Gliga 4443 Napisano Jul 21, 2010 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je 300 eura ok cena za samo telo u solidnom stanju? Za koliko moze da se nadje polovan kit objektiv, sa stabilizacijom? Sta dobijam sa 450d u odnosu na 400d (osim live view-a i rezolucije koja mi je u sustini nebitna)? Kvalitet slike, brzina... Fotografijom se bavim potpuno amaterski bez ambicija da to preraste u nesto vise, dakle cisto hobi. Voleo bih da isprobam dSLR-ove cisto da vidim da li imam potrebu za tako necim.Zbog toga bih gledao da prodjem sto je moguce jeftinije posto uopste nije iskljucena opcija da cu celu tu pricu bataliti posle par meseci. Do sada sam slikao sa raznim Powershot modelima tako da mi manuelne kontrole nisu strane. Vecinom slikam pejzaze, ljude nesto bas i ne volim slikati a za modelke nemam uslove Koja je bolja prica: -Uzmem 400d za manje para i igram se njime pa posle po potrebi prelazim na bolje (nasao za 330e sa Canon 28-80mm 1:3,5-5,6 II objektivom, battery gripom koji mi ne treba, 2 baterije i ostatkom standardnog pakovanja. Voleo bih da je objektiv malo sirokougaoniji) -Uzmem 450d pa kako bude (za sada nasao telo od 300e i kit objektiv za 70-80, kompleti dodju nekako preskupi za moj ukus) Ovako unapred pretpostavljam da bi mi trebao i neki sirokougaoni objektiv al o tome sada necu da razmisljam Uh... Bice verovatno jos pitanja kada dobijem neke odgovore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jul 22, 2010 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako se dvoumis izmedju dve ponude koje si naveo, onda je stvar prilicno jasna, 450d i ne razmisljaj. Taj 400d, sam kazes da ti grip ne treba, a objektiv koji dobijas uz njega je ograniceno upotrebljiv, to je objektiv koji je nekada davno bio kit objektiv na Canonima sa filmom, i ima prilicno neupotrebljiv raspon na dslr-u, pogotovo ako je jedini objektiv. 450d je solidno bolje telo od 400d, a kit objektiv koji pominjes je verzija sa stabilizacijom, koja jeste odlicna, ali ako je problem za pare, mozes uvek uzeti isti taj objektiv bez stabilizacije za oko 30e, pa dolazis na istu ukupnu cifru kao kod 400d, a imas dosta bolje telo, i bolij objektiv. Aj resavaj to, pa da vidimo neke fotke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Jul 26, 2010 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima ko kit objektiv na prodaju (18-55 IS)? Kupio sam telo 450d Ove fotke su nastale za vreme kratkog isprobavanja sa prodavcevim objektivima. Objektiv je bio neki Sigmin, makro od 100mm. Igranka pocinje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni_bombarder 2 Napisano Jul 26, 2010 U prolazu, 0 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nisi pogresio, EOS 450D je znacajno bolji, neka te lepo sluzi. Zapravo dosta korisnika se slaze da od 350D je svako drugo telo zapravo bilo uspesno (450D, 550D). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funduk 29 Napisano Jul 26, 2010 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi beograd Motocikl: nista do daljneg. . . Prijavi odgovor kao problematičan probao 450D ,imao 550D i sve pohvale !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Jul 27, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan A 1000d u celoj toj grupi, nasao sam u madjarskoj za 300e sa kit objektivom, naravno cena je kad se vrati njihov pdv, a i da se ne vrati, opet je prilicno jeftino. Da li valja cemu taj aparat, jer mislim da ga pazarim na jesen, kad malo stanem na noge. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni_bombarder 2 Napisano Jul 27, 2010 U prolazu, 0 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno pojuri da je sa stabilizovanim 18-55 IS objektivom, nemoj da uzimas obicni, stari 18-55 (no IS) objektiv. Nisam siguran da ce biti dostupan u prodaji do jeseni, ovih dana se ocekuje njegov naslednik. Odavno se suska o EOS 2000D na: http://www.canonrumors.com/2010/07/2000d-60d-cr1/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Jul 27, 2010 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan A 1000d u celoj toj grupi, nasao sam u madjarskoj za 300e sa kit objektivom, naravno cena je kad se vrati njihov pdv, a i da se ne vrati, opet je prilicno jeftino. Da li valja cemu taj aparat, jer mislim da ga pazarim na jesen, kad malo stanem na noge. ;D Valja valja, jos za toliko para http://www.220volt.hu/index.php?cPath=21_79&sort=3a&filter_id=6 Pogledaj ovde cene, ako vec imas mogucnost da doneses iz Madjarske. Ima varijanta u kit-u sa IS objektivom i sa obicnim. Ako sam dobro preracunao forinte cena dodje ispod 300 eura za IS opciju. Ja sam se na kraju dvoumio izmedju novog 1000d (nasao za 370 eura ali sa objektivom bez stabilizacije) i ovog polovnog 450d. Edit: Prokletstvo! Sinoc se devojka setila da njeni roditelji imaju neki stari Canon "profi aparat" sa objektivom i sve. Danas donese i imam sta videti... Matori EOS 10, Canon objektiv EF 35-135 1:3.5-4.5 i filter za koji tek treba da vidim cemu sluzi Objektiv je vec upregnut, slika ce biti tokom dana Hvala svima na cestitka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Jul 28, 2010 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam "morao" ceo dan da provedem napolju kako bih isprobavao aparat Moram se navici na opticko trazilo. Sa idiotima sam navikao da pre okidanja vidim kako ce slika ispasti, sada se cesto uhvatim da to isto ocekujem i od trazila (a tamo uvek izgleda savrseno jer je stvarna slika ) Ovim aparatom sam dobio ono sto mi je falilo sa starim (powershot a570): izrazeniji DOF i nedostatak suma na velikim ISO vrednostima. Sam kvalitet slike tj ostrina mi i nisu presudni jer fotke ne izradjujem i prakticno nikada ih ne gledam u punoj rezoluciji ali naravno lepo je kada su tu, dobro posluze za kropovanje. U sustini objektiv bi mogao biti ostriji ali valjda je to cena koriscenja 20 godina stare tehnologije na novim uredjajima (brojevi i internet kazu da je objektiv proizveden pocetkom 1990). Obzirom na nabavnu cenu nemam zamerki Preko dana nisam pokusavao da zavrnem blendu, nisam se setio, ali nocu su slike izrazito ostrije (bar neki delovi) kada se blenda stavi na 11-13. Bice vremena da se i to sve isproba. Filter je Hoya Skylight 1B, nisam imao prilike da detaljno uporedjujem ponasanje sa i bez njega. Jedina ocigledna razlika je sto daje roz/crvenkast ton celoj fotografiji. Posto ne utice na duzinu ekspozicije stajace na objektivu kao zastita. Taman ne moram kupovati UV Ako neko zna koja mu je konkretna primena neka slobodno to javno prizna Za sada ovoliko, ako bude kakvih novosti ili pitanja ovde cu pisati. Fotke od sada idu u za to namenjene teme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Octobar 27, 2010 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam polarizacioni filter. Da sam ranije znao kakvu razliku pravi koristio bih ga jos na idiotima (svi prethodni aparati su mi imali mogucnost dodavanja adaptera i filtera). Verovatno najveci napredak u kvalitetu (naravno u odredjenim uslovima kada je primenjiv) fotografije koji sam do sada napravio zahvaljujuci opremi. Prvo sam uzeo neki bezimeni kineski ali se on iz nekog razloga nije slagao sa objektivom 35-135mm. Na svemu preko 50mm nije postojala mogucnost da se fokusira kako treba, nevezano za auto fokus. Sa 18-55 IS je ostrina bila ok al' ne svaki put. Uz doplatu je zamenjen za Hoyu koja radi perfektno. Ove sve fotke su sa tim kineskim, trenutno nemam fotke sa/bez Hoye. Sve fotke su direkt JPG iz aparata, bez ikakve obrade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Octobar 30, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan I koliko para je taj Hoya filter? Vidim u nekoj od radnji ove kineske nesto na W , vise komada za 20e, sumnjam da valjaju icemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Octobar 30, 2010 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan 4250 nasih novaca. Mozda preko neta moze da se nadje jeftinije ali mi je bilo jednostavnije da odem u radnju, isprobam i kupim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Novembar 30, 2011 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan ja uzeh 450 d sa objektivom ef-s 18-55,i ne prestajem da se odusevljavam...kao amater... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Decembar 1, 2011 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan ja uzeh 450 d sa objektivom ef-s 18-55,i ne prestajem da se odusevljavam...kao amater... Jedan predlog: trudi se da vise koristis prirodno tj postojece svetlo umesto ugradjenog blica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Decembar 3, 2011 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.direktni 21 Napisano Jun 17, 2012 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam 400D koji nekako baš i nije proslavljen, ali meni radi dosta dobro. Može se reći i odlično. Imam zamerku na AF u mraku. AF lampica se uopšte ne pali. Integrisani blic trepće ko lud, ali lampica ništa. Inače lampica je hardverski ispravna, pošto uredno blinka kada uključim tajmer. Mada, koristim samo eksterni blic i tad nema problema. Pre neki dan mi je stigao adapter za M42 objektive, onaj haj tek sa potvrdom fokusa i kojekakvim finim podešavanjima. Stavio sam ruski helios od F2 i to radi ko zmaj. Za razliku od nekog starog tamron AF objektiva, ovaj helios pravi fantaziju. Da mu je autofokus, bio bi skoro savršen (za 10e). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.direktni 21 Napisano Jun 17, 2012 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja uzeh 450 d sa objektivom ef-s 18-55,i ne prestajem da se odusevljavam...kao amater... Jedan predlog: trudi se da vise koristis prirodno tj postojece svetlo umesto ugradjenog blica. Još jedan predlog: Kupiš eksterni blic, uperiš u plafon i udri. Ja sam našao neki stari vivitar za 611din (aukcija). Pravi dan. Mada obično koristim sigmu sa lampicom. I sigma pravi dan, a senki nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Jun 27, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan To ti nije AF lampica, vec sluzi za redukciju crvenih ociju Pomoc za AF u mraku je blic koji trepne par puta, da bi se fokusiralo, sto mene licno mnogo nervira, al sta je, tu je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...