Jump to content

Moto Zajednica

Odabr izmedju 2 fotoaparata

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Suzana GSXR 750 K8

Izbor je pao na dva modela  Fuji f80exr i samsung wb650.

Aj sad koliko god je moguce objektivno mane i prednosti. Iscitao sam sve moge review-ove na netu, proucio karakteristike. Svi su kao samsung je bestbuy. 15x opticki zoom i td. E sad kvalitet samsunga ne znam kakav je. Ovaj fuji se ne razlikuje mnogo od f70 sem sto ima HD snimanje i 12 Mpx umesto 10.

Nisam uspeo da nadjem kod nas wb650 ne znam dal je stigao, ni f80 nije jos zastupljen. U sv sl ovde je oko 100 evra jeftinije nego kod nas.

Sto se poredjenja karakteristika na papiru tice prilicno su slicni sem sto f80 ima naravno bolje slikanje nocu.

Jel imao neko prilike tj dal se susreo sa samsungom? Sto se fuji-ja tice tu mi je sve manje vise jasno, samsung je misterija

Da napomenem, ne trazim bas dlaku u jajetu, dakle ne mora savrsena fotografija da bude. Kapiram da su oba za moje potrebe ok, ali 15x zoom je 15x zoom.

Dakle pomagajte, sto vise gledam sve je gore, cak sam u jednom trenutku prosirio izbor na canno, nikon i sony, ali ipak im je cena jaca. Tako da se dvoumim izmedju ova dva...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Samsunga nikad nisam koristio, moj kolega ima jedan i kaze da je zadovoljan. Sa druge strane vec nekoliko godina maltretiram jedan Fuji finepix 9500 (to je prozumer). Fotkama sam zadovoljan, a pouzdanost... arheolog sam i vucem ga po terenima leti i zimi. Vlaznom krpicom ga brisem od blata, posto su mi ruke cesto blatnjave. Nikada me nije ostavio. Sada sam za posao kupio Nikon D5000, ali bez Fuji-a ne idem na teren. Od viska glava ne boli. A sto se tice zuma 15x, zavisi sta ces da fotkas. Nikon je skup, i uzeo sam osnovni objektiv 18-55. Meni je na primer bitnije da ima siri ugao hvatanja na blizu, nego da zumiram na daleko. Moj aparat kod kuce je nikon p50, zum je 4x i dosta mi je, ali mi je vaznije sto je donji ekvivalent 28, pa pristojno siroko hvata. A i obicno fotkam na blizinu, horizont ne hvatam zumom, nego zapalim motorom... Ja bih birao fuji.

Jedina prednost fujia ovako sa papira su slike po mraku. Mene sad zanima sam kvalitet samsunga. Monitori, televizori i slicno su im odlicni, ali ne znam kako ide sa fotoaparatima.

Nesto vise naginjem ka samsungu, zbog zoom-a prvo. Znam da ga necu koristiti toliko cesto, ali dosta puta mi je trebalo pa ga nije bilo :)

Pogledao sam kakve slike prave i skroz su mi ok. Samo eto ta pouzdanost samsunga... Ima garanciju, ali u Rusiji. Pa da ne mora da se cimam da saljem ovamo ne daj boze :)))

• Skuteras, 3705 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Kvalitet senzora i samih aparata mislim da je ipak na strani Fuji-ja. Ta razlika u zumu i nije velika. Imao sam ranije Fuji S6500 10x zum (28-300) i retko kad sam slikao na 300mm, jer to sto sam hteo da privucem nije moglo ni sa 1000. Vise se to cini da ti treba nego sto ti stvarno treba. Bar kod mene

Dobro to jeste tacno, vise se cini, ali opet imao sam situacije kad je trebalo al ga nije bilo :)))

Gledao sam sad i uporedni test na dpreview. Testirali 13 modela travel zoom-ova i ovaj samsung i casio su podelili prvo mesto. Prilicno je detaljan test, sa slikama nocu, danju, sa blicem, bez blica i stvarno se samsung odlicno pokazao. Sa fuji-jem nisu zadovoljni i stvarno su slike losije. Mislim da cu se odluciti za samsunga, sutra cu otici do radnje da pogledam i uzivo fotoaparat.

Kazem jedino za sad je pouzdanost. Mada opet samsung se nije pojavio juce na trzistu, a ni model nije od jeftinijih. Tako da kvalitet ne bi trebao da se dovodi u pitanju, ali ipak :)

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav, imaj u vidu i ne tako dobru tehnicku podrsku za Samsung fotoaparate kod nas (nedostatak delova, pratece opreme,...). Moj glas ide Fuji-u, takodje zbog boljeg (veceg) senzora.

Na kraju pazaren samsung. Sto se delova tice tu mi je svejedno jer sam ga kupio u Moskvi, tako da mislim da garanciju kod nas nece priznati, iako je daje Samsung direktno, a ne diler tj uvoznik.

Na svim testovima se samsung odlicno pokazao. Fuji f80 se pokazao daleko losijim nego prethodnik f70. Nadam se da nisam pogresio :)

Videcemo :))) Nadam se da nisam. Za sad sam zadovoljan kako radi. Jbg f70 nije imao neke funkcije koje mi trebaju. Drzite mi palceve :)))))

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja