Jump to content

Moto Zajednica

Sta ako mi se motor pokvari na putu?

Recommended Posts

• Strucnjak, 1641 postova
  • Motocikl: CRF300L

Gledao sam juce sprejeve, i nisu bas u malom pakovanju, bar ovi koje sam video. Sonex. E sad, posto ni jedno ni drugo nije skupo, kupio bih oba, pa u slucaju sran*a, prvo bih probao cepovanje ako mogu da nadjem rupu, a ako ne uspe ili ne mogu da je nadjem, onda sprej.

U svakom slucaju odmah kod vulkanizera, bez obzira koliko to moze da drzi. Pretpostavljam da ce i vulkanizer lakse odraditi cepovanu gumu nego da vadi sav taj sprej iznutra...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Ma kupis i kompresor od 800 kinti i bole te uvce..

Guma naravno nece puci..

Tako ti je i za kisno odelo..Bolje da ga imas i ne pada kisha..nego da ga nemas, a lije ko iz kabla  ;D

• Drug član, 1986 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Tako ti je i za kisno odelo..Bolje da ga imas i ne pada kisha..nego da ga nemas, a lije ko iz kabla  ;D

Kad god sam nosio kisno odelo u koferu nije padala kisa.  ;D Izvinite za off

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

@ bo$ko

Matori, svaka cast za savete! Ja se tih stvarcica ne bih ni setio. Prilagodio si ih totalnom pocetniku i ubo si totalno.

• Svrati ponekad, 140 postova

HVALA!!!! Ćili

Za neke stvari slušaj stariju glavu pa makar bila i šuplja !

Čepovanje rade i vulkanizeri tako da ti je čep sigurniji za gumu po meni jer sam to koristio.Sprej nisam nikad upotrebio sem jednom grku kad sam pomagao oko točka kola koj nismo mogli da skinemo ,šta sam ja promašio na spreju neznam da sam ga zavrno na ventil jesam ,al je on prso na onoj plastici gore i ulepio me od glave do pete sjebao novu zimsku jaknu još malo i obrio se do glave da bi skinuo lepak,izgledao sam ko da duvam lepak a ne da krpim gumu.

Za sprej sam čuo da sjebe gumu ,ali to ipak mora da ti pojasni neko ko ga je koristio.Svakako se osećaš mnogo sigurnije kad imaš bilo šta od toga .

Jedan savet za prednje svetlo(far).Sad u faru imaš kruškastu sijalicu 35/35w ,ja našao za sestrićev YBR u auto miki halogenu H4 35/35w bije far ko lud ,blicaju u suret ali neka znači da ga vide.Xenon nemože na njega jer mu je slaba struja za to,ako postoji obavesti da znamo i mi.

Inače u ovom ludom saobraćaju gde uvek zastupaju da te nisu videli,uvek dugo svetlo i far malo podignutiji pa bilo da je dan ili noć.

Večeras sam bio po gradu na suprotnom kraju od mog i znate kakva je kiša i u pljusku i obično MOKRA!!!!Kišno odelo je ostalo kući !

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Dobrim delom tvoje rute je prošao Reli pre 15 dana. Putevi su solidni i nema mnogo saobraćaja. Jedino blizu Bajine Bašte ima rizle pa pamet u glavu. Do duše ne ideš preko Debelog brda pa nema frke.

Što se tiče same vožnje, Boško ti je rekao gotovo sve i svaka mu čast. Ne znam koliko si vremena vozio u cugu ali čim osetiš da ti trne dupe, stani u ladovinu da ispružiš noge. Pošto ne voziš 270 nego 70 km/h trebaće ti vremena da stigneš i odlično je što si put podelio u par dana. Imaj uzase flajku od litar i po vode i neki keksić tek da muljaš nešto po ustima dok stojiš.

Jeste početak jula ali sam čuo da će ovog leta biti oštra zima  >:(  To znači komplet opremu na sebe jer ti u vožnji neće biti vruće. Dugačke rukave obavezno ako voziš bez jakne (što nije preporučljivo) jer ćeš biti reš pečen za sat vremena. Rukavice, obavezno i za suvozača. Maramu oko vrata ispod kacige, nemaš oklop na motoru i tu ume da duva promaja  ;D Ponesi par majica više da imaš suvo da presvučeš kad staneš. Ne sedaj mokar na motor.

Kompletiraj alat ali ne preteruj zbog težine. Ponesi izolir traku, dak tejp i WD40, jaču luster klemu, par jačih najlon kesa i teraaaaaaaajjjjjjj !!! Ne zamaraj motor i sebe. Koliko može, toliko ga teraj. Obavezno pričajte dok se vozite kad je mirna situacija. To održava pažnju i dobro te štiti od pomenute "panike" tipa "koji k... mi ovo sve treba"  :D :D :D

Neko je pomenuo imenik sa BJB. Nije loše imati druga na drumu pa to ponesi čisto da imaš. Prošle godine smo se Arakis i ja družili usput sa forumašima i svima je bilo drago. I nama i njima. Ne treba ti imenik samo ako ti nešto krene po zlu.

Uživajte brate, to je suština svega ovoga. Slikajte se da vidimo gde ste bili, nemoj da ste rđe  :D

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR 7 750 S

i moj je savet da probaš da izbegneš ibarsku, jer nije samo gužva, promet i loš put problem, nego što ibarska traži 100% koncentraciju,znači poprilično napeta vožnja u najavi,a ti hoćeš baš suprotno...na ostalo nemam šta posebno da dodam, već su rečene najvažnije stvari, samo opušteno i slušaj motor, eto to bi bio neki savet, jer pravi vozači nikada neće npr. u kolima pustiti muziku do mere da se rad motora ne čuje, to se stiče godinama i pređenim kilometrima ...ali sve jedni i ako nemaš još toliko iskustva odmah stani i proveri osnovne stvari ako čuješ bilo kakve nepoznate i sumnjive zvuke iz svoje mašinie...aj pa srećan put i slikaj malo u pauzama.

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 1100XX ;

Kakvo skidanje tocka kad imas tubeles gumu. Svrati do prvog vulkanizera i pitaj da ti da (proda) jedan cep koji ces da nosis uvek sa sobom. Jos bolje je da kupis onaj mali set za krpljenje guma da bar miran krenes na put. Tu pored cepova i sila imas ampulice za pumpanje guma, za jednokratnu upotrebu.

Mnogi voze i jace i brze motore sa cepovanim gumama. Ali ako se na daj Boze desi da probusis gumu na putu ipak kasnije (ili dok si na odmoru) svrati do vulkanizera da ti to okrpi  a do tad vozi sa cepom u gumi.

Gdje  se  može  uzeti  ovaj  set  i  koliko  košta. Pozdrav.

• U prolazu, 19 postova

i mene isto zanima? gledao sam luisov sajt..al nema inf. kolike su dimenzije pakovanja, jer mi ne igra veću ulogu, ako ne staje pod sedište...3 sezone nikako da se skrpim za nosač, a givi kofer stoji  u podrumu još od Kymca, ne znam jel bitno da napomenem da sam se dogovorio s jednim bravarom za cenu.. i nacrt mu odneo, a čovek me ispalio  >:(...jbg. bar je mogo da kaže ne isplati mi se za te pare, ili bilo kakav izgovor bi bio bolji od kuliranja i nejavljanja na fon  :o...sreća da mu nisam ostavio postolje, a tražio je u početku da bi kao "po tome radio...", pa koja svrha od postolja ako mu ne ostavim i motor što NE dolazi u obzir.

Idem u off topic, al l me zanima, jel može neko da preporuči nekog ko radi te nosače, bg i okolina... Kaw. ZR 7 S je u pitanju, iz 2003.

• Drug član, 1986 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Gdje  se  može  uzeti  ovaj  set  i  koliko  košta. Pozdrav.

DImenzije su mu 50 x 180 x 115 mm. Pise im na sajtu lepo.Sad kosta 15e u louis-u. Zoves nekog ko donosi robu odatle i on ti posalje na kucnu adresu. Imas temu o dobavljacima iz louisa, pola itd. Evo ti link za detalje:

http://www.louis.de/_4094a9b91fb41454f5d8bde5ad2b455efb/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=370&wgr=468&list_total=26&anzeige=0&page=1&artnr_gr=10032076

Tema o dobavljacima:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=1004.0

• U prolazu, 19 postova

Gdje  se  može  uzeti  ovaj  set  i  koliko  košta. Pozdrav.

DImenzije su mu 50 x 180 x 115 mm. Sad kosta 15e u louis-u. Zoves nekog ko donosi robu odatle i on ti posalje na kucnu adresu. Imas temu o dobavljacima iz louisa, pola itd. Evo ti link za detalje:

http://www.louis.de/_4094a9b91fb41454f5d8bde5ad2b455efb/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=370&wgr=468&list_total=26&anzeige=0&page=1&artnr_gr=10032076

Hvala bopk ! koristim search inače..ali ovde piše "pretraga" pa sam valjda prevideo :)

• Svrati ponekad, 370 postova
  • Motocikl: Honda cbr 600 f2

ne razmisljaj toliko o kvarovima kad jos nisi ni krenuo,mislim da je to zadnje o cemu treba misliti,bolje razmisli kako ces put da izvezes jer ipak kazes da si pocetnik,mozda gresim ali ipak mislim da je tako...put pod noge i lagano  ;)

• U prolazu, 19 postova

pa sa 125 ccm na magistralnim putevima nema baš mnogo izbora sem da održava optimalan tempo svuda gde ima uslova za to, a dečko još ima i suvozača,još kad se na sve doda i oprema , nema reči o bilo kakvom ludovanju i besmislenom forsiranju...

p.s hvala svima na pomoći za nosač, danas dobih pon. za nov Kappa koji, bi trebalo da je isti kao Givi..verovatno ću već sutra  otiići da pogledam, jer je cena dosta pristojna...3400 din., a postolje 3000.

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Vec ti je sve receno, samo jos da dodam, ako te pretekne kamion ili autobus nemoj ga juriti jer stvaraju jaku turbulenciju pa ce te ljuljati kao da si u camcu. Pustiga neka odmakne barem 200 metara. Kamioni i autobusi cesto zakacinju bankinu pa znaju da izbace na put dosta sitnog kamenja.

Samo polako, pamet u glavu i srecan put!

Ako ti se nedaj boze nesto desi u G. Milanovcu zovni me 060/733-23-00

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

Sedi, vozi , opusti se i ne razmislaj o tome jer ako nesto krene po zlu ti tu ne mozes

nista a da nosis prikolicu alata sa sobom nije najbolja ideja!!  Na kraju krajeva nisi 5.000km od kuce ...

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Meni se slomila cetkica alternatora i crkao regler o istom trosku, Bogu iza tregera, ispod Rudnika. Naravno da sam vozio sam i naravno da samo ta dva nisam imao od potrosnih delova  :D

Raskupusao onako sve stvari pored puta, rasturio pola motora kad nailazi covek sa suprugom, u Yugu KG registracije...

Prvo je pokusao da mi pomogne na licu mesta, onda smo se vratili do njegove vikendice gde smo pokusali da izgrunfujemo nesto i na kraju mi je ostavio kljuceve od vikendice da dodjem po motor kad budem mogao.

Naravno, bivsi moto-trkac i motori mu u dusi  ;)

Poenta price - gde god i sta god da te zadesi, naci ce se neko ko ce ti pomoci !

Ali, moras prvo ti da das sve od sebe da nemas potrebe za time  ;)

• U prolazu, 17 postova

Ako ti se vec pokvari motor na putu, izvadis alat pa ga popravljas - ako znas.  Ako ne znas il ne mozes da ga popravis - onda gledas da zaustavis neki kombi ili kamionet koji bi mogao da te prebaci sa motorom do nekog naseljenog mesta gde mozes da nadjes mehanicara, il ostavis motor kod nekog.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja