easy naked 1100 Napisano Jul 20, 2010 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan jesi prvo proverio da je sajla pritegnuta kako treba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Evo i meni danas na XL-500 posle kraceg al zesceh off-rouda prokliznula , sutra otvaranje i najverovatnije grunfovanje pa javljam. I ja sam za da znanje moze da smanji troskove. Onaj sto je napisao da ko nema para za potrosni materijal ne treba da vozi , je .....neznalica. Gresis prijatelju, decko nije neznalica nego oce da napravi kvacilo kako i teba da bude namesteno, bez ikakvih podloski i budzevine koje ce biti kratkog daha....... Aca kaze da su mu lamele dobre, opruge su mu dobra ( korpa je 100% dobra ).......i kad je sve 100% dobro zasto onda ne radi???????????? Decko ce dati 50E za lamele i koji Evric za opruge i nece imati vise nikakvih problema i radice mu kvacilo narednih dosta hiljada kilometara, kako bog zapoveda, i nece otvarati deklu 10X........nazivati decka neznalicom je neozbiljno...... Ako vec hoces da budzis kvacilo, onda nadji jos jednu plocu koja ide izmedju lamela, odnesi je na magnetnu brusilicu i obrusi je na 0,5mm stavi je ispred prve u redu i radice ti kacilo perfektno i to je najbolji moguci budz koji ce najduze i da radi....... Ali nije uredu nazivati nekoga neznalicom sto hoce da namesti kvacilo bez maltretiranja i skidanja dekle 5X Ja sam te stvari budzio kada sam bio klinac i nisam imao para za nove..........a po tebi sam i ja neznalica koji sam stavio navedene stvari nove pre 15tak hiljda km i necu otvarati deklu jos sigurnih 15 hiljada To sto si ti sad ispricao je kao da vozis celavu gumu skoro do platna i koja se lako busi...i sad ti se guma probusila i ti umesto da kupis novu ti odes sesti put kod vulkanizera i zalepis celavu gumu.........i celava guma je naduvana a i nova guma je naduvana.........postavlja se pitanje sta je bolje??????? 100% je bolje ono sto je novo, a ne ono sto je budzeno i krpljeno........ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan odnesi je na magnetnu brusilicu i obrusi je na 0,5mm... Moze objasnjenje sta je to magnetna brusilica posto prvi put cujem za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Jul 21, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan jesi prvo proverio da je sajla pritegnuta kako treba? buaha, pa kao sto rekoh, nemam ja vremena da se zezam oko toga, kada upadnem u blato, kada vozim preko trupca(to bas bas zahteva da lamela bude dobra) i kada se penjem uz breg hocu da ide a ne da cekam i da je stedim kao skrpio sam je pa ako je budem malo pristedeo trajace, ako je malo budem zustrije koristio onda cu da guram motor do kuce:) Generalno 50e nije jaka stvar, da je 500 onda bih je krpio, 50e je jedna nocu u gradu(posebno oni lokali gde je cuga 150 200 din) bate a ti krpi..i stojim iz toga, ja nemam para za novo od 1200ccm pa to i nevozim, zato sam kupio kobilicu da stim dobijem jeftino odrzavanje i jeftin motor a dobar naravno.. pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan odnesi je na magnetnu brusilicu i obrusi je na 0,5mm... Moze objasnjenje sta je to magnetna brusilica posto prvi put cujem za to. Magnetna brusilica ti je masina, recimo koja izgleda slicno kao masina za ravnanje glave, i na nju se stave metalni predmeti koje drzi mocan elektro magnet zalepljen na idealno ravnu povrsinu, i kada stavis na nju zeljeni predmet onda sloj po sloj mozes tanjiti postavljene stvari, mikronske mere su u pitanju, znaci prelazis preko predmeta kao kada se ravna glava....... Ja sam recimo na njoj ravnao plocice za stelovanje ventila, ustvari nisam imao odgovarajuce, na primer imam plocicu debljine 2,75 a treba mi 2,65 i ta masina je toliko precizna da moze stanjiti plocicu za 10 mikrona.... Isto tako mozes staviti jednu plocu od kvacila i istanjiti je, i onda tu stanjenu plocu ubacis i dobices deblje kvacilo...inace ako stavis tako kako jeste neces moci razdvojiti kvacilo.....zato je potrebno je istanjiti, mada je opet experimentalna stvar u pitanju ali ce sigurno najbolje raditi od svih opcija budzenja.... Isto tako na njoj mozes stanjiti karike, recimo nasao si karike ciji ti precnik odgovara od necega, ali su recimo debljine 2,25......a tebi trebaju 2,10 na magnetnoj brusilici ih mozes stanjiti i takoreci ces nabudziti da ti pasuju deblje karike koje si stanjio za odgovarajucu meru koja odgovara tvom klipu....... Znaci izuzetno precizna masina.....mislim da si me shvatio kako masina izgleda i kako i sta radi.... Inace se i koristi za pravljenje karika, a i drugih stvari naravno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Znaci izuzetno precizna masina.....mislim da si me shvatio kako masina izgleda i kako i sta radi.... Hvala na odgovoru. Znam tu masinu, ali nisam znao da se tako zove. A gde radis takve stvari? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ima u Novom Sadu u takozvanoj Kineskoj cetvrti ( nema veze sa Kinezima ) nego se tu nalazi gomila majstora, ovih, onih, brodograditelja ma svega i svacega pa se zato zove Kineska........tu ima firma Kompresor koja izmedju ostalog i pravi karike po zelji, pa oni imaju takvu masinu........inace Kineska se nalazi ispod mosta Slobode, tu su i oni.....mada nisam odavno bio kod njih ali verujem da rade...mogu proveriti ako te zanima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze, za sada mi ne treba ali mi moze zatrebati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ako zatreba samo javi odma cemo da saznamo.........mozda i Cubi ima tu masinu ko zna, ja nesto ne volim da idem kod njega po usluge,a moguce je da je i on ima.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Jul 21, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan sto dalje od njega, to je jasna prica.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan sto dalje od njega, to je jasna prica.. To je jasno ko dan..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 143 Napisano Jul 21, 2010 Zainteresovan, 762 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Dzigorius Stoji sve sto si rekao , ma to je trebala da bude saljiva opaska . A da volim da budzim - volim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Jul 22, 2010 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da se ja pravim da nesto znam . Vidim da si sipao ful sintetiku u tvoj motor a da po fabrickom upustvu kod tebe ide iskljucivo mineralno ulje. U sintetikama (nekim) ima neke supstance (ne mogu da se setim koje) koja se lepi za lamele i dovodi do njihovog proklizavanja. Probaj da osmirglas lamele (ili nove) i da sipas mineralno ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Jul 22, 2010 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nisam sipao sintetiku, niti bih ikad to sipao u bilo koji enduro, sipao sam polusintetiku, a pre nje je bilo mineralno. Vozicu ovako do sledece promene ulja, posto stvarno vrlo malo proklizava, samo na "gas u patos", kod normalnih i malo jacih ubrzanja nema proklizavanja. Onda cu da probam sa pranjem i smirglanjem lamela i podbacivanjem po jedne sajbne ispod opruga. Sem ako mi neki dan ne bude bas dosadno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 22, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj samo da preteras sa debljinom podloske jer onda neces moci da stisnes kvacilo......inace i ja vozim na polu sin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Jul 22, 2010 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma po jednu sajbnu od 1mm, ove klasicne, cisto da malcice jace nateze lamele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 22, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan to je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2444 Napisano Jul 24, 2010 Andragog, 5010 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Vec duze vreme citam nebuloze o proklizavanju kvacila ... svi se hvataju za ulje i lamele a to bas nema nikakve veze sa zivotom. Opruge ili federi drze stegnuto kvacilo i kada oslabe eto proklizavanja. U manuelima ima podatak o duzini federa ali ne i o sili federa.A sila radi posao a ne duzina. Poturi platne oko 1-2 mm pod opruge i teraj ili kupi nove opruge. Lamele ne diraj i ne peri to je glupost. Ulje vozi koje imas.Posle svake zesce voznje kvacilo se jako ugreje i naravno opruge koje su stare 20 godina normalno je da izgube tvrdocu pa slabo drze..Oprostite na direktnosti ,pozdrav drugarima!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 24, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vec duze vreme citam nebuloze o proklizavanju kvacila ... svi se hvataju za ulje i lamele a to bas nema nikakve veze sa zivotom. Opruge ili federi drze stegnuto kvacilo i kada oslabe eto proklizavanja. U manuelima ima podatak o duzini federa ali ne i o sili federa.A sila radi posao a ne duzina. Poturi platne oko 1-2 mm pod opruge i teraj ili kupi nove opruge. Lamele ne diraj i ne peri to je glupost. Ulje vozi koje imas.Posle svake zesce voznje kvacilo se jako ugreje i naravno opruge koje su stare 20 godina normalno je da izgube tvrdocu pa slabo drze..Oprostite na direktnosti ,pozdrav drugarima!!! Ovim si sve rekao....Znaci ipak samo nove opruge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Jul 24, 2010 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Neki mi savetuju nove opruge, neki novo kvacilo, a ja odlucio da uzmem ceo nov motor, eno teme u "prodajem" ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Izabrao si najbolju opciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 25, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neki mi savetuju nove opruge, neki novo kvacilo, a ja odlucio da uzmem ceo nov motor, eno teme u "prodajem" ;D Ako uzimas "nov" onda si rijesio problem,ali ako je polovan...hmm,eto novih problema. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Jul 25, 2010 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ce biti polovan, sta da radim celu zimu, moram da nadjem neku zanimaciju da sredjujem neki motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Jul 25, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ce biti polovan, sta da radim celu zimu, moram da nadjem neku zanimaciju da sredjujem neki motor Uzmi mog XLa pa sredjuj, vec si doktorirao na njemu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sejn 17 Napisano Novembar 9, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi gde se mogu kupiti opruge i posto, pozdrav!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...