnih i krupnih nedostataka, kawa jeste najlosija. Obratite malo paznju na r motore iz osamdesetih i devedesetih, kako rade, kako pale, kako dime? Videcete da su kave u najlosijem stanju.

Kad se odrzavaju kako treba nisu to losi motori, ali ako se zapuste nijedan nece preci kilometrazu jedne honde isto tako zapustene ili suzukija i jamahe. Vlasnici mladih kawa ne uzbudjujte se preterano, ako idu redovno na servis i pruzite im sta treba dugo ce vas sluziti{mada nikad ko honda}, u suprotnom eto posla za majstore.

Stvarno strucno misljenje... Ako malo procesljate po stranim forumima procitacete da i konkurencija kiselo priznaje da su agregati iz Z serije kawasakija napravljeni od '73. na ovamo,jedni od najizdrzljivijih ikada napravljenih. To se naravno podrazumeva da se motor vozi iole normalno,tj. sve moze da se skrsi,pa i cekic. Gpz 900 r je bio nesto nezamislivo za to vreme kada se pojavio.Ne znam koliko vas ga je videlo kad je bio nov '84.,ali i danas ima mnogo primeraka ovog modela koji se voze i to dobro. Svaki proizvodjac ima po koji model koji je mogao da pregazi cifru od 100000 km kao od sale. A to da bas na ZX pucaju ramovi iz cista mira... ::) Pa ja znam za tri  Suzukija koji su ostali bez rama. Mislite da je zato GSXR los?

• Zainteresovan, 730 postova

Neko vec rece, ja sam prvi put na ovom forumu cuo da je kawasaki kao los. A stalno pratim te motoforume, posto sam totalni zaljubljenik u motore.

A ja sam eto primjetio kada udjete u podforum garaza, vidjecete da nekim yamahama sjeca struja, rade na 2 klipa, honde kojima lupa ovo ono, da ne idem dalje, pogledajte prvih 5 stranica podforuma garaza pa vidite ima li problema sa kawasakijem.

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: KTM Duke 2

Moj majstor npr obozava Kawasaki.....trenutno vozi  nek stariji i izvorni naked od 1000 ccm

Tvrdi da je samo na Kawi dostigao 300km/h.

A da postoji stereotip da su najlosiji - postoji..... i to se zapatilo i sad je eto tako....

Stereotip je i da je Honda za motore ono sto je Mercedes za automobile.... i da Gixere teraju najludji vozači (mada je ovo prilicno realno, na putu ka Ralji sto sam video oborene Gixere, ni jedan drugi nisam video u takvoj sumanutosti)

S tim sto imam jednu zamerku.... mislim da je to bilo krajem prosle sezone.... samo je ninja od 600 mogao da se uzme nov za 7700... dok su ostale RR 600 bile sve oko 10000....onda je po meni i realno da je polovan jeftiniji od ostalih....ko se ne slaze taj previse voli Kawasaki ;) a premalo digitron

Ja nemam nista protiv sve da probam :)

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

.... i da Gixere teraju najludji vozači (mada je ovo prilicno realno, na putu ka Ralji sto sam video oborene Gixere, ni jedan drugi nisam video u takvoj sumanutosti)

Jes sve sami profesionalci, jel obaraju ko ovaj  :D

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Evo jedno pitanje(da napomenem da nemam nameru da pljujem kawasaki).

Od malo starijih bajkera sam cuo da je 90-ih bio veliki broj zx10 u nasoj zemlji(opet,ovo sam samo cuo,jer tad sam imao samo 2-3 god. ;D,90-ih).

Pa gde su sad ti motori,dok se i starije uljare(gsxr 750/1100),honde 600/1000 f,i sl. i dan danas kotrljaju u velikom broju.

.... i da Gixere teraju najludji vozači (mada je ovo prilicno realno, na putu ka Ralji sto sam video oborene Gixere, ni jedan drugi nisam video u takvoj sumanutosti)

Jes sve sami profesionalci, jel obaraju ko ovaj  :D

Sto se smejes coveku,mozda bi i ti isklizao tako,da ti tocak okrece 170 konja ::) ;D

Od malo starijih bajkera sam cuo da je 90-ih bio veliki broj zx10 u nasoj zemlji(opet,ovo sam samo cuo,jer tad sam imao samo 2-3 god. ;D,90-ih).

Mora bit da su bili upućeni stručnjaci  ::), zx10 se proizvodio od 88-90 čitave 3 godine, bio je bestseler u klasi pa se vjerovatno zato u nekom trenutku pojavio nešto veći broj kod nas. Najjači motor u klasi je svakako bio predmet želja. Danas imaju po 20 godina i ko zna koliko havarija, većinu kilometara i vlasnika su prešli u veselim 90tim kada je i benzin bio pojam a ne neki rezervni deo, tako da nije ni čudo što ih nema na sve strane, a i nije svakom san 20 godina star R pa da se vozaju na sve strane. Na motoberzi imaš tri ZX10, tri 1000f i ima čini mi se pet uljara 1100, tako da nije baš da su nestali bez traga, a ostalih ima gomilu  ::)

A klip je smješan zato što je lik otišao u salon kupio GSX-R 1000 jer je to minimum, kupio gej SUZUKI kombinezon, vjerovatno podesio mapu snage za stazu jer tako rade profi vozači, izašao na parking da ga drugar snimi, dao gas i izvrno motor pri 10km/h. Reeeeetard  ;D (snaga nema veze ako u glavi imaš barem blagu ideju koliko je stvarno jak motor koji voziš)

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Evo jedno pitanje(da napomenem da nemam nameru da pljujem kawasaki).

Pa gde su sad ti motori,dok se i starije uljare(gsxr 750/1100),honde 600/1000 f,i sl. i dan danas kotrljaju u velikom broju.

Mogu ti reci za ZZR1100 da je moj ujak kupio pocetkom devedesetih i vozio ga bez ikakvih problema do pre nekoliko godina kada su mu ga ukrali.

• Drug član, 1137 postova

Mora bit da su bili upućeni stručnjaci  ::), zx10 se proizvodio od 88-90 čitave 3 godine, bio je bestseler u klasi pa se vjerovatno zato u nekom trenutku pojavio nešto veći broj kod nas. Najjači motor u klasi je svakako bio predmet želja. Danas imaju po 20 godina i ko zna koliko havarija, većinu kilometara i vlasnika su prešli u veselim 90tim kada je i benzin bio pojam a ne neki rezervni deo, tako da nije ni čudo što ih nema na sve strane, a i nije svakom san 20 godina star R pa da se vozaju na sve strane. Na motoberzi imaš tri ZX10, tri 1000f i ima čini mi se pet uljara 1100, tako da nije baš da su nestali bez traga, a ostalih ima gomilu  ::)

A klip je smješan zato što je lik otišao u salon kupio GSX-R 1000 jer je to minimum, kupio gej SUZUKI kombinezon, vjerovatno podesio mapu snage za stazu jer tako rade profi vozači, izašao na parking da ga drugar snimi, dao gas i izvrno motor pri 10km/h. Reeeeetard  ;D (snaga nema veze ako u glavi imaš barem blagu ideju koliko je stvarno jak motor koji voziš)

ili mozda nove gume imaju premaz koji se kliza...

Moguće, vjerovatno mu je neko u nekom trenutku rekao da nove gume malo klizaju i da je vani hladno i da im treba malo više od 6 metara da postignu radnu temperaturu. Ako kupuješ motor od preko 10k Eura vjerovatno ćeš postavit par pitanja pre nego što izabereš najgej "vidi me ja sam Moćni Rendžer" kombinezon i isparaš ga na 10 metara od prodavnice. Da je imalo profi ko što je pomislio da će da postane kada je oblačio ono sranje, znao bi sve ovo i pada ne bi bilo.

A ko da je bitan razlog, pao je pri 10 na sat i ništa nemože da ga opere, svi će da mu se smeju  ;D

• Drug član, 2599 postova

charuga koliko tvoja kawa izbaci ulja kroz filter vazduha kad se malo jace potera? pola litre? litru? na koliko desetki je pukao ram a nisu imale udes?

Totalni sam laik za mehaniku...ali na koji nacin dolazi ulje na filter vazduha?

Jel to ulje proslo pored karika,pa izaslo kroz usisne ventile ili ubrizgavanje pa na filter ili drugim nekim drugim putem...?

Do sada nikada nisam vozio Kawu. Da sam znao za ovakve probleme,obisao bi ovo smece i uzeo Hondu...

Sta treba da radim ako  moja Kawa pocne da izbacuje ulje na filter vazduha?Zajebao me majstor,nafalio Kawu... Sorry za off...

Ulje prođe pored karika kada zapljepe karike, desilo se meni na kineskom skuteru poslje 16000km, kada sam pao i odvalio auspuh i onda tako vozio par dana, a sve vatra šiba iz cilindra. Gdje god sam stao ostala je bara ulja, a dosta sam se zaustavljao, na kraju je falilo citavih 50ml ulja! A kad bi na Charuginu 10ku izletilo litar ulja u airbox jedino kuda bi moglo vani je nazad kroz cilindre, pošto je airbox pod pritiskom zbog ram air-a. Znači da bi u jednom momentu u prostore za sagorevanje uletilo litar ulja, da karika nema uopšte to ulje nebi moglo da prođe pored njih pri 10000obrtaja (kad se malo brže potera) znači havarija motora, puklo bi sve što pući može. Znači Charuga mjenja komplet mašinu svaki put kad ga malo jače potera  ;) Bogami neznam čime se baviš al na taj način nećeš brzo skupit pare za 14ku  ;D

litar ulja downloadedfilev.gif

sistem i jeste napravljen da se svi gasovi iz crankcase-a izvlace crevom u dno airbox-a i sa cistim vazduhom se zatim vracaju u komore za sagorevanje.

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: vfr rc36

Kako su osetljivi pojedini vlasnici kawa kad neko kaze nesto lose za njihove ljubimce! Doduse neki voze nove motore sa par hiljada na satu pa ih razumem. U stvari ne razumem, vecina prituzbi na kawu je za malo starije modele, novi tek treba da se pokazu.  I veoma su strucni, nema foruma na kom nisu bili i nesto procitali.         

Stvarno po oglasima ima otprilike isto starijih kawa, hondi, suzukija...jedino sto se zzr 1100, gpz 600...itd. prodaju da bi se resili  bede i uglavnom stoje u nekom cosku, dok ostali mogu bez vecih poblema da se voze. Pogledajte temu"100.000km". Koliko ono bese tamo kawa upisanih? Ja ne vide nijednu!?

nigde ja nisam rekao da mrzim kawu, par modela bi i ja vozio. Poenta svega sto sam rekao je da kawa jeste neznija od ostalih! Uvek bila i uvek ce biti. Nigde nisam rekao da je katastrofalno losa vec da su ostali japanci kvalitetnije uradjeni. Ta razlika u kvalitetu u srbiji nije zanemarljiva jer stariji motori idu u servis tek kad dalje ne mogu. Kawa je tu najnezahvalnija. I to nisu predrasude vec istina

Pogledajte temu"100.000km". Koliko ono bese tamo kawa upisanih? Ja ne vide nijednu!?

Ja pogledo i vidio samo jednog BMW-a. Ovo ostalo sve moja Afrika ima na satu 20000, ali kad ja sracunam ona ima 354003949km i tako te stvari. Nema tamo ni jednog KTM-a ni Aprilije, ni Ducatija ni..... Ma krsevi sve... Ja predlazem da mi svi kupimo Honde. Ko ce citav zivot vozati kineze i kawasakije.

Ta razlika u kvalitetu u srbiji nije zanemarljiva jer stariji motori idu u servis tek kad dalje ne mogu. Kawa je tu najnezahvalnija

A šta se to tako strašno događa sa starim Kawama a ne događa se sa ostalim motorima kad odu na servis, onaj kad više nemaju kuda.

Pitam jer me interesuje, a ne da bih se raspravljao?

Pogledajte temu"100.000km". Koliko ono bese tamo kawa upisanih? Ja ne vide nijednu!?

Nema tamo ni jednog KTM-a ni Aprilije, ni Ducatija ni..... Ma krsevi sve... Ja predlazem da mi svi kupimo Honde. Ko ce citav zivot vozati kineze i kawasakije.

Kineziolog ,sad jos samo reci da je kinez kvalitetan kao i neki japanac,jer vidim da u tom pravcu razmisljas...................

dosta modela uglavnom sa cetiri cilindra mora cesce na servis ventila jer utonu ventili u glavu, dva ili vise lanca u motoru koji bi trebalo da se zamene ali nasim ljudima je lakse {jeftinije} da navare spaner pa moze da trci jos neko vreme, ko voli da puca uglavnom mu se otkace po ventil dva jer su losi osiguraci koji ih drze, gpz 500 i kle su dosta dobri ali opet tu su njihove boljke magnet, frajlauf, spaner lanca bregaste i tri lanca u motoru koji bas nisu jeftini da se zamene.

zzr, gpz 4 cyl, zxr imaju problem sa karburatorima, dobiju luft pa na sve strane pa je nemoguce ustelovati ih da rade. zzr 1100 ima spaner na lancu u desnoj dekli koji hoce da pukne{uglavnom zbog ne menjanja lanca}. zzr 600 hoce da zapusi sito uljne pumpe od potrosenih lamela, starog ulja itd. i eto prolupanog motora.

pre par godina je izasao zx 10, opasno brz i lud motor ali ako ga opegla neko na auto putu pun gas obavezno izbaci ulje u kutiju filtera vazduha... itd. itd. itd.

sve to nije nesto strasno ali kosta da se uradi i trazi cescu posetu servisu

Nema tamo ni jednog KTM-a ni Aprilije, ni Ducatija ni..... Ma krsevi sve... Ja predlazem da mi svi kupimo Honde. Ko ce citav zivot vozati kineze i kawasakije.

Kineziolog ,sad jos samo reci da je kinez kvalitetan kao i neki japanac,jer vidim da u tom pravcu razmisljas...................

Hahahaha, odkud ti to... Skontali su neki ljudi, ne sikiraj se.

dosta modela uglavnom sa cetiri cilindra mora cesce na servis ventila jer utonu ventili u glavu, dva ili vise lanca u motoru koji bi trebalo da se zamene

Kao na Yamahu  ;D

Motor koji se vozi on se i troši, većina stvari koje si nabrojao su potrošni djelovi koje ako ne zamjeniš na vrjeme mogu da povuku još nešto sa sobom i povećaju ti trošak i tako je kod svakog motora. Kad zamjeniš to što si sjebo motor je ispravan, osim ako nije Tomos, znači nema nekih posljedica dok god je kvar popravljen a ne okrpljen kao što kod nas majstori imaju običaj da urade. Pogledaj po skupovima motore s kojima s pucalo, kako ljepo rade a ima ih svih marki. Sve što si nabrojao je samo rezultat nepažnje. A honda je u VFRa stavila zubčanike samo zato što nisu mogli da naprave propisni španer, poslje kad je i njih malo sunce ogrijalo naučili su nešto i vratili se upotrebi lanca za pogon bregaste  ;D

P.S. Jedino mi je ovo sa ventilima koji utonu u glavu malo rebus, osim ako i to nije posljedica neke nestručne popravke, pa majstori izmišlaju opravdanja

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja