Dzigorius 134 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan I sad mi recite da Afrika bolja od TDM 900?????? Za to sto tebi treba, nije bolja. Upravo tako!!!!!!!!!!! A za onaj raniji kratki post imas pivo kad se vidimo....... A sad je vreme da odemo put Miseluka i Fruske G........ajmo svi na drum, radice forum kad se vratimo!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam obicaj da se ukljucujem u ovakve rasprave, ali prosto neki ljudi iznose svoje stavove toliko uopsteno da time prozivaju sve druge koji voze drugaciju marku ili tip motora ili uopste drugaciji izbor bilo cega. Jel mi vozaci afrike treba da slusamo frustracije vlasnika nekiih drugih motora samo zato jer nas ima mnogo, a vas manje pa vam smeta sto i pisanja o njoj ima vise? Sto se tice price o off-u, jel vam nekad palo na pamet da imate razlicite percepcije toga? Ne zamisljaju svi istu sliku, bez zelje da elaboriram varijante. Mozda nerazumijevanje tu lezi. Ne vjerujem da je neko sanjao o kros voznji pa kupio putni enduro. Ali vrhunac svega, a to je pravilo i to cvrsto, je da ljudi koji nemaju, nisu imali, i ako im je vjerovati nece nikad imati afriku, imaju dovoljno obraza da ljudima koji istu voze vec nekoliko godina drze predavanje o tome sta se tim motorom moze a sta ne moze Tamo gdje vi protjerate hard enduro, ja cu APN 4 i sta cemo sad? necemo nista jer ces ga proterati ali u ku**u. I stvarno mislim da si nesto pobrkao druze. Ne drze ljudi koji nemaju afriku predavanja,nego oni koji imaju afrike drze predavanja i smaraju kako je to najbolji motor,motor za sve itd. Dizu im cenu u nebesa,pljuju po svemu ostalnom. Ja mislim da univerzalni motor ne postoji,zato i postoji toliko razliciti tipova motora. Mozda africa ima po neki deo od par tipova motora ali je to svejedno ne ubraja u savrsen motor. Jer ona nije za sve,ona mozda moze za sve sto znaci da nije dobra ni u chemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Septembar 11, 2010 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Te nebuloze idu dotle da cak pokusavaju i da nametni misljenje kako ove krave tipa AT .ST pa cak i BMW1100 MOGU NA BLATNJAV TEREN i time hoce valjda da dokazu univerzalnost tih motora koji ''eto mogu i u off ako hoce '' ali su zato na asfaltu mnogo udobniji tralala blal blala. Samo onaj ko nije stvarno zakasao u neko blatiste sa ovim kravama od 250 kg moz da prica o off- u i time laze sebe i cenjeni auditorijum. Pozz i sredite se malo ljudi i pre svega budite realni . Aj se vidimo za sledeci vikend, i poteraj tetku. Samo napomeni da tamo na vrh onog brda skrene levo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Septembar 11, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Druze ne znam kako izgledas i koje su tvoje fizicke mogucnosti ali ako ne izbacujes 150 kg na bendzu i guras minimum isto toliko u cucnju nemas sta da trazis sa ovim motorima po terenu.Jedan pad i ti si tu gde si ,niko te nemere izvuci.Poz i ne inati se. Svako ide u off sa motorom koji može da podigne :P meni samo nije jasno što se ožariste toliko... svako neka vozi što mu želje i opušteno... što rekoše neko popa, neko popadiju, ćerku, sina.... Činjenica je da ka zna će proći offroad i sa Goldwingom a ko ne zna ima da se izvrće sa krosom od 80kg... prema tome šta god vas čini sretnim to vozite, al ne zaboravite da budete iskreni prema sebi ... Za moje potrebe ST je više nego odličan motor i što ga više vozim to sam sretniji... što mi je rekao drugar "ovaj motor će bar jedno 5 godina moći više nego ti i kao takav ti neće dosaditi..." dal bi voleo da na offu vozim neku ljutu cvaju, bi... dal bi voleo da mi to bude motor umesto ST, ne bi... i to je početak i kraj... kome je cilj samo suvi (mokri) offroad uzeće krosaljku ko voli i po asfaltu da pegla uzeće putni enduro.. na sve ovo napominjem da se smatram izuzetno neiskusnim vozačem koji ima još da potura km pod dupe. Doduše od novembra do sada nekih 16,5k km... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Septembar 11, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nisi znao da ako ne voliš isto ko i oni onda nisi pravi bajker? ;D Sopstveno mišljenje i potrebe su nepoželjni na ovom forumu. Pojedinac je protivnik komunizma ;D ;D ;D Zao mi je sto tako mislis, a koliko si u pravu govori postojanje ove tvoje poruke, i pored toga sto je najcistiji off. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Nemam obicaj da se ukljucujem u ovakve rasprave, ali prosto neki ljudi iznose svoje stavove toliko uopsteno da time prozivaju sve druge koji voze drugaciju marku ili tip motora ili uopste drugaciji izbor bilo cega. Jel mi vozaci afrike treba da slusamo frustracije vlasnika nekiih drugih motora samo zato jer nas ima mnogo, a vas manje pa vam smeta sto i pisanja o njoj ima vise? Sto se tice price o off-u, jel vam nekad palo na pamet da imate razlicite percepcije toga? Ne zamisljaju svi istu sliku, bez zelje da elaboriram varijante. Mozda nerazumijevanje tu lezi. Ne vjerujem da je neko sanjao o kros voznji pa kupio putni enduro. Ali vrhunac svega, a to je pravilo i to cvrsto, je da ljudi koji nemaju, nisu imali, i ako im je vjerovati nece nikad imati afriku, imaju dovoljno obraza da ljudima koji istu voze vec nekoliko godina drze predavanje o tome sta se tim motorom moze a sta ne moze Tamo gdje vi protjerate hard enduro, ja cu APN 4 i sta cemo sad? necemo nista jer ces ga proterati ali u ku**u. I stvarno mislim da si nesto pobrkao druze. Ne drze ljudi koji nemaju afriku predavanja,nego oni koji imaju afrike drze predavanja i smaraju kako je to najbolji motor,motor za sve itd. Dizu im cenu u nebesa,pljuju po svemu ostalnom. Ja mislim da univerzalni motor ne postoji,zato i postoji toliko razliciti tipova motora. Mozda africa ima po neki deo od par tipova motora ali je to svejedno ne ubraja u savrsen motor. Jer ona nije za sve,ona mozda moze za sve sto znaci da nije dobra ni u chemu. Neka nova tema TT vs AT ne bi imala smisla, zar ne? A i ne vidim da je neko komentarisao ni TT ni vozace istih, tako da to o predavanju ne stoji. Sto se mene tice npr, TT je motor koji mi se dopada, i padne mi na pamet u nekim kombinacijama. Ono sto sam rekao za APN 4 stoji i dalje. A zbog onog "u ku**u" sam i rekao da rijetko pisem u zapaljivim temama. Moze to i kulturnije zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 11, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Nekad je tesko biti fin.. Mile vs tranzicija je u jednoj od epizoda..uveo novu rec: urcenje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cemu ta prica o AT i GS koji idu na tezak off? Pa moze i R1 na tezak off ali ja to ipak ne bi radio Gledali ste kako je covek sa njime proputovao svet Svaki motor moze na off samo je pitanje po koju cenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan kao prvo ja ne znam gde sam ja pomenuo tt,ovde pricamo konkretno o afrikama. Motor za koji kazu da je za sve a ja opet tvrdim da je za nista. U cemu je afrika najbolja? Definitivno ima mnogo udobnijih motora za put,mnogo brzih,mnogo povoznijih,mnogo bolji za off...znaci kad se sve sabere afrika u ni jednoj disciplini nije ni blizu vrha. I kako onda neko moze da kaze da je afrika motor za sve? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Po mom misljenju su dobri nizasta. Auuu imenjace pa sad si me razocarao.. Jel ovaj motor dobar nizasta? Neki kazu nije dobar za tourere (ili tourashe bmliga) zato sto nema kardan i dobru zastitu od vjetra. Drugi kazu nije za sport zato sto ima premekano vjesanje i veliku tezinu. Treci kazu puno se kvari. Lisica kaze prekiselo. ;D Izgleda da stvarno nije nizasta, mada ja vec neko vrijeme razmisljam koga da ubijem, pa da se sam uvjerim.... I ja takodje ali za malo drugaciji model Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 11, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ne pricaj sa njim..nabodi ga..nabodi gaaa ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Septembar 11, 2010 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne pricaj sa njim..nabodi ga..nabodi gaaa ;D Nego,sta mislite o ovoj varijanti? Dobro i za asfalt i za teren... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj je dobar za asfalt koliko i Afrika za off Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 11, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zasto , ali ovakve teme me uvek asociraju na ... ;D http://www.youtube.com/watch?v=XwoBX_Uj4_M 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Septembar 11, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ivane, svaka ti cast ako bi ovo tebi bio putni motor. Voleo bih da procitam tvoje utiske sa nekog puta od oko 1000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan kao prvo ja ne znam gde sam ja pomenuo tt,ovde pricamo konkretno o afrikama. Motor za koji kazu da je za sve a ja opet tvrdim da je za nista. U cemu je afrika najbolja? Definitivno ima mnogo udobnijih motora za put,mnogo brzih,mnogo povoznijih,mnogo bolji za off...znaci kad se sve sabere afrika u ni jednoj disciplini nije ni blizu vrha. I kako onda neko moze da kaze da je afrika motor za sve? hitman ti je sve objasnio, a ti guraj svoju pricu na koju imas puno pravo http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=33902.msg923611#msg923611 i od mene je dosta, u stvari i previse ;D pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Alo bre ebale vas trafike! pricamo uopsteno o 2 cyl a ne o offroad mogucnostima Marko evo zasto sam ja ozbiljno razmisljao da moj sledeci motor bude F800GS Planirao sam put sa drugarom po evropi tj da je obidjemo u krug i da vozimo gde god mozemo uz more a to znaci izbegavati auto put i sto vise voziti regionalnim a i losijim manjim putevima sto blize moguce uz obalu (cak i po plazi,pesku,sljunku..) i uzivati u prizoru Aj sad ti meni reci koji jednocilindras ili cetvorocilindras ce biti bolji od F800GS za mene u takvim uslovima? Eto ipak su i ti dvocilindrasi najbolji u necemu druze gavrolini A to nesto ne mora da bude top speed ili acceleration... to nesto je u ovom slucaju overall ocena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bursac 74 Napisano Septembar 11, 2010 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan ako pricate o enduro motoru onda treba da probate sve terence koji su kod nas zastupljeni pa onda komentari ovaj valja ovaj ne nemjte biti pristrasni a to lalajko za xr 650 nikakav problem 1000 km taj motor je fantazija ko nije probao nezna sta je enduro za mene je kod nje problem samo kurbla sve ostalo je izuzetno zadovoljstvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan deco,deco,mir!! citam i ne verujem,gori ste od obdanista! uglavnom ste uspeli da se podelite na one koji imaju para i nemaju para,one koji imaju pameti i one bez pameti a imaju 00 ! svaka vam cast!! vi sa parama nadmocni jer vam drzava dala,a vi bez para borci za dostojanstvo i niko ne odstupa! daj boze dosta goriva i neka se svako vozi na onome na cemu ima! kako bi se slozili oko neceg ozbiljnijeg! samo sloga,srbina............koja sloga! na sve se strane prodaju velike kubikazemjer to zato sto nisu dobre?! svakome po jedan stap i nekoliko ovaca,pa ajte u OFF jadno bedno i pateticno! otiiiiiiiiiiiiisli daaaaleko od teme! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan kao prvo ja ne znam gde sam ja pomenuo tt,ovde pricamo konkretno o afrikama. Motor za koji kazu da je za sve a ja opet tvrdim da je za nista. U cemu je afrika najbolja? Definitivno ima mnogo udobnijih motora za put,mnogo brzih,mnogo povoznijih,mnogo bolji za off...znaci kad se sve sabere afrika u ni jednoj disciplini nije ni blizu vrha. I kako onda neko moze da kaze da je afrika motor za sve? hitman ti je sve objasnio, a ti guraj svoju pricu na koju imas puno pravo http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=33902.msg923611#msg923611 i od mene je dosta, u stvari i previse ;D pozdrav ma videcemo mi sposobnosti afrika ako dodjem sledeci vikend kod vas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Septembar 11, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Ako vam treba nesto za van puta,mislim da je ovo pravo resenje!!! ;D http://autoline-eu.rs/sf/poljoprivredna-oprema-traktor-tockas-MASSEY-FERGUSON-3080-10091101150434492200.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Septembar 11, 2010 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan izlgeda da kod nas u Srbiji niko nezna za drugo osim GS-a, AT i TA, čitam i ne verujem da se niko nije setio "tatice" čast izuzecima, uff ga je pomenuo i to je sve u celih 7 strana I da...o udobnosti za duža putovanja treba da daju konačni sud suvozači a ne vozači. Pitajte saputnika kakvo mu je stanje pozadine nakon 200 kolimetara putovanja i sve ono klizanje ka suvozaču jer je sic postavljen previše na dole i pod kosinom.U mom slučaju kod dužeg putovanja na Africi, gospođa me je ili nabijala na rezervoar zbog klizanja na dole ili je morala svaki 10 kolimetara da se podiže i vraća na zadnji deo sica zbog kosine pod kojem je postavljeno sedište. Ja sam Afriku zbog neudobnosti najviše i prodao. Na Afriku se jedino isplati bagster i onda možeš da pričaš o udobnosti. Vibracije koje se javljaju preko 100 kmh su posebna priča. Ovo se odnosi na Afriku 750 jer sam je vozio 7 godina i za nju sam merodavan da komentarišem. Za otale neznam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Septembar 11, 2010 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zasto , ali ovakve teme me uvek asociraju na ... ;D http://www.youtube.com/watch?v=XwoBX_Uj4_M A mozda malo i na... ;D http://www.youtube.com/watch?v=Q4Q0grq545Y Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pancer 0 Napisano Septembar 11, 2010 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo afrikanerima pokazali gde im je mesto tj nadam se da su shvatili sta voze aj da se vratio temi. XT 600 je veoma upotrebljiv motor za malo para.Njegov mladji brat xt 660 i to vec 2003 pa i mladje se nudi po cenama od 3000 evra a to je vec veoma ozbiljan motor i po koncepciji i po ogibljenju.Tezina 180 kg suv je vrlo bitan faktor za nekog ko nece da se rve sa meckama od 250 kg.Za put je ekstra dovoljni snage za preticanje do nekih 120-150 km.Mislim dsa bi postavljac teme trebao debelo da ga uzme u razmatranje. Aj sad nemojte odmah da raspalite po meni aali mislim da XT 660 daleko bolji izbor od dvocilindrasa tipa AT ,ST i slicni.Brzi je startniji BOLJI ZA OFF JEDNOM RECJU MOJA DEFINICIJA UNIVERZALNOG MOTORA ZA MALE PARE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Septembar 11, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo afrikanerima pokazali gde im je mesto tj nadam se da su shvatili sta voze aj da se vratio temi. XT 600 je veoma upotrebljiv motor za malo para.Njegov mladji brat xt 660 i to vec 2003 pa i mladje se nudi po cenama od 3000 evra a to je vec veoma ozbiljan motor i po koncepciji i po ogibljenju.Tezina 180 kg suv je vrlo bitan faktor za nekog ko nece da se rve sa meckama od 250 kg.Za put je ekstra dovoljni snage za preticanje do nekih 120-150 km.Mislim dsa bi postavljac teme trebao debelo da ga uzme u razmatranje. Aj sad nemojte odmah da raspalite po meni aali mislim da XT 660 daleko bolji izbor od dvocilindrasa tipa AT ,ST i slicni.Brzi je startniji BOLJI ZA OFF JEDNOM RECJU MOJA DEFINICIJA UNIVERZALNOG MOTORA ZA MALE PARE. Pa taj sto je postavio temu i vozi jedna cilindar (znam, ja sam mu ga prodao ) I nije on pitao koji je motor najuniverzalniji vec je pitao cemu sluze dvocilindrasi tj hteo je malo da pljuje po njima Bar sam ja to tako shvatio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...