kosooki 1317 Napisano April 1, 2011 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan pa nije bas jeftin svi su oko 3000, sto je debelo iznad mog fonda nego, zivot na putovanju sa njim? pitam jer zivim u malom gradu, sa uzasno klizavim asfaltom, tako da nema divljanja, bar ne preterano, tako da ne znam koliko bi mi brz gradski motor vrsio posao, ma koliko ja to voleo, a da zarad toga se patim ako krenem za bg, zlatibor, bosnu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14450 Napisano April 1, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan sutra uvece cu ti reci kakav je za duza putovanja, planiram turicu od 400 km, pa kad se vratim sto se tice klizavog asfalta, pa ovaj motor je i pravljen da se proklizava sa njim, ja se nerviram kad se zagreju gume i dobar je asfalt, a kad klizi igri nikad kraja sa SM tockovima max brzina mu je oko 160 km/h ali mu najvise prija 120, takodje zbog tezine od 130 kg veoma je upotrebljiv za enduro i blage kros voznje, jedina mana (ili mozda nije) mu je nedostatak alnasera ali se brzo naviknes na kurblu. cena mu je oko 2000 eura u zavisnosti koje sm tockove ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 2, 2011 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan e ,da, anlaser ima li 620 duke dugmence ili se kurbla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano April 2, 2011 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Anlaser na takvim motorima je za invalide ili devojcice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 2, 2011 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan ne razumem jel to znaci da to nije dovoljno muski ako imas akumulator i da je blam paliti na dugme? ili je razlog usteda par kilograma? i jel to znaci da Duke pripada toj grupi "muskih" motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano April 2, 2011 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nerazumem ni ja - trazite pun konfor ( anlaser, udobno sediste, dobre gume, vrhunsko ogibljenje, klimu ... ) a fond je debelo ispod 3000 A posle pocne kuknjava ( te crko aku, pa nepuni dobro, pa razglavile se kleme na off roadu, pa crko frajlauf, pa crko anlaser, ... ) i onda od motora koji treba da te relaksira, postane motor koji te samo nervira, u kompletu sa majstorima. A Duke je, dokazano, promasena serija - nema ih mnogo u voznom stanju 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tamanitu 241 Napisano April 2, 2011 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan fino sklopljen tekst, marshall. + Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 3, 2011 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Pa nerazumem ni ja - trazite pun konfor ( anlaser, udobno sediste, dobre gume, vrhunsko ogibljenje, klimu ... ) a fond je debelo ispod 3000 A posle pocne kuknjava ( te crko aku, pa nepuni dobro, pa razglavile se kleme na off roadu, pa crko frajlauf, pa crko anlaser, ... ) i onda od motora koji treba da te relaksira, postane motor koji te samo nervira, u kompletu sa majstorima. A Duke je, dokazano, promasena serija - nema ih mnogo u voznom stanju e, to mi kazi offroad mi nije cilj ni prioritet, ali moze malo da se proba, koliko motor dozvoli, tako da akcenat na grad zezanje i put ispade da je duke mnogo losiji od sm??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6421 Napisano April 3, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan SM je mnogo sirok pojam, svaki enduro motor moze da bude SM kad se preradi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14450 Napisano April 3, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan SM je urbani enduro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 3, 2011 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan SM je mnogo sirok pojam, svaki enduro motor moze da bude SM kad se preradi. sta je potrebno sem tockova? lencuga, ocekujem izvestaj sa putovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14450 Napisano April 3, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan evo ti ukratko, na svakih 100 km je pozeljno da se protegnu noge barem 10 minuta, putna brzina je oko 130 km/h, vibracije se osete ali nije preterano strasno. potrosnja je okruglo 5 L, ulja nije potrosio ni gram za 400 km ukupno predjenih (ali to zavisi od stanja motora a ne od modela), preko 130 km/h vetar postaje neprijatan. krivine po fruskoj gori prosto guta tako da smo ja i gavrolini (vozi isti motor kao moj) dobrano odrali ivice guma. cak i sa SM tockovima dobro ide van puta samo moras da budes pazljiv zbog proklizavanja i malo ranijeg kocenja. naravno podrazumeva se izbegavanje blata. sve u svemu odlican motor 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14450 Napisano April 3, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan i provlacenje kroz beogradsku guzvu je decija igra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 4, 2011 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan ne, ne, to je pogresan odgovor trebao si da napises da ne valja nicemu, da se uzasno vozi na otvorenom putu a ne da je odlican za planinske puteve, za muvanje po gradu... i dalje me nervira sto nema anlaser jer meni motor treba za svaki dan i sto je gabaritima malo manji od motora kojim dvoje moze da putuje ali sa druge strane, njegovih 130kg naspram 160 koliko vaga freewind (za koga kazu da se vozi skoro kao supermoto) se verujem oseti u svim performansama kolika razlika u onroad voznim karakteristikama se oseti samo sa promenom enduro tockova u supermoto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano April 4, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Anlaser nije nikakav problem. Kada je motor dobro usteovan kurbla je mnogo bolja, a i anlaser je za zene. Bez sale sad, zasto se plasis kurble??? Na drugo pitanje odgovor je: dosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A Duke je, dokazano, promasena serija - nema ih mnogo u voznom stanju Duke, LC4 Enduro i LC4 Super Moto imaju istu masinu. Zasto je onda Duke promasena serija? Ja ga ne bi kupio, ali zasto je promasen? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 4, 2011 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan ma ne plasim se, daleko od toga samo sam sa kurblom davno raskrstio sa prodajom CTX-a i rekao sebi, "neces ga vise majci" a i iz mene progovara konformista i lencuga koja zeli anlaser, a ne da skace po kurbli 15 puta dnevno, obzirom da motor planiram da koristim svaki dan u najrazlicitijim ambijentima, a ne kao vikend zabavu ne kazem da mi je to najbitnija stavka, ali prosto mi prija kada je tu koliko kosta set supermoto tockova i kako prepraviti prednji blatobran za upotrebu nove dimenzije gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 4, 2011 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan kad ste vec Duke-a pomenuli, spada li on u grupu muskih motora ili poseduje elektromotor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14450 Napisano April 4, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan @ kosooki, evo ti par nasumicnih odgovora jer me mrzi da pamtim i idem redom frivind je sranje i ne mozes ga porediti ni sa enduro a kamoli SM motorima. promenom tockova u SM varijantu dobijas bolju ciklistiku i zbog putnih guma bolji grip na asfaltu. kurbla nije strasna i posle par dana zaboravis na nju vec palis motor kao od sale. motori sa kurblom su laksi od motora sa alnaserom i kurblom za tezinu samog alnasera i ostalih stvari koje alnaser podrazumeva. ktm duke je cudan motor i kao i vecina iz te fabrike sklon kvarovima. dok radi radi ali kad krene naopaku nije preterano popularan jer je ktm 690 sm sve bacio u senku. set SM tockova kosta od 300 eura pa na gore i to je samo deo onoga sto treba da se uradi da bi imao koliko toliko SM motor. mozda sa nekim livenjacima jeftinije prodjes ali ne izgledaju lepo i preosetljivi su za SM nacin voznje. prednji blatobran se preradjuje tako sto stari skines a kupis novi SM blatobran. sve u svemu prerada obicnog hard endura (soft enduro moze da se prepravi u SM al nikad) kosta poprilicno para. bez obzira da li ces raditi sam ili placati majstore. jos jednom da ponovim, u SM se preradjuju hard enduro motori a ne fenovi kao sto je frivind, nadam se da se vlasnici frivinda nece naci uvredjeni jer je to jedan divan motor za odlazak na pijac, i eventualno da se sidje sa puta na trotoar 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano April 4, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam za kurblu. Mozes opusteno i izbacis akumulator i bas te briga (bas te briga i ako je pred crkavanjem ili se ispraznio). Kao sto lenji kaze ja sam ljude uspevao da obucim da moju XLku pale bez problema za pola sata ili manje. Nije to kao na CTXu gde gazis i gazis dok ne upali. Mada da ne ispada da te nagovaram , znas ti sta je tebi najbolje ovde sam vise izneo neki svoj stav ono bez potrebe . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano April 4, 2011 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da posvedočim da kurbla nije loša ako je motor dobar, vozio sam lenčuginog tt-a u subotu, upalio je na prvu kurblu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan kad ste vec Duke-a pomenuli, spada li on u grupu muskih motora ili poseduje elektromotor Pickasti je motor, za caffe racere ima elektromotorcic. ...i kurblu za svaki slucaj ako netko zeli glumiti muskarcinu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 4, 2011 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan na velike muke ste me bacili moram priznati apropo izbora TT-a kao motora, pojavljuje se KLX kao motor koji je vrlo slicnog temperamenta, a ima oba nacina paljenja sto se TT-a tice, nisam nasao ni jedan da se uklapa u fond kojim raspolazem, zato bih voleo da mi bacite koju link ka oglasu takodje, sto se TT-a i slicnih motora prepravljenih u SM tice, slazem se da su stvoreni za izivljavanje i zabavu, ali mislim da cu prakticno postupiti i kupiti motor za pijac razlog pre 3 godine sam kupio Nissan 200sx S14 koji kao niski pljosnati kupe sa 200ks na zadnjoj osovini uz fantastican balans je pruzao tone i tone zabave, bilo po gradu, bilo na otvorenom ili krivudavom putu.... jednostavno, svuda je brutalno dominirao i nabacivao mi osmeh u lice, ponekad i plasio ali tih 3 godine su bili sa druge strane 3 godine patnje sa niskim sedenjem, nemanjem mesta ni za putnike, ni za prtljag, muke zimi po snegu.... dakle, totalna neupotrebljivost koja je zrtvovana zarad stvarno fantasticnih performansi sada ga je nasledila Civic karavan koja sa prednjom vucom i mekanijim vesanjem predstavlja degradaciju u performansama, ali opet kao auto sa 169ks jakim 1.8 VTEC motorom, blokadom na 8500, LSD diferencijalom, nezavisnim vesanjem i dobrim balansom pruza vrlo solidan nivo zabave uz daleko bolju svakodnevnu upotrebljivost nemam priliku da kupim 2 motora i taj jedan mora biti sto je moguce vise stvari u jednom pakovanju i dalje mi SM-ovi ostaju san i olicenje savrsenstva sto se tice izgleda i voznje, ali ne znam da li sam spreman na kompromise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano April 4, 2011 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Posle mesec dana ces nas psovati sto te nismo ubedili da ne kupujes motor za pijacu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 4, 2011 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan i bre al ste buve ko je u prolazu ovih dana pored cacka da dodje sa tetkom da vidim o kakvom to cudu pricate? i jos uvek cekam link ka oglasu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...