Charuga 769 Napisano Jul 7, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Nastavak predhodne teme... http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=57298.0 Upravo sam popizdeo...bem i Nemacku i Spaniju...sa puta sam dosao sa 165 slika.....100 je nestalo u kaficu dok sam gledao utakmicu....posto su svi hteli da vide slike ja sam popusio.....100 slika.....ceo dan sam vozio i stajao da bih Vam preneo dozivljaj i sada ce morati da bude bedan.....j.... mi ...pas m.... ako jos nekome dam nesto u ruke.... Put je bio izuzetno naporan presao sam oko 470 km....non-stop sam razmisljao sta napisa Velimlje...nije tvoj motor za to...mozda je u pravu.... Uglavnom ja sam danas proveo jedan od najlepsih dana u zivotu....iza svake krivine mogao sam da stanem da napravim sliku.....razmisljao sam o svima Vama koji niste samnom svaki put kada bih se dvoumio dali da stanem...ali sam stajao i slikao i na kraju popizdeo sto nemam 2/3 slika...prvo sam hteo da odustanem od putopisa ali cu ga ipak napraviti osakacenog veceras.....videcete bar deo lepote koju bih Vam pozeleo da licno obidjete..... Polazna tacka danasnjeg izleta: Luzern, glavni grad kantona Luzern, sam grad ima oko 76.000 stanovnika a sa okolinom od 17 opstina oko 200.000 stanovnika. Zbog svog polozaja na reci Luzern i u podnozju Pilatusa i Rigi u Svajcarskim Alpima kao i zbog mnogobrojnih turistickih atrakcija ukljucujuci i most Kappelbricke koji je sagradjen u 14-om veku proglasen je za jednu od top 5 destinacija u svetu 2010 od strane TripAdvisora. Put nastavljam u pravcu grada Zug koji je glavni grad istoimenog kantona i nalazi se na severoistocnom uglu istoimenog jezera a u podnozju Zugerberga (1039mne), Autoput vodi u pravcu Ciriha da bih se ja odvojio suprotnom stranom Ciriskog jezera i obalom vozio prema Sargansu koji pripada kantonu St.Galen pa prema Churu najstarijem gradu u Svajcarkoj koji datira jos od ranog kamenog doba kao naseobina, Taj Alpski grad je terminal vaznih zeleznickih ukrstanja izmedju Nemacke,Francuske i Beneluxa.....od Jula 2008 je pod svetskom bastinom UNESC-a... U okolini grada se nalaze mnogobrojna poznata odmaralista kao sto su Klosters, Bad Reganz itd..itd... Ja put nastavljam prema Cazisu u brdima..... U tom predivnom okruzenju nalaze se mnogobrojne klinike izmedju ostalog i psihijatrijska Beverin gde neki Svajcarci dolaze da se lece od svakodnevnog stresa....to mi bas nije bilo najjasnije???? Kada pogledate kartu tih 450-470 km i ne izgledaju tako strasno...pogotovo prvi deo.....napominjem da sam se u Cazisu tj.Thusisu zadrzao i na klopi i u uzivanju...slike nemam..... Ali sam odatle nastavio prema Disentisu i izvoru Rajne...ni tih slika nemaaa..... Ova je iz tih krajeva ali mi je zao sto nema slika sa vidikovca itd.....to je pre Disentisa... Put je uzan i pogodan za enduro motocikle na mnogim mestima nema asfalta ali su radovi u toku......Svaki minut je fenomenalan...priroda je fantasticna a miris planine...je nezaboravan.....preskocicu dobar deo voznje...zasto da pisem o njemu kada nema slika ima sve na netu.....presao sam preko Oberpasa misleci da je prelaz Furka......koji je tek dolazio pa posle njega Belvedere i glecer.....pa prelaz Grimsel.....nezna se sta je lepse od cega......na kraju fenomenalan asfalt pun krivina.....nalozio sam se kao majmun do da kazemo kuce......da bih gledao tekmu....sada se kajem zbog toga....kostalo me mnogo zabelezenih uspomena.....mozda je to znak da treba ponovo proci tuda.....ako neko bude raspolozen da dodje zajedno cemo tuda..... Toliko sam besan da nemogu da pisem...za sada postavicu samo slike sto su ostale..... Na putu sam sreo mnogo ljudi na dva tocka...druzili se...slikali jedni druge......slikao i nna kraju razocaranje...nadam se da i ovo malo moze da vam prenese bar deo dozivljaja....... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jul 8, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako se krecu cijene nekretnina tamo? Ima li posla? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Jul 8, 2010 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Htedoh prvo da napisem "sta pise ovaj Charuga, kakav Furkapass u Svajcarskoj, to je sa moje strane granice..." ali nauci covek svaki dan po nesto... Furkapass i Furkajoch nisu isto ;D Charuga, samo nastavi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano Jul 8, 2010 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast majstore! Kako si krenuo, ima letos da obiđeš sve što se može obići. Ostavi nešto i za GTR-a, nemoj sve Ninjom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 8, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost...slikano je ...pokusao sam sve...nema sanse..... Odjutros sam se malo splasnuo...definitivno sam odlucio da cu ovu turu ponoviti...ne samo zbog slika vec i zbog fenomenalnog dozivljaja.....par slika sam obradio pa evo kako izgleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17668 Napisano Jul 8, 2010 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo! NE znam sta je izbrisano, ali ovo sto je ostalo je zaista upecatljivo! Bravo za duh! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 8, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Jul 8, 2010 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo predivno okruzenje...konzumiraj ga sto vise, pa da i mi, ovako preko monitora, malo osetimo tu lepotu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Jul 8, 2010 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Predivno,prelepo,predivno,prelepo.......sjano,a od ovog belog lepotana u posledje vreme cu oslepeti,a tek ovaj Suzuki izgleda kao igracka naspram belog Nindze. Bravo Caruga,bravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Jul 8, 2010 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo nema sta, a slike ako su samo obrisane i nije kartica koriscena posle toga mozes vratiti nekim programom poput GetDataBack. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madhead 14 Napisano Jul 8, 2010 Svrati ponekad, 210 postova Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno, sve 10, mozda cak najbolji putopis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jul 8, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije fer...uz svu tu lepotu imas jos i lepo vreme. :'( Pa majku mu bozju, ta Svica treba da je pod snegom tamo gore il bar pod teskom maglustinom i kisom. Ovako ispada po vremenskim prilikama, da je ovde Svica a ono tamo...Charuga i ... Kako god samo ti tipkaj to sto provozas a za slike ne brini...balavimo mi i na ove ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 9, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ako se neko odluci da i de ovim putevima ......vetar gore duva prilicno jako i za ovako lepog dana mogu misliti ako je losije.....posle 17,00h popodne temperatura pocinje strmoglavo da se spusta....pa sam zbog toga i ja na isti nacin gledao da se sto pre spustim u nize predele posto nisam poneo nista toplije...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
michelangelo 113 Napisano Jul 9, 2010 U prolazu, 91 postova Lokacija: svuda po malo... Motocikl: dominantni muzjak 498ccm PD09 Prijavi odgovor kao problematičan Auuu,ovo je prelepo!Raj na zemlji... Svaka cast!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milka-Pa 1 Napisano Jul 10, 2010 U prolazu, 14 postova Lokacija: far away Prijavi odgovor kao problematičan Gledam i ostajem bez teksta, prelepo .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Jul 10, 2010 prisutan, 1140 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan prelijepo,odlicno,krajevi kao sa razglednica,putevi mi se bar na slici cine fenomenalni...ma bravo!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Jul 13, 2010 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan super putopis super voznja :) a sto se tice slika ne znam da li si pokusao sa Memory Card Photo Recovery Software,posto sam ja par puta izgubio fotografije sa kartice pa sam uz pomoc tih programcica uspeo da ih pocvratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Valentina 8 Napisano Septembar 20, 2010 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slike govore vise od reci...zavidim ti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Septembar 21, 2010 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Predele necu komentarisati,znamo da je Sweiz prelijepa...nego iznenadio me ovaj tvoj motor.... Kad je izasla ova 10ka i kad sam je vidio u zelenoj boji,hteo sam da povratim... Sad gledam ovu tvoju bijelu....alal brate,nije isti motor...ili ti to znas da uslikas... Prelazim na Kawu pod hitno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...