Achilles 1 Napisano April 17, 2007 U prolazu, 50 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Trebam da uradim redovan servis na mom motoru Yamaha R6 2003 god, znaci redovan servis: ulje, filter... i sve ostalo... Nisam vozio zadnja dva meseca i prilikom zadnje voznje cula se je neka skripa (blaga) kod prednjih kocionih diskova, predpostavljam da su plocice. E sada je problem sto se uopste ne razumem oko mehanike i svega ostalog, cak ne znam ni sta sve podrazumeva taj servis pre sezone. Pitanja za iskusne: - da li buku proizvode dotrajale plocice? - sta sve podrazumeva servis pre sezone? (sta sve treba da se promeni) - koliko to sve okvirno moze da kosta? (da me neko ne bi odrao samo zato sto me mehanika i ti delovi ne zanimaju i ne razumem se u iste zato imam drugove sa foruma :wink: ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano April 17, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje i filter se menja pod obavezno!!!! Ako je prezimilo u motoru mora da se zameni! Lanac da se ocisti, podmaze, da se pogleda u kakvom je stanju. Da se pogledaju lezajevi na tockovima i da je podmazu i oni, da se pogleda u kakvom su stanju svecice pa i one da se zamene ako je potrebno... Krene se redom pa sve sto je iole dotrajalo ja bih zamenio da sam na tvom mestu... cak i da moze da "tera" jos neko vreme, ja bih na takvom motoru zamenio... Ako nisi vican najbolje ti je kod nekog ovlascenog servisera.. Tu ti ne mogu pomoci, kao ni oko cene... To sto skripi, vidi se na oko da li su paknovi potroseni i koliko ih jos ima... takodje se pod prstom oseti ako je dis ogreban... ali najverovatnije da skripi od dugog nekoriscenja... u tim plocicama ima i metala a metal ko metak oskidira.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Stronser Napisano April 17, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan ulje je oko 4-4500 din plocice od 3-4000din filter od 500-1500 ali na njemu kao i na ulju netreba stedeti jer moze da napravi veliki problem, ako nemas stalnog servisera javi se da ti to resim ! poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano April 17, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan zasto ti motori imaju fabricku gresku nikako to ne razumijem moze li mi to neko objasniti drug ima R6 ISTU GOD I KAD JE SAMO JEDNOM OPALIO NA PREKIDAC off on pukle su mu sve 4 hilzne na masini kako zasto ne razumem? :? morao je kupiti citavo deklo masine bruka. ja sam na ZX u pucao i turirao citavu noc i nista nije bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano April 17, 2007 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan zasto ti motori imaju fabricku gresku nikako to ne razumijem moze li mi to neko objasniti drug ima R6 ISTU GOD I KAD JE SAMO JEDNOM OPALIO NA PREKIDAC off on pukle su mu sve 4 hilzne na masini kako zasto ne razumem? :? morao je kupiti citavo deklo masine bruka. ja sam na ZX u pucao i turirao citavu noc i nista nije bilo. Ja mislim da su to japanski inzenjeri zbog prigovora savesti odlucili da dizajniraju takvu masinu koja ce da prsne pri prvoj pomisli pucaca da stisne kill switch dok je motor u blokadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano April 17, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Odeš kod Spaleta, prikljuèi ga na computer, i izdiktira ti šta je radjeno, šta nije, i šta treba, šta valja a šta ne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano April 17, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan to ce ti Lazo najbolje objasniti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Achilles 1 Napisano April 18, 2007 U prolazu, 50 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Stevo, sto se tice ovog tvog ortaka kome se je desio taj kvar stvarno ne razumem :shock: , ja motor nisam palio mesec dana (jer sam u gipsu) i veruj mi da je upalio kao da sam se do pre par minuta vozio sa njim. Moram priznati da me je to odusevilo , inace motoru nemogu da nadjem ni jednu zamerku... Bombonica! Elem, ja ne dobih adekvatan odgovor na pitanje :evil: Ah da, danas nisam mogao da izdrzim i napravih koji krug po kraju sa sve gipsom :oops: uh sto je dobro!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano April 18, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces sam da radis skini sa neta Owners Manual i tamo ti sve pise pa redom (za to ce ti trebati kilo kljuc sa rasponom od 10 do 110 Nm). Laksa stvar ti je da podjes kod Spaleta i kazes mu da ti uradi servis, kompletan. Ruke za to dodju oko 70 eura, plus ulje, filter, antifriz i ne znam treba li ti novi filter vazduha i tecnost u kocnicama. Ako ne nadjes Manual, ispisacu ti ja kada uhvatim vremena sta sve treba da se uradi (ali u manualu imas sve detaljno objasnjeno kako se radi). I ne rece koliko je presao motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Achilles 1 Napisano April 18, 2007 U prolazu, 50 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces sam da radis skini sa neta Owners Manual i tamo ti sve pise pa redom (za to ce ti trebati kilo kljuc sa rasponom od 10 do 110 Nm). Laksa stvar ti je da podjes kod Spaleta i kazes mu da ti uradi servis' date=' kompletan. Ruke za to dodju oko 70 eura, plus ulje, filter, antifriz i ne znam treba li ti novi filter vazduha i tecnost u kocnicama.Ako ne nadjes Manual, ispisacu ti ja kada uhvatim vremena sta sve treba da se uradi (ali u manualu imas sve detaljno objasnjeno kako se radi). I ne rece koliko je presao motor?[/quote'] SAM??? Brate ja neznam ni gumu da promenim :oops: to ti je bre spansko selo za mene :roll: Niti me zanima niti zelim to sam da radim. Zanima me sta sve treba da promeni i koliko bi to okvirno kostalo jer stvarno nemam pojima pa da me ne uradi za dve tri glave, manja razlika nije bitna. Motor je presao oko 14000km. P.S. znaj da ocekujem odgovor od tebe :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano April 18, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pa kazem ti, kod Spaleta stvari stoje ovako: - 70 eura ruke - oko 15-16 eura litar ulja - motul 300V Factory Line Double Ester (treba ti tri litre, racunaj do 50 eura) - oko 20 eura filter ulja i antifriz To ti je sve oko 130-140 eura i jos plus ako hoces da mijenjas tecnost u kocnicama i filter vazduha (to bi trebalo promijeniti na 20000km, a tecnost u kocnicama na svako dvije godine). I tako svako 10000 km radis sve provjere, ciscenja i podmazivanja (tj. das Spaletu 70 eura ), na recimo svako 5000 km mijenjas ulje i na svako dvije godine antifriz i kocne tecnosti. I mirno vozis bez ikakve brige :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Achilles 1 Napisano April 18, 2007 U prolazu, 50 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan To me zanima! Hvala na iscrpnom odgovoru! Trenutno su mi na motoru Michelin Radial Pilot gume i decko od koga sam kupio motor rekao mi je da su mu to fabricke gume i jos uvek su u dobrom stanju, to me i ne cudi jer je motor u perfektnom stanju! koje gume mi preporucujes i gde ih mogu naci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 354 Napisano April 19, 2007 jedan od DDMZ, 815 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan ...Trenutno su mi na motoru Michelin Radial Pilot gume i... Zanima me jesu li to metceler gume :oops: :roll: ? :?: :?: :idea: Jel da da ne treba drugo objašnjenje? :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano April 20, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan zasto ti motori imaju fabricku gresku nikako to ne razumijem moze li mi to neko objasniti drug ima R6 ISTU GOD I KAD JE SAMO JEDNOM OPALIO NA PREKIDAC off on pukle su mu sve 4 hilzne na masini kako zasto ne razumem? :? morao je kupiti citavo deklo masine bruka. ja sam na ZX u pucao i turirao citavu noc i nista nije bilo. Ja mislim da su to japanski inzenjeri zbog prigovora savesti odlucili da dizajniraju takvu masinu koja ce da prsne pri prvoj pomisli pucaca da stisne kill switch dok je motor u blokadi. fabricku gresku ima pucac a ne upucana yamaha. Bag se sastoji u tome da kompleksas koji ne zna fore tipa prednji-zadnji-koleno-slajding moze samo da puca iz auspuha. To je sve sto zna i ume na motoru. Sem blentavog izraza lica prepoznaje se i po tome sto vozi divlji motor sa losim gumama i istegnutim lancem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano April 20, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan zasto ti motori imaju fabricku gresku nikako to ne razumijem moze li mi to neko objasniti drug ima R6 ISTU GOD I KAD JE SAMO JEDNOM OPALIO NA PREKIDAC off on pukle su mu sve 4 hilzne na masini kako zasto ne razumem? :? morao je kupiti citavo deklo masine bruka. ja sam na ZX u pucao i turirao citavu noc i nista nije bilo. Ja mislim da su to japanski inzenjeri zbog prigovora savesti odlucili da dizajniraju takvu masinu koja ce da prsne pri prvoj pomisli pucaca da stisne kill switch dok je motor u blokadi. fabricku gresku ima pucac a ne upucana yamaha. Bag se sastoji u tome da kompleksas koji ne zna fore tipa prednji-zadnji-koleno-slajding moze samo da puca iz auspuha. To je sve sto zna i ume na motoru. Sem blentavog izraza lica prepoznaje se i po tome sto vozi divlji motor sa losim gumama i istegnutim lancem. =D> =D> =D> napisah isti odgovor, pa sam ga obriso, ne moram ja uvek krive drine da ispravljam, valjda ce neko drugi... Jos je bolja zajebancija da uzmemo cekic pa da tucemo po radilici, kako je to dobar zvuk... pa ako zariba znaci da je motor tesko sranje... ili da ga vozimo bez ulja pa da krlja, sta znaju japanski strucnjaci mi ce im pokazemo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bikus 17 Napisano April 20, 2007 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: BGD Motocikl: MTS 1200s DVT Prijavi odgovor kao problematičan zasto ti motori imaju fabricku gresku nikako to ne razumijem moze li mi to neko objasniti drug ima R6 ISTU GOD I KAD JE SAMO JEDNOM OPALIO NA PREKIDAC off on pukle su mu sve 4 hilzne na masini kako zasto ne razumem? :? morao je kupiti citavo deklo masine bruka. ja sam na ZX u pucao i turirao citavu noc i nista nije bilo. Ja mislim da su to japanski inzenjeri zbog prigovora savesti odlucili da dizajniraju takvu masinu koja ce da prsne pri prvoj pomisli pucaca da stisne kill switch dok je motor u blokadi. fabricku gresku ima pucac a ne upucana yamaha. Bag se sastoji u tome da kompleksas koji ne zna fore tipa prednji-zadnji-koleno-slajding moze samo da puca iz auspuha. To je sve sto zna i ume na motoru. Sem blentavog izraza lica prepoznaje se i po tome sto vozi divlji motor sa losim gumama i istegnutim lancem. mozda bi se problem resio pucanjem bez prekidaca, nego da skida-vraca kabl sa bobine:) ajde da je motor firmin-tatin, ali da akash svoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano April 20, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan farbach :: termogedzo :: stevo :: zasto ti motori imaju fabricku gresku nikako to ne razumijem moze li mi to neko objasniti drug ima R6 ISTU GOD I KAD JE SAMO JEDNOM OPALIO NA PREKIDAC off on pukle su mu sve 4 hilzne na masini kako zasto ne razumem? morao je kupiti citavo deklo masine bruka. ja sam na ZX u pucao i turirao citavu noc i nista nije bilo. Ja mislim da su to japanski inzenjeri zbog prigovora savesti odlucili da dizajniraju takvu masinu koja ce da prsne pri prvoj pomisli pucaca da stisne kill switch dok je motor u blokadi. fabricku gresku ima pucac a ne upucana yamaha. Bag se sastoji u tome da kompleksas koji ne zna fore tipa prednji-zadnji-koleno-slajding moze samo da puca iz auspuha. To je sve sto zna i ume na motoru. Sem blentavog izraza lica prepoznaje se i po tome sto vozi divlji motor sa losim gumama i istegnutim lancem. mozda bi se problem resio pucanjem bez prekidaca, nego da skida-vraca kabl sa bobine:) ajde da je motor firmin-tatin, ali da akash svoj Koliko ja znam, taj motor ima direktno ubrizgavanje goriva. Samim tim se na prekidacu ne prekida samo struja na svecicama nego i na pumpi visokog pritiska. Dakle, nema goriva, nema ni pucanja. Neka me neko ispravi ako gresim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano April 21, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Dakle' date=' nema goriva, nema ni pucanja. Neka me neko ispravi ako gresim.[/quote'] GREŠIŠ!!! Jel tako Evil??? :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...