Jump to content

Moto Zajednica

mr.direktni

Članovi
  • Broj tema i poruka

    20
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

mr.direktni's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

21

Reputacija u zajednici

  1. Pravim nekakav karting, pa mi je potreban jedan amortizer od bilo kog većeg motocikla. Da ima oprugu i onaj deo za regulaciju protoka ulja. Nešto poput ovoga
  2. Moraš bolji prohrom da nabaviš. Pisao sam ranije. Pokušaj da nađeš 316L ili ploče od pneumatske sejalice. Ja sam nabavio tablu 300 puta 500mm na otpadu metala, ali je savijena na dva mesta. Ispravljanje nije tako lako jer je 2mm debline. Svako udaranje čekićem bi napravilo neravnine i možda bi curio elektrolit. Kad smislim kako da je lepo ispravim, biće napravljena ćelija i predstavljeni rezultati koje sam obećao. Mada, kao što je rekao Iron_Floyd, to radi.
  3. Čuo sam da rađeni eksperimenti sa ubrizgavanje vode direktno u cilindar. Nekoliko stepeni nako gmt, mala pumpa ubrizgava vodu i stvara se para koja pravi dodatan pritisak povećavanjem svoje zapremine. To bi bila najidealnija varijanta. Uzgred, postoji i neki model fabrički tjuniranog micubišija (evo 4 ili tako neki) koji ima ugrađeno ubrizgavanje vode u turbinu. Imaš dugmence ispod ručne kočnice, na čiji pritisak, pumpa ubaci malo vode u turbinu. Motor na kratko dobije ekstra snage, jer voda momentalno ispari i snizi temperaturu vazduha. Hladniji vazduh unese više kiseonika.. Bilo je u nekom od starih brojeva topspida. Potražiću ako ima nevernih.. Voda je čudo. Najprostoje je jedinjenje koje postoji, ali i naj zanimljivije.
  4. kanda su namerno ugradili tu silnu elektroniku da bi otežali ljudima snalaženje oko alternativnih rešenja, uštede radi. Ne, nego zbog euro standarda za manje zagađenje vazduha.E sad, pogodno im je i zbog drugih stvari...
  5. Ok, ako postoji nešto namenjeno baš za vodonik, onda verovatno može da se upotrebi. Pod uslovom da za rad ne zahteva neki naročit pritisak gasa, tj da vodonik prolazi lako. Da, ima njih koji se prave da su sve sami izmislili. A neki idu dotle, da pričaju kako auto voze samo na vodu. Zbog toga i postoje ovakvi forumi, da se ljudi informišu i sami naprave kvalitetan uređaj za štednju goriva.
  6. Nema veze koliko velik (Ah) akumulator koristite. Veći aku. se sporije puni, ali i sporije prazni. To nema nikakve veze sa hho sistemom. I svetla na autu nam stalno rade i vuku određenu struju, pa se niko ne brine zbog toga. Samo povedite računa da ne preterujete sa amperažom i ne brinite, ni za altenator, ni za aku. Inače, altenatori mogu davati 50A, pa čak i do 70A. Naravno, to nije dobro zbog grejanja namotaja, dioda, opterećenja reglera i instalacije prema potrošaču. Mada na kratko vreme nije opasno. Upravo tako velike struje se javljaju nakon što auto upali posle dugog "verglanja". Traje nekoliko sekundi i naglo se smanjuje (lično merio dc amper kleštima). Sa do desetak ampera nemate baš nikakvih razloga za brigu. Eto, to je odgovor električara Inače, te acetilenske zaštite od povratka plamena se ne koriste u hho sistemima. Kažu da nisu efikasne.. A pirinač koristi moj prijatelj i to radi posao. On inače komercijalno pravi i prodaje uređaje. Probao je paljenje i pirinač je zaustavio plamen. Ako on laže mene, lažem i ja vas. Ipak, sve što radite, radite na sopstvenu odgovornost!
  7. Za zaštitu možete koristiti pirinač. Napravite da gas ide kroz jednu cevčicu punu prinča, tako da taj pirinač ne može da se raspe u crevo. Možda nekom mrežicom da se zadrži ili sl. Snaćićete se. Inače, stigao mi je prohrom. Bio je 180din kg na otpadu metala. Uzeo sam dva kilograma u limu. Sad samo još da nađem vremena da radim.
  8. Odlično poređenje sa turbokompresorom. Svaka čast. Za elektrolit koristiti natrijum hidroksid (kaustična soda). Upotrebljava se za pravljenje sapuna i trebalo bi da može da se nađe u slobodnoj prodaji. Ako ne, onda preko neke firme.
  9. Moramo razumeti svet koji nas okružuje. Moramo razumeti mehanizme pomoću kojih nas pljačkaju i varaju. Jedna od najkrupnijih stavki su fosilna goriva. Nafte ima mnogo više nego što tvrde, dok veliku cenu pravdaju navodnim nestajanjem. Sistem treba prevariti. Korporacijama ne dati ništa. Neka se nauče radu umesto otimanju. Pola od onog što zaradimo ide na poreze, akcize, marže i šta sve ne. Umesto što radimo deset sati dnevno, mogli bi raditi pet sati i ostalo vreme posvetiti porodici i druženju. Nije meni problem da kupim gorivo za auto. Ja neću da ga kupim. Dakle, nemam problem sa sistemom, nego sistem ima problem samnom. Treba tražiti alternative. Treba uništiti predrasude o električnim automobilima kao nedovoljno praktičnim i sporim vozilima, kada su itekako praktični i brzi. Treba tražiti izgradnju vetrogeneratora. Treba zaustaviti rasipanje energije na gluposti. Treba tražiti bar desetogodišnju garanciju na svaki mehanički ili tehnički proizvod. Jedino tako se može smanjiti količina otpada. U prelaznom periodu treba koristiti hho generatore, uzane gume, ulja i aditive koji smanjuju trenje i sve što može da pomogne. Svaki procenat uštede je delić manje para u džepu lopovskih korporacija i kompanija. Zato vas molim da razgovaramo samo o iskustvima i idejama, a vrednujemo funkcionalno znanje.
  10. Moja ćelija je bila onaj primitivni "mokri" tip ćelije. Spakovao sam je u rasečen kanister od 5L, sipao elektrolit i ponovo zalepio lepkom. Em je bila glomazna, em totalno nepraktična za održavanje. Privezao sam je kanapom negde kod hladnjaka i tako provozao koji krug. Nisam merio potrošnju. Izvadio sam je napolje i trebalo je da napravim novu ćeliju, ali su prošle godine od tad. Malo što me mrzelo, a malo više što nisam imao adekvatan prohrom. Uskoro treba da idem u grad po el. motor za karting, pa ću svratiti u jednu firmu u kojoj treba da imaju dobar prohrom. Lepo sastavim, isprobam i sve zabeležim kamerom. Ovo je slika druge ćelije koju sam pravio Njoj trebaju samo nove ploče i može da se ugrađuje.
  11. Moj kadet je podizao ler nakon uključenja uređaja. Dakle, ništa ne diram, samo spojim uređaj i ler se vrlo malo poveća. Količina goriva pri leru je ostala ista i nikakva elektronika nije bilo šta kontrolisala. To bi morao da razume svako ko poznaje stare SUS mašine. Motor je jednostavan dizel kao traktorski. Jeste, trošilo se 10ak ampera više, ali se boljim sagorevanjem to nadoknadilo, čak i dobilo malo preko toga. E sad, jedino ako neko tvrdi da sam ja to sanjao.
  12. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-Pde3U4NUf4#! Našao na jednoj od 72800 stranica pod "hho test results". Ko ima vremena da gugla, neka pogleda ostalih 72799. Ipak, bolje vreme utrošiti na pravljenje uređaja. Uskoro idem po prohrom za novu ćeliju. Javljam rezultate kad napravim i testiram.
  13. Niko to nije ni pokušavao. Lepo sam objasnio da hho gas služi da poboljša sagorevanje osnovnog goriva. Mrzi me da pišem od početka. Čitao sam mnogo stranih i domaćih foruma. Svi do zadnjeg su prijavili manju potrošnju goriva. Na hiljade njih imaju ugrađene uređaje i sigurno niko od njih nije umislio rezultate. Protive se samo oni koji nisu probali i ne žele da probaju.
  14. a) Objasnio sam u mom prvom postu u ovoj temi. b) Sa malim količinama hho gasa ne mora ništa da se dira. Sa većim mora jer čip može da registruje veću količinu kiseonika u izduvu, pa samim tim povećava količinu goriva. Može da se namesti uređaj koji simulira signal sa lambde tako da gasovi uvek budu ok. Mislim da sve mora da se podešava eksperimentalno, empirijski. Dok, motori bez čipa su odlični Moram i naglasiti da to nije moje polje rada, tako da ne poznajem materiju do detalja. Ja sam samo električar. Ipak, tvrdim da je rešivo. Nije to neka nauka. c) Voda je vrlo poželjna jer se njenim pretvaranjem iz tečnog stanja u gasovito snižava temperatura. A i mnogi kažu da im se motor manje greje. d) Nekakvo izraženo korodiranje izduva niko do sada nije prijavio. Prosto, ne dešava se. Ne znam zašto, ali je dobro što je tako. A i klasično gorivo stvara nešto malo vode, odnosno vodene pare, pa se niko ne trza zbog toga. Auspuh će pre uništiti sumpor kojeg u našim gorivima ima mnogo više nego na pumpama u zemljama EU.
  15. Pusti platinu. Hiljade njih su pravili sa prohromom i postigli rezultate. Treba krenuti od proverenog. Tek posle eksperimentisati.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja