Jump to content

Moto Zajednica

ZX14-R ili HAYABUSA?

Kawasaki zx14-r ili Suzuki Hayabusa  

120 članova je glasalo

1. 1. Kawasaki zx14-r ili Suzuki Hayabusa

• Kawasaki "zx14-r"
      59
    • Suzuki "Hayabusa"
      60

Recommended Posts

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Nevjerovano ali i ja evo ne spavam jer upravo danas idem po svog zx-14.... :) U poslednjih par godina,vrlo je malo (pozitivnih) stvari zbog kojih nisam imao sna....uglavnom nerviranja oko svega i svacega...

Procitao sam more textova o ova dva motora,kao i brdo usporednih testova. Sva prica se uglavnom svodi da su test vozaci i novinari,potpuno podjeljeni po tom pitanju. Na kraju isapada da svako hvali ono sto voli,jer niko  nije 100% objektivan.

Kao sto neko rece, Amerika je zemlja kruzera i R-ova. Ova dva motora su upravo spoj ova dva stila. Zato ih tamo najvise ima,tako da je i broj testova radjenih tamo daleko veci nego u Evropi.

Busa, po meni ima ljepsi zadnji kraj i fabricke izduve a ZZR daleko ljepsi prednji kraj i onu "vrh zajebanu" prednju svjetlosnu grupu.

Nikada nisam polagao toliko na estetiku ali kada su ova dva motora u pitanju,sve druge rasprave su bespredmetne...sve je to tu negdje "u po kile" :) a preformanse su daleko iznad mogucnosti nasih puteva...

Licno smatram da su sve price o Kawi kao losijem motoru ili o losijoj zavrsnoj obradi,na ovom modelu pale u vodu. Jednostavno sve izgleda kao saliveno iz jednog komada,utegnuto kao u Japanca :)

Iako kisa pada,sutra idem po njega,pa nek se zarati...

Kad stigne,pravim slike pa ti to mozda pomogne da se odlucis...

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2736 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Nevjerovano ali i ja evo ne spavam jer upravo danas idem po svog zx-14.... :) U poslednjih par godina,vrlo je malo (pozitivnih) stvari zbog kojih nisam imao sna....uglavnom nerviranja oko svega i svacega...

Procitao sam more textova o ova dva motora,kao i brdo usporednih testova. Sva prica se uglavnom svodi da su test vozaci i novinari,potpuno podjeljeni po tom pitanju. Na kraju isapada da svako hvali ono sto voli,jer niko  nije 100% objektivan.

Kao sto neko rece, Amerika je zemlja kruzera i R-ova. Ova dva motora su upravo spoj ova dva stila. Zato ih tamo najvise ima,tako da je i broj testova radjenih tamo daleko veci nego u Evropi.

Busa, po meni ima ljepsi zadnji kraj i fabricke izduve a ZZR daleko ljepsi prednji kraj i onu "vrh zajebanu" prednju svjetlosnu grupu.

Nikada nisam polagao toliko na estetiku ali kada su ova dva motora u pitanju,sve druge rasprave su bespredmetne...sve je to tu negdje "u po kile" :) a preformanse su daleko iznad mogucnosti nasih puteva...

Licno smatram da su sve price o Kawi kao losijem motoru ili o losijoj zavrsnoj obradi,na ovom modelu pale u vodu. Jednostavno sve izgleda kao saliveno iz jednog komada,utegnuto kao u Japanca :)

Iako kisa pada,sutra idem po njega,pa nek se zarati...

Kad stigne,pravim slike pa ti to mozda pomogne da se odlucis...

Cekam slike.

Cestitam.

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Bravo zemo..pa da dodjes do mene da vidimo moze li to nas dvoicu izvuci  uz Romaniju  ::)  ;D

Odvezao TDMa do Prnjavora po najvecem pljusku(oko 35km)i vratio Zx takodjer po pljusku...jos na pola puta zaborvio mobilni pa se vratio...ukupno 100km j....ekise :0

Zao mi TDM jer smo se druzili 4 godine....zato cesce treba mjenjati motor :) poslije ti bude zao :(

Zemo hvala na lijepi m zeljama. Kineziolog,ja sam u Celincu...svrati nekad....

EVop neka slika prljavog motora..

Inace je iz Amerike,limitirana serija prela bijele boje,.....i bordo metaliza....

post-586-12879095135095_thumb.jpg

post-586-12879095136807_thumb.jpg

• Podržavam 1

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Wow, ja.................sam bez rječi, nije onaj koji bi ja izabrao ali je stvarno.................jel ovo orginal top od auspuha, čini mi se da oni iz amerike imaju drugačiji

.....nije to fabricki top...onaj bas ruzan . Ja bih vise voli da je 4u2 nego 4 u 1 ali ajde sad....mora nesto i da se dokupi :)

post-586-12879095142317_thumb.jpg

....zvuk je da sledis...sirena ni ne treba :) ....jedini zvuk koji se meni vise svidja je onaj na MT 01...nema zamjene za kubikazu,bar sto se zvuka tice...

post-586-12879095144509_thumb.jpg

• Zainteresovan, 730 postova

Moracu to cudo da vidim uzivo pa da mi postane omiljeni motor  ;D

Celinac, hehe, ko bi rekao, mozes se i ti provozati kroz KV, nece se niko ljutiti. A i ja cesto dodjem dole da natocim goriva, kao bolja, al to da se provozem. Motor je strava, svaka cast! Puno bezbjednih kilometara i da ti se nikad ne pokvari (ko ove ostale Kawe  :D)

Moja cerkica se odusevila kad je vidjela boju...kaze "Jel to Barbie motor"...valjda zbog onih tribala :)

Nadam se da nece biti zloupotrebljeno :) od ljubitelja Buse :)

Prvi utisci su,da je motor bez obzira na snagu ipak "dobro osedlan" i da vas nece iznenaditi bar u prvih 4 000 obrtaja. Kvacilo hvata tek pri kraju tako da ni prilikom pustanja ne tjera konje u galop nego u umjeren kas... Poslije 4000 tesko se zadrzati na motoru....:)

Ciklistika je bez greske a motor se ne osjeca u rukuma niti medju nogama... Vozio sam ga po kisi do 120k/h i nije bilo iznenadjenja...

Ovaj Americki nema ABS ali koci kao da cementira...bez bilo kakvih iznenadjenja... ZZR za Evropu je nemoguce kupiti bez ABS-a...

Ludace,a ja mislio da se zajebavas. Ko te iznervirao,priznaj ? 

Ma nikad vise karburatori : ovo je samo proba,da bi kasnije vise cijenio udobnost GTR-a ....

Ja sam glasao za Hayabusu ali ovaj zzr je san snova ! Neka je sa srecom  ;)

Neces vjerovati ali ja nisam glasao ... Hvala na lijepim zeljama... Da imam priliku,probao bi i Hayabusu...rado :)

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

Cestitam na novom ljubimcu ;) Zelim ti puno uzivanja kao i puno predjenih kilometara :) Sto se tice izbora izmedju kawe i buse sta znam, mislim da su oba motora tu negde i da svako treba da bira po svom ukusu..Ja se slazem sa Utjerivacem da Busa sa repom od naprimer gsxr 1000 k8 izgleda VRH!

Naprimer ovako:)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja