đunta 4280 Napisano Septembar 22, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @ Gasa, video sam ja ove rezultate, al su onako, prepričavanje. Treba ono 1.2.3. pa motor taj, pa starti broj ..i nema konačnih rezultata za šampionat Srbije, a ima šampiona koji će se sledeće godine trkati za Zlatnu Kacigu. Kao znalac, budi bez skromnosti i daj što više priča i podataka o trkama i takmičarima uz slike bez ustručavanja. Takmičari uveliko doprinose podizanju kvaliteta voženja i opštoj bezbednosti. A ne mogu da zamislim to da dođe 3 motora na trku. Nisam nikad prati moto trke al po priči drugara, bilo ih je svakog vikenda i još se vozale kvalifikacije,tj. nisu svi mogli da se trkaju. Ako ćeš novu, vruću temu, da ne ofujem ovde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Septembar 22, 2010 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Otvorili smo je. MOTO TRKE U SRBIJI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gasa 3 Napisano Septembar 22, 2010 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Vrsac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Otvorili smo temu, selimo se tamo, pa pricamo o svemu Ja pricam o vremenu od 1999 pa na dalje. 80ih-90ih je bila druga stvar, ali sam na zalost tada bio izuzetno mali, a 80ih nisam bio ni u planu svojih roditelja ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Septembar 23, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=Lr3fbxMeC-U Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Septembar 23, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Evo posto ste trazili rezultate. Rezultati prve trke.Kasnije cu postaviti rezultate Balkana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10263 Napisano Septembar 27, 2010 Drug član, 4546 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan ovo je moj izvestaj sa trke Pripreme su trajale 4-5 dana dok motor nije bio spreman onako kako sam ja zeleo. Samo nisam bio zadovoljan s tim sto nismo mogli da odemo na dyno probni sto za fino stelovanje motora. Zare, Teresa i ja smo otisli u petak predvece na Batajnicki aerodrom na verifikaciju motora i registraciju vozaca. Morao sam da sacekam da svi vozici koji imaju vazece licenece obave verifikaciju i registraciju , jer nisam imao nasu trkacu licencu pa sam ostao kao zadnji. Posle obavljenog tehnickog koji je bio po mraku i nista se nije videlo, ali kad smo platili sve je bilo kako treba i mi smo krenuli kuci sa svim motorom. Vreme nije obecavbalo tako da smo u subotu ujutro na otvaranju stazu i prvog nezvanicnog trenminga bili ispraceni kisom. Zbog mog kasnog dolaska nisam mogao da obezbedim trkace gume za suvo ,a kamoli za kisu. Prvi trening sam odvezao na Dunlopovim "hypersport" gumama koji su namenski napravljenje za brze ulicne vozace i iste koji zele da okuse zari staze na otvorenim treninzima za ulice vozace. Na prvom treningu nisam moga ni da osetim kako gume rade jer je staza bila mokra i na nekim delovima veoma klizava. Nepoznavanje staze mi je bio najveci problem jer je bila veoma loze obelezena sem kad se priblizis samoj krivini. Zare i ja samo uspeli da kupimo nove kisne pirelijeve gume od Kuleta Perisica koje su bile nove ali pet godina stare. Poznavajuci Pirelli kise gume bilo mi je mnogo lakse ako je trebalo da se vozi po kisi. Sledeci trening sam vozi na kisnim gumama i po vremenima sma bio daleko do svih ubedljivo sma bio medju zadnjim. Polse podne nas je sunce ogrejalo i staza se osusil pa sam se vratio nazad na Dunlopove gume za suvo. Organizator mi je izasao u susret i dao mi da treniram sa 1000 Hepening klasom cisto da bi naucio stazu. Iz kruga u krig sam trazio idelane putanje i krivine i iz istih ,ali sam imao problema da se nosim na kocenju sa lokalnim momcima. Jednostavno zbot toga je motor nije bio moj i u ponedeljak sam se vracao nazad u Kanadu. Znaci pad ili povreda nije bilo kao nikakva opcija ovog vikenda. Uz Zaretovu pomoc sam nasao idealni set up za ogibljenje i kad sam izasao na kvalifikacije u 600SS sam imao veliko poverenje u gume i iz kruga u krug sam bio brzi. Ali track day gume su ucinile svoje i ja sam bio pet sekundi sporiji od troje najbrzih. Sto je bilo dovoljno za petnaesto startno mesto na sutrasnjoj trci. Nedelja ujutro vreme se pogorsava,a Zare i ja samo do starta 600SS za Nacionalni Sampionat Srbije zamenili suve gume sa kisnim i obrnuto jedno pet puta. Start same trke je bio veoma cudan jer osim mene i jos dvoje vozava niko nije postovao ono sto je na brifingu vozaca pricao direktor trke. Na paljenje crvenih svetala na semaforu za start svi vozaci oko mene su se pomakli za oko dva do tri metra ili vise tako da sam ja ostao kao zadnji na startu. Polse prvog kruga nisam video da je bila okacena tabla sa brojem vozaca koji su prerano krenuli. U trecem krugu jedna od vozaca pada na izlasku iz krivine zbog velike kolicine vode koja se slivla sa drugog dela staze. Sudci koji su bili u toj krivini su neuspenso pokusavali da metlama ociste ili sklone tu vodu. Priliko pada trkac je udario u plasticnu tablu koja je oznacavala spoljasnji deo krivine i koja je stajala na postolju od presovane gume koje je tesko makar 8 kg. ili vise. Ostao je da lezi nepomican. I sada nastaje velika zbrka jer nama kao trkacima je pokazana samo zuta zastava i nastavljamo da se trkama i ja cak u jednom trenutrku usporavam ,ali vidim da ostali trkaci ne usporavaju uopste. Pa sam se i ja odlucio da nastavim da se trkam, a da bi pod zutom zastavom sudci mi pokazali plavu zastavu i da bi me presla tri vozaca. Koliko ja znam pod zutom nema preticanja i nemoze da se pokaze plava zastava sporijem vozacu. Ali nema veze jer meni bodovi nisu vazni u ovoj trci. Sudci sada vec histericno masu onim zutim zastavama i ja sam se ponadao da ce sam pokazati crvenu zastavu svakog sekunda jer je u medju vremenu pao jos jedna trkac na istom mestu. Sada imamo dva vozaca koji su pali, publika koja zele da pomogne povredjenom trkacu i ambulantna kola. Organizator nikada nije zustavio trku jer njie imao crvenu zastavu na svim krivinama nego samo na startu sto nama trkaciam nije znacilo nista. Jedan od gledaoca je uzelo tu tablu u koju je udario trkac koji je prvi pao i stojeci na sredini staze i masuci istom zaustavio trku. Veliki propust direktora trke i organizatora jer na svi srecu niko se nije povredio i moglo je biti jos gore,a samo zato jer smo mi izlazili iz krivine pun gas ,a publika ja bila svega na par metara od nas pokusavajuci da pomognu pobredjenom trkacu. Neimati sve zastave na svim krivinama i neobucene sudce je veoma opasno ne sam za trkace nego i za gledaoce koji su po kisi parkirali automobile uz samu stazu. Nedaj boze da je neko pao na dolaznom pravcu kao sto je to bilo u subotu ujutro na prvom treningu bilo bi jos vise povredjenih. Za mene jos jedno iskustvo vise sto se pokazalo sedam dana kasnije ovde u Kanadi gde sam se popeo na sve stepenice na postolju u tri razlicite klase. Ovom prilikom zelim da se zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli ,a pre svega posebno se zahvaljujem ; Milanu Djokicu i Slavisi Mileticu iz Moto Kluba Speedline na ustuljenom motoru i svim pripremama pred moj dolazak, mom velikom prijatelju Zaretu na ustupanju njegovog servisa kao i njegovoj porodici na toplom gostoprimstvu Duletu iz Triumph Srbija na ustupanjima i pomoci koje mogu smao da sanjam. Steta stop je kisa sve pokvarila ,ali bice bolje drugi put Veliko hvala rodbini, prijateljima i poznaniocima koji su dolai da me bodre Nikola Racunica #330 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Septembar 27, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Nikola, dobro je ispalo. Na treningu si vozio 1.12, sto je dobro vreme. sledecih 6-7 takmicara ispred tebe je bilo u sekundu. Opet ponavljam da bugari i rumuni imaju tu prednost jer ne silaze sa aerodroma (Plevev, Arad...) i itekako su navikli da voze u ovim nasim haoticnim uslovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmr27 33 Napisano Septembar 27, 2010 Svrati ponekad, 127 postova Prijavi odgovor kao problematičan @ARES Mozes li da mi objasnis da li je klasa 600 stock ili supersport?Posto Pascota i neki bugarski takmicari voze ss masine,dok mi kod nasih vozaca i isu svi bas najjasnini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Septembar 27, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si. Na Balkanu se vozi SuperSport a kod nas Stock. I tu je sada zavrzlama.Paskota, \todorov i ostali voze SuperSport, ali kao sto si video ne beze mnogo nasima na pravcu. Nasi se ne bune izgleda jer retko ko ima cist motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Septembar 27, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam rekao ne bune se mislio sam na to da se stranci takmice u nasem sampionatu. za balkan je propisana kategorija super sport i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmr27 33 Napisano Septembar 27, 2010 Svrati ponekad, 127 postova Prijavi odgovor kao problematičan OK,vid se da je Bozinov brz,ali i njegova Yamaha ide kao djavo,a on je ako se ne varam,izvezao ceo nas sampionat ove godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Septembar 27, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan vozio je samo sada. tj batajnicu. ali veruj mi nasi mozda nemaju ful kit, ali nisu cisti sigurno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmr27 33 Napisano Septembar 27, 2010 Svrati ponekad, 127 postova Prijavi odgovor kao problematičan u pravu si,nije vozio kraljevo! a i za ovo drugo sa cistim stock motormo nositi se sa full ss-om i ne bi bas islo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ML 1 Napisano Septembar 29, 2010 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo i jedan klip u kojem mozete videti dva ovogodisnja sampiona... Danilo Mladenovic - Bordo (1000 Happening) Marko Stosic - Afrikanac (600 SS/SP) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Septembar 30, 2010 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Arese trebao si da oboris onog lika u krivini kao Laverti Sofoglu-a u Imoli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...