Jump to content

Moto Zajednica

Gume za enduro motore HAIDENAU K60 (odmila ih zovemo AjdeSad)

Recommended Posts

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Bane, lepo si objasnio.

Bas zbog nedostatka tog grebena na sredini, 130-ica mi deluje najuverljivije za OFF.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: Africa Twin 750 RD04

ja sam definitivno zakljucio da trajanje mnogo zavisi od motora i nacina voznje... ja sam moju k60 potrosio za 8000 dok drugi teraju i preko 12000!

Guma k60 Scout,odicno radi posao.Na suvom drzi vrhunski,a mokru podlogu nisam imao prilike da probam.

Off,blato prezadovoljan,makadam i trava jos zadovoljniji.

Kao sto OverLord rece,neki 12000km,on 8000km a ja tesko da cu izvuci 5000km iz ove gume.

Verujte nije do gume vec do sajle od gasa,nesto glavi. :moto3:

• Vinyl rider, 829 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Prvih 3000km sa gumom i dalje mi se čini da je nije ni trošio, na prednjoj je tek sad skinuta ona crta po sredini gume od spoja alata,

neverovatno. Kroz Rašku po krivinama od 80 do 120 i ni trunke klizanja.

Krupna rizla im takođe prija.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Meni je sada treći set ..

do 7 K drži perfektno u svim rezimima..

ondak počinje da popušta..

može da se tera do 20K uz uračunljivost..

Po velikim vrućinama nije baš poželjno terati pun gas auto putem natovaren sa suvozačem..

za naše kangrbe nema bolje rešenje..

Bane je ažuran i sve funkcioniše jednostavno..okreneš broj i sutra zvoni guma :moto3:

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Recite mi drugovi sta preporucujete, do sad mi je bio pireli skorpion 140/80/ i 90/90 m/t 90 na mojoj tenerifi, to je i po services manualu prava dimenzija e sad me zanima 130/80 jel ima neke razlike sem sto je neznatno uzi gazeci sloj i sta je najbolje staviti na nase tenerife :moto3: za nas koji vozimo 60/40 u korist asfalta aili nam ni makadam nije stran ... koje gume i koja dimenzija

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Teneras, K60 Scout, 140-tka zadnja, a za prednju nema šta da se bira što se tiče dimenzije :)

Drže po asfaltu, čak i mokrom kao mutave, za makadam su EXTRA, a traju baš poprilično.

Više puta rečeno, najbolja postojeća guma za naše teškaše...

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Recite mi drugovi sta preporucujete, do sad mi je bio pireli skorpion 140/80/ i 90/90 m/t 90 na mojoj tenerifi, to je i po services manualu prava dimenzija e sad me zanima 130/80 jel ima neke razlike sem sto je neznatno uzi gazeci sloj i sta je najbolje staviti na nase tenerife :moto3: za nas koji vozimo 60/40 u korist asfalta aili nam ni makadam nije stran ... koje gume i koja dimenzija

Za Super Teneru preporuka Heidenau K60Scout u dimenzijama koje je navela fabrika, prednja 90/90-21 i zadnja 140/80-17.

K60Scout je guma koja u potpunosti zadovoljva uslove koje si naveo, 60/40 u korist asfalta, jer je to guma za sve terene.

Heidenau K60Scout u dimenziji 130/80-17 ima indeks težine 65, a to je 290kg i ima 3 poliesterska platna. U dimenziji 140/80-17 indeks težine je 69, a to je 325kg i ima 4 poliesterska platna.

Baš onako kako je to Jager rekao :takoje: !

• Podržavam 2

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Danas sam staru K60 130/80-17 zamenio novom K60 Scout istih dimenzija. K60 je idrzala nekih 9000km od kojih je najmanje polovinu pregazila u terenu. Nisam je nimalo zalio po makadamu na Debelom brdu, Stolovima i Kucaju i odlicno se pokazala ali je zaradila prilicno oziljaka. Sto se tice voznje asvaltu nisam imao prilike da je probam po kisi a na suvom asvaltu nisam imao zamerke, mada nisam bas iskusan pa se guma malo "skockala" S obzirom da K60 ima 9mm sare a izdrzala 9000km nadam se da ce K60 Scout izdrzati 13000km sa sarom od 13mm.

B@ne me je ubedjivao da K60 moze da istera ovu sezonu ali sam podlegao izgledu ovi mocnih krampona na Scout-u.

post-4207-0-79588900-1344974515_thumb.jpg

post-4207-0-19781100-1344975031_thumb.jpg

Stara K60 bi isterala ovu sezonu ali ...nova guma je nova guma !

Ovo ti je dobro "...mada nisam bas iskusan pa se guma malo "skockala" ...", a na drugoj slici vidi se da je bilo obaranje do kraja

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Stara K60 bi isterala ovu sezonu ali ...nova guma je nova guma !

Ovo ti je dobro "...mada nisam bas iskusan pa se guma malo "skockala" ...", a na drugoj slici vidi se da je bilo obaranje do kraja

Nisam iskusan a i prvi put sam isao tom deonicom Donji Milanovac- Majdanpek a posto su gume tada vec imale preko 8000km nisam smeo nize.

post-4207-0-65979600-1344977851_thumb.jpg

Ovako izgleda na točku od 18", tad je bila nova. Sa makadama na asfalt :zvizduk:

A, put D.Milanovac - Majdanpek je za 10-ku.

img4412wy.jpg

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Nije enduro guma, ali danas sam stavio novu zadnju heidenau K65 (120/90-16). Vidim pricate o nekih 8-9 do 12000km koje te gume izdrzavaju. Meni je metzelerka koju sam zamenio presla 20.000, ali samo sa mnom - pre toga Bog zna koliko, jer su je neki drugi vozili od 2003-2010, kada sam ja preuzeo moju yamahu. Jel to samo enduro heidenau gume tako kratko traju? Imal sanse da sa ovom novom predjem bar kao sto sam uspeo sa tada 7 godina starom metzelerkom (20k)?

Nije enduro guma, ali danas sam stavio novu zadnju heidenau K65 (120/90-16). Vidim pricate o nekih 8-9 do 12000km koje te gume izdrzavaju. Meni je metzelerka koju sam zamenio presla 20.000, ali samo sa mnom - pre toga Bog zna koliko, jer su je neki drugi vozili od 2003-2010, kada sam ja preuzeo moju yamahu. Jel to samo enduro heidenau gume tako kratko traju? Imal sanse da sa ovom novom predjem bar kao sto sam uspeo sa tada 7 godina starom metzelerkom (20k)?

Kilometraža koja se pominje 8-9 do 12000km odnosi se na K60 i K60Scout ali na motorima koji se voze po svim terenima. Treba da vidiš kako izgleda guma posle samo jedne vožnje od 100-150km po makadamu.

Heidenau K65 na tvom motoru preći će mnoooogo kilometara :takoje:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Mislim da je poenta i da manje predje ali da bolje drzi . Da nije kao ruske gume tvrdo , traje 100 godina ali kada hoces da kocis spremis se i za klizanje :)

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

ako ti je za utehu..saharu sam obrijao na ćelavo za 5K..

Mislim da je poenta i da manje predje ali da bolje drzi . Da nije kao ruske gume tvrdo , traje 100 godina ali kada hoces da kocis spremis se i za klizanje :)

Na slikama gore vidi se da gume odlično drže i da nema bojazni od klizanja :) .

• Zainteresovan, 728 postova

Ljudi pazarih RD04, gume su za zamenu i treutno je zadnja 140/80 a vidim danas u manualu da je za RD04 fabricka dimenzija 130/80. Sta mi je pametnije da pazarim? Felna je 2.75 Uzimao bih K60 Scout.

poz

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

na RD04 iako fabrički ide 130 svi stavljaju 140... što i nije toliko loše jel je teži motor pa će guma trajati duže ;)

• Zainteresovan, 728 postova

Eto ti ga sad :)

Ako nema razlike u stabilnosti i upravljivosti stavio bih 140, nemam mnogo iskustva sa ovolikim mrcinama pa zato i pitam

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Eto ti ga sad :)

Ako nema razlike u stabilnosti i upravljivosti stavio bih 140, nemam mnogo iskustva sa ovolikim mrcinama pa zato i pitam

Razlika svakako postoji ..

Kada stavish gumu koja je sira od predvidjene gubi se "pecurka" na gumi, to jest njena predvidjena geometrija i oblik, samim tim, kad stavish siru gumu, gubish ivice i dobijash vertikalni zid sto zna da bude nezgodno kada obarash motor dosta jer guma "nema kraj" pa kad dodjesh do "vertikalnog zida" pocinje klizanje i drift .. (sto je masi ljudi ne bitno jer retko ili nikad ne obaraju motor toliko) :)0takoje.gif

Motor ce biti svakako mnogo "masniji" i nesto tezi za obaranje. Nesto sitno cesh povecati i potrosnja goriva :)

Tako da iz mog ugla i iskustva osim izgleda koji je totalno ne bitan nista ne dobijash, samo gubish na "performansama" motora u svakom smislu ..

Moram da demantujem kolegu Popsyja, potrosnja gume sa sirinom nema mnogo veze ..

Ako planirash da vozish i off, takodje ce bolji ucinak imati uza guma, u tvom slucaju - fabricka dimenzija

Siru gumu je ok staviti ako u datom momentu nemash nikakvu drugu opciju ..

Nadam se da su ti sad neke stvari malo jasnije .. 1zdravo.gif

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Za RD04 ne znam, ali ja sam moju staru RD03 uvek vozio sa 130 gumom. Ako fabrika kaže 130, drži se toga.

Sorry, Popsy, uhebasmo te :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja