aca-pn 6469 Napisano Septembar 11, 2010 Enduraš, 6416 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da li su dizne za sve karburatore univerzalne (isti navoj), ili svaki proizvodjac karburatoa ima svoj tip dizni, ili pak karburator za svaki motor ima svoj tip dizne ? Naravno, ovde ne mislim na velicinu dizne, vec samo na navoj. Ja hocu da ubacim vece dizne u moj karburator, pa ne znam da li da trazim bas za moj motor ili za Mikuni karburator ili nije bitno ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Septembar 11, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Hoces da ubacis vece dizne da bi ti motor bolje isao? Pa uzmi veci motor ;D Navoj bi trebao da bude isti,ali ne mogu da tvrdim 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6469 Napisano Septembar 11, 2010 Enduraš, 6416 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Motor ima KN filter i otvoren izduv i zato mu je suvise siromasna smesa. Dosta sam citao po stranim forumima, kod DRZ-a je jedini lek ubacivanje vecih dizni ili vracanje fabrickog auspuha i filtera, sto ne zelim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Septembar 11, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje vidi sa nekim ko radi karbove,to ti je najsigurnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6469 Napisano Septembar 11, 2010 Enduraš, 6416 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sad ne znam koja je, ali mi treba glavna 165 i pilot dizna 25. Mislio sam prvo da nabavim dizne, pa onda da rasturam karburator. Da li moguce rucno razbusiti na tacnu meru ? Sam to svakako ne bih radio (busio dizne). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6809 Napisano Septembar 11, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne bi' preporucio da diras postojece dizne.Mislim da ih prepravljas.Ako nesto podje po zlu,onda nema nazad. Koliko god da si vest i majstor,za to uvek ima mesta. Ja sam nesto eksperimentisao,doduse sa manjim precnicima i na kraju ustanovio da nije bitna samo rupa,vec i konus na ulazu i izlazu,a to napraviti sa obicnim alatom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6809 Napisano Septembar 11, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako je Mikuni karburator u pitanju,skoro sam pa ubedjen da je dovoljno naci diznu zeljenog precnika iz bilo kojeg karba iste marke. Igrao sam se sa nekim Dell'orto karburatorima i izvalio da su glavne dizne iste (main jet-navoj i duzina)na velikoj vecini.Ono sto se razlikuje je emulziona cev Japanci su poznati kao opasni "reciklatori",pa ako to rade Zabari,koji to uglavnom nisu,deluje mi prilicno verovatno da je isti princip i ovde.Staviti diznu od neke druge marke,to vec..... Ako gresim,kazite da ne zivim u neznanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 11, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi procackaj ovde.. http://www.factorypro.com/home.html Ja sam svoje dizne tu resio Za govance od dve dizne..ovde traze 86e...a tamo 34$ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
md 3 Napisano Septembar 12, 2010 In memoriam, 69 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: GS850G Prijavi odgovor kao problematičan Navoj na glavnoj dizni na mikuni karburatorima je M6.Trebalo bi da odgovara od weber-ovih karburatora(Z101,Yugo...).Ja sam svoje placao kod nas po 10 eura komad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano Septembar 12, 2010 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Sad ne znam koja je, ali mi treba glavna 165 i pilot dizna 25. Mislio sam prvo da nabavim dizne, pa onda da rasturam karburator. Da li moguce rucno razbusiti na tacnu meru ? Sam to svakako ne bih radio (busio dizne). Nešto ti tu nije dobro. 165 dizna ide na DRZ400E i offroad modele (samo kurbla) jer je na njima Keihin FCR 39. Ti imaš S model sa Mikuni BSR36, koji je standardno 142,5 glavna i pilot 22,5. Kada na S modelu otvoriš airbox (ili staviš K&N), otvoriš izduv, trebaju ti 150 i 27,5 dizne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6469 Napisano Septembar 12, 2010 Enduraš, 6416 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moracu jos malo da proucim materiju, ali na thumpertalk forumu kazu da ide dinojet glavna 165, a pilot 25. Ima cak da se naruci ceo komplet dizni sa uputstvom za ugradnju i duzom pilot diznom koja moze rukom da se steluje. Medjutim, to je u USA, a i cena je poprilicna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Septembar 12, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan A da skines KN filter i da vratis sve na normalu? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6469 Napisano Septembar 12, 2010 Enduraš, 6416 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nemam original filter i auspuh, ali i da ih imam ne bi vracao, iskustva svih kazu da je tako motor mnogo zivlji. Odgovara ti taj nick diktator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Septembar 12, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Jos sam mali,cekaj da porastem ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano Septembar 12, 2010 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Moracu jos malo da proucim materiju, ali na thumpertalk forumu kazu da ide dinojet glavna 165, a pilot 25. Ima cak da se naruci ceo komplet dizni sa uputstvom za ugradnju i duzom pilot diznom koja moze rukom da se steluje. Medjutim, to je u USA, a i cena je poprilicna. Baci pogled ovde. Ovo mu dođe kao spisak svih modova, koji su milion puta prezvakani na TT, advrider-u i sličnim forumima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 13, 2010 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Moyda nisam u toku, ali nekad je dizne kod nas izradjivala precizna mehanika ul. Zage Malivuk BGD. Skoro sam posecivao njihov sajt i imali su to u ponudi pa ti procackaj malo. A inace ako ne rade i oni ima veruj mi vicnih metalostrugara koji ti to mogao uraditi. Drugsef sa foruma (Rade Jagodina) je to radio za svoje dellorto karbove i zadovoljan je uradjenim. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndrijaD 3 Napisano Novembar 19, 2010 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan aj mi daj sajt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6469 Napisano Decembar 18, 2010 Enduraš, 6416 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mogu se razbušiti prilično tačno...ali ne 25,165 već može,postoji takav ''rajborer''...dimenzije dizne,mere,skica ?Imam ''glavnih'' od nekih karbova ali ne znam kakav ti je navoj/prečnik i da li bi moglo da se upasuje, ?Rupu bi ''doterali'' ali oblik i navoj ?Morao bi prvo da izvadiš dizne iz svog karburatora pa da vidimo šta je činiti... Izvadio dizne, evo slika i dimenzija pa da vidimo ko sta ima po budzacima Ovo je glavna dizna, navoj je M6, vidi se oznaka na njoj, fabricka je 142,5 a meni bi trebala 150. (klik na malu sliku za vecu) Duzina glavne dizne: Ovo je pilot dizna. Oznaka je 22,5 a meni bi trebala 25. Na slikama se vidi ukupna duzina dizne, kao i precnik navoja I konacno treca dizna koju bi trebalo da zamenim je pilot air jet (PAJ). Fabricka dimenzija je 165, a meni treba 135. Na americkoj verziji motora je 135, medjutim za evropsko i englesko trziste su ubacili vecu diznu zbog emisije stetnih gasova. Na zalost to utice na performanse motora, pa treba i ona da se menja. Slike sa dimenzijama su ispod: Spoljni precnik dizne: precnik navoja: duzina PAJ dizne: Eto, mozda neko od vas ima negde dizne koje su mi potrebne po budzacima, a meni bi mnogo znacile. Placam DUPLU cenu plus pice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2100 Napisano Octobar 30, 2014 Drug član, 1310 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Listam danas malo manual sto mi ga je poslao kolega @iksel, naravno u delu koji se tice karburatora. Zapisujem tako stavku po stavku i dodjem do glavnih dizni gde pise da su i glavna i sekundarna istog promera 120. Pri rasklapanju mojih karburatora jos prvi put primetio sam da su i glavne dizne i igle razlicitog promera. Na primarnom karbu su i igla i dizna tanje, dok su na sekundarnom deblje. To me sad dodatno baca u razmisljanje. Ako je recimo fabricki ustinut trebao bi da ima i neke restriktore na usisu za vazduh koje ja nisam primetio. Jel se neko sretao sa ovakvim'problemom' i da li bi zamena dizne i igle(ako ih je moguce nabaviti) dovela do cokoladnije boje moje svecice koja je bela. Imam i neku sliku pa cu staviti,pozdrav. U pitanju je motor Honda XL 600 LM. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2709 1 Napisano Jun 30, 2024 U prolazu, 16 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Kawasaki ZZR 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, gde mogu da nadjem diznu za kawasaki, part number 13091 1633? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8814 Napisano Jun 30, 2024 Ne silazi, 2262 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Sajtovi,MegaZip,Wemoto . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...