Jump to content

Moto Zajednica

Regler za Superteneru

Recommended Posts

• Zainteresovan, 503 postova

Iz ličnog iskustva sa auto reglerima, trebalo bi da regler veće struje (snage) bez problema može da menja manji. U tvom slučaju 25A možeš da menjaš sa 35A (struja je veća, nećeš spaliti regler ako imaš više potrošača).

U svakom slučaju pozovi Jošku i raspitaj se kod njega o njegovom regleru. Veruj da ta "boranija" fabrička zna da pravi velika sranja, tako da ti je povoljnije da uzmeš ručni rad, proveren, jeftiniji i siguran (i debelo predimenzionisan u smislu komponenti koje su stavljene) tako da ćeš što se tiče reglera biti miran.

Moj "bilans" popravke alternatora: 3 reglera (30€ svaki), 2 para dioda (25€), stator (30€) da bi na kraju greška bila u glupom poklopcu ležaja rotora koji je vibrirao i spajao masu i minus četkicu (nije svaka minus četkica pod obavezno i na masi)... Za tu pizdariju u mom gradu je trebalo BUKVALNO mesec dana da se nadje greška i 160€ da mi se izbije iz džepa!!! I na kraju u autu imam 2 potpuno ispravna fabrička reglera koje vozikam za ne daj bože a vozim se na ručni-rad-konzerva-po'litra-regleru koji radi!

Jošku ne znam, samo znam ono što je mene mučilo: zajebi "majstore" i (ogradjujem se, možda je taj brand) kinesko sranje i kupi ono što možeš da reklamiraš u slučaju da ne radi + svaki priučeni TV serviser može da popravi

dodatak:

Trebalo bi da proveriš priključke starog i novog reglera. Koliko god da su istog oblika ne mora da znači da na priključcima dolaze iste "žice".

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Suzuki Savage, Yamaha XTZ750

Stvar je u tome sto je regler vec montiran na motor. Napon punjenja je oko 14 -14.2V.  Jedino me brine sto se napon podigne prilikom ukljucivanja potrosaca (za oko 0.2V) umesto da padne.

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

To je sasvim normalno za fabričke reglere i ne treba da te brine. Glavno je da ne padne ispod 13.5 volti :D

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Suzuki Savage, Yamaha XTZ750

Hvala Vam puno. Napravicu mali led voltmetar i spakovacu ga na tablu zlu ne trebalo. Dali je potrebno dodati jos jedan hladnjak ili ventilator zbog zagrevanja

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja