ts-chopper 113 Napisano Avgust 7, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj A šta bi se dobilo skraćenjem prednje viljuške za 5 cm?Kako bi se ponašao motor i da li bi sedište bilo niže?Za ljude nižeg rasta?Koiko me znate to je moj problem.... Pa samo skratis opruge u teleskopima i resio si problem. Ako imas neke stare mozes da probas, a mozes da stavis napred tocak 16 umesto 18. ??? Neko na forumu je koliko se secam pisao o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Avgust 7, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda motor (nos) "pada" naniže? To mu ne smeta u vožnji? I kako rade onda amortizeri,da li vraća normalno ili ima nekih problema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Avgust 7, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan U principu vraca normalno,kada ih kratis,seces opruge za otprilike 3 do 4 prstena pa vidis dal ti odgovara,po meni ti nista sa time ne dobijas....ako vec imas ,,visinskih,, problema,onda menjaj sediste i njegov polozaj,to znaci secenje sipki i spustanje na dole,izrada novog sedista itd itd ...to bi vec bilo nesto..razmisli o tome,a ja cu ti naslikati nesto,..kao primer,bez secenja,samo sediste spusteno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobojko 8 Napisano Avgust 11, 2010 U prolazu, 98 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan bas me interesuje to sto si rekao kako bi izgledalo pa da i ja to primenim na mom emzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Avgust 11, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj ja cu ti naslikati nesto,..kao primer,bez secenja,samo sediste spusteno.... Ajd da vidim neku ideju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Avgust 11, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan bezveze je seci ram i sipke ram azbog polozaj sedenja. Lakse je skratiti zadnje opruge na amortizerima i postaviti po jos jedan gumeni granicnik. da nebi amortizeri udarili u dno, ili resenje je tocak 16" pozadi i gotovo dobijes za oko 5cm nizi motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Avgust 11, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Imam ovo viska ako nekome treba?? Ince dugacke su 26,5cm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Avgust 11, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Prijavim se kao čuma.Matori ljudi samo skupljaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scorpija 2025 Napisano Avgust 11, 2010 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Produzih i ja vile na mojoj masini za 13cm i evo kako to sad izgleda, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Avgust 11, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Sediste.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Avgust 11, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan to sediste oce da zulja malo straije ljude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Avgust 12, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Neka,neka,samo ti j... sinko.Doći ćeš na moje (godine). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Avgust 12, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Neka,neka,samo ti j... sinko.Doći ćeš na moje (godine). ;D ;D salim se probao sam slicno sediste i otpalo mi dupe posle 15km... : e ovako sad da pojasnim jos jednu stvar King ako skratis opruge pozadi lecice ti ceo motor na dole ,(postoji mogucnost da ce ti kaziti blatobran o zadnji tocak) naj naj boljie resenja je mani tocak. (probaj od nekoga) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Avgust 12, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan To se i meni motalo po glavi i mutilo mi sivu m.masu.U svakom slučaju,hvala Šumi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctorr67 6 Napisano Decembar 7, 2011 U prolazu, 71 postova Prijavi odgovor kao problematičan najbolje(naj udobnije) sedište je original po mogućstvu od etz 250, sve ostalo je neudobnije, bez obzira na izgled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 8, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znao gde da postavim pitanje a da ne otvaram novu temu pa resih ovde da postavim. Na ovom motoru su nekako pod drugim uglom vile Da li je samo drugi ugao ili su i druge vile? Zna li neko o cemu se i kako se to radi jer mi se svidja tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Februar 9, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan vile su od MZ-A. Ugao je promenjen sečenjem rama.. izvadiš trougao sa gornje strane, saviješ i zavariš.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 9, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Aha, znaci ne bi trebalo da je komlikovano ali bolje mi nekako izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Februar 9, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 2. 2012. at 10:09, Kum_Mixer je napisao: Aha, znaci ne bi trebalo da je komlikovano ali bolje mi nekako izgleda. Komplikovanije je nego sto ti se cini... treba da ti ram ostane prav kod ovakvog zahvata, sto moze vrlo lako da se zezne.. PS. Otvori temu sa par slika tvog motora u Nasi ljubimci, pa ti dajemo savete o svemu sto te zanima.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Februar 9, 2012 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan NIje komplikovano za dobro opremljenu radioncu i iskusnog majstora. Neophodno je ispoštovati visok stepen preciznosti, kako bi geometrija ostala neporemećena, jer taman posla da se ispostavi kako točak posle prepravke u odnosu na podlogu stoji ukoso na jednu ili drugu bočnu stranu. A da ne govorimo o bezbednosti. U svetlu bezbednosti treba razmisliti o povećanom opterećenju na celu grupu elemenata - vile, trouglovi, lageri trouglova, šolje lagera trouglova i ram nakon takve prepravke, jer se većim uglom vila javljaju i povećani obrtni momenti sila. Po mojim saznanjima za takvu prepravku kod ETZ-a se ili iseca trouglasti isečak na gornjoj strani rama blizu šolja lagera trouglova i potom to isečeno mesto savija, spaja i vari, ili se sa donje strane rama na istom mestu dodaje trouglasti umetak. Jasno je koliko nekih detalja u radu i posle prepravke može da napravi ozbilje probleme, počev od toga da kačenje rezervoara na prednjem uporu u prvoj, a možda i drugoj verziji može biti još jedna od stvari koju treba rešiti. Lepo jeste ,ali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Februar 9, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to resivo! Vojvodjani su ludi za MZ Coperima. najvise ih i imaju, na skupu u Kisacu bilo je bar 3-4 etz-a preprvljenih u copera, i to onako odlicno odradjenih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Februar 9, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Taj produzetak na vilama sam pravio prije 20-tak godina , pobuda je bila na uzdizanju MZ-a , tj. da lici na enduro ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 9, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Videcu u sto skorije vreme da otvorim temu za moj motor pa da pitam sve sto me zanima. Ne bi sad da otvaram jer nemam bas nesto puno slika ai proslo je tek par nedelja kako sam ga kupio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Februar 9, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 2. 2012. at 12:53, Kum_Mixer je napisao: Videcu u sto skorije vreme da otvorim temu za moj motor pa da pitam sve sto me zanima. Ne bi sad da otvaram jer nemam bas nesto puno slika ai proslo je tek par nedelja kako sam ga kupio dovoljno je 1 slika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Februar 9, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 2. 2012. at 12:56, Šumi Zmajček je napisao: dovoljno je 1 slika... Dovoljno je sto imas MZ-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...