mrle 8677 Napisano April 11, 2007 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan "glas javnosti" sajt "Dvoje poginulo u saobraæajnoj nesreæi BAÈKA TOPOLA - U teškoj saobraæajnoj nesreæi u Baèkoj Topoli poginuli su Marko È. (71) i Arpad K. (24), dok je Aniko M. (24) teško povreðena. Svi oni su iz Baèke Topole, javio je Tanjug. Nesreæa se dogodila juèe, kada je na putnièki automobil marke "opel", koji je vozio Marko È. u trenutku izlaska na glavni put naleteo Arpad K, koji se tom saobraæajnicom kretao motociklom marke "honda". Od siline udara motocikl se zapalio, a vozaè automobila je preminuo na mestu nesreæe. Vozaè motocikla podlegao je povredama na putu za bolnicu, dok je njegov suvozaè Aniko M. teško povreðena." ne znam da li to ima veze sa topikom pad 9.4. i zapaljenim VFR-om. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano April 11, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Uf moguce je da ima neke veze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano April 11, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema veze sa tim, pogledajte slike, Corsa je udarena malo otpozadi. Strasno je to sto pustaju ljude od 70+ godina da voze. Kad sam vadio saobracajnu, na salteru pored su se izdavale nove vozacke. Srecni dobitnici su bile 2 poluslepe babe i neki deda (u nista boljem stanju). Svaka njima cast, ali mislim da odavno nisu vise za aktivno ucesce u saobracaju. Slican slucaj se desio u Kuli pre godinu dve, kada je decko isao glavnim putem motociklom, a iz svog dvorista je neki deda isparkiravao auto, i naravno nije video motor... Decko je nazalost poginuo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano April 11, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Što znaèi da deda nije video auto sa svoje leve strane, pa se ovaj sa hondom zakucao u vrata vozaèa... Strašno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 17 Napisano April 11, 2007 Zainteresovan, 552 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha X-Max 300 Prijavi odgovor kao problematičan AUUUU JEBEM TI... :shock: :shock: ..Sve sranje do sranja... :x Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano April 12, 2007 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan "glas javnosti" sajtne znam da li to ima veze sa topikom pad 9.4. i zapaljenim VFR-om. pad 09.04. se desio u Novom Sadu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano April 12, 2007 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Auh, bas strasno... A sto je najgore, tim babama i dedama nikakvi flajeri niti bilo kakva edukacija nece pomoci da bolje vide, tj. da ne izlaze u saobracaj takvi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano April 12, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Budimo, realni, da je motocikl isao u okviru ogranicenja, posledice bi bile mnogo manje. Cim motociklista predje ogranicenje, preuzima odgovornost za svoj zivot. Normalno, i automobilisti treba da paze, ali ja zaista ne mogu da se setim slucaja da je neko sa motora nastradao, a da je imao opremu, vozio u okviru ogranicenja i postovao sve druge propise (preticanje kolone i sl.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano April 12, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, aaa, pa opet su nam svi drugi krivi kad vozimo prebrzo? Toliko mrtvih do sada a niko od zivih da se nauci? A da sacekamo malo izvestaje o brzini kojom je isao motociklista? Nesto me strahovito podseca na neke tragicne situacije sa kraja prosle sezone, sve nesto razmisljam kako bi pri brzini koja je makar priblizna onoj na ogranicenjima, makar motociklista mogao da eskivira udes, ukljucenja pod pravim uglom nisu dozvoljena na auto-putu a jedino tu je mogfuca brzina od 120 km/h, pa zar misle ljudi da je bezveze sto je na putevima sa ukljucenjima pod pravim uglom opste ogranicenje strozije, tek ponegde na 100 km/h (par puteva/deonica rezervisanih za saobracaj motornih vozila) a najcesce na 80 km/h, bilo opste, bilo posebno. Najgore sto se neke stvari ne shvataju ni posle ovakvih tragedija.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cigo 0 Napisano April 12, 2007 U prolazu, 91 postova Lokacija: Lugano Svajcarska Prijavi odgovor kao problematičan Budimo' date=' realni, da je motocikl isao u okviru ogranicenja, posledice bi bile mnogo manje. Cim motociklista predje ogranicenje, preuzima odgovornost za svoj zivot. Normalno, i automobilisti treba da paze, ali ja zaista ne mogu da se setim slucaja da je neko sa motora nastradao, a da je imao opremu, vozio u okviru ogranicenja i postovao sve druge propise (preticanje kolone i sl.)[/quote']UPRAVO TAKO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano April 12, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan U zadnje vreme vozim sve oko 100-tke na otvorenom. Šta god da se desi ispred mene, imam vremena i da se poèešem po bulji pre nego što poènem da koèim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano April 12, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan U zadnje vreme vozim sve oko 100-tke na otvorenom. Šta god da se desi ispred mene, imam vremena i da se poèešem po bulji pre nego što poènem da koèim. Tako je Cope. Do stotke, eventualno 120 jos i djene-djene, nakon toga pomoz' Boze, ko prezivi pricace. Zato ja takodje vozim na otvorenom u okvirima pomenutih, koliko toliko "kontrolabilnih" brzina, sa izuzetkom auto puta gde moze da se odvrne vise, ali opet samo ako nema gusceg saobracaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano April 12, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Lose pocela sezona, svaki dan neko nasrada, a tek ide leto, ma da je uvek najgore na prolece, posle zimskog sna. Polako drugari, vozite pazljivo, na putu je svakakva bagra od vozaca u raznim olupinama. :!: :!: :!: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano April 13, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Najvaznije je prilagoditi brzinu uslovima u saobracaju (sto bi rekli braca panduri), ako je ispred mene nepregledan pravac, ogranicenje 80 km/h a sa obe strane puta livada (ili njiva, sta god) i vidim da nema nikog ko bi mogao da me ugrozi izletanjem iz istih, naravno da cu da idem i 150 pa i vise ako moze. Ali ako je pored puta neka suma, vrzina ili kuce, pa neznam koliki da je pravac, ja prelazim ogranicenje za 10 km/h plafon. Takodje po gradu gledam da se sto vise pridrzavam ogranicenja brzine, mada i to nekada ne pomaze. Pre neki dan se vozim, nailazim na ukljucenje neke sporedne ulice sa desne strane. Pre same raskrsnice neki kombi se zaustavlja i ja krenem da ga obilazim, i taman da prodjem pored kombija, covek iz te sporedne ulice se ulkucuje levo i pravo pred mene. Ja pobegnem levo uz bankinu, i srecom on u posledjem trenutku ukoci i ostavi mi mesta taman da se provucem. Moja brzina je u tom trenutku bila oko 40-45 km/h, a ogranicenje je 60. I da sam ja isao 60 km/h tesko da bih uspeo da ga izbegnem, a i on bi me teze primetio, i eto belaja a nisam nikakav prekrsaj napravio (a mnogi bi pored tog kombija projurili sa 80 pa i vise). Dzaba sto nisi kriv kad obrises patos. Zato sam uvek maksimalno oprezan u saobracaju, i pokusavam da procenim sta moze da se dogodi ispred mene, i onda prilagodim brzinu tako da mogu da odreagujem ako se nesto dogodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano April 16, 2007 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan se vozim' date=' nailazim na ukljucenje neke sporedne ulice sa desne strane. Pre same raskrsnice neki kombi se zaustavlja i ja krenem da ga obilazim, i taman da prodjem pored kombija, covek iz te sporedne ulice se ulkucuje levo i pravo pred mene. Ja pobegnem levo uz bankinu, i srecom on u posledjem trenutku ukoci i ostavi mi mesta taman da se provucem. Moja brzina je u tom trenutku bila oko 40-45 km/h, a ogranicenje je 60. I da sam ja isao 60 km/h tesko da bih uspeo da ga izbegnem, a i on bi me teze primetio, i eto belaja a nisam nikakav prekrsaj napravio (a mnogi bi pored tog kombija projurili sa 80 pa i vise). Dzaba sto nisi kriv kad obrises patos. Zato sam uvek maksimalno oprezan u saobracaju, i pokusavam da procenim sta moze da se dogodi ispred mene, i onda prilagodim brzinu tako da mogu da odreagujem ako se nesto dogodi.[/quote'] Brate, nije da teram mak na konac, ali po slovu zakona i sam si kriv! Nemoj me pogrešno razumeti ali tvoje je bilo da se zaustaviš iza kombija i da saèekaš da on nastavi vožnju. Ne smeš ga obilaziti u raskrnici. Znam da je debilno ali tako je! Ja radije izaðem iz kola, odšetam do budale koja je parkirala pred raskrnicom i pitam ga koliko æe se zadržati jer ne mogu da ga obiðem u raskrnici. Obièno me pogleda ko da sam odlepio (a ja i jesam odlepio... da mi nešto prikenja ladno bi mu oèi iskopao), pa doda gas i zaustavi se posle raskrnice. Ja se vratim u kola, i u prolazu pored njega samo kažem HVALA. Nemam ništa protiv njih, svaka èast izuzecima, ali u 99% sluèajeva koji sam opisao budale su taksisti. Ti ljudi u Novom Sadu kao da su trenirani da staju gde god je najveæa gužva i to što nebezbednije po sve uèesnike u saobraæaju. A tvoja situacija je kao prepisana iz udžbenika: "Kako se dešavaju nesreæe!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano April 16, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Brate, nije da teram mak na konac, ali po slovu zakona i sam si kriv! Nemoj me pogrešno razumeti ali tvoje je bilo da se zaustaviš iza kombija i da saèekaš da on nastavi vožnju. Ne smeš ga obilaziti u raskrnici. Znam da je debilno ali tako je! Ja radije izaðem iz kola, odšetam do budale koja je parkirala pred raskrnicom i pitam ga koliko æe se zadržati jer ne mogu da ga obiðem u raskrnici. Obièno me pogleda ko da sam odlepio (a ja i jesam odlepio... da mi nešto prikenja ladno bi mu oèi iskopao), pa doda gas i zaustavi se posle raskrnice. Ja se vratim u kola, i u prolazu pored njega samo kažem HVALA. Nemam ništa protiv njih, svaka èast izuzecima, ali u 99% sluèajeva koji sam opisao budale su taksisti. Ti ljudi u Novom Sadu kao da su trenirani da staju gde god je najveæa gužva i to što nebezbednije po sve uèesnike u saobraæaju. A tvoja situacija je kao prepisana iz udžbenika: "Kako se dešavaju nesreæe!" Ja mislim da si ti to pobrkao sa preticanjem. Obilazenje vozila koje stoji, i pritom dalo desni migavac, kao sto je ovde bio slucaj, mislim da nije zabranjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano April 16, 2007 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da si ti to pobrkao sa preticanjem. Obilazenje vozila koje stoji' date=' i pritom dalo desni migavac, kao sto je ovde bio slucaj, mislim da nije zabranjeno.[/quote'] Samo u sluèaju da ima više traka... ako ima samo jedna... nije ni bezbedno a ni po zakonu. Ali kako god da je... moron je onaj lik iz kombija kojeg boli q... šta se dešava oko njega. Da si se zakucao u onog drugog majmuna koji misli da vidi iza kombija... obojica bi samo slegnuli ramenima i zakljuèili: Ma da, motoraš... nije ni èudo kada divljaju po gradu. O tome ti prièam... Odosmo u off Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giuliano 4 Napisano April 16, 2007 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Toronto, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec u off-u, da li je jos neko primetio da vozaci automobila voze sve gore i gore. Nesto mi se cini da su od pocetka ove sezone potpuno poludeli. Nemogu da se odvozim od semafora do semafora a da me neko ne sece ili da divlja po ulici i slicno... Jel tripujem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano April 17, 2007 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec u off-u' date=' da li je jos neko primetio da vozaci automobila voze sve gore i gore. Nesto mi se cini da su od pocetka ove sezone potpuno poludeli. Nemogu da se odvozim od semafora do semafora a da me neko ne sece ili da divlja po ulici i slicno... Jel tripujem?[/quote'] I meni se tako nekako cini... Danas sam popi*deo zbog jednog kretena koji me je obilazio preko lezeceg!! I onda naravno isekao posle 20 metra jer mu se cefnulo da ipak skrene desno, posto se prethodno prestrojio za skretanje u levo... Katastrofa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran_Bgd 0 Napisano April 17, 2007 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER 6F Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec u off-u' date=' da li je jos neko primetio da vozaci automobila voze sve gore i gore. Nesto mi se cini da su od pocetka ove sezone potpuno poludeli. Nemogu da se odvozim od semafora do semafora a da me neko ne sece ili da divlja po ulici i slicno... Jel tripujem?[/quote'] I meni se tako nekako cini... Danas sam popi*deo zbog jednog kretena koji me je obilazio preko lezeceg!! I onda naravno isekao posle 20 metra jer mu se cefnulo da ipak skrene desno, posto se prethodno prestrojio za skretanje u levo... Katastrofa... Mislim da su za nijansu gori, mozda im udarilo sunce u glavu...standardno dnevno mi se desavaju dve do tri "kriticne situacije" izazvane od strane automobilla..izletanje, secenje putanje, naglo skretanje itd...ali nazalost van moje moci da ih sprecim, jedino sto vozim unapred i spreman na svakojake budalastine na vreme odreagujem.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 17 Napisano April 17, 2007 Zainteresovan, 552 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha X-Max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec u off-u' date=' da li je jos neko primetio da vozaci automobila voze sve gore i gore. Nesto mi se cini da su od pocetka ove sezone potpuno poludeli. Nemogu da se odvozim od semafora do semafora a da me neko ne sece ili da divlja po ulici i slicno... Jel tripujem?[/quote'] I meni se tako nekako cini... Danas sam popi*deo zbog jednog kretena koji me je obilazio preko lezeceg!! I onda naravno isekao posle 20 metra jer mu se cefnulo da ipak skrene desno, posto se prethodno prestrojio za skretanje u levo... Katastrofa... Mislim da su za nijansu gori, mozda im udarilo sunce u glavu...standardno dnevno mi se desavaju dve do tri "kriticne situacije" izazvane od strane automobilla..izletanje, secenje putanje, naglo skretanje itd...ali nazalost van moje moci da ih sprecim, jedino sto vozim unapred i spreman na svakojake budalastine na vreme odreagujem.. Ljudi, potpuno se slazem sa vama, jesu malo nesmotreniji, ali siguran sam da je to zbog onog zimskog perioda za koji su uspeli da se odviknu od dvotockasa u okruzenju, ali nije to poenta mog odgovora, nego sam hteo da Vas zamolim da se ovakva dopisivanja nastave u drugom topicu, jer uopste mi nije svejedno kada vidim da je jabuka na CRNOJ HRONICI zelene boje... :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Jun 16, 2007 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da si ti to pobrkao sa preticanjem. Obilazenje vozila koje stoji, i pritom dalo desni migavac, kao sto je ovde bio slucaj, mislim da nije zabranjeno. Zabranjeno je parkiranje & zaustavljanje na <= 5m od raskrsnice. Samo sto kod nas nema pravila ni zakona, spasavaj se kako znas. Ja za sad vozim samo bajs po gradu i na bulevaru je svako jutro, ali svako, bar jedna situacija kada me na zelenom auto ne konstatuje i moram da skrecem u stranu, kocim, bezim - uzzas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jun 17, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je zabranjeno na 15m od raskrsnice, prevoja, nepreglednih krivina, pesackih prelaza... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Jun 18, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je zabranjeno na 15m od raskrsnice, prevoja, nepreglednih krivina, pesackih prelaza... Upravo tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...