Jump to content

Moto Zajednica

TRANSALP 600 98.god....i sta posle toga

Recommended Posts

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Tjah ... čudan je taj Transalp , majku mu ...  ;D

Elem , pre neki dan sedim sa nekim drugarima i naravno pričamo o motorima ... i neko me upita za moje utiske o Transalpu nakon ravno godinu dana i okruglo 10 000 km ...

-  pffff ... šta znam , nije loš , al nisam baš nešto oduševljen ...

-  aha ... znači za sledeću sezonu menjaš motor ?

-  paaa ... nemam pojma ... što bih menjao motor kad je ovaj dobar ...  ::)

Naravno , gledaju me zbunjeno , ništa im nije jasno ... meni takodje ništa nije jasno , al neću još da menjam motor ...  :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

@boki.64

Tebi bi, druže moj, jedan Varadero čučnuo samo tako,.... ;)

Moram ti reci da je ta ideja pocela da mi se vrzma po glavi, narocito posle toga sto sam letos u Grckoj upoznao jednog momka iz Bgd-a koji je dosao potpuno novim GS-om 1200 Adventure (20.000e  :o :o :o). Zalio se na elektroniku, itd, ali rece da je pre njega imao Varadero i da je sa njim presao oko 500.000km i da ga nikad nije ostavio na putu. E onda sam ja rekao sebi, vidis, vidis...

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Tjah ... čudan je taj Transalp , majku mu ...  ;D

Elem , pre neki dan sedim sa nekim drugarima i naravno pričamo o motorima ... i neko me upita za moje utiske o Transalpu nakon ravno godinu dana i okruglo 10 000 km ...

-  pffff ... šta znam , nije loš , al nisam baš nešto oduševljen ...

-  aha ... znači za sledeću sezonu menjaš motor ?

-  paaa ... nemam pojma ... što bih menjao motor kad je ovaj dobar ...  ::)

Naravno , gledaju me zbunjeno , ništa im nije jasno ... meni takodje ništa nije jasno , al neću još da menjam motor ...   :D

Ti si meni druze skroz neverovatan (u pozitivnom smislu naravno)

Prvo si ako ne varam vozio Dragstara sa kojeg si presao na Z70 i onda na Transalp.Skroz tri razlicite koncepcije.I koja ti se na kraju najvise dopala?

Pozdrav

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Gledaj samo da uzmeš novijeg, sa ubrizgavanjem. I neće te boleti glava, sigurno.... HONDA je to ;D

A sto...da nije "HONDA je to" napravila neki propust sa modelom pre ubrizgavanja?  ;D

...

Prvo si ako ne varam vozio Dragstara sa kojeg si presao na Z750 i onda na Transalp.Skroz tri razlicite koncepcije.I koja ti se na kraju najvise dopala?

Pa najvise su mi se dopale te tri koncepcije ...  :D  ... ali ozbiljno , sa sva tri motora sam se lepo vozio i bio jako zadovoljan ... a menjao sam ih kad me (kao ErnestM-a) spopadne zulj da probam nesto drugacije ...  to je ujedno i odgovor na uvodni post :

Drugari,kolege,bajkeri...imam neki zulj i dilemu...jako sam se zaljubio u svoj motor i izuzetno mi odgovara....e,sad o cemu se radi,mota mi se po glavi da se menjam za nekog fazera  ili mozda nesto slicno,da je u touring stilu,al nisam pametan sta da radim,odnosno da li uopste nesto da radim?

Imate li neki savet,sugestiju...bilo sta da mi kazete vezano za moju problematiku...nije mi o glavu,i nije mi hitno...pola mene mi govori da se manem corava posla,a druga polovina kaze da dok ne probam-necu ni znati...

Vozam se uglavnom sa suprugom i bitno mi je da eventualni sledeci motor zadovoljava te,neke potrebe...toliko...rad sam da cujem misljenja...hvala

Ako te spopao zulj da menjas , onda to i uradi , jer kao sto si i rekao - dok ne probas neces ni znati (ja isto tako razmisljam) ...  ;)

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: Africa twin 2024. ES DCT

Ja sam vozio TA600 89. god. 5 godina a ove sezone vozim TA650 2001. god. i mogu ti reći da je razlika samo u izgledu i kočnicama, a idu skoro isto, osjećaj u vožnji potpuno isti.

Vozim Transalp-a '99 godiste i interesuje me da li ga vredi menjati za noviji model od 650?

NE. Moje lično mišljenje...

I moje misljenje je - NE . Takvom zamenom nista ne bi dobio , jer nista bitno nije unapredjeno na TA650 u odnosu na TA600 . U pitanju je samo "face-lifting" .

a ja se razmisljam sa fazera da predjem na transalp...

samo zbog makadama

I ja sam zato presao sa Kawe z750s na Transalpa ... jer mi se vise puta desavalo da krenem negde gde bi prema mapi trebalo da je asfaltni put ... pa dodjem donekle i onda nestane asfalt ...  :D ... jbg , kad volim da se vozim po vukojebinama ...  ;D

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Gledaj samo da uzmeš novijeg, sa ubrizgavanjem. I neće te boleti glava, sigurno.... HONDA je to ;D

A sto...da nije "HONDA je to" napravila neki propust sa modelom pre ubrizgavanja?  ;D

Nema propusta :) samo je veća potrošnja kod modela sa karburatorom...

Opet po mom motoru.... :D

Kad smo vec kod Stoma 1000, kako god da ga vozis po gradu ne moze da predje 7l. Napominjem-po gradu. Moze manje, ne moze vise.

A Vari sa karbovima je 10l k'o dobar dan. ;) MNogo je...znam! :D

A to "tenak, traktor, i radna masina" su termini rezervisani za neke druge motore. Za Stroma pre Raketa, Avion, Cargo Lufthansa...i tako!  ;D

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Opet po mom motoru.... :D

Kad smo vec kod Stoma 1000, kako god da ga vozis po gradu ne moze da predje 7l. Napominjem-po gradu. Moze manje, ne moze vise.

A Vari sa karbovima je 10l k'o dobar dan. ;) MNogo je...znam! :D

A to "tenak, traktor, i radna masina" su termini rezervisani za neke druge motore. Za Stroma pre Raketa, Avion, Cargo Lufthansa...i tako!  ;D

I koci ko avion u vazduhu !!! ;D ;)

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

smem da se kladim sa bilo kim po bilo sta da cu svakog litrasa naterati da trosi 10l (ne da ga drzim u leru 5h)  izmenjao sam milion motora i svaki mi trosi 10l. Burazerova aprilija falko kod njega trosi nekad ispod 7 kod mene takodje 10l  ;D

smem da se kladim sa bilo kim po bilo sta da cu svakog litrasa naterati da trosi 10l (ne da ga drzim u leru 5h)  izmenjao sam milion motora i svaki mi trosi 10l. Burazerova aprilija falko kod njega trosi nekad ispod 7 kod mene takodje 10l  ;D

Evo ja prihvatam opkladu. ::)

Sta cemo sad?  ;D

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

samo zbog makadama

eto idealne kombinacije...ajd da nesto mrsimo :)

da je slicno godiste valjalo bi

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Evo ja prihvatam opkladu. ::)

Sta cemo sad?  ;D

napunimo pun rezervoar...das mi motor,vratim ga sa 100km vise i naspemo opet do chepa...ako stane 10l i vise...ja dobijam. Nemoj samo da kukas kako ti vozim motor i evo ti odredi u sta se kladimo.

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

samo zbog makadama

eto idealne kombinacije...ajd da nesto mrsimo :)

da je slicno godiste valjalo bi

ja sam nesto kontao da menjam za onog izmedju 2000-2003.god...bas fazera...moj je inace 98.god...sa 2 cela diska napred :)

• Zainteresovan, 713 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS LC ADV

@m1losh

"Transalp losije lezi, losije koci, losije izgleda, vise trosi, tezi je... "

Transalp zbog velikog prednjeg tocka lezi ODLICNO,kocnice-628 puta bolje nego na Stromu,izgleda ko poslednji model bozije nakaze u odnosu na Stroma,vise trosi istina je,30kg tezi od Pegasa 650...

manje vise ODLICAN motor za sve-univerzalni vojnik koji nikad nece dezertirati ;D

Sve vise razmisljam da ga opet kupim,najverovatnije novog

i pricajte sta hocete HONDA je HONDA !

BMW je super ali dzaba mu sve kad od 5komada na putu 4 se pokvare... ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja